- Konu Sahibi bensibelim2
-
gelenek olmuş maalesef. devam etmiş yüzyıllardır. her gelenek güzel değil işte. kan davasıda bir gelenek. çarşaf göstermede. ama umarım artık biz kadınlar bunlara karşı çıkabiliriz. tabiiki devlete de çok şey düşüyor . bu gelenekleri yok etmek adınabuna gelenek denmez
sapıklık denir cahillik denir
ki benimde batıdan alındı dediğim 13 yasındaki kızların evlendirilmesi değil
konuyu çok güzel çarpıttı ustaca
bari sen yapma
gelenek olmuş maalesef. devam etmiş yüzyıllardır. her gelenek güzel değil işte. kan davasıda bir gelenek. çarşaf göstermede. ama umarım artık biz kadınlar bunlara karşı çıkabiliriz. tabiiki devlertev çok şey düşüyor . bu gelenekleri yok etmek adına
komiksinbatıya ahlaksız diyenler neden batının icatlarını kullanıyor?
yakışırmı müslümana ahlaksızların icatlarını kullanmak
valla o kadar alakasiz yaziyorsun ki. gulecegim geliyor :)batıya ahlaksız diyenler neden batının icatlarını kullanıyor?
yakışırmı müslümana ahlaksızların icatlarını kullanmak
Bu sayfaya yazılanları okumak bile kadın üstündeki erkek baskısını anlamak için yeterli. Birkaç tane başarılı kadın ismini söylemek (Tansu Çiller başarılı sayılıyorsa tabii) kadın üstünde yüzyıllardır süren ve bu kafayla sürecek olan baskının olmadığını değiştirmez. Daha sokakta oynayacağın yaşlarda erkek kardeşin/abin yan gelip yatarken evin işi sana yaptırılsın, biraz büyü aman elalem bakmasın, laf gelmesin diye giyimine, makyajına, saçına, gülüşüne karışılsın. Yine bu nedenlerden okuldan alın, istemediğin bir adamla evlendiril ve hayatını onun çocuğunu doğurmaya kıyafetini yıkamaya temizliğini yapmaya kahrını çekmeye ada. Eğer şanslıysan, okumaya devam et. Cahil insanların "okuyan kız ev işi bilmez, gözü dışarıda olur" laflarına, seni tepeden tırnağa onaylamayan iğrenç bakışlarıyla süzmelerine maruz kal. İş hayatında kadın olduğun için pek çok erkekten daha yetenekli olduğun halde hak ettiğin yerlere geleme. Oldu ya geldin, "kim bilir kimlerin ALTINA YATIP KAZANDI bunları" gibi mide bulandırıcı laflar söylesin yüzüne bakmayacağın insanlar. Evlen, kocan da sen de çalıştığınız halde eve gelince işler sana baksın. Kocanın bir işin ucundan tutması, bir salata yapması beyefendinin sana yüce gönlüyle verdiği bir LÜTUF olsun. Aman ha kendine bak, bütün gün yorgunluktan canın da cıksa kendine bak, yatakta da kocanın isteğini yerine getir, cilveni yap ki "gözü dışarı kaymasın". Çünkü ailen boşanmanı kabul etmez, evlerinde dul (yani bakire olmadığını herkesin bildiği) bir kadının bulunmasını istemezler. Sevgilin açık giyindin diye seni öldürsün, baban akşam eve yarım saat geç geldin diye eşek sudan gelene kadar dövsün, kocan boşanırsan öldürmekle tehdit etsin. Karakola git ve tehlikede olduğunu belirt, yuvanı yıkma diye seni eve geri yollasın yüce erkek polisler. Ve o kocan bir anlık siniriyle seni ve çocuklarını doğrasın. Mahkemelerde "erkeklerle mesajlaşıyordu, eve geç geliyordu" diye savunma yapsın ve bunu yüce adalet haklı görsün. Birkaç ay yatıp çıksın, çıkışta kahraman gibi karşılansın. Tecavüze uğrayan küçük bir çocu bile olsa "rızası vardı" diyrn sapıklara olduğu gibi aynı. Bunun okumuşu okumamışı, alt sınıfı orta sınıfı yok. Her kadın bu ayrımcı, adaletsiz, cahil düzenle karşı karşıya. Kimi o düzenin çarklarında eriyip gidiyor, kimi biraz daha şanslı olup kendini gösteriyor ama bu demek değil ki o kadın da engellenmiyor. En acısı da hemcinslerin seni bu çirkin düzenin değer yargılarıyla yargılıyor.
valla o kadar alakasiz yaziyorsun ki. gulecegim geliyor :)
13 yaşında hamile kalan çocuklara şaşırdınız ancak mensup olduğunuz dini yayan kişinin hayatından bihaber misiniz ?ingilterede 13 yaşında hamile kalır aldırmazlar anneler 30 yaşlarında torunlarını büyütür bu gayet normal
buna özenmek te normal tabi
ALLAH ım kendimi kaybettim
13 yasında hamile kalıyorlar diyor hanım 13 yaş
o çocuğun çıkıp dalya bir
can yakmaca
ip atlamaca
saklanbaç oynaması gerekiyor
o yaşta hamile kalıp ailesinin bunu normal karşılamasını normal karşılıyorsun vallaha şok şok şok yahu
haaa doğudaki evliliklere gelince onlarda anne baba değil olamazlar yani
13 yaşında hamile kalan çocuklara şaşırdınız ancak mensup olduğunuz dini yayan kişinin hayatından bihaber misiniz ?Tartışmaya dahil olmak istemiyorum ancak batılı, pis gavur diye başkalarının rezilliğine eleştiri getirileceğine önce öz eleştiri yapılması gerektiğini savunuyorum.
