- 17 Temmuz 2008
- 3.378
- 1.597
- 123
- 42
- Konu Sahibi bensibelim2
-
Kim kime hakaret ediyor hanımefendi. Heryerde geçen birşeyi söylemek mi ayıp oldu, ne zamandan beri? Neden bir açıklama yapılmadan haldır haldır saldırıya geçiliyor. Belki bende yabancıyım rezillik diyerek siz bize hakaret etmiş olmuyormusunuz?Ne güzel dediniz ağzınıza sağlık...
Konunun kapatılmasını istiyorum. Dine hakaret söz konusu. Konunun açılış amacı belli oldu.
Konuya yeni dahil oluyorum, bana hiçbir delil sunmadınız, hiçbir açıklama getiremediniz. Siz(!) A dinine inanıyorsunuz, o B dinine, ben C dinine. Önce saygı hanımefendi; siz millete rezillik diyorken bende bana yanlış gelen şeyi dile getirdim. Hoşgörü yokmu?öncelikle tanımadığınız kişilere saygı gereği sizli bizli konuşmayı alışkanlık haline getirirseniz şayet çok sevinirim. Dediğim gibi tartışmak amacıyla yazmamıştım cevabımıda çok güzel aldım
benim ingiltereyi ornek gosterirken soylemek istedigim kadinin yerinin heryerde 3 asagi bes yukari oyle olduguydu.9 yaşa 13 yaşa çok takıldınız. Başka ülkelerin ahlaksızlıklarıyla uğraşmak size hiçbir şey kazandırmaz. Ahlak anlayışı kişiden kişiye değiştiği gibi toplumlarda da çok farklılıklar gösterir. Eski bazı kabilelerde aileye alınan gelin evin tüm erkekleriyle cinsel ilişkiye girermiş, doğan çocuk ailenin çocuğu kabul edilir ve babasının kim olduğunun önemi olmazmış. Ne kadar ahlaksız değil mi? Ama değil işte. Onların yaşam şekli bu. İngiltere'de 13 yaşında hamile kalan çocuk da emin olun varoş mahalledeki ailesinin sallamadığı çocuktur. Hiçbir eğitimli anne baba bunu kabul edemez.
Esas sorun kızların bekaretinden cinsellik yaşından çok daha farklı hanımlar. Daha dün avukat bir hanımın konusunu okudum. Aldığı arabaya karşıan görümceleriyle uğraşıyor ve kocası ses etmiyordu ablalarını haklı görüyordu. Evlendikten sonra bunlara maruz kalmak bizlere mübah mıdır? Yerimizi nasıl belirleyeceğiz sınırlarımızı nasıl çizeceğiz?
e burdan yaz sorun yokbenim özelim yok herşey ortada resmen peygambere hakaret edildi bir çok islami kaynakta da bu geçiyor bu da insanlara koz veriyor. eğer islamın gelişmesini istiyorsak bu tarz hurafelerden ayıklamak gerekiyor. :)
İnsanın içinden gelmeli galiba. Başta sizli başlayıp sonra tekrar sene dönüyorhımmmm sizli bizli yazıp alttan üstten girince saygılımı oluyoruz
onuda yaparım SİZ nasıl isterseniZ
geçmişi okuyup kafanıza takılanı sorun
bende elimden dilimden geldiğince cevap vereyim
istersenizde özelden devam edelim sorun değil
zira konunun en fazla 10 dakilalık ömrü kaldı
artı burda deit ataist ve başka dinden bayanlar var kime saygısızlık ettim
bi kaçı ile özel mesajla konuştuk
ben benim dinime saygısılık etmeyene etmem meraklanma sen
e burdan yaz sorun yok
evet hakaret edikdi bunda hemfikiriz zaten
ama neden saygısızlık edildi
saygısızlık etmelerine müsade eden kimler onları öğrenmek istiyorum
benim ingiltereyi ornek gosterirken soylemek istedigim kadinin yerinin heryerde 3 asagi bes yukari oyle olduguydu.
simdi turkiye deyince verilen ornekler hep. dogu. kacinizin ailesi tecavuze ugradiniz diye sizi oldurur? ama bu ornek turkiye diye veriliyor. ingilterenin varosu veya degil. illaki karsilastirma mi yapilmali?
gecen gun 1 musteri cift geldi adam gozumun onunde kadina etmedik kufuur birakmadi kadin sadece kizardi bozardi. bunlar da ingiliz yani.
kadinlar burada da calistigi halde ev islerini ustlenen taraf.
ikinci dereceden yoneticiler ne kadar kadin olsa da sirketlerin baslari hep erkek.
kraliyet ailesinin basindaki kadin oldugu halde prensin bebegi erkek olunca herkes bir coskulu bir sevincli ki.
sevgili olan kadinla erkek birseyi oderken ornegin 45 lira tutan alisverisi.
