- Konu Sahibi bensibelim2
-
ingilterede 13 yaşında hamile kalır aldırmazlar anneler 30 yaşlarında torunlarını büyütür bu gayet normal
buna özenmek te normal tabi
ALLAH ım kendimi kaybettim
13 yasında hamile kalıyorlar diyor hanım 13 yaş
o çocuğun çıkıp dalya bir
can yakmaca
ip atlamaca
saklanbaç oynaması gerekiyor
o yaşta hamile kalıp ailesinin bunu normal karşılamasını normal karşılıyorsun vallaha şok şok şok yahu
haaa doğudaki evliliklere gelince onlarda anne baba değil olamazlar yani
[/QUOTE]o ülkelerde sokakta kimse kimseye yavrum ne güzel olmuşsun demiyor o yüzden rezillik yok biz islamı sizin gibi hurafelerle değil evrensel değerlerle yaşarız ve bizim düşüncemiz dünyada hakim bak senin gibi düşünenler ortadoğuda ne hallerdeler?
hamama sadece yaşlı teyzeler gtmiyoryok memeleri gobeklerinr kadar inen yasli teyzelere kadar da dusmedik
Arkadaş doğru söylüyor Sibel, 16 yaş öncesi doğumlar ve cinsel ilişki çok yoğun yurt dışında ama işte bizim gibi toplumsal bir tabu olmadığı için gençler de herşeyi erken de olsa istediği gibi yaşıyor (sanırım alıntı yaptığın arkadaş da yurtdışındaydı)
http://www.bbc.com/news/health-26338540
Ama teen pregnancy için yürütülen kampanyalar var değil mi? Bununla mücadele etmeye çalışıyorlar?
Yani bir tarafta bunlarla mücadele etmeye çalışanlar var, bir tarafta bunları normal hatta gerekli görenler var.
Bana özelden msj yazmışsınız..merhaba,
benim de derdim bu son bir kaç yıldır kadınların yerinin erkeğin eşi ya da kardeşi vs.. olmanın belirlemesi yani bakıyorum birey olarak kadın yok denecek kadar az hep birilerinin ailesinden akrabasından olması sebep oluyor. muhafazakar kadın toplumda yer kazandı derken bile birilerinin karısı olması örnek veriliyor bir başarıya imza atan toplumda kadınlara rol model olacak lider olacak bir kadın örneği sunulamıyor.
bende bundan rahatsızım işte kadının birey olarak var olması gerekiyor artık.
Ayni seyi soyledim shot. Bunun yanlis oldugunu goren bir topluluk var. Bizim cumhurbaskanimiz bile esiyle 14 yasindayken evlenmis. Sonucta nikahli. Laf soylemek dusmez. Ama okumus belli bir seyleri asmis akilli bir insanin en basta bununla mucadele ediyor olmasi gerekirdi.
aslında arada çok büyük fark var. ama ayırt edebilmek önemli olan.bende farkındayım yurtdışında yaygın olduğunu ancak anlatmak istediğim şey orada gencecik kızlar 60-70 yaşında adamlarla zorla evlendirilmiyor kendi sevdiğiyle yaşıyor yaşayacağını ve devlet de doğum kontrolü yaygınlaştırmak istiyor ama doğurana da tüm bakımını yapıyor sokağa atmıyor :)
alındı ben alınmadı demiyorumkiAy eveeet.
Halbuki çok şükür bizde hiçççç yok 13 yaşında hamile kalan kızlar. Ay ne biçim ülkeler onlar öyle.
Allah'tan almamışız batının rezilliğini.
batıdan alınmadı. yaşlı adamlarla çocukların evlendirilmesi. maalesef belli bölgelerde bizde geleneksel olarak vardı. hala var. umarım bu gelenek yok olur.alındı ben alınmadı demiyorumki
hatta diğer mesajlarımı okursanız çocukların ergenliğe işk adım attıklarında düşündükleri ilk şey
sex oldu çünkü bilinçaltlarına bu olgu oluştu
çünkü küçük yaşta kadınkaştırıldılar
kılık kıyafet ayakkabı
bknz..pedofili ve izmaritkum konusu
benim o mesajdaki ailelerin normal karşılaması
normal karşılayanları normal karşılayanlardı mesajım sanırım tam anlamadınız
alındı ben alınmadı demiyorumki
hatta diğer mesajlarımı okursanız çocukların ergenliğe işk adım attıklarında düşündükleri ilk şey
sex oldu çünkü bilinçaltlarına bu olgu oluştu
çünkü küçük yaşta kadınkaştırıldılar
kılık kıyafet ayakkabı
bknz..pedofili ve izmaritkum konusu
benim o mesajdaki ailelerin normal karşılaması
normal karşılayanları normal karşılayanlardı mesajım sanırım tam anlamadınız
Bana özelden msj yazmışsınız..
