Kadının yeri

Ay eveeet.
Halbuki çok şükür bizde hiçççç yok 13 yaşında hamile kalan kızlar. Ay ne biçim ülkeler onlar öyle.
Allah'tan almamışız batının rezilliğini.

[/QUOTE]

ben biraz daha yazsam islamdan soğursun sen yazmayacağım o yüzden
en güzeli saygı çercevesinde bitirelim bu konuşmayı en azından benim açımdan
zira yobaz gerici sığ kelimelerini subliminal olarak yazmışşnız

bu arada hangi ülkede yaşıyorsunuz bu kadar hakim olduğunuza göre

bende farkındayım yurtdışında yaygın olduğunu ancak anlatmak istediğim şey orada gencecik kızlar 60-70 yaşında adamlarla zorla evlendirilmiyor kendi sevdiğiyle yaşıyor yaşayacağını ve devlet de doğum kontrolü yaygınlaştırmak istiyor ama doğurana da tüm bakımını yapıyor sokağa atmıyor :)

Ayni seyi soyledim shot. Bunun yanlis oldugunu goren bir topluluk var. Bizim cumhurbaskanimiz bile esiyle 14 yasindayken evlenmis. Sonucta nikahli. Laf soylemek dusmez. Ama okumus belli bir seyleri asmis akilli bir insanin en basta bununla mucadele ediyor olmasi gerekirdi.

Bana özelden msj yazmışsınız..
Başörtüsü konusunda verdiğim örneğe içerleyip sırf bu nedenle konu açtığınız sanırım.
Evet dün gece gördüm ki, tüm üst düzey devlet yöneticileri (başta cumhurun başkanı ve başbakan eşleri olmak üzere) çoğunluğunun eşinin başı kapalıydı.
Siz toplumda kapalı kadının yeri yok dediniz diye bu örneği verdim ben..
Ancak bu demek olmuyor ki, kapalı bayanlar sadece birilerinin eşleri vs.
Hayır ben ne zaman hastaneye gitsem mutlaka kapalı bir doktora denk geliyorum, birçok sayıda kapalı sağlık personeli ve adliyelerde bir sürü kapalı avukat geziniyor. vergi dailerinden tut her türlü kamu kurumunda dolu kapalı bayan var ve açık bayan var.
özel sektörü hiç saymıyorum bile kapalı açık karışık bir sürü bayan çalışıyor artık.
sonuçta ; sizin dediğiniz gibi kapalı bayanların ve/veya açık bayanların toplumda yeri yok diye bişey olduğunu düşünmüyorum. eskiye göre çok daha gelişme var ve daha da ileriye gidebilir. yeter ki insanlar biraz açık görüşlü, açık fikirli olsun. olaylara tek taraflı ve gözü kapalı bakmasın..

ben biraz daha yazsam islamdan soğursun sen yazmayacağım o yüzden
en güzeli saygı çercevesinde bitirelim bu konuşmayı en azından benim açımdan
zira yobaz gerici sığ kelimelerini subliminal olarak yazmışşnız

bu arada hangi ülkede yaşıyorsunuz bu kadar hakim olduğunuza göre[/QUOTE]

senin gibi yoz müslüman olacağıma ateist olurum daha iyi en azından topluma bir faydam dokunur ateistlerin bulduğu bilgisayardan telefondan internetten faydalanıp da tam tersi şeyler yazmak çok ironik :)

Hayır ben bayılıyorum böyle en ufak şeyde "batı ahlaksıız, batı reziil, püğğ" denmesine. Bizde her şey dört dörtlük olduğu için tüm rezillikleri batıdan ithal ediyoruz çünkü Elalemin ülkesine laf edene kadar kendi ülkene bak derler. Dedim de zaten

aslında arada çok büyük fark var. ama ayırt edebilmek önemli olan.

