Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Ben de calismayan gruptayim.3 cocugum var.pespese olmasalar da.
bekarken babam imkan saglayamadi meslegimi yapmama.o daha cok evlendirmekten yana oldu.
Esimle de yollarimiz kesisti bir sekilde.kpss de tercihime musaade etmedi . Bu uhdelerim kaldi bir sekilde.
kendi isimizi yapiyoruz.kurarken cok zor gunler de gecirdik ama beraber.o calisti ben yatmadim.cocuklarimi yatirip esim plan yonetim yaparken ben evde muhasebesini tuttum kalem kalem.
belki calisiyor olsaydim patronu oldugu sirkette eleman kalacakti belki de yine aynisi olacakti bilemem nasip.

Esim bana istege bagli bagkur yapiyor.calistirmadigi icin uzulmemi istemiyor.hic bir zaman para istemedim.bu konu cok kirici sekilde dile gelmis.nice calisan insanlar maas kartini esinden alamiyor.
ben hesap actirdim elimde artani biriktirdigimi yatirdim.esimde yatirir oraya bilir biriktirdigimi.bana bir kismiyla araba aldik.kimine gore koca parasiyla.bana gore kocamin mecbur verecegi nafakam.yine bizim beraber aldik.kizim ozel kreste oglum devlet okulunda.cevrem de ki kolejler bir yere bagli olmasa onuda koleje verirdik.

hastaliktan bahsedilmis ya,ben en agiri ile imtihan oldum.inanin para degil varligimdan haberim olmayacak gozumu acamayacak hale de geldim.ailem yoktu.esimle cocuklarimla astim.

yok gunumu hic bir zaman unutmadim.rabbim unutanlardan etmesin.

yagli kapi denen terim varya,bazen kimisine cidden nasip oluyor.kimiside calisip yillarini versede elleri bombos cikiyor.

allah basimizdan eksik etmesin esimi yoklugunu gostermesin .parasi icin degil kesinlikle.didismelerimizi kirginliklarimizi triplerimizi bagliligimizi ozleyecek olmama onu ozlemeye dayanamam.

onemlisi calisip calismamaktan ziyade dogru insan bulmak galiba.

İnan şirkette gırtlağıma çöken mobbing yapan müdürüm yok. Rahatım çok rahatım hem de. Bir saat öğle aram var kuaföre bile gidiyorum, çıkış 17:30 gerçi eve gelmesi trafikten 19:30 ama neyse..

Ama omzuma çok alakasız yükler bindirildi. Neymiş şirketin Amerika, Almanya ayaklarında da sekreter yokmuş. E tamam da o adamlar bizimkiler gibi kaprisli değil ki her işi kendi yapar, çay&kahve otomattan alınır. Velhasıl yoruldum hayalkırıklığı yaşadım. Terfi sözü verildi yapılmadı. Ve çok yıldım. Rahat olmam maaşımın iyi olması falan hiç umrumda değil. Hazır paraya da güvenmiyorum biraz eşime güveniyorum sanırım, iş kurarken annesinden yardım alıcaz. Biraz ara vermek istiyorum.

İşte o ara verme duygusu bende de vardı hem de an meselesi. İşe gelirken ayrılmak için bahane arıyordum resmen.

Benim de işim o kadar rahat ki başımda sürekli beni denetleyen biri yok ama bıkkınlık vardı, yorulmuşluk vardı. Nasıl oldu bilmiyorum sihirli bir değnek dokundu bana şimdi kalktı üzerimden o ağırlık. Zaman zaman yine anlık söyleniyorum ama içinde bulunduğum durum itibariyle çalışmam daha mantıklı.

Şunun da etkisi olabilir 1 ay önce detaylı kan sayımı yaptırdım ben. Vücudumda D vitamini eksikliği çıktı şiddetli olarak. Zaten eklem ağrılarım vardı ama ben hep romatizma olarak yorumluyordum. Dr 2 ampül D vitamini verdi 15 gün arayla kırıp içtim, onun mu etkisi var diyorum. Biliyorsun vitamin eksikliği de depresif hale sokuyor insanı. Bence sen de bir kan sayımı yaptır detaylı, çok faydasını görürsün.

