Sistemik Lupus Eritematozus (SLE, doktorlar arasında Lupus olarak da adlandırılır), sebebi bilinmeyen cilt, eklem, böbrek, kalp zarı (pericardium), akciğer zarı (pleura) gibi bir çok doku ve organ iltihabına bağlı çok sayıda bulgularla giden, değişik seyir gösteren ve bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Lupus sözcüğü, latincede “kurt” anlamında olup ciltte çıkan yaraların tahrip edici özelliğini ifade eder. 1872 yılında Kaposi, hastalığın sadece cildi değil vücudun değişik organlarını etkileyen bir hastalık olduğunu fark etmiştir.
hoşbuldukkk
bebkmi bekliosunnkaç ayın kaldı?hayırlsıyla allah kurtarsın
nsl yani ya niye tokat atıyorda sana ne hakla canım bence kesinlikle almalısın o diplomayı eline ve çalışmalısın.bu arada bu senin hayatın elalem ne diycek diye sakın üzülme2008 de evlendık soz vermıstı aslında 2009da baslım dedım tokat attı aılem dugunden once sucun yokken olsa bıle bı tokat atsa hemen hbr et demıslerdı ama ben yapamadım dıyemedım cunku ben sectım onu tukturdugumu yalamıs gbı olmak ıstemedım sımdı gıt dıor al dıplomanı basla dıor da hareketleıne kafam takılıor
hoşbuldukkk
bebkmi bekliosunnkaç ayın kaldı?hayırlsıyla allah kurtarsın
oo daha 6 ayi var teyzesi minicikki ooo :))
bu kadar bilgiye sahip olman güzel ben 29 yaşındayım kütahyada yaşıyorum oğlum doğduğndan beri savaş veriyorum bu hastalıkla hayat standardını sıfıra indiren bi hastalık
Allah tamamına erdirsinAnalı babalı büyüsün inşallah
oo daha 6 ayi var teyzesi minicikki ooo :))
doktor riskli dediği için korkuyorum zaten oğlum 8 yaşında bitane daha olsun istiyorum ama işte lupuslu olup hamileliğinde neler yaşadıklarını öğrenmek istedim ama yazan olmamış
bu kadar bilgiye sahip olman güzel ben 29 yaşındayım kütahyada yaşıyorum oğlum doğduğndan beri savaş veriyorum bu hastalıkla hayat standardını sıfıra indiren bi hastalık
sağlıkla eline alırsın inşallah güle güle büyütürsün inşallah
gecmis olsun allah vermisse boyle bir dert dermaninida vermistir insallah...uzulme bir arastir vardir saglikli bir aciklamasi elbet
gecmis olsun allah vermisse boyle bir dert dermaninida vermistir insallah...uzulme bir arastir vardir saglikli bir aciklamasi elbet
dermanı var tabiki ama biten bi hastalık değil sadece pusuyo ve en ufak şeylerle tetikleniyor 4 yıldır ilaç tedavisi görüyorum selerdir araştırıyorum doktorumla görüşüyorum ama bebek için bi türlü harekete geçemiyorum yaşadıklarımı yeniden yaşamaktan korkuyorum o ağrıları ve acıları
Allah şifa versin allah yardımcın olsun sabır versin canım üzülme moralini hep yüksek tut.
dermanı var tabiki ama biten bi hastalık değil sadece pusuyo ve en ufak şeylerle tetikleniyor 4 yıldır ilaç tedavisi görüyorum selerdir araştırıyorum doktorumla görüşüyorum ama bebek için bi türlü harekete geçemiyorum yaşadıklarımı yeniden yaşamaktan korkuyorum o ağrıları ve acıları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?