Kadının yeri

buna gelenek denmez
sapıklık denir cahillik denir
ki benimde batıdan alındı dediğim 13 yasındaki kızların evlendirilmesi değil
konuyu çok güzel çarpıttı ustaca
bari sen yapma
gelenek olmuş maalesef. devam etmiş yüzyıllardır. her gelenek güzel değil işte. kan davasıda bir gelenek. çarşaf göstermede. ama umarım artık biz kadınlar bunlara karşı çıkabiliriz. tabiiki devlete de çok şey düşüyor . bu gelenekleri yok etmek adına

batıya ahlaksız diyenler neden batının icatlarını kullanıyor?
yakışırmı müslümana ahlaksızların icatlarını kullanmak

Bu sayfaya yazılanları okumak bile kadın üstündeki erkek baskısını anlamak için yeterli. Birkaç tane başarılı kadın ismini söylemek (Tansu Çiller başarılı sayılıyorsa tabii) kadın üstünde yüzyıllardır süren ve bu kafayla sürecek olan baskının olmadığını değiştirmez. Daha sokakta oynayacağın yaşlarda erkek kardeşin/abin yan gelip yatarken evin işi sana yaptırılsın, biraz büyü aman elalem bakmasın, laf gelmesin diye giyimine, makyajına, saçına, gülüşüne karışılsın. Yine bu nedenlerden okuldan alın, istemediğin bir adamla evlendiril ve hayatını onun çocuğunu doğurmaya kıyafetini yıkamaya temizliğini yapmaya kahrını çekmeye ada. Eğer şanslıysan, okumaya devam et. Cahil insanların "okuyan kız ev işi bilmez, gözü dışarıda olur" laflarına, seni tepeden tırnağa onaylamayan iğrenç bakışlarıyla süzmelerine maruz kal. İş hayatında kadın olduğun için pek çok erkekten daha yetenekli olduğun halde hak ettiğin yerlere geleme. Oldu ya geldin, "kim bilir kimlerin ALTINA YATIP KAZANDI bunları" gibi mide bulandırıcı laflar söylesin yüzüne bakmayacağın insanlar. Evlen, kocan da sen de çalıştığınız halde eve gelince işler sana baksın. Kocanın bir işin ucundan tutması, bir salata yapması beyefendinin sana yüce gönlüyle verdiği bir LÜTUF olsun. Aman ha kendine bak, bütün gün yorgunluktan canın da cıksa kendine bak, yatakta da kocanın isteğini yerine getir, cilveni yap ki "gözü dışarı kaymasın". Çünkü ailen boşanmanı kabul etmez, evlerinde dul (yani bakire olmadığını herkesin bildiği) bir kadının bulunmasını istemezler. Sevgilin açık giyindin diye seni öldürsün, baban akşam eve yarım saat geç geldin diye eşek sudan gelene kadar dövsün, kocan boşanırsan öldürmekle tehdit etsin. Karakola git ve tehlikede olduğunu belirt, yuvanı yıkma diye seni eve geri yollasın yüce erkek polisler. Ve o kocan bir anlık siniriyle seni ve çocuklarını doğrasın. Mahkemelerde "erkeklerle mesajlaşıyordu, eve geç geliyordu" diye savunma yapsın ve bunu yüce adalet haklı görsün. Birkaç ay yatıp çıksın, çıkışta kahraman gibi karşılansın. Tecavüze uğrayan küçük bir çocu bile olsa "rızası vardı" diyrn sapıklara olduğu gibi aynı. Bunun okumuşu okumamışı, alt sınıfı orta sınıfı yok. Her kadın bu ayrımcı, adaletsiz, cahil düzenle karşı karşıya. Kimi o düzenin çarklarında eriyip gidiyor, kimi biraz daha şanslı olup kendini gösteriyor ama bu demek değil ki o kadın da engellenmiyor. En acısı da hemcinslerin seni bu çirkin düzenin değer yargılarıyla yargılıyor.

tamam onlar gelenek diyor ama gelenek dediğin güzeldir
saygı duyulur

o değil de
senin için yazmıyorum çarşaf göstermeyi dahi dine bağlayanlar var
bırak çarşaf göstermeyi damad götürmeye dahi hoş bakmıyor din

ve 13 yaşındaki kızların evlendirilmesine
sözüm senden dışarı oky.
en azından dürüsteçe ne olduğunu yazıyorsun ne düşündüğünü ve saygını koruyorsun
ben buyum diyorsun ve arkasında duruyorsun

bu ben buyum deyipte arkasında duramayanlara üzüleyimi kızayımmı napayım bilemiyorum
inan kendimi zor tutuyorum
dini içerik yasak diyorsun açılamıyorum
mümkün olduğunca kenarları belli belisiz yazmaya çalışıyorum anlamıyor
ki tamda ifade edemiyrum zaten

13 yaşında hamile kalan çocuklara şaşırdınız ancak mensup olduğunuz dini yayan kişinin hayatından bihaber misiniz ? Tartışmaya dahil olmak istemiyorum ancak batılı, pis gavur diye başkalarının rezilliğine eleştiri getirileceğine önce öz eleştiri yapılması gerektiğini savunuyorum.