Ben hiç bir kadını aşağılamadım sadece kendini körelten kadınları suçlu buldum ,konu çok saptırılmış çalışmayan BAZI kadınlarımızca..Evet erkek hırslı ,başarılı kadın ister çok kadın tanıyorum bir elektrik faturasını bir doğalgaz faturasını bile bir kere yatırmaya gitmemiş nasıl yatıralacağı hakkında bir fikri yok..Sokaga sadece pazar ve market alışverisi için çıkmış o da kocasıyla..Bu tür kadınların kocalarına bir şey olduğu takdirde sudan çıkmış balık olduklarına dair gözlemlerim de var.Havadan atıp sallamıyorum yani.Evet çalışan kadın isine de ,kendine de,evine de ,kocasına da,çocuklarına da zaman ayırabilir .Ama hiç bir şey üretmeyen kadınlardan bahsettim niye bazı kadınlar üstlerine aldı orasını tartışmıyorumbile..Hiç bir şey üretmezsen körelirsin bunun ötesi var mı ? İlerleyemezsin ..Çalışmıyorsa ve bir geliri yoksa tabii ki kocasından para isteyecek ve böyle bir durumda sıkılacak ,kendini kötü hissedecek.En azından ben öyle hissediyordum çalışmadığım dönemlerde..Hiç bir koca da sanmıyorum ki hayatta hiç bir şey başaramamış kadınla övünsün..Adamın inanılmaz ço kparası olur ona eyvallah ama bir memur adamcağız büyük şehir de bir kadın ve bir çocuk bakmanın ne zor olduğunun farkında değil mi ? İstemez mi eşi de çalışsın ve hayatı beraber göğüslesinler.Ben imkanı olduğu halde çalışmayan kadınları göz önüne aldım..Onlar da asgari ücrette çalışır diye bir laf gelmiş ne olacak çalışsın asgari ücret olsun o kazandığı paranın hazzını yaşayan kadın sanmıyorum ki kolay kolay işini bıraksın...Ayrıca çok nadirdir bir doktorun,bir mühendisin,bir subayın çalışmayan eş alması ..Onlar bile kendi kariyerlerine uygun ,kendi ayakları üstünde duran kadın istiyorlar..Ben hırslı kadın derken demir leydi gibi olsun,eline bir kırbaç alsın sağa sola saldırsın demiyorum..Bİr şey üretsin dantel örüp satsın,dikiş diksin,sabun yapsın,yemek yapıp satsın,çocuk baksın ama kendi parasını kazansın..O evlerde bazen o kadar çok ağır sözler söyleniyor ki o zaman o sözleri duymayacağından emin olsun..Bizim kapıcının karısı vardı zavallı kadın genç ve güzel kocasına da gül gibi bakan bi kadındı ama kocası her kavga da ben sana bakmasam sen aç kalırsın,sen ne işe yararsın ki ye iç kıçını büyüt başka ..gibi sözler söylüyordu kadın dedi ki bi gün ben de çalışacağım ve ilkokul mezunuydu önce tahtakale gibi yerlerde ,sonra bir tekstil atölyesinde çalıştı.Sonra kosgeb ten krediyle kendine ufacık bi dikiş atölyesi açtı şu an iş elbiseleri dikiyor ve ne zaman görüşsek iyi ki çalışıyorum iyi ki kendimi ezdirmiyorum,kendime güvenim geldi ,artık çocuklarıma daha faydalıyım gibi sözler söylüyordu..Bİlmem anlata bildim mi ?

