- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi queen_girl
-
burda konu kredi mevzuu deil anlatmaya çalıştığım şey erkeklerin tavrı kimisi karım mimar die gezinir kimisi doktor öğretmen v.s .. bunlar beni ben öğretmenlik yaptığım dönemde de rahatsız ediyordu. sırf öğretmenim diye benimle tanışmak isteyen insanlara acayip sinir olurdum. siz niye kızdınız ki ben sizi iğnelemedim. bu beni rahatsız ederdi sizi etmiyor siz öyle mutlusunuz ben böyle. ayrıca mutsuzum evet desem rahatlayacak mısınız? çalışmayan kadınların mutsuz olduğunu ezildiğini bilmek sizi içten içe rahatlatacakmış gibi sezdim. yani çalışıp yoruluyor olmanızın mükafatını alıyorum işte bak evdekiler ne kadar mutsuz diye kendinizi mi rahatlatıcaksınız? niye bu çalışmayan kadınlara saldırı. bütün msjlarım da dedim çok mutluyum tanıyor musunuz beni kimliğim belli mi mutsuz olsam mutsuzum derim. ve her gün dua ederim tüm sevdiğim kadınlar böyle mutlu olsun diye. siz o mutluluğu çalışarak yakalıyorsanız ne güzel ama çalışmayanlara saldırarak kendinizi rahatlatmayın.Bence de herkes mytlu oldugu hayati yasamali. Ben sahsen calismiyor olsaydim ve sirf Çalışmıyorum diye küçücük bi kredi konusunu dahi kendime iğneleme malzemesi yapabilecek kadar mutsuz durumda olsaydım bende kendi adıma üzülürdüm. . Size evde oturmak kimseyi iğne leme hakkı vermiyor
Sen benim calismadigimi nerden cikardin algi muhendisi?Bu nasıl bir yorum.calusip emek veren kadin kadinsal ozelliklerini mi yitirir. Kusura bakma ama bence evde oturanlar genelde kilo alip bakimsizlasiyor asil.ben calismiyorken mesela otur otur kilo almistim.calisirken kuaforumede gidiyorum sporada cunku param var kimsden almiyorum.yaniliyorsun artik erkekler okumussa tabi kendi kariyerine yakin bayanlari tercih ediyor. Cilveyle isveyle bu isler yurumez.haa yuruyorsa baska cilveli kadin cikarsa vay haline.calisan kadinda aldatilabilir ama çalışmayan kadina göre daha sansli.birakip gidebilir kocasini cunku ona bagimli degildir.calismayip oturan kadin mecbur cekicek.iki karisi olan adamlar var bu memlekette.genelde durumu iyi olan karim calismasin kadinin yeri evidir mantiginda adam kadini esya gibi goren zihniyet kadinlari aldatmaya daha meyillidir zaten.kendiniz calismiyorsunuz diye matah birseymis gibi gostermeyin durumunuzu.emekci kadina saygi duyun.tek maasla gecim zor bu devirde hem herkesin zengin kocasi yok olsa bile ben olsam güvenmezdim yarin baskasina asik olup gitse ne olcak .ne kadar basit mantiginiz var yazmadan edemedim.
Valla onu ben de anlamadım..Gözümden kaçan mesajlar olmuş, yazmadan edemedim..
Çalışmayanın bakımsız olduğu, kendiyle ilgilenemediği, aldatılmaya daha müsait olduğu, bilgi birikimi olmadığı, kendini geliştiremediği, boş kafa olduğu gibi düşünceleri savunan zihniyetleri kınıyorum...
