- Konu Sahibi bombycinus
-
Allahtan babam öğrenince kızmadı da her şeyi biz anlattık, çocuğu aradı konuştu. Şimdi çocuk hala arkamdan konuşuyor ama umurumda değil, o öyle dedi diye ben öyle olmuyorumBu yüzden benim ev arkadaşım öküzün tekiyle evlenmek zorunda kaldı.
Kızlarımızı "ne olursa olsun ailene güvenebilirsin" hissiyle yetiştirmeliyiz. Aleme "sana ne" kalkanı olmalıyız.
Oysa biz "En son babanın duymasıyla" övünen bir toplumuz. Çok yalnız büyüyor kızlarımız çok.
Görüyoruz burada işte. Evliliklerinde yalnız kalan/ katlanan kadınlar bomboş, katlanılmaz bir hayat yaşıyorlar.
Eskisi adı lazım değil şiddet uygulamadı ama sinirlenince tuhaf davranırdı telefonda bile. Direk saldım ipini.Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.
Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?
Eki Görüntüle 2665557
Aynen öyle bir sürü kadın var bu şekilde yaşamaya devam eden hele burada çok okuyoruz yorum yapıyoruz . Artık ya baba ile ilgili sorunlar var ya da yanlış bir genetik kodlamadan böyle galiba. Kocamdır döver de söver de diyolar eskiler de öyle olunca nesilden nesile geçmiş. Ülkemizin kanayan yarası oldu artıkSosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.
Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?
Eki Görüntüle 2665557
"Evden bir şey alıcaz diye benide götürmüştü" Zorla kolunuzdan tutup götürmediyse bu "götürmek" sayılmaz.İstemediğiniz Zaman hayır gelmeyeceğim diyebilmelisiniz.Birazda beraber olduğumuz insanlara dikkat etmeliyiz değil mi ?O bile zorla oldu . Evden bişey alıcam diye benide götürmüştü .sonra kahve içtik ben artık gidelim giyince dışarda işim var sen bekle diyip kitleyip çıkmıştı. Çok gençtim korkuyordum açıkçası.şimdi ki aklım olsa çok farklı olurdu tabii.
Adam sizi götürüyor aklınız bilinciniz yerin de bir de kahve içiriyor hala algılarınız açık değil mi? İşte bu bile bile lades demek. Bunu göze alıp yürek yemişssinizO bile zorla oldu . Evden bişey alıcam diye benide götürmüştü .sonra kahve içtik ben artık gidelim giyince dışarda işim var sen bekle diyip kitleyip çıkmıştı. Çok gençtim korkuyordum açıkçası.şimdi ki aklım olsa çok farklı olurdu tabii.
Tabi ki normallestirilemez bu durum ama şiddeti görüp sineye çeken onlarca kadın var sadece bi tokatla kalmıyor iste kendilerini bu tiplerden uzak tutsunlar diyeYani böyle kadınlar olsa bile her öldürülen kadının arkasından erkeklerin, işte böyle adamlarla birlikte olursanız böyle öldürülürsünüz diye cinayeti normalleştirmesiı mantıklı mı ? Tüm kadınlar da mi kabulleniyor öldürülmeyi? Hadi sen istemedin ben istemedim, bu erkekler yalnız kalacak mı? Bir şekilde yanlarında birileri mağdur olmayacak mı? Kadın olmasa çocuk, çocuk olmasa hayvan.
Kesinlikle doğru yazmışsınız birde şu var çoğu kadın efendi kibar kadına değer veren erkekleri kılıbık ve ezik görüyor hatta ben öyle erkek istediğimi söyleyince bazen arkadaşlarım o ne öyle kız gibi erkek dediğin masaya vurdumu oturtmalı vs diyorlar. Mesela Üniv de bi kız arkadaşım vardı ailesinin yanında mini etek vs giyemezdi babası kırmızı ruja bile laf yapardı ama okula gelirken sürekli öyle giyinirdi o bile hard erkek seviyorum derdi hatta bi kere mini etek giymiş de sevgilisi üstüne düzgün bişi giy öyle gezelim demiş annesi babası yapsa özgürlüğümü kısıtlıyor der elin adamı yapınca sahipleniyor der. Yine aynı şekilde bazı arkadaşlarım serseri ruhlu erkek seviyor kendisine hakaret eden sert çocuk arkadaşıma tokat atmış mesela bunu gülerek komik bişi gibi anlatıyor ve beni kıskanıyor o yüzden öyle diyor... kadınların çoğu kendine değer vermiyor. Ve kuralları yok her kadının kırmızı çizgileri olmalı.Ben kadınlarımızın gerçekten sevilmenin ne olduğunu bilmediklerini düşünüyorum.
Gördükleri ilgiyi aşk olarak yorumlamaları ve dahası sanki dünyada başka kimse sevemezmiş gibi davranmaları, sevgiyi bilmemeleri değersizlik duygusundan.
Daha dün vardı bir mezuniyet fotoğrafı meselesi burada.
Sağlıklı durumlar, ilişkiler diyebilir miyiz buna?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?