Kadının yeri

benim özelim yok herşey ortada resmen peygambere hakaret edildi bir çok islami kaynakta da bu geçiyor bu da insanlara koz veriyor. eğer islamın gelişmesini istiyorsak bu tarz hurafelerden ayıklamak gerekiyor. :)

Ne güzel dediniz ağzınıza sağlık...

Konunun kapatılmasını istiyorum. Dine hakaret söz konusu. Konunun açılış amacı belli oldu.
Kim kime hakaret ediyor hanımefendi. Heryerde geçen birşeyi söylemek mi ayıp oldu, ne zamandan beri? Neden bir açıklama yapılmadan haldır haldır saldırıya geçiliyor. Belki bende yabancıyım rezillik diyerek siz bize hakaret etmiş olmuyormusunuz?

hımmmm sizli bizli yazıp alttan üstten girince saygılımı oluyoruz
onuda yaparım SİZ nasıl isterseniZ

geçmişi okuyup kafanıza takılanı sorun
bende elimden dilimden geldiğince cevap vereyim
istersenizde özelden devam edelim sorun değil
zira konunun en fazla 10 dakilalık ömrü kaldı

artı burda deit ataist ve başka dinden bayanlar var kime saygısızlık ettim
bi kaçı ile özel mesajla konuştuk
ben benim dinime saygısılık etmeyene etmem meraklanma sen

ayrıca konuyu dine getirenlerin kim olduklarını görüyoruz konu açılırken dini bir şey yoktu ama bu forumun huyu herhalde her şeyi mutlaka dine getirmek gerekiyor yoksa hükümetten para aldıkları kişiler kızıyor galiba. :)

benim ingiltereyi ornek gosterirken soylemek istedigim kadinin yerinin heryerde 3 asagi bes yukari oyle olduguydu.
simdi turkiye deyince verilen ornekler hep. dogu. kacinizin ailesi tecavuze ugradiniz diye sizi oldurur? ama bu ornek turkiye diye veriliyor. ingilterenin varosu veya degil. illaki karsilastirma mi yapilmali?
gecen gun 1 musteri cift geldi adam gozumun onunde kadina etmedik kufuur birakmadi kadin sadece kizardi bozardi. bunlar da ingiliz yani.
kadinlar burada da calistigi halde ev islerini ustlenen taraf.
ikinci dereceden yoneticiler ne kadar kadin olsa da sirketlerin baslari hep erkek.
kraliyet ailesinin basindaki kadin oldugu halde prensin bebegi erkek olunca herkes bir coskulu bir sevincli ki.
sevgili olan kadinla erkek birseyi oderken ornegin 45 lira tutan alisverisi.
22.5 liraya boldurunce kadinin bir yeri oluyorsa evet haklisiniz burada kadin erkek esit.
parayi kurusu kurusuna esit oderler.

benim özelim yok herşey ortada resmen peygambere hakaret edildi bir çok islami kaynakta da bu geçiyor bu da insanlara koz veriyor. eğer islamın gelişmesini istiyorsak bu tarz hurafelerden ayıklamak gerekiyor. :)
e burdan yaz sorun yok
evet hakaret edikdi bunda hemfikiriz zaten
ama neden saygısızlık edildi
saygısızlık etmelerine müsade eden kimler onları öğrenmek istiyorum

İnsanın içinden gelmeli galiba. Başta sizli başlayıp sonra tekrar sene dönüyor Kimsenin inancına saygısızlık etmeye niyetim yok, kim neye inanırsa inansın. Yeterki dine bağlayıp başkalarına tü kaka biz sütten çıkmış ak kaşığız demeyin. Benim sorunum orda.

e burdan yaz sorun yok
evet hakaret edikdi bunda hemfikiriz zaten
ama neden saygısızlık edildi
saygısızlık etmelerine müsade eden kimler onları öğrenmek istiyorum

islami kaynaklarda dahi peygamberin çocuk yaşta bir kızla evlendiğini yazan ve anlatan müslüman geçinen ebu cehillerdir müsade eden.

batıda kadın sorunu yoktur demedi ki kimse ancak genel hatlarda bize göre fersah fersah ilerideler fakat kraliyet dönemlerinden kalma alışkanlıklar var.
parayı eşit ödemeleri klasik batı bireyselciliğidir.

giyim konusunda haklısın ancak örtüyü savunup eteğe laf atmak moda oldu birileri hükümete yaranmak için yapıyor bence dolayısıyla karşı tepki gelmesi normal oluyor.
ne fark eder ki ...
Ben ıııy türban diyenini de gördüm.
Her tarafı ortada diye abartanı da gördüm .
Her ikisi de erkek de olsa kadın da olsa
İğrenç değil mi ?
Önemli olan kişinin nasıl olmak istediği değil mi ?

