• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Konu sahibinin demek istediğini anlıyorum, ama işte bazen üslup her şeydir.

Veya konu açayım, neden böylesiniz neden üslubunuz bu kadar üstten 😁
Yazdığım gibi çevremdeki hanımların yüzde 80 i sorulmaması gereken sorular soruyor mevzu iş değil bunu alt komşumda yapıyor 5 dk lık tanışıklığım olan kadında . Mevzu bu

Üslup o kadar tepeden, gıcık ve ötekileştirici ki haklı olduğunuz halde hak veremedim. Sanki siz kadın değilmişsinizcesine “kadınlar neden böylesiniz” demeniz falan. “Bazı kadınlar neden böyle” deseniz bambaşka olurdu. Neyse üzerime alınmadım kadın değilim bayansı erkeğim lezbiyenim dllslslsls

Merhaba herkese yüksek çoğunluğu kadınlar olan bir forumda kadınlara sitem etmek için açtığım bi konu bu arkadaşlar . Bugün bir iş görüşmesine gittim karşımda erkekli kadınlı bir komisyon halinde mülakat gerçekleştirirken aradan bir tanesi çıkıp ki bunu diyen bir kadın çocuk düşünüyormusunuz diye sordu bana . Yanındaki 40 50 i geçmiş gerizekalılarda niyeyse sorusu çok komikmiş gibi güldü. Zaten hazırda bi bebem var fakat o an okadar garip hissettimki ne cevap vereceğimi şaşırdım . Yine çevremden tanıdığım tanımadığım ayak üstü tanışıp konuştuğum kadınların çoğu yine çocuk yapıp yapmayacağımı neden çalışmadığımı çalışmıyorsam evde boş boş oturduğumu ima edecek şekilde patavatsız patavatsız konuştuğu için artık bıkmış durumdayım . Birine cevap versem biriyle kavga etsem ertesi gün bir diğeri çıkıyor . Seneler çnce burada bir konu açmıştım çocuğum varken sınava hazırlanıyorum diye . Aranızdan bir tane kendini bilmez kocaya evde ders çalışmak içinmi gidiyosun minvalinde bir şey yazmıştı . Bunlar artık biriktikçe fark ettimki illallah ettim . Zaten erkekleri görünce içimde bir nefret uyanıyordu artık kadınlar içinde aynısını hissediyorum maalesef . Niçin böyle bir millet olduk biz anlayamıyorum .
Uzun yıllardır özel sektörde çalışıyorum kadın üstlerim de oldu erkek üstlerimde, soru çok normal bir soru ama oradakilerin liseli gibi gülmesi profesyonel anlamda ilginç olmuş ergenliklerini tamamlasalarmış keşke. Bana doğum izni sonrası erkek yöneticilerimin yapmadığı eziyeti, iki çocuklu bir kadın yöneticim yaptı o yüzden hiç şaşırmıyorum böyle şeylere.

Çalışmasının ana sebebi para olan insanlar eğer ceplerinden bir başka çalışanın maaşı çıkmıyorsa sadece kendi işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışsınlar gerisi hallolur o çark yine döner hanımefendi 🌸
Eski çalıştığım kurum bir devlet kurumuydu. 30 kadın çalışanın 13 u aynı zamanda hamileydi 😄😄☺️
Yeni personel gelecek denildiğinde müdür umarım doğurganlık çağında değillerdir diye dua ediyordu 😄😄😄

Üslup o kadar tepeden, gıcık ve ötekileştirici ki haklı olduğunuz halde hak veremedim. Sanki siz kadın değilmişsinizcesine “kadınlar neden böylesiniz” demeniz falan. “Bazı kadınlar neden böyle” deseniz bambaşka olurdu. Neyse üzerime alınmadım kadın değilim bayansı erkeğim lezbiyenim dllslslsls
Hak vermek zorunda değilsiniz 🌸