önce mensup olduğumuz dinin ismi islam13 yaşında hamile kalan çocuklara şaşırdınız ancak mensup olduğunuz dini yayan kişinin hayatından bihaber misiniz ?Tartışmaya dahil olmak istemiyorum ancak batılı, pis gavur diye başkalarının rezilliğine eleştiri getirileceğine önce öz eleştiri yapılması gerektiğini savunuyorum.
Ne güzel dediniz ağzınıza sağlık...önce mensup olduğumuz dinin ismi islam
bahsettiğiniz kişi HZ .MUHAMMED MUSTAFA sav
yeterince dahil oldun
dil uzattın saygısızlık ettin ama bak sana diyeceğim ve uğrasmayacağım önce kapılarını açman lazım
kırk alimi bir delille yendim, bir cahili kırk delille yenemedim,
önce mensup olduğumuz dinin ismi islam
yeterince dahil oldun
dil uzattın saygısızlık ettin ama bak sana diyeceğim ve uğrasmayacağım önce kapılarını açman lazım
Bu sayfaya yazılanları okumak bile kadın üstündeki erkek baskısını anlamak için yeterli. Birkaç tane başarılı kadın ismini söylemek (Tansu Çiller başarılı sayılıyorsa tabii) kadın üstünde yüzyıllardır süren ve bu kafayla sürecek olan baskının olmadığını değiştirmez. Daha sokakta oynayacağın yaşlarda erkek kardeşin/abin yan gelip yatarken evin işi sana yaptırılsın, biraz büyü aman elalem bakmasın, laf gelmesin diye giyimine, makyajına, saçına, gülüşüne karışılsın. Yine bu nedenlerden okuldan alın, istemediğin bir adamla evlendiril ve hayatını onun çocuğunu doğurmaya kıyafetini yıkamaya temizliğini yapmaya kahrını çekmeye ada. Eğer şanslıysan, okumaya devam et. Cahil insanların "okuyan kız ev işi bilmez, gözü dışarıda olur" laflarına, seni tepeden tırnağa onaylamayan iğrenç bakışlarıyla süzmelerine maruz kal. İş hayatında kadın olduğun için pek çok erkekten daha yetenekli olduğun halde hak ettiğin yerlere geleme. Oldu ya geldin, "kim bilir kimlerin ALTINA YATIP KAZANDI bunları" gibi mide bulandırıcı laflar söylesin yüzüne bakmayacağın insanlar. Evlen, kocan da sen de çalıştığınız halde eve gelince işler sana baksın. Kocanın bir işin ucundan tutması, bir salata yapması beyefendinin sana yüce gönlüyle verdiği bir LÜTUF olsun. Aman ha kendine bak, bütün gün yorgunluktan canın da cıksa kendine bak, yatakta da kocanın isteğini yerine getir, cilveni yap ki "gözü dışarı kaymasın". Çünkü ailen boşanmanı kabul etmez, evlerinde dul (yani bakire olmadığını herkesin bildiği) bir kadının bulunmasını istemezler. Sevgilin açık giyindin diye seni öldürsün, baban akşam eve yarım saat geç geldin diye eşek sudan gelene kadar dövsün, kocan boşanırsan öldürmekle tehdit etsin. Karakola git ve tehlikede olduğunu belirt, yuvanı yıkma diye seni eve geri yollasın yüce erkek polisler. Ve o kocan bir anlık siniriyle seni ve çocuklarını doğrasın. Mahkemelerde "erkeklerle mesajlaşıyordu, eve geç geliyordu" diye savunma yapsın ve bunu yüce adalet haklı görsün. Birkaç ay yatıp çıksın, çıkışta kahraman gibi karşılansın. Tecavüze uğrayan küçük bir çocu bile olsa "rızası vardı" diyrn sapıklara olduğu gibi aynı. Bunun okumuşu okumamışı, alt sınıfı orta sınıfı yok. Her kadın bu ayrımcı, adaletsiz, cahil düzenle karşı karşıya. Kimi o düzenin çarklarında eriyip gidiyor, kimi biraz daha şanslı olup kendini gösteriyor ama bu demek değil ki o kadın da engellenmiyor. En acısı da hemcinslerin seni bu çirkin düzenin değer yargılarıyla yargılıyor.
Konuya yeni dahil oluyorum, bana hiçbir delil sunmadınız, hiçbir açıklama getiremediniz. Siz(!) A dinine inanıyorsunuz, o B dinine, ben C dinine. Önce saygı hanımefendi; siz millete rezillik diyorken bende bana yanlış gelen şeyi dile getirdim. Hoşgörü yokmu?önce mensup olduğumuz dinin ismi islam
yeterince dahil oldun
nasıl oldudedikleri niye zorunuza gitti ki?
hz. peygambere o hakareti de yine müslümanlar reva gördü dinsizler değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?