ayrıca bazı kadınlar her zaman işvelidir ,cilvelidir bazılarıysa her zaman soğuktur,odun gibidir..Bunun çalışan kadınla ,çalışmayan kadınla ne alakası var anlamadım.Dayımın bir eşi vardı kadın ev hanımı ama odun gibi ,bi tepki yok,bi surat ifadesi yok .Dayım hep derdi yahu şu eve gelince iki gül ,iki güzel söz söyle diye..Ama öbür dayımın eşi memurdu cıvıl cıvıl bir kadındı ,çalışmasına ,iki tane azman gibi erkek çocuk yetiştirmesine rağmen ..Evi de mis gibiydi ,kendide ..Bazen çok gairp cümleler kuruluyor hayret ediyorum..Benim annem ben 8 yaşındayken memur oldu ..Ondan önce ev hanımıydı gökçe iyi ki çalışıyorum ben izinlerde bile sıkılıyorum derdi ..40 yaşında üniversiteye başladı şu anda yüksek lisans yapıyor ..Ve evide,kocası da tertemiz mis gibi ..Bir kere bilmem yemeksiz gün geçirdiklerini ,ya da bir kere bilmem annem yeter be bende çalışıyorum deyip te surat astığını ..Bunlar hep kişilikle alakalı şeyler ..Ya da annem çalışıyor diye bize zaman mı ayırmadı ,biz sokaklara mı düştük yani çok alakasız ..

Çalışmak deyince nedense bir şirkette ya da devlette çalışmak akla gelmiş. Dediğin gibi yemek yapıp satmak, çocuk bakmak, dikiş dikmek bunlarda iştir. Zamanla insanlar hobilerini mesleğe çevirebilirler. Sanırım ciddi anlamda yanlış anlaşılma oldu bu konuda.

Kimse kimseye ev hanımıysan beceriksizsin, vasıfsızsın demiyor ki. Aksine, üstüne basa basa söylüyorum, birçok konuda erkeklerden daha yetenekli olduğumuza inanıyorum ve bunu evde temizlik-yemek-çocuk üçgenine hapsolarak köreltmeyelim.

Elimiz ekmek tutuyor çok şükür, eğer çocuk bakmak sizi gerçekten çok memnun ediyorsa, bunun eğitimini alın. Çocuklarınız büyüyünce bir kreşte çalışırsınız.

Yemek yapmayı çok seviyorsanız, kurslara gidin, sertifikalar alır. Ya bir restaurantta çalışırsınız, ya da kendi yerinizi açarsınız belki sermayeniz olduğunda.

Eşinizin kendi işi varsa, başkasını almasın, sizde çalışın kendi dükkanınızda.
Ben bunu kastediyorum.

Aksi durum bana iç açıcı gelmiyor, gelmeyecekte.

yillik iznimi bile zor bitiriyorum.calismadan dusunemiyorum kendimi sıkıntidan patlarim heralde

Kadın ister çalışır ister çalışmaz kimse kimseye söylediği şeyi kabul ettirmeye çalışmasın.
Konuyu açan arkadaşım bir optik Mağazası'nda çalıştığını söyledin yanlış hatırlamıyorsam, sana optisyenlik okumanı tavsiye ederim. 2 yıl okuyacaksın devlet Üni veya özel Üni.lerde mevcut. Sonunda büyük optik mağazalrında mesul müdürlük yapabiliyosun... Evlenip işini bırakıp ne kadar ara verirsen ver diplomanla yeniden çalışabilirsin. Bunu bi değerlendir bence çalışmak ayrı meslek sahibi olmak ayrı bişey.

