Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

burda konu kredi mevzuu deil anlatmaya çalıştığım şey erkeklerin tavrı kimisi karım mimar die gezinir kimisi doktor öğretmen v.s .. bunlar beni ben öğretmenlik yaptığım dönemde de rahatsız ediyordu. sırf öğretmenim diye benimle tanışmak isteyen insanlara acayip sinir olurdum. siz niye kızdınız ki ben sizi iğnelemedim. bu beni rahatsız ederdi sizi etmiyor siz öyle mutlusunuz ben böyle. ayrıca mutsuzum evet desem rahatlayacak mısınız? çalışmayan kadınların mutsuz olduğunu ezildiğini bilmek sizi içten içe rahatlatacakmış gibi sezdim. yani çalışıp yoruluyor olmanızın mükafatını alıyorum işte bak evdekiler ne kadar mutsuz diye kendinizi mi rahatlatıcaksınız? niye bu çalışmayan kadınlara saldırı. bütün msjlarım da dedim çok mutluyum tanıyor musunuz beni kimliğim belli mi mutsuz olsam mutsuzum derim. ve her gün dua ederim tüm sevdiğim kadınlar böyle mutlu olsun diye. siz o mutluluğu çalışarak yakalıyorsanız ne güzel ama çalışmayanlara saldırarak kendinizi rahatlatmayın.

Sen benim calismadigimi nerden cikardin algi muhendisi?

Çalışan hanımlar niye ev hamımlarını elinde bir bez bütün gün ev silen, ağzında sakızı seda sayan izleyen, ihtiyaçları için maganda kocalarına yalvarmak durumunda kalan ezik, bitik birer kakılmış olarak tasvir etmeye çalışıyor? Bilinçaltında bu yattığı için saygı duyuyorum lafları arasında küçümser tavırlar havada uçuşuyor esasında.Her ev hanımı mutlu olmadığı gibi her çalışan hanım da mutlu değildir.Çağı yakalamakla, kültürel yapıyla ya da bilgi birikimiyle çalışmanın ne alakası var ? Sen bütün gün ticari belglerle boğuşurken ben o sırada dünya klasiklerini okuyorum belki.İşin komiği de ay sonunda cebimizdeki para da aynı ya da birbirine çok yakın.Çalışan hanımların ekonomik özgürlüğü de kısıtlı bence.Çocuğu olanların maaşının yarısı kreşe ya da dadıya gidiyor zaten.Geri kalan paralar da çok büyük meblalar olmuyor .Neticede ülkedeki, maaş miktarları belli.

Gözümden kaçan mesajlar olmuş, yazmadan edemedim..
Çalışmayanın bakımsız olduğu, kendiyle ilgilenemediği, aldatılmaya daha müsait olduğu, bilgi birikimi olmadığı, kendini geliştiremediği, boş kafa olduğu gibi düşünceleri savunan zihniyetleri kınıyorum...

Son düzenleme:
Valla onu ben de anlamadım..
Bu ne kibir yahu? Kaynanasi ve gorumcesi ev hanimi diye kisisel kinini butun calismayan bayanlara yukleyerek ego tatmini yapanlar.

Evet evlendigim on yil oldu bir kez bile fatura yatirmadim esim halleder o isleri
Ama odemem gereken bir durum olursa sukur aklim yerinde esimun yaptigi o isi pekala bende yapabilirim hani sudan cikmis balik gibi kalmam esim bu isleei kendi hallediyorsa benim konforum icindur yapamayacagim icin degil

ne güzel hayat,imrendim doğrusu ...

Bende anlamis degilim neden bu gozle bakiliyor bu ofke nedir
Bildigun yerden yere vurdular
ben calisan arkadaalarimizin hayatlarinun bizden daha zor ildugunu dusnuyorum herzamanda takrir etmisimdir
ama onlari sandigi gibi korkunc bu hayatimiz yok
hatta sahsim adina soyleyim gayet keyifli:)

ben daha önce çalışıyordum 5 yıllık çalışma sürecim oldu evlendim evlendikten sonra 1 yıl daha çalıştım ve çalışmak o kadar zor ve stresli geliyordu ki artık herşeyden sıkılır olmuştum hergün ne giyeceğimi düşünüyorum saçımı nasıl yapsam vs sıkıntıları iş stresi eve geliyorsun yemek yap evi topla bulaşık yıka yoruluyordum ve işim çok stresliydi maaşta iyi değildi
ev hanımlarına çok özeniyordum artık. ve işin çok stresli olması ve maaş sorunu yüzünden ayrıldım şuan 1 yıldır evdeyim
ilk zamanlar çok rahattım iyi geçiyordu her şey rahat bol bol uykunu aldırıyorsun geziyorsun falan sonraları artık ev işlerine bile üşenir oldum çok monotonlaştı hayatım sıkılmaya başladım ama avantajları da var tabiki de maddi durum çok çok iyi olsa yine devam ederim ev hanımlığına heralde bilmiyorum dezavantajları da var çok fazla sosyal ortamın olmuyor evde olunca çünkü bi çok bayan arkadaş çalıştığı için saatler uyuşmuyor falan ve sadece eşinin çalışması koyuyor insana para istemek zor geliyor harcamalarının hesabını kitabını yapmak zorunda kalıyorsun ama eşim bana sağolsun hiç baskı yapmadı para konusunda rahat harcadım ama yinede bayanın kendi parasını kazanması başka oluyor ve evdesin ya insanın biraz üstüne geliyorlar sende nasıl olur bilmem de evde olunca hemen sen evdesin sende kalsın sen hallet sen yaparsın şuraya gidiver vs vs bunlardan da sıkılır oldum. şuan artık çalışmayı düşünüyorum hem eşime destek olmak için hemde kendimi böyle işe yaramaz gibi hissediyorum. ama bir yandan da eve de alıştım çalışmak ta zor geliyor benim deneyimim bu şekilde. sende evlendikten sonra dene bence ev hanımlığını baktın gördün olmazsa sevmezsen tekrar çalışırsın. çalışmak ya da çalışmamak insanın kendi isteğine bağlı