Merhaba herkese yüksek çoğunluğu kadınlar olan bir forumda kadınlara sitem etmek için açtığım bi konu bu arkadaşlar . Bugün bir iş görüşmesine gittim karşımda erkekli kadınlı bir komisyon halinde mülakat gerçekleştirirken aradan bir tanesi çıkıp ki bunu diyen bir kadın çocuk düşünüyormusunuz diye sordu bana . Yanındaki 40 50 i geçmiş gerizekalılarda niyeyse sorusu çok komikmiş gibi güldü. Zaten hazırda bi bebem var fakat o an okadar garip hissettimki ne cevap vereceğimi şaşırdım . Yine çevremden tanıdığım tanımadığım ayak üstü tanışıp konuştuğum kadınların çoğu yine çocuk yapıp yapmayacağımı neden çalışmadığımı çalışmıyorsam evde boş boş oturduğumu ima edecek şekilde patavatsız patavatsız konuştuğu için artık bıkmış durumdayım . Birine cevap versem biriyle kavga etsem ertesi gün bir diğeri çıkıyor . Seneler çnce burada bir konu açmıştım çocuğum varken sınava hazırlanıyorum diye . Aranızdan bir tane kendini bilmez kocaya evde ders çalışmak içinmi gidiyosun minvalinde bir şey yazmıştı . Bunlar artık biriktikçe fark ettimki illallah ettim . Zaten erkekleri görünce içimde bir nefret uyanıyordu artık kadınlar içinde aynısını hissediyorum maalesef . Niçin böyle bir millet olduk biz anlayamıyorum .
İş yeri keyfi sormuyor iyi misniz siz😂😂 tabı herkes sızı cok önemsiyor muhteşem sıekşsşs

Issizligin ve is gorusmelerinin tillahini yazmis biri olarak evet ya da hayir der gecersiniz aynisi komsular onlar bunlar icin de gecerlidir. Ya yabani gibi kimseyle konusmaz ya da duzene ayak uydurursunuz.

Eski çalıştığım kurum bir devlet kurumuydu. 30 kadın çalışanın 13 u aynı zamanda hamileydi 😄😄☺️
Yeni personel gelecek denildiğinde müdür umarım doğurganlık çağında değillerdir diye dua ediyordu 😄😄😄
😄😄😄😄😄 zeynep kamil 2

Tam tersi ben bayılırım ve ekstra toleranslı olurum göbeklerinde bebek olma fikri çok tatlı 🥹🥹
Bir insan hamile diye ekstra bir sempati beslemiyorum acikcasi düz insan benim icin 😄 sevme ya da sevmeme durumu yok. Tanidigim biriyse onun adina sevinirim bebegine hediye filan alirim ekstra olarak 😬

İse yeni baslayip hemen hamile kalip izne cikanlar oluyor belki ondan sormustur ayrica biz ne yaptik ya

Ya 😄😄 valla bu tepkileri çok normal karşılıyorum olsun sizde böylesiniz ❤️❤️
Niye çünkü siz hariç kadınlar böyle dimi 🤣 senin gibilerde mesela herkesi kendine aşık sanar dünya sizin etrafınizda döner sanarlar oysa sizde herkes gibisiniz herkese sorulan soruları dert edip off kadınlar neden böyle yaaa diye konu açmanız 🤣

Bir insan hamile diye ekstra bir sempati beslemiyorum acikcasi düz insan benim icin 😄 sevme ya da sevmeme durumu yok. Tanidigim biriyse onun adina sevinirim bebegine hediye filan alirim ekstra olarak 😬
Demek istediğim insanlar tam tersi hamileleri sever ona göre davranır yani genel olarak 3 5 kişinin sevmemesi birşeyi değiştirmez

Niye çünkü siz hariç kadınlar böyle dimi 🤣 senin gibilerde mesela herkesi kendine aşık sanar dünya sizin etrafınizda döner sanarlar oysa sizde herkes gibisiniz herkese sorulan soruları dert edip off kadınlar neden böyle yaaa diye konu açmanız 🤣
Tepkinizi anlıyorum Umarım düzelirsiniz 💕💕

Savunmuyor gibi gözüküp savunuyorsunuz aslında. Yani onlar mecbur ayağına bir bahane sunuyorsunuz. Kariyer ya da çocuk diye ikilemde bırakan sistem bir b.kluk. artık Avrupa'daki birçok şirket anne ya da babaya hak tanıyor hatta bazen baba bakıyor. Böyle geri kafalı düşünceler ile sadece erkeklerin yönetici olduğu bir dünya yaratırız. Eşitlik sağlanmaz.
burası avrupa değil

e avrupada öyleyken ABD'de 1 gün bile doğum izni yok ona kalırsa? hani orası da gelişmiş bir ülke, dünya lideri onu da örnek verin ya olmaz mı?