22.5 liraya boldurunce kadinin bir yeri oluyorsa evet haklisiniz burada kadin erkek esit.
parayi kurusu kurusuna esit oderler.
ne fark eder ki ...giyim konusunda haklısın ancak örtüyü savunup eteğe laf atmak moda oldu birileri hükümete yaranmak için yapıyor bence dolayısıyla karşı tepki gelmesi normal oluyor.
evet sütten çıkan ak kaşık değilimİnsanın içinden gelmeli galiba. Başta sizli başlayıp sonra tekrar sene dönüyorKimsenin inancına saygısızlık etmeye niyetim yok, kim neye inanırsa inansın. Yeterki dine bağlayıp başkalarına tü kaka biz sütten çıkmış ak kaşığız demeyin. Benim sorunum orda.
hangi kaynaktan bende okumak görmek istiyorumislami kaynaklarda dahi peygamberin çocuk yaşta bir kızla evlendiğini yazan ve anlatan müslüman geçinen ebu cehillerdir müsade eden.
Şunu anladımki forumda konuşamayacağım kişisiniz, size saygısızlığınızla iyi günler dilerim :)evet sütten çıkan ak kaşık değilim
ve hiç bir zamanda demeyeceğim
hiç bir zaman piştim demeyeceğim
ömür boyu pişeceğim öğreneceğim
niyetten öteye geçti ilk yazdıklarınız
amel ettiniz yazdıklarınızla
ızla ızla ızla oldumu bak benimde SİZ den öğrenebileceğim birşeyler var
bundan sonra siz bizli yazıp giydireceğim herkese
evet sütten çıkan ak kaşık değilim
ve hiç bir zamanda demeyeceğim
hiç bir zaman piştim demeyeceğim
ömür boyu pişeceğim öğreneceğim
niyetten öteye geçti ilk yazdıklarınız
amel ettiniz yazdıklarınızla
ızla ızla ızla oldumu bak benimde SİZ den öğrenebileceğim birşeyler var
bundan sonra siz bizli yazıp giydireceğim herkese
İyi de tatlım konu kadının toplumdaki yeriyken, bir anda bir üyenin galeyana getirmesiyle, kadının göz yemi olması, bakılması, bekareti, hamileliği, evliliğine döndü konu. Baştan itibaren bir bakarsan, sen de anlarsın.Bu forumda dini konuların neden yasak olduğunu bir kez daha anladım.
Ne saygı var ne hoşgörü var hiçbir şey yok.
oldu tamam bende size iyi günler diliyorumŞunu anladımki forumda konuşamayacağım kişisiniz, size saygısızlığınızla iyi günler dilerim :)
Bunu aşınca zaten bir sürü sorun kendiliğinden çözülmüş olacak. Herkes siyasi, dini vb kimliklerinden önce insandır.
benim ingiltereyi ornek gosterirken soylemek istedigim kadinin yerinin heryerde 3 asagi bes yukari oyle olduguydu.
simdi turkiye deyince verilen ornekler hep. dogu. kacinizin ailesi tecavuze ugradiniz diye sizi oldurur? ama bu ornek turkiye diye veriliyor. ingilterenin varosu veya degil. illaki karsilastirma mi yapilmali?
gecen gun 1 musteri cift geldi adam gozumun onunde kadina etmedik kufuur birakmadi kadin sadece kizardi bozardi. bunlar da ingiliz yani.
kadinlar burada da calistigi halde ev islerini ustlenen taraf.
ikinci dereceden yoneticiler ne kadar kadin olsa da sirketlerin baslari hep erkek.
kraliyet ailesinin basindaki kadin oldugu halde prensin bebegi erkek olunca herkes bir coskulu bir sevincli ki.
sevgili olan kadinla erkek birseyi oderken ornegin 45 lira tutan alisverisi.
22.5 liraya boldurunce kadinin bir yeri oluyorsa evet haklisiniz burada kadin erkek esit.
parayi kurusu kurusuna esit oderler.
Ben size rezillik demedim. Konuyu saptırmakta üzerinize yok. saldırmadım saldırı yapanlar ortada. Mesajımdan alıntı yapan sizsiniz. Düşüncemi belirttim , polemiğe girmek istemiyorum. Mevlananın dediği gibi kitap gibi sessiz olmayı seçiyorum. Varın gerisini siz düşünün. Hakaret var. Alan beyan hemde... Bu sitenin kurallarından biride din ve siyasi polemiklere girilmemek , hakaret etmemek vs. ben buna uyuyorsam hakaret edenlerin uymasınına isterim. Başka diyeceğim yok. Kendiniz polemik yaratın durun.Kim kime hakaret ediyor hanımefendi. Heryerde geçen birşeyi söylemek mi ayıp oldu, ne zamandan beri? Neden bir açıklama yapılmadan haldır haldır saldırıya geçiliyor. Belki bende yabancıyım rezillik diyerek siz bize hakaret etmiş olmuyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?