kimi demiş ki hastalanırsan devlet maaş bağlar kocana güvenme kimi demiş aldatılırsan ne olacak...vs..vs.. buraya bazı kadınlar konu açıyor düğün takıları kimde durmalı falan diye hayretler içinde okuyordum ama anladım ki eğer böyle kocan varsa kesinlikle sende durmalı düğün takıları çünkü bence işin aslı hayat arkadaşını iyi seçmekte. ben düğün takılarımızı ikimizin ortak kasası var oraya koydum umurumda bile değil onlara ne olduğu ..kocam bana dünyaları seriyor takıyımı düşünücem inan kafam çok rahat.30 yaşında evlendim o yaşa kadar çalıştım yalnız yaşadım evlenmiş olmak için bulduğumla evlenip sonra bu nasıl koca diye konu açmadım. hastalanırsam da devlete güveneceğim kocayı yanımda tutmam öyle adamla her gece aynı yatağa giremem ben hastalanırsam kocam canını verir eminim. ben de ona tabi. değil beni ezmek yüzüm azcık düşse pervane olur.sırf maddiyatı iyi diye de evlenmedim ben de ona çok aşığım onun için izmiri bırakıp gittim asla bırakmam derdim.o da bu fedakarlığımı hep taçlandırdı. asla pişman değilim. çalışanlara da asla enayi misiniz demem.çok sevdiğim kocam esnaf olsaydı ben de çalışırdım tabi bu bir örnek mesela yarını ne olur belli olmayan bir iş. dediğim gibi benim şartlarım çalışmamaya uygun. bazıları da demiş ki evde duran kadından kocası bir süre sonra sıkılır bazı adam da çalışan kadından sıkılır en başından beri diyorum bu karşınızdaki kişiyle ilgili sizi siz olduğunuz için mi sevdi yoksa kariyeriniz için mi. benim kocamın benden sıkıldığını düşünemiyorum bile ikimizin ortak ilgi alanları var ben ona bazı günler kuantumla ezoterizmle ilgili okuduğum öğrendiğim yeni şeyleri anlatırım işten gelince. saatlerce beni dinler sonra sorular sorar şaşırır.en çok sohbet etmeyi severiz. kayak yapmayı severiz mesela bununla ilgili yenilikleri araştırırım anlatırım ona o da öyle. bazen doğuya göreve gider 15 günlüğüne bana yüksekovadan bile çiçek yollar. hergün yemekten sonra kahvemizi o yapar mesela bana sen evdesin bana hizmet et gibi asla davranmaz.çünkü beni sever saygı duyar bundan keyif alıyor yüzünde görebiliyorum bunu. aldatılırsan demişler bir de aldatılırsam evlenene kadar nasıl yaşadıysam o yaşantıma geri dönerim çünkü sınıf farkı olmadı hayatlarımın arasında işim var bunu o da biliyor ayrıca ailem arkamda her zaman asla mecbur değilim kimseye. çalışmayan anneler çocuklarının arkasına sığınıyor diyen de olmuş çocuğum ezik olmasın ileri de hayatı iyi olsun çalışırım diyen de.. ben 2 dil biliyorum öğretmenim çalışırken çocuğum olsaydı başkalarının çocuklarıyla ilgilenmekten eve geldiğim de kendi çocuğumu görecek gücüm kalmazdı( kalıyor diyene saygım var ne güzel) ben bütün birikimi mi çocuğuma aktarmak istiyorum okula başlamadan iki dili de öğretmek aile vatan sevgisi öğretmek onunla sohbet etmek her gününü izlemek.. sağlam bir birey yetiştirirsem ileri de hayatının garanti de olucanı biliyorum çünkü ona evler arabalar bırakmama gerek yok. şükür istediğini de alabilecek durumdayız.. velhasıl demek istediğim benim hayatım böyle güzel ve garanti de hiçbirimiz aptal değiliz dimi yarınımızın belli olmadığı bir hayatta keyfimize göre yaşayalım. şükür benim ki böyle sizin ki öyle güzeldir.kararı içinde bulunduğunuz şartları iyi ölçüp tartıp siz vereceksiniz. yine uzun oldu ama eleştiriler çok acımasız. yine kusura bakma :)

Size katılıyorum. Bu tarz yorumları okurken ben de çok üzüldüm. Çalışan bir kadının kızıyım ve benim annem asla eksik kadın eksik anne olmadı. Cennetlik benim gözümde. Hem evine hem işine hem eşine hem çocuklarına yetti. Onun tırnağı olabilsem keşke. Bir de kıskanıyorlar demişler. Çok kırıcı. Çalışsın çalışmasın her kadın evinin hanımıdır. Ev hanımlığı bir meslek değildir. "Çalışan kadın- ev hanımı" değil, "Çalışan kadın - çalışmayan kadın" vardır.