burası 3-5 milyonluk bir avrupa ülkesi değil, güçlü sanayisi olan gelişmiş nüfus açığı olan ileri bir ülke de değil

ha ayıp mı
evet bir insana "sevişiyor musun" demek neyse bebek yapacak mısın demek de o, erkeklere sorulmuyor
kadınlara soruluyor, evet. kötü

ama böyleyken de böyle
o çocuk doğunca %90 ihtimalle her bakımıyla anne ilgilenecek -burası avrupa değil demiş miyidim?
annenin kafasının yarısı bebekte olacak...
yasal izinleri zaten var
e bir de kadınların epey bir kısmı bebekliyken"beni idare edin" tavrında olabiliyo (özelde bu biraz zor olsa da)
en iyi niyetli kadında hiç olmasa beklenmedik zor geçen bir gebelik/doğum ya da doğunca zor bebek olabilir

hepsi risk

işveren hayır kurumu da değil

ha bebek yapma ihtimali olan anneyi işe almayınca tüm şirketler uçacak kar rekorları kıracak demiyorum ama her şirket illa ki evlenip küt ayrılan ve tazminatını isteyen. gebe kalınca ayrılan, ayılmayan ama işi yürütemeyen kadın çalışan görmüştür
devlette zaten 3 kişilik iş için 10 kişi var, ona rağmen bazen işler aksayabiliyor...
ama zaten özelde sineğin yağını çıkartıyorlar, neden riski alsın? en azından bildiği gözünün önündeki riski almak istemez. almaz. acı ama öyle...

konu sahib size konuyu bir kadının sorması :
mülakatçılar arasında kadın varken erkeğin böyle bişey sorması uygunsuz gelmiştir, yoksa tek İKci erkek olsa o da soracaktı.

konu komşu parktaki teyze vs. de sorar, evet. bu yeni olmadı ama biz hep böyle bir toplumduk
hatta yeni nesil daha saygılı bu konularda. eskiden evlenene 1 sene geçmiş çocuk yoksa herkes soruyordu bebek yok mu diye...

Tepkinizi anlıyorum Umarım düzelirsiniz 💕💕
Bende bi sorun yokta 32 yaşında koca kadının mulakatta sorulan standart sorular için koşa koşa bdv ye konu açması :) Alah şifa versin bacım ne diyim bütün kadınlar olarak tek derdimiz sensin 🤣

Bende bi sorun yokta 32 yaşında koca kadının mulakatta sorulan standart sorular için koşa koşa bdv ye konu açması :) Alah şifa versin bacım ne diyim bütün kadınlar olarak tek derdimiz sensin 🤣
Teşekkür ederim canım benim

Demek istediğim insanlar tam tersi hamileleri sever ona göre davranır yani genel olarak 3 5 kişinin sevmemesi birşeyi değiştirmez

Durduk yere sirf hamile diye sevmeyen olacagini dusunmuyorum hamileyle kimin ne alip veremeedigi olacak aklinda sorun olmayan kimsenin derdi birinin hamile olmasi olmaz. Herkesin de aklinda sorun yoktur cogunlugu olusturmaz evet. 🙄
Ha hamile diye birinin isleri bana kaliyorsa, hamile diye ben gec cikiyorsam vs sevmem yani tabi 😀

Durduk yere sirf hamile diye sevmeyen olacagini dusunmuyorum hamileyle kimin ne alip veremeedigi olacak aklinda sorun olmayan kimsenin derdi birinin hamile olmasi olmaz. Herkesin de aklinda sorun yoktur cogunlugu olusturmaz evet. 🙄
Ha hamile diye birinin isleri bana kaliyorsa, hamile diye ben gec cikiyorsam vs sevmem yani tabi 😀
Zaten konu sahibinin değişik tezleri olduğu konusundan da belli oluyor o yüzden taam taam diyorum ben 🤣

Mülakatta size gülenler erkekler, ik’cı kadın her ik’cının soracağı soruyu sordu diye ‘kadınlar neden böylesiniz’ siz niye böylesiniz? İşveren erkek hamile kadın çalışan istemiyorsa ik’cı kadın personel ne yapabilir?

Benim çalıştığım ofiste kadın bir çalışanın hamile olduğunu öğrenince erkek patronumuz şak diye işten çıkarmıştı kadını. İşverenler devlet değil, bir çalışana 16 hafta bedavadan para vermek istemiyorlar.

Back
X