Evet evlendigim on yil oldu bir kez bile fatura yatirmadim esim halleder o isleriBen hiç bir kadını aşağılamadım sadece kendini körelten kadınları suçlu buldum ,konu çok saptırılmış çalışmayan BAZI kadınlarımızca..Evet erkek hırslı ,başarılı kadın ister çok kadın tanıyorum bir elektrik faturasını bir doğalgaz faturasını bile bir kere yatırmaya gitmemiş nasıl yatıralacağı hakkında bir fikri yok..Sokaga sadece pazar ve market alışverisi için çıkmış o da kocasıyla..Bu tür kadınların kocalarına bir şey olduğu takdirde sudan çıkmış balık olduklarına dair gözlemlerim de var.Havadan atıp sallamıyorum yani.Evet çalışan kadın isine de ,kendine de,evine de ,kocasına da,çocuklarına da zaman ayırabilir .Ama hiç bir şey üretmeyen kadınlardan bahsettim niye bazı kadınlar üstlerine aldı orasını tartışmıyorumbile..Hiç bir şey üretmezsen körelirsin bunun ötesi var mı ? İlerleyemezsin ..Çalışmıyorsa ve bir geliri yoksa tabii ki kocasından para isteyecek ve böyle bir durumda sıkılacak ,kendini kötü hissedecek.En azından ben öyle hissediyordum çalışmadığım dönemlerde..Hiç bir koca da sanmıyorum ki hayatta hiç bir şey başaramamış kadınla övünsün..Adamın inanılmaz ço kparası olur ona eyvallah ama bir memur adamcağız büyük şehir de bir kadın ve bir çocuk bakmanın ne zor olduğunun farkında değil mi ? İstemez mi eşi de çalışsın ve hayatı beraber göğüslesinler.Ben imkanı olduğu halde çalışmayan kadınları göz önüne aldım..Onlar da asgari ücrette çalışır diye bir laf gelmiş ne olacak çalışsın asgari ücret olsun o kazandığı paranın hazzını yaşayan kadın sanmıyorum ki kolay kolay işini bıraksın...Ayrıca çok nadirdir bir doktorun,bir mühendisin,bir subayın çalışmayan eş alması ..Onlar bile kendi kariyerlerine uygun ,kendi ayakları üstünde duran kadın istiyorlar..Ben hırslı kadın derken demir leydi gibi olsun,eline bir kırbaç alsın sağa sola saldırsın demiyorum..Bİr şey üretsin dantel örüp satsın,dikiş diksin,sabun yapsın,yemek yapıp satsın,çocuk baksın ama kendi parasını kazansın..O evlerde bazen o kadar çok ağır sözler söyleniyor ki o zaman o sözleri duymayacağından emin olsun..Bizim kapıcının karısı vardı zavallı kadın genç ve güzel kocasına da gül gibi bakan bi kadındı ama kocası her kavga da ben sana bakmasam sen aç kalırsın,sen ne işe yararsın ki ye iç kıçını büyüt başka ..gibi sözler söylüyordu kadın dedi ki bi gün ben de çalışacağım ve ilkokul mezunuydu önce tahtakale gibi yerlerde ,sonra bir tekstil atölyesinde çalıştı.Sonra kosgeb ten krediyle kendine ufacık bi dikiş atölyesi açtı şu an iş elbiseleri dikiyor ve ne zaman görüşsek iyi ki çalışıyorum iyi ki kendimi ezdirmiyorum,kendime güvenim geldi ,artık çocuklarıma daha faydalıyım gibi sözler söylüyordu..Bİlmem anlata bildim mi ?
Evet evlendigim on yil oldu bir kez bile fatura yatirmadim esim halleder o isleri
Ama odemem gereken bir durum olursa sukur aklim yerinde esimun yaptigi o isi pekala bende yapabilirim hani sudan cikmis balik gibi kalmam esim bu isleei kendi hallediyorsa benim konforum icindur yapamayacagim icin degil
Bende anlamis degilim neden bu gozle bakiliyor bu ofke nedirGözümden kaçan mesajlar olmuş, yazmadan edemedim..
Çalışmayanın bakımsız olduğu, kendiyle ilgilenemediği, aldatılmaya daha müsait olduğu, bilgi birikimi olmadığı, kendini geliştiremediği, boş kafa olduğu gibi düşünceleri savunan zihniyetleri kınıyorum...
ne güzel hayat,imrendim doğrusu ...
Benim hayatum bana guzel cok sukur.....ne güzel hayat,imrendim doğrusu ...
tatlıyım demiAllaaam sen ne tatlı bir şeysin ya
tatlıyım demi
sende öle
evet resmen yanaklarını mıncıklayasım geldi
eşekli atlı falan çok tatlı anlatmışın
(kaç)
valla kimse kimseye hava atmasın herkesin hayat şartı kendine zor....Çalışanlar çalışmayanlara hava atma derdinde,sorundan uzaklaşılmış..
Su kadar senedir bi havasini gormedim anasini satayim.Çalışanlar çalışmayanlara hava atma derdinde,sorundan uzaklaşılmış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?