Yahu bazi arkadaşlar çalışmayan bayanlar için konuşmuş lar. .çalışmayan bayanlar da yazınca niye üstüne alındı ki demişler. .İlginç doğrusu. .deseler ki maddi durumları kötü olduğu halde ya da eşi tarafından ezilmiş halde yine de evde hiçbir şeyyapmadan yan gelip yyatıyorlar bir yerde haklılar derim ki o bile onların tercihi der geçerim. .

hem ev de hem iş hayatında hemde sosyal hayatinda başarılı ve mutlu olan kadınlarımız var ama bu çok nadir..benim çevremde doktor da var mühendis de mali musavirde vs..vs..ama onların şansları var benim eşim bana nasıl iyi ise onların eşleri de kendi yasamlarina gore öyle. .o halde dahi çok yorgunlar ve haklılar. .kolay değil herseyi yürütmeye çalışmak. .ama şansları da çocuklara evde bakıcı ve temizlik yemek islerini halleden yardımcıları var..o yuzden yani çoğunun evin maddi yükü yine çoğu kısmı erkeğe ait..hee çocuğa bakıcı ücreti dışında temizlik yemek gibi işleri kendileri halleden eşi karışmayan arkadaşlarım da var zaten ki onlar tamamen bitik halde.sosyal hayatlar sıfır yani..izinli olduklarında çocuklarıyla 1 saat parka çıkabilseler nasıl mutlu oluyorlar ki bir kısmı zaten pes etti..cunku vücut artık tepki vermeye başladı beyin zaten yorgun..hee şimdi ihtiyaç olur bu durum da tamam yine dişini sıkar calisirsin ama yoksa da bunlari herkes başaramaz. .başarır da gerçekten çok yorucu..hayat şartlarına göre ben bu kadar kendimi bitirmekistemem ki ileri de cçökmüş olmayayım ve birgün çalışmak istersem bunu başarabilirim. .

neden mutsuz olacağım şeyi yapacağım ki..birgün eşim beni bırakırsa diyemi? yada Allah korusun ona birsey olacak diye mi?ona birsey olmasın yanımda olsun da ben gerekirse şimdi de çalışırım. .onun yokluğunu düşünmek bile ürkütücü benim için ama bu demek değil ki aldatsa da dövse de böyle maddiyat iyi diye katlanayim. .Bu durumda çocuklarımyyanımda olsun da ben aslanlar gibi bakarım cocuklarima..deprem olur sel olur banka hortumlanir gibi durumlarda da zaten çalışmış olsaydim da onlar da giderdi..Elele verip dışımda sikardik ona göre hareket ederdik..boşan dim mi ailem yanımda olurdu çalışırdim çocuğumla ilgilenirlerdi vs..vs..

yani bu durum eşler arasındaki anlayış ve konuşmaya bağlı. .eşlerin aralarındaki huzura bağlı. .kişinin mutlu olma durumuna bağlı. .yoksa çalışanın da calismayanin da iyi ve kötü daha bir sürü örnekleri var..Bu örneklerden burada defalarca verildi..Ancak çalışan bazı kişiler ısrarla çalışmayan kişileri yadirgamaya devam ediyor ya ben de bunu anlayamıyorum. .ister karınca gibi çalışırım sonra yerim..ister ağustos böceği gibi şarkılar söyler eğlenirim yerim sonra da afallarim.Bu benim tercihim kime ne?tavsiyenizi verdiniz tamam almak isteyen yaşamına göre alır. .ısrar niye eğer birgün ayaklarım üstünde duramıyorum kocamin parasi olmadan yasayamiyorum mecburum katlanmaya sirf para icin dersem o zaman üzülün halimize..bir de ben burada öğrendim ki çalışmayan kadınların tek sosyal hayatı güne gidip dedikodu yapmakmış komik buldum sadece ne diyeyim ki Çevrenizde ki örnekler bu yönde demek ki başka şey dusunemiyorsunuz..önemli olan mutlu olmaksa siz öyle mutlusunuz ben böyle mutlu olsun inşaallah mecbur olanlarda musmutlu. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…