Kadınlığınızı kullanma

sevakcy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
559
264
103
Merhaba kızlar ben 1 yıllık evliyim. Esimle her evlilikde olabilecek sorunlar yaşıyoruz hatta bazen daha fazlası. Ben elimde tutmak demim bu biraz bencilce olacak belki ama bana baglansın istiyorum. Yani siz eşinize nasıl davranırsınız, tartışma esnasında tepkiniz ne olur susarmisiniz yoksa susmazmisiniz biz küsünce esim gelip gönlümü almaz küsünce nasıl davranırsınız yani kısaca nasıl eş siniz?
Mesela ben anlayisli bi insan değilim ve hep bundan kaybediyorum esimi cok seviyorum ve bana baglanmasini istiyorum oneriliniz ciddiye alinacaktir :)

Zaten evlenmişsiniz elinizde tutmak ve bağlanması kısmını pek anlayamadım. Sizi sevmiş ki evlenmiş öyle değil mi? 15 yıllık evli bir insan olarak şunu söyleyebilirim tartışma esnasında bazen ben alttan alırım bazen o ikimizde sinirliysek konuyu uzatmayız ve sakinleşmeyi bekleriz sakinleştikten sonra konuşuruz. Küsme konusuna gelince galiba biz eskidik akşam küssek sabah unutuyoruz küs olduğumuzu :) Hatta bazen eşim sen akşam bana küsmemiş miydin? diyor bende şimdi mi söylenir bu baştan söylesene konuşmayayım diyorum :) Son olarak eşiniz size siz eşinize karşı anlayışlı olmak zorundasınız aksi halde mutlu olmak çok zor.

laf dinleyen -haklı haksız farketmez her dediğine he demeniz gerek-
ev işleri ve yemek konusunda laf söyletmez bir hamaratlık sergileyen
eşinin anne babasına müthiş bir şekilde hizmet eden
kendisine bakan, deli gibi bakan -fantazi iç çamaşırları gibi-
geç gelmiş, telefonunu saklamış falan filan hesap sormayan serbest ve serbest ve serbest bırakan
kadınlara ba-yı-lı-yor-lar

ama onlar söz dinlemeyecek, asla iş yapmayacak, sizin anne babanızı sallamasa da ses çıkmayacak, saklayacak gezecek tozacak yiyecek içecek kıskanacak yasaklayacak
bayılırlar

12 senedir özellikle kavga/tartışma için "dişiliğimi" hiç kullanmadım .

Doğru ya da yanlış örnek diye vermiyorum bunu . Ben böyle yapıyorum .

Kavga vakti gelmişse kavgamı ettim .

Normal insan tepkisi yani .

Eril ya da dişil yükümlülükler tartışmada işlemez bizim evde .

Kim haksızsa zaten kısa sürede anlar . Anlayana kadar da gerekirse sesler bir kaç volume yükselir .

hepimizde oluyor böyle sorunlar bnm kide arada sırnasır kendinn haksız oldunu düşünürse ki genelde haklı oldugunu düşünüz bizim kavgalarım genelde tek bi nedenden oluyor tamam deyip uyuşukluk yapıp yardım etmemesi veya gec yapması 2 gün bile erteleyebiliyor verdiğim bir işi yani beklentilerimizi öldürmemiz lazımmış herkes öle dio o zamanda onsuz yaşamaya alışıp ona kendini paşa gibi hissetirip kendim kül kedisi modunda gezceksem ne anladımm hayat arkadaslığından amaidare ediyoruz nabalım

Tartışma esnasında genelde cevap vermem eğer sinirimi kontrol edebilecek duzeydeysem sakince kısa ve net cevaplar veririm. Çoğunluk böyle ama tabi ki kukredigim anlarda olur. Her tartışmanın ardında eşim gelip Özür diler. Bunun sebebi de Özür dilemezse bende konu kapanmaz. Yine denk geldikçe konuşurum ama sıcaklık göstermem bu yüzden

Kadinliginzi kullanma dediğiniz kısım ayrı bir kısım
size bağlı olmasını istemeniz ayrı bir kısım.

Severseniz sevilirsiniz. Değer verirseniz değer görürsünüz. Adamı yipratmaz adama hayat katarsaniz adam bağlanır.
Habire trip at laf sok küs adam yıpranir kaçar haliyle baglanmazda.
Kötü espiri bile yapsa gülersen eve gelince güleryüzlü karsilarsan sevdiği yemekleri yaparsan, tv karşısında uzansin izin verirsen birde ustune içerden yastık getirirsen adam mutlu olur. Evinde huzurlu olur, huzur bulduğu yerden kimse kaçmaz.
6 yıllık evlilikten benim çıkardığım sonuç bu.

