Savunmuyor gibi gözüküp savunuyorsunuz aslında. Yani onlar mecbur ayağına bir bahane sunuyorsunuz. Kariyer ya da çocuk diye ikilemde bırakan sistem bir b.kluk. artık Avrupa'daki birçok şirket anne ya da babaya hak tanıyor hatta bazen baba bakıyor. Böyle geri kafalı düşünceler ile sadece erkeklerin yönetici olduğu bir dünya yaratırız. Eşitlik sağlanmaz.
burası avrupa değil
e avrupada öyleyken ABD'de 1 gün bile doğum izni yok ona kalırsa? hani orası da gelişmiş bir ülke, dünya lideri onu da örnek verin ya olmaz mı?
burası 3-5 milyonluk bir avrupa ülkesi değil, güçlü sanayisi olan gelişmiş nüfus açığı olan ileri bir ülke de değil
ha ayıp mı
evet bir insana "sevişiyor musun" demek neyse bebek yapacak mısın demek de o, erkeklere sorulmuyor
kadınlara soruluyor, evet. kötü
ama böyleyken de böyle
o çocuk doğunca %90 ihtimalle her bakımıyla anne ilgilenecek -burası avrupa değil demiş miyidim?
annenin kafasının yarısı bebekte olacak...
yasal izinleri zaten var
e bir de kadınların epey bir kısmı bebekliyken"beni idare edin" tavrında olabiliyo (özelde bu biraz zor olsa da)
en iyi niyetli kadında hiç olmasa beklenmedik zor geçen bir gebelik/doğum ya da doğunca zor bebek olabilir
hepsi risk
işveren hayır kurumu da değil
ha bebek yapma ihtimali olan anneyi işe almayınca tüm şirketler uçacak kar rekorları kıracak demiyorum ama her şirket illa ki evlenip küt ayrılan ve tazminatını isteyen. gebe kalınca ayrılan, ayılmayan ama işi yürütemeyen kadın çalışan görmüştür
devlette zaten 3 kişilik iş için 10 kişi var, ona rağmen bazen işler aksayabiliyor...
ama zaten özelde sineğin yağını çıkartıyorlar, neden riski alsın? en azından bildiği gözünün önündeki riski almak istemez. almaz. acı ama öyle...
konu sahib size konuyu bir kadının sorması :
mülakatçılar arasında kadın varken erkeğin böyle bişey sorması uygunsuz gelmiştir, yoksa tek İKci erkek olsa o da soracaktı.
konu komşu parktaki teyze vs. de sorar, evet. bu yeni olmadı ama biz hep böyle bir toplumduk
hatta yeni nesil daha saygılı bu konularda. eskiden evlenene 1 sene geçmiş çocuk yoksa herkes soruyordu bebek yok mu diye...