evet sütten çıkan ak kaşık değilim
ve hiç bir zamanda demeyeceğim
hiç bir zaman piştim demeyeceğim
ömür boyu pişeceğim öğreneceğim
niyetten öteye geçti ilk yazdıklarınız
amel ettiniz yazdıklarınızla

ızla ızla ızla oldumu bak benimde SİZ den öğrenebileceğim birşeyler var
bundan sonra siz bizli yazıp giydireceğim herkese

Bunun için önce kadınları eğitmek gerek. Onlara birey olduklarını, sadece kadın oldukları için her şeye katlanmak zorunda olmadıklarını öğretmeli. Toplum baskısı denen şeyi kadınların daha çok yaptığı aşikar.

Geleceği şekillendiren de kadın, kucağındaki çocukla. Her daim karşısındakine değer vermeyi, konuşarak sorunların çözülebileceğini anlatmalı çocuklarına.

Kadının bir damla kandan ibaret olmadığını, asıl bekaretin ruhta ahlakta olduğunu anlatmamız gerek.

Şunu anladımki forumda konuşamayacağım kişisiniz, size saygısızlığınızla iyi günler dilerim :)

Bunu aşınca zaten bir sürü sorun kendiliğinden çözülmüş olacak. Herkes siyasi, dini vb kimliklerinden önce insandır.

Bu forumda dini konuların neden yasak olduğunu bir kez daha anladım.
Ne saygı var ne hoşgörü var hiçbir şey yok.
İyi de tatlım konu kadının toplumdaki yeriyken, bir anda bir üyenin galeyana getirmesiyle, kadının göz yemi olması, bakılması, bekareti, hamileliği, evliliğine döndü konu. Baştan itibaren bir bakarsan, sen de anlarsın.
Resmen saatli bombayı kuruyor, birkaç ateşli yorumcu da geliyor oltaya ve buuumm!
E ben biliyorum di mi neyden tartışma çıkar, konu kapatılır, gelip ortaya lafı koyar gidersem, olacakları da bilirim di mi? Artık nasıl bir hırssa konunun patlayacağını bile bile yani...

Repcim konunun başlığı Türkiye'de kadının yeri değil ki zaten. Kadının toplumda yeri. İngiltere'de deyapılıyomuş iyi biz yine daha ahlaklıyız diyeceğimiz bir şey değil bu. Konu açılırken çok farklı bir amaç vardı bence. Uçak mühendisiyim. Şirkette tek kadın mühendis benim. Uçağın başına gidileceği zaman önce erkeklerden birine sesleniyorlardı. Herkesin işi varsa ben giderdim en başlarda bana fasulye muamelesi yaptılar. Ne zaman gördüler ki ben teknisyenlerle sohbet ediyorum kimse bana sarkıntılık etmiyor falan filan. O zaman biraz değişti dengeler. Yine de her zaman o önyargıyı yaşıyorum.

Ev işlerini üstleniyoruz mecburen. Eşim ne kadar yapsa benim istediğim gibi olmaz ki ev işini. Ütülerini yapabiliyor. Ortalığı topluyor ediyor da. Benim yaptığım gibi temiz olmuyor. Mutfak bezini sehpaya sürmesin mesela böyle şeyleri bilmiyorlar. Çocuk olunca ne kadar paylaşılsa da gece uyanınca anne kalkıcak baba emziremeyeceğine göre. Böyle şeyleri zaten kabullendim ben. Mesela benim kabullenemediğim ben bu kadar mücadele vermişken kendimi bi yerlere getirmişken bir kaynana bozuntusunun gelip bana çalışan kadın ev işi bilmez demesi olurdu. çok şükür öyle bir şeyle karşılaşmadım.

Ben size rezillik demedim. Konuyu saptırmakta üzerinize yok. saldırmadım saldırı yapanlar ortada. Mesajımdan alıntı yapan sizsiniz. Düşüncemi belirttim , polemiğe girmek istemiyorum. Mevlananın dediği gibi kitap gibi sessiz olmayı seçiyorum. Varın gerisini siz düşünün. Hakaret var. Alan beyan hemde... Bu sitenin kurallarından biride din ve siyasi polemiklere girilmemek , hakaret etmemek vs. ben buna uyuyorsam hakaret edenlerin uymasınına isterim. Başka diyeceğim yok. Kendiniz polemik yaratın durun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…