ne güzel tanımlamıssın tam da öle

+1

Ben öyle eve bağlamak için dişiliğin kullanılmasını doğru bulmuyorum.
Keyfin yerindeyse canım isterse seksi de olurum cilveli de olurum.
Ama kavga etmişsek yada beni kırmışsa bağlamak falan umurumda olmaz. Kavga ederken bağırır çağırırım da ama genelde yüzünü görmek istemem başka odaya giderim, suratım da çok asık olur. Kalbim kırılmışken bir de dişilik falan uğraşamam. Hatalı olan kimse özür diler yada mevzu neyse konuşulur halledilir ondan sonra yüzüm güler benim. Yapmacık tepkiler veremem eve bağlansın bana bağlansın diye

bence bunları yapmak için ev hanımı olmak lazım

genelde ben sinirli olursam eşim susar ben kavga ederim eğer eşimde bana kızarsa ben susarım ikimizde sakınleşince tatlıya bağlarız ( tabi büyük kavgalar hariç :) )

bizim kavgalarımız hiç kendi sorunlarımız yuzunden çıkmaz çünkü ben onu kızdıracak yada sınırlendırecek birşey yapmam o da bana karşı yapmaz kesinlikle ,

hep onun ailesi yuzunden çıkar ve genelde hep ben bagırır çagırır bir kamyon laf sayrım haklısın ama ne yapım der ,

amannnn deymez zaten onların yüzünden biz birbirimizi kırıyoruz askım yaaa derim ,

evet bende öyle diyorum işte duyma takma kafana diyorum bende sana der ,

ama ben bütün içimdeki nefreti kustugum için rahatlamış olurum , AMA HAKLIYSAM tabiki

son cümle çok güzelmiş.

mesela ben anlayışlı birisi değilim.

neleri anlamıyorsunuz mesela?

hep benim dediğim olsun diyen bir insanmısınız?

o zaman ağzınızla kuş tutsanız (hımmm, iki anlama da geliyor bak bu deyim burada) sizin tabirinizle elinizde tu-ta-maz-sı-nız.

Başlığımız açıkçası bana yanlış geldi..kadınlık bir yere kadar söker. İnsan olarak karakterler cakisir çoğu zaman çünkü. Birde herkesin karakteri farklı her evliliğin dinamiği başkadır. Ben eşime nasıl davraniyorsam sizde öyle yapamazsınız yani.ama temelde bazı noktalar vardır mesela saygısizlik anlayasizlik yalan gereksiz kaprisler yalnız evlilikleri değil bütün ilişkileri bitirir.
Sadece evlilik adına şunu söyleyebilirim. İki tarafta sınırlı iken tartışma anında bir tarafın biraz sakin ve mantıklı olması gerekiyor.ve asla hakaret olmamalı.
Saygı bittiğinde sevgi de bitiyor çünkü.

Başlığımız açıkçası bana yanlış geldi..kadınlık bir yere kadar söker. İnsan olarak karakterler cakisir çoğu zaman çünkü. Birde herkesin karakteri farklı her evliliğin dinamiği başkadır. Ben eşime nasıl davraniyorsam sizde öyle yapamazsınız yani.ama temelde bazı noktalar vardır mesela saygısizlik anlayasizlik yalan gereksiz kaprisler yalnız evlilikleri değil bütün ilişkileri bitirir.
Sadece evlilik adına şunu söyleyebilirim. İki tarafta sınırlı iken tartışma anında bir tarafın biraz sakin ve mantıklı olması gerekiyor.ve asla hakaret olmamalı.
Saygı bittiğinde sevgi de bitiyor çünkü.

evli değilim ama yani kocanız sizi seviyorsa neden bağlamak isteyesiniz ki?
adam zaten bağlı size:)
eger kavga ettikten sonra gelip sizinle ilgilenmesni isitiyorsanızda bu kişil meselesi kimi gelir gönül alır kimi de umursamaz takılır bunu değiştiremezsnz diye düşnyrm.

Halat

valla ben 10 yıllık evli bi bayan olarak çok tartışmamız oldu hemde şiddetli ama ben hep sustum zoruma gitmidimi çok gitti ama herzaman bitarf fedakar olmak zorunda ben sırf cocuklarım var diye sustum zaten ben yapı olarak çok laf etmeyi sevmem yani çat pat kavga etmem uysalimdir ama dediğim gibi çok tartıştik ama ben hep altan aldım tabi kuş kaldığımız zamanlar oluyordu yeri geldi o özür diledi yeri geldi bennnn diyorum ya yuva çok onmli kurması kolay yıkmasi çok kolay ama ayakta tutmak fedakarlık ister arkadaşım peki genelde özel olmasa eşinle hangi konularda tartisiyosunuz

Eşiniz de bir foruma konu açıp, eşimi nasıl elimde tutabilirim nasıl bana daha çok bağlanmasını sağlayabilirim diye sorar mıydı? Ya da hadi gerçekçi olsun, bu düşünceler aklından bile geçer mi?
Böyle konular açan üyelerin evliliğinde bir şekilde eşiyle eşit konumda olmadığını düşünüyorum. Bu konuyu açtığınıza göre de eşiniz tarafından bu hissettirilmiş demek ki. Eşiniz sizinle kalacağına, size bağlı olduğuna ve sevdiğine dair duyguları yeterince hissettirememiş. Bence burada kadınlığını kullanma saçmalıklarından ziyade size bu konuyu açtıran güvensizliğin nedenini sorgulayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…