Allah mutluluğunuzu bozmasın.
Yanlız burda bireylerden değil, Türkiye şartlarından bahsediyoruz.
Hergün ekonomik özgürlüğü olmadığı , ailesi sahip çıkmadığı için boşanamayan kadınları okuyoruz bu forumda, onun içindir ki bir kadın çalışmalı, şartları elverdiğinde isterse çalışmamalı diyoruz.
Bende 5 yıl çalışmadım, çocuklarımı büyüttüm. Okul çağına geldiklerinde ihtiyaçtan değil, sırf onlara çok daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için başladım işe.İş hayatım hep mükemmelmiydi? Hayır..Çok yoğun mobing yaşadım, ama hiç düşünmedim bırakmayı.İş değiştirdim. Çocuklarım tüm gün okulda, evde oturup kendimi çürütmek yerine onlar için dahada iyisini yapabilmek için çalışıyorum.
Ben hayatta hiçbirşeyin garanti olmadığını gördüm, yaşadım. Ne büyük zenginliklerden birgünde sıfıra inildiğinide gördüm. O yüzden bankada trilyonlarımda olsa çalışmayı bırakmak geçmez aklımdan.
Sizde hayatınızı bu kadar garanti görmeyin bence, 10 sene sonra 2 çocukla aldatılmayacağınızın garantisi varmı?

bir kere şu tüm gün evde oturup kendini çürütme takıntısını cidden anlamıyorum.ben de diyebilirim ki işyerinde dört duvar arasında masa başında kendini çürütmek yerine.... neden kadın evde oturuyor mal mal duvara bakıyor saçları ağarıyor bulaşık makinesi çamaşır makinesi arası mekik dokuyor gibi düşünülüyor. hiç de kendimi çürütmüyorum aksine okumaya ilgilenmeye fırsat bulamadığım yönlerimi geliştiriyorum. niye yalan söyleyeyim ki burda kimse kimseyi tanımıyor sıkılıyor olsam gerçekten kızlar haklısınız sıkılıyorum derim evde çürüyorum derim. evet haklısınız demişsiniz ki zenginlikler sıfıra iner hiç birşeyin garantisi yok ..vs. ben de bundan bahsettim benim mesleğim var öyle bir durumda geri dönebilirim mesleğime şimdiye kadar bir çok özel kolejde iş buldum.hatta ünv.de bile çalıştım. baktım şartlar iyi gitmiyor çalışırım kimseye muhtaç olmam çocuğumu da etmem. işimden adama güvenip ayrılırsam bir daha da iş bulamayacak durumdaysam ayrılmam. ne demişim içinde bulunduğunuz şartları iyi ölçüp tartın.

Sizin yaptığınız için bir eleştiride bulunmuyorum ki ben. Mezun olup evlenip 40 lı yaşlara kadar bir iş deneyimi olmayan bir kadın o yaştan sonra iş bulamaz.
Siz kendi üzerinizden, ben genellemeler üzerinden gidiyorum.
Burda gençlere aşılamamız gereken iyi bir meslek sahibi olmaya çalışıp, birsüre iş deneyimi edindikten sonra şartlarına göre çalışmayı veya çalışmamayı seçmek .
Sizin yaptığınız gibi yani.

Birde çürümek lafını sizin için kullanmadım yine, ben kendimi öyle hissettim ve çalışmaya başladım. Tüm biraysel ve genel eleştirileri kendi üzerinize alınmayın lütfen.

SizinLe ortak yönümuz demekki. Benim de annem çalışan bir kadındı. Hala çalışıyor. Anne yeter artık yorulmadin mi diyorum. Ben evde boş boş oturamam ki birseyler yapmalıyım yoksa depresyona girerim diyor . Bunu söyleyen kadın 55 yaşında. Ben şimdiki genç kızları da anlamıyorum. 20 yaşında olup ta beni kocam çalıştirmasin diyeni mi ararsin evini arabanı al öyle gel diyeni mi :)
21 yaşında memur oldum 5 yıldır is hayatındayim su an bile size bankadan yazıyorum 4 buçuk ta çıkacağım
Çalışmadığım bir hayat düşünemiyorum. Eşime yazık en başta. Bu devirde tek maaşla çok zor. Eskiden tek maaşla 4 çocuk okutüp adam ediyorlar mis ama şimdi 3 yaşındaki çocuk angry bird diyor ya :)
Benim çocuğum. Neden ezilsin. Neden en iyi okullarda okumasin.. Annesi rahat hayatı çocuğundan daha fazla sevmiyor.
Ben eskiden annemi anlamazdım ama şimdi o kadar iyi anlıyorum ki. . Hem ise yetişmiş hem bize. Annem çalışmam dese babam asla çalış diyecek birisi değildi ama anneciğim gençliğini tüm hayatını tüm rahatini bizim için geleceğimiz için bozdu.. su an varisleri var neden çünkü surekli ayakta durduğu bir işi vardı. . Kıyamam ya.. ama şimdi biri bankacı biri polis aslan gibi iki evladı var.. ben anneme bu ay cok istediğini bildiğim için bir yürüyüş bandı aldım. . Gecen yil camasir makinesi bozulmustu anneme camasir makinesi aldim.. anneler gununde plazma tv aldim.. eger Çalışmıyor olsam nasıl bu kadar rahat alabilirim. .
Herşeyden öte eşim bile is yerimde bişey lazım olduğunda beni arıyorlar rica ediyorlar . En basitinden esimin arkadaslarina dusuk oranda kredi kullandiriyorum ya Eşimin bile göğsü kabarıyor güçlü bir karısı olduğu için. . Sizi bilmem ama Hz. HATİCE validem iz bile bundan yüzyıllar önce is hayatında idi ticaretle uğraşıyordu ötesi var mı. ......