Kadının kariyer olanakları erkeklere göre daha zorlu oluyor belki de ondan.Kadına birey gözüyle değil de ^dişi^ gözüyle bakılıyor.Bu da durumu değiştiriyor.Önce bu zihniyet kalkmalı ki yolumuz biraz daha açılsın diye düşünüyorum.

9 yaş bir kız çocuğu için ne güzel bir yaştır değilmi?

Bu konudan bir düzine ban çıkar bence. Hatta birkaçı artık alsa iyi olur, neyi savunduklarının farkında bile değiller çünkü.

Ve evet ülkemizde kadına değer verilmiyor. İkinci plandayız, erkek egemenliği hakim. Eziliyoruz, eziyorlar, ses de çıkarmıyoruz, bu gidişle de böyle gider bu düzen.
Sokakta sadece bakmakla da yetinmiyorlar, takip edildim, bildiğiniz ahlaksız teklif aldım. Öyle gözü türbanlı erkek falan da yok. Hepsinin gözü aç, çatalı görenin ağzı sulanıyor işte. Cinselliğin Afrika'sı burası.

önce mensup olduğumuz dinin ismi islam
bahsettiğiniz kişi HZ .MUHAMMED MUSTAFA sav

yeterince dahil oldun
dil uzattın saygısızlık ettin ama bak sana diyeceğim ve uğrasmayacağım önce kapılarını açman lazım
kırk alimi bir delille yendim, bir cahili kırk delille yenemedim,

9 yaşa 13 yaşa çok takıldınız. Başka ülkelerin ahlaksızlıklarıyla uğraşmak size hiçbir şey kazandırmaz. Ahlak anlayışı kişiden kişiye değiştiği gibi toplumlarda da çok farklılıklar gösterir. Eski bazı kabilelerde aileye alınan gelin evin tüm erkekleriyle cinsel ilişkiye girermiş, doğan çocuk ailenin çocuğu kabul edilir ve babasının kim olduğunun önemi olmazmış. Ne kadar ahlaksız değil mi? Ama değil işte. Onların yaşam şekli bu. İngiltere'de 13 yaşında hamile kalan çocuk da emin olun varoş mahalledeki ailesinin sallamadığı çocuktur. Hiçbir eğitimli anne baba bunu kabul edemez.

Esas sorun kızların bekaretinden cinsellik yaşından çok daha farklı hanımlar. Daha dün avukat bir hanımın konusunu okudum. Aldığı arabaya karşıan görümceleriyle uğraşıyor ve kocası ses etmiyordu ablalarını haklı görüyordu. Evlendikten sonra bunlara maruz kalmak bizlere mübah mıdır? Yerimizi nasıl belirleyeceğiz sınırlarımızı nasıl çizeceğiz?

Ne güzel dediniz ağzınıza sağlık...

Konunun kapatılmasını istiyorum. Dine hakaret söz konusu. Konunun açılış amacı belli oldu.

dedikleri niye zorunuza gitti ki?
hz. peygambere o hakareti de yine müslümanlar reva gördü dinsizler değil.

Bayıldım yazdıklarına.. Konuyu nasıl da saptırdılar kızların cinsellik yaşına getirip yine cinsellik baskısını haklı göstermeye başladılar değil mi :)

Konuya yeni dahil oluyorum, bana hiçbir delil sunmadınız, hiçbir açıklama getiremediniz. Siz(!) A dinine inanıyorsunuz, o B dinine, ben C dinine. Önce saygı hanımefendi; siz millete rezillik diyorken bende bana yanlış gelen şeyi dile getirdim. Hoşgörü yokmu? öncelikle tanımadığınız kişilere saygı gereği sizli bizli konuşmayı alışkanlık haline getirirseniz şayet çok sevinirim. Dediğim gibi tartışmak amacıyla yazmamıştım cevabımıda çok güzel aldım

dedikleri niye zorunuza gitti ki?
hz. peygambere o hakareti de yine müslümanlar reva gördü dinsizler değil.
nasıl oldu
çok bilgili derin hanım anlatırmısınız
birde sizden öğreneyim
burda ciddiyim istersen özeldende anlatabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…