Başörtüsü konusunda verdiğim örneğe içerleyip sırf bu nedenle konu açtığınız sanırım.
Evet dün gece gördüm ki, tüm üst düzey devlet yöneticileri (başta cumhurun başkanı ve başbakan eşleri olmak üzere) çoğunluğunun eşinin başı kapalıydı.
Siz toplumda kapalı kadının yeri yok dediniz diye bu örneği verdim ben..
Ancak bu demek olmuyor ki, kapalı bayanlar sadece birilerinin eşleri vs.
Hayır ben ne zaman hastaneye gitsem mutlaka kapalı bir doktora denk geliyorum, birçok sayıda kapalı sağlık personeli ve adliyelerde bir sürü kapalı avukat geziniyor. vergi dailerinden tut her türlü kamu kurumunda dolu kapalı bayan var ve açık bayan var.
özel sektörü hiç saymıyorum bile kapalı açık karışık bir sürü bayan çalışıyor artık.
sonuçta ; sizin dediğiniz gibi kapalı bayanların ve/veya açık bayanların toplumda yeri yok diye bişey olduğunu düşünmüyorum. eskiye göre çok daha gelişme var ve daha da ileriye gidebilir. yeter ki insanlar biraz açık görüşlü, açık fikirli olsun. olaylara tek taraflı ve gözü kapalı bakmasın..
saraylim sen nik mi degistirdinpek alakası yok ama bir kapalının doktor olması onun toplumda yer edindiği anlamına gelmez zira bu tamamen siyasi bir simge olarak görülüyor ve toplumda da hükümete yaranmak için taktıkları düşünülüyo. hal böyle olunca da meslekleri hep geri planda kalıyor.
ayrıca ben kapalı bir kadının önüne gelen hastayı doğru muayene edeceğini edeceğine inanmam ya da türbanlı avukata güvenemem açıkca siyasi ve dini yapısını belli eden kadın istemiyorum yoksa önüne yahudi bir hasta geldiğinde ona gereken özeni göstereceğine nasıl emin olayım?
ya da türbanlı hakimin agnostik bir sanığa art niyetli olmayacağına kim garanti verebilir?
[/QUOTE]senin gibi yoz müslüman olacağıma ateist olurum daha iyi en azından topluma bir faydam dokunur ateistlerin bulduğu bilgisayardan telefondan internetten faydalanıp da tam tersi şeyler yazmak çok ironik :)
saraylim sen nik mi degistirdin
bir ek,sevgilisiyle beraber olan ,yada bir sevgilisi olan kızı aile kararıyla öldürmek.Yoo ben gayet ironi yaptım sizin "batının ahlaksızlığı" temalı mesajlarınızla ilgili.
Hatta dedim de, gelin karşılaştıralım kadınların okuma oranlarını, kadına şiddet istatistiklerini, evlenme yaşlarını vs. diye.
Size göre batının ahlaksızlığı sevişmek. Bana göre doğunun ahlaksızlığı kuma getirme, kız çocuklarını okutmama, erken yaşta evlendirme, 10 çocuk yaptırma, tecavüze uğrayan kızını öldürme.
Ve hatta daha önce de dediğim gibi elalemin ülkesini eleştirene kadar önce kendi ülkenizin gerçeklerine bakın. Bu dediklerimiz batıdan alınan şeyler değil, geleneklerimiz maalesef.
buna gelenek denmezbatıdan alınmadı. yaşlı adamlarla çocukların evlendirilmesi. maalesef belli bölgelerde bizde geleneksel olarak vardı. hala var. umarım bu gelenek yok olur.
yok değil bence. farklılarsaraylim sen nik mi degistirdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?