ben dr um ve calisiyorum. cocuklarim kucukken calismaya basladim ve bu durum beni cok yipratti. bir sure ata vereyim sonra dobeyim diyebilecek bir meslegim yok. suan calisma sebebim maddi sebepler de degil. aldigim egitim,bmeslegimin verdigi mutluluk,sosyal konumum beni evde oturmaktan alikoyuyor. ayrica tam anlamiyla evde oturup full time annelik evhanimligi yspmak beni gergin ve mutsuz yapar. suan yarim gun calisiyorum. evde yardimcim var. sadece annelik yapiyorum ve evi idare ediyorum. calismasam cam kapi silmekten annelige vaktim olmayacakti..
ayrica suan belki calistigimdan rahatim ama calismasam esim az harca dese cok bpzulurdum eminim.ve sunu kesinlikle soyleyeyim ki egitimsiz de olsam elisi yapar satardim. cunku herkes bir sekilde uretime katilmali.
kisacasi yapinizi en iyi siz bilirsiniz ancak ucundan kiyisindan da olsa kendinize ait bir geliriniz olmali.

bankadan mesai saatinde buraya girip yazabildiğinize göre rahat bir işiniz var. mutlusunuz da ne güzel sevindim adınıza herkes sizin gibi şanslı olmuyor. siz eşinizin sizinle düşük kredi kullandırdığınız için gurur duymasından memnunsunuz ben bununla gururlansa rahatsız olurdum. karakter farkı işte dediğim gibi herkes mutlu olduğu hayatı yaşamalı.

sanırım sana en güzel örnek ben olucam. 1,5 ay önce evlendim. evlenmeden önce çalışıp istediğim gibi gezip tozuyordum. il değişikliği nedeniyle evlendikten sonra evde oturmaya başladım ve resmen kendimi boşluğa atılmış gibi hissettim. eşimden para isteyemiyorum utanıyordum isterken. dışarıda gördüğümü alamıyorum falan filan... eşim herzaman destek oldu. cüzdanıma ben söylemeden para koydu. ama sanki o parayı harcayınca hesap soracakmış gibi hissettim hep. sonra eşime dedim ki bu böyle olmucak hemen bana iş bulalım ben kafayı yemek üzereyim dedim ve 3 gündür çalışıyorum ohh hayat buymuş diyorum.

Bence de herkes mytlu oldugu hayati yasamali. Ben sahsen calismiyor olsaydim ve sirf Çalışmıyorum diye küçücük bi kredi konusunu dahi kendime iğneleme malzemesi yapabilecek kadar mutsuz durumda olsaydım bende kendi adıma üzülürdüm. . Size evde oturmak kimseyi iğne leme hakkı vermiyor
Ama o kadar kabasiniz ki işte dünyadan haberiniz olmadığı belli
Sizin gibi insanları görünce kesinlikle kadınlarımız çalışmalı diyorum.. gerçek hayatta
Ayşe fatma. Nin dedikodusu kesmiyor sanalda da hiç yüzünü dahi görmediğiniz insana cirkin imalar .. o konuya zaten cevap dahi vermem sizinle muhatap olmuyorum gidin kendi ayarınız insanlarla muhatap olun lütfen ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…