kadınlar evlenince neden kilo alır?

tam da bana göre konu:)
evlendiğimde 76 kiloydum şimdi 82lerdeyim...
ilk başta fena saldim 85e çiktim bi anda..
aman allahım dedim alma dedim.. dikkat ettim..
hamile kaldim 85le... 96 ile doğumdan çiktim..
işte hamurişiye saldik biz resmen vermeye çalışıyorum hamur tatlı ahh ahh..

Bence tek sebebi, kocalarımıza marifetlerimizi gösterelim derken çeşit çeşit börek-çörek-yemek yapmamız. :) Şahsen ben öyleydim de, her akşam çeşit çeşit yemekler, pazar kahvaltılarında kekler-poğaçalar bir baktık huhuuuu durumlar fena...Bebek olduktan sonra biraz daha sağlıklı şeylere yönelince düzene girdik çok şükür. Doğumdan 1 sene sonra evlendiğim kiloya düştüm, arada 1-2 inip çıkıyorum o kadar.

Kendini salmaktan ve artık kendini sıkmadan ne bulursa yemekten bence... Sadece kilo almakla kalmıyor, bakımsızlaşıyorlar da çoğu, demek ki nasıl olsa artık evlendim diye düşünüp özensizleşmekten. Ben buna bağlıyorum doğrusu. Erkeklerde de aynı şey söz konusu.

işte benim konum

biz karı- koca kilonun dibine vurduk resmen.
istediğin şekilde yemek yapıyosun .
bi de işten gelince yorgunsak hazır şeylere yöneliyoduk ilk başlarda ya da dışarıda yiyoduk.
haftada 2 kere burger yediğimiz zamanlar oluyodu.
gelsin tatlılar gelsin pastalar. çikolata dükkanından asuman yemeler.

ve sonuç : şimdi diyet yapıyoruz.

Çevrenle alakalı bence
Benim çevrem çoluklu çocuklu fit anne dolu vallahi. Bırak evliliği, doğumdan sonra da fitler.
İki tane salan var, biri kuzen biri arkadaş. Onlarda evlenmeden önce de iştahlıydı. Hatta biri balık etliydi, sırf düğünden önce kastı zayıfladı. Bir kaç seneye eski düzene döndü.
Bence bunun evlilikle alakası yok. Kişiyle alakası var.
Bazı insanlar kilo sevmez, disiplinlidir ve ne yapar eder verir. Bazı insanlar aman ne olacak der pek umursamaz onlar da salar yani.
Benim annem bu yaşında benden zayıf. Bende mesela o disiplin yok. 60 yaşında kadın resmen göbeği çıkmasın diye aç geziyor yani.

yaşlandıkları için, eskiden kilo alsam bile azıcık dikkatle verebilirdim, şimdi o kadar kolay olmuyor, zamanla birlikte bünye de değiştiği için durum böyle bence.

birçok arkadaş gibi benimde şu anda en dertli olduğum konu maalesef. hatta bir arkadaş aynı bizim durumdaymış biz balayında başladık kilo almaya açık büfe snack barlar gece çorbası bilmem ne gırtlağımıza kadar doluyken bile elimizde kumpirle gezdiğimizi hatırlıyorum. zaten balayı dönüşü bazı dara yakın kıyafetler inceden olmamaya başladı ikimizdede. e birde hadi eşim doysun aç kalmasın diye her akşam illa pilav veya makarna yaptım adam doymuo çünkü. markete gidiyoruz en çok aldığımız abur cubur.... akşam evde film keyfi dizi keyfi haftasonu gezer tozarken fast food yemeler geceleri kokoreç veya çorba... hatta 1 keresinde gecenin 3'ünde resmen uykumuzdan uyanıp acıktık diye çorba içmeye gittiğimizi bilirim. insan cuma günleri ödülü diye dışarıdan hamburgerler pizzalar söyler mi ya böyle bir ödül olur mu???? kesinlikle eşler seviyorsa yemek yemeyi kaçınılmaz son oluyor. düğün öncesi stresin gerginliğin gelinliğe girecem telaşının ardı maalesef...

çok şükür beraber yapmayı sevdiğimiz tonlarca şey var ama maalesef bu yemek yemek en başlarda geliyor. kaçınılmaz son ben 11 ayda 5 , eşimde 10'a yakın kilo aldık. şimdi diyetteyiz :))))

Kişiden kişiye değişir.Zayıflayan da var.
Ama kilo alanlar için şunu diyebilirim.Yeni bir hayata giriyor.Alışkanlıkları değişiyor.Düğün stresinden koşuşturmadan çıkıp rahatlıyor.Veya yeni evlilik olduğu için,balayı sürecinde sonrasında birlikte yenilen yemekler kilo aldırıyor.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama sperm kadının vucuduna yarar demişlerdi bana

Evlenip kısa surede 49 dan 55 e fırladığımda

bende 8kg kadar aldım ama doğum kontrol hapı kullanıyordum o yüzden sanırım. Yada işten yorgun geliyorum yemekle çok uğraşamıyorum ayarım kaçıyor:) yemek yeme alışkanlığım yok abur cubur sağolsun:)

Kilo alma olayi tamamen kadinin ve erkegin kendisiyle alakali nede olsa evlendim diye kendilerini saliyorlar yoksa kilo almanin evlenmekle alakasi yok. olsa bende alirdim:))

cinsel ilişki, mutluluk ve düzensiz beslenme.

Ben yazayim:) 57 kilo ile evlendim.bekarken calisiyordum.evlenince kpss ye hazirlik surecim basladi.o yuzden evdeydim.simdi ilk aylar cesit cesit yemek yaparsin evlilik heyecani ile.o yaptigin yemekler senin eserin olunca biraz fazla kacirirsin.sonra duzenli yemek olayi derken azcik aldim.sonra hamile kaldim bos gebelik gecirdim.bos gebelikten sonra bi yigin ilac kullandim.68 i gordum ne yazikki.cok sukyr diyet ile verdim kilolarimi tekrar.suan iyiyim:) 3 yillik evliyim.esim hala formunda.1.80 boy 72 kiloda.
Esim futbolla ilgilendigi icin yedikleri kilo yapmiyor.yani o hic kilo almadi.almayacak gibi de geliyor.
Ozetle evlilikde buyuk aska yemekler yapma.yapsansa az ye:)

neden mi çünkü dogum yapıyosun dolayısıyla vücudun da doğumdan kalma bi kaç kilo fazlan oluyo 10 kilo 15 kilo vs

Bunun cevabi icin doktor Fevzi Ozgonul'un Beden Akli isimli kitabini onerecegim...

Orada diyor ki eger siz rutininizi bozarsaniz kilo almaya baslarsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…