Ay eveeet.
Halbuki çok şükür bizde hiçççç yok 13 yaşında hamile kalan kızlar. Ay ne biçim ülkeler onlar öyle.
Allah'tan almamışız batının rezilliğini.
alındı ben alınmadı demiyorumki
hatta diğer mesajlarımı okursanız çocukların ergenliğe işk adım attıklarında düşündükleri ilk şey
sex oldu çünkü bilinçaltlarına bu olgu oluştu
çünkü küçük yaşta kadınkaştırıldılar
kılık kıyafet ayakkabı
bknz..pedofili ve izmaritkum konusu
benim o mesajdaki ailelerin normal karşılaması
normal karşılayanları normal karşılayanlardı mesajım sanırım tam anlamadınız

evet canim evet ben avrupa kotu derken turkiye cok iyi cocuk gelin olmak mukemmel dedim zaten.. lafi nasil da evirip ceviriyorsunuz.
herkes kendini gelistirsin once avrupali kadinlari bizzat gozlemleyebilen biri olarak hic ozenmiyorum onlara. he siz bu laftan simdi suudi arabistandaki kadinlara ozendigimi falan sandiniz. buyrun devam edin

@sibelim2

batıdan alınmadı. yaşlı adamlarla çocukların evlendirilmesi. maalesef belli bölgelerde bizde geleneksel olarak vardı. hala var. umarım bu gelenek yok olur.

Yoo ben gayet ironi yaptım sizin "batının ahlaksızlığı" temalı mesajlarınızla ilgili.
Hatta dedim de, gelin karşılaştıralım kadınların okuma oranlarını, kadına şiddet istatistiklerini, evlenme yaşlarını vs. diye.

Size göre batının ahlaksızlığı sevişmek. Bana göre doğunun ahlaksızlığı kuma getirme, kız çocuklarını okutmama, erken yaşta evlendirme, 10 çocuk yaptırma, tecavüze uğrayan kızını öldürme.

Ve hatta daha önce de dediğim gibi elalemin ülkesini eleştirene kadar önce kendi ülkenizin gerçeklerine bakın. Bu dediklerimiz batıdan alınan şeyler değil, geleneklerimiz maalesef.

pek alakası yok ama bir kapalının doktor olması onun toplumda yer edindiği anlamına gelmez zira bu tamamen siyasi bir simge olarak görülüyor ve toplumda da hükümete yaranmak için taktıkları düşünülüyo. hal böyle olunca da meslekleri hep geri planda kalıyor.

ayrıca ben kapalı bir kadının önüne gelen hastayı doğru muayene edeceğine onun yaşamı ya da görüşünden bağımsız olarak inanmam ya da türbanlı avukata güvenemem açıkca siyasi ve dini yapısını belli eden kadın istemiyorum yoksa önüne yahudi bir hasta geldiğinde ona gereken özeni göstereceğine nasıl emin olayım?
ya da türbanlı hakimin agnostik bir sanığa art niyetli olmayacağına kim garanti verebilir?

saraylim sen nik mi degistirdin

senin gibi yoz müslüman olacağıma ateist olurum daha iyi en azından topluma bir faydam dokunur ateistlerin bulduğu bilgisayardan telefondan internetten faydalanıp da tam tersi şeyler yazmak çok ironik :)
[/QUOTE]

benim ataistte ...benim hristiyana...benim deiste bi saygısızlığım yok

hatta bir deistin ...bir ataisttin

sizden daha çok saygısı var islama
sizden daha çok saygısı var müslümana
ki benimde inancına saygım var indinimin getirdiği hoşgörü ile

nasılda güzel evirip çevirip başka yerlere kaydırıyorsun
kocaman bi aferim
ama her zaman yazıyorum vazgeçmeyeceğimde
saygımı korurum taki benim dinime saygısızlık edene kadar
ben ataist olurum daha iyi demiyoum çok şükür
ben iyki müslümanım diyorum
ve araştırıyorumdaha iyi nasıl müslüman olabilirim diye

bir ek,sevgilisiyle beraber olan ,yada bir sevgilisi olan kızı aile kararıyla öldürmek.

batıdan alınmadı. yaşlı adamlarla çocukların evlendirilmesi. maalesef belli bölgelerde bizde geleneksel olarak vardı. hala var. umarım bu gelenek yok olur.
buna gelenek denmez
sapıklık denir cahillik denir
ki benimde batıdan alındı dediğim 13 yasındaki kızların evlendirilmesi değil
konuyu çok güzel çarpıttı ustaca
bari sen yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…