Kadinlik gururum incindi

Evet haklisiniz. Ama inanin benim icin bu yuvayi kestirip atmak cok zor. Ben allah rizasi icin basladim ve allah rizasi icin devam etmek istiyorum. Bu da bana mutluluk veriyor. Bir düsünün siz sirf o rizaya odaklandiniz ve cekismekte oldugunuz sey size zor gelmiyor aksine bir yerden ümitlisiniz bu dünyada olmasa da öteki dünyada karsiligini görecegim diye.
Cok zor suan belkide hayatimin en büyük kararini vermek zorundayim. Rabbim yardimcim olsun.

Ben galiba hayal dünyasinda yasiyorum

Iyide, islamda bosanmak haram degilki. Evlilik elbette önemli birsey ve sadece allah rizasi için yapilmamasi olan birsey. Evlilik hayir degil ya allah rizasi için yapacan. Evlilik insana mutluluk getirmesi lazim, huzur, insani tamamlamasi gerekiyor. Senin evliliginde bunlar hiç yok. Evladinda bunlara hakki yokmu? Huzurlu, mutlu anneyi görmek? Kisitlamayan, baski yapmayan babayi görmek?

Ve elbette bosanmak kolay degil, hiç bir kadin için. Herkez ne umutlar ile bir evlilige basliyor. Yani ben senin durumunu "kolay" olarek hiç degerlendirmiyorum. Tam aksine, zor. Nede olsa kaç yildir belli bir düzene alismisin, kotüsüyle, iyisiyle. Yalnista yapmak istemiyorsun. Yani anliyorum seni.

Sanirim onca yil biraz senin özgüvenliginide zedelemis. Bosandiginda yalniz nasil yaparim diye korkuyorsun artik. Korkma, bak tekrar diyorum, annenler arkanda, kizin yaninda olacak. Gerekirse bu topikte duygularini yazabileceksin,..

Hayir yalniz kalmaktan korkmuyorum aksine ayaklarin üzerinde dimdik duruyorum suan bile yani maddi sikintim yok cok sükür ailem hep yanimda kizimla benden iyi ilgileniyorlar. Ama bir yanim eksik hissediyorum kendimi. O hayatima giren ilk erkekti baglanmistim ona. Beni sevisini sevmistim. Kirsa bile bazi zamanlar gönlümü almasini sevdim. Ama biliyormusunuz ben bu yasima kadar ilk defa sevildim. Onu kaybetmekten korkuyorum. Belki mutlulugu hic tatmadigimdan fark etmedim huzursuzlugumu belkide alismistim iste mutsuz yasamaya

sen ne kadar güclü olursanız karşınızdaki o kadar bükülüyor,
sizin zayıf anınızı farkettigi an ise baskı kurmaya kalkısıyor.

sonuc ne olur bilemem ama hatasını anlayıp ozur dileyen taraf olması gerekirken simdi zeytinyag gibi uste cıkmaya calısıyor.
eger barısma ihtimalini kapıyı acık bırakıyorsanız onun ozrunu kabul edin, eve de başınız dik gidin.
aileniz götürürse sanki onlar da eşinizi haklı bulmus gibi (kendi haklılıgını kanıtlamak icin tum sulaleyi eve cagıracak kadar gozu dönmüs oldugunu dusunursek...) daha abartılı davranabilir...

Eger simdi bu sekilde gidersen hicbir seyin degismesini bekleme.o memnun olmadigin hayati yasamaya devam edeceksin.
Sen biraz yumusayinca esin tavir koymus bu sefer.bence donuceksin.
Ama tavsiyem biraz daha sabretmen.
Esin yanina geldigin de cok pismandi ozur diledi ve hic bir seyin eakisi gibi olmayacagina soz verdi diyorsun.bence esin ailesiyle konustu durumu anlatti ve onlarin doldurusuna geliyor.
Aslinda seni cok iyi anliyorum bende esime kizip bir hafta annemlerde surdum sonrasinda kendim dondum ama esimden cok onemli bi soz aldim.o soze guvenerek dondum ve eaim sozunu tuttu.
Su an duygusala baglamis vaziyettesin bi silkelen kendine gel.
Allah yardimcin olsun...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet bende doldurusa geldigini düsünüyorum.dün bu konularla ilgisi olmaya uzakta kalan abisiyle konustum. Bana cok kötü durumda oldugunu söyledi. Kimseyle konusmuyormus icine kapanmis. Nerde nasil davranacagini bilmiyor bu ara dedi. Biz gelelim seni evine götürelim dedi. Icim biraz rahatladi sanki. Ama beklemekten yanayim. Sabretmem gerekli

Hanimlar ben cok düsündüm herseye ragmen tekrar deneyecegim. Cünkü ayri kaldigimiz süre icinde esimi cok sevdigimi anladim. Onu daha cok sahiplenecegim ona daha cok ilgi gösterecegim. Sonucta erkekler cocuk gibidir ilgi beklerler. Sizce yaniliyormuyum?

daha cok sev daha cok ustune dus canim nede olsa tum suc sendeydi
yahu sende birilerinin etkisinde kalmissin belli sen boyle davrandigin surece esin degismez ki gene ayni noktaya gelirsiniz.hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

Yok aslinda cevremdeki herkez bosanmami söylüyor. Ama ben " tatli dil yilani bile deliginden cikarir" düsüncesiyle yola cikmak istiyorum. Yuvayi disi kus yapar. Bu nedenle biraz caba gösterip ayakta tutacagim insallah yuvami. Bu ayriliktan cok ders cikardim ve bundan sonra kendimi ezdirmeye hic niyetim yok. Kendime acimak yerine aklimi kullanacagim bundan sonra. Insallah hakkimizda hayirlisi olur

esini ozledigin icin bole konusuyosun :) oyle anlar oluyoki o yilan tiiis diye zehirini akitiveriyo
her serde vardir bir hayir yasamadan bilemeyiz belkide bu olay birbirinizin degerini anlamaniza vesile olmustur.hayirlisi olsun

Hakkınız hayırlısı olsun ,

Madem karar verdiniz , o zaman şartlı olarak dönerim deyin eşinize .
Bundan sonrası çok istediğiniz gibi olur inşallah .

Hakkınız hayırlısı olsun ,

Madem karar verdiniz , o zaman şartlı olarak dönerim deyin eşinize .
Bundan sonrası çok istediğiniz gibi olur inşallah .

Tabiki sartlarimi söylemeden olmaz. Simdi benim güzelce düsünmem gerekli hangi sartlar beni mutlu eder ve degismesini istedigim huylari. Kendime bir liste hazirlayacagim. Belkide bir sözlesme. Insallah istedigim gibi olur

Özledim tabi☺ sonucta bir yasanmisligimiz var ortak bir yavrumuz var. Ve annen baban sana ne kadar da iyi olsa esinin yani baska. Insallah pisman olmam. Evet insallah bu serrden rabbim bize hayir cikarir. Rabbim yardimcimiz olsun

Tabiki sartlarimi söylemeden olmaz. Simdi benim güzelce düsünmem gerekli hangi sartlar beni mutlu eder ve degismesini istedigim huylari. Kendime bir liste hazirlayacagim. Belkide bir sözlesme. Insallah istedigim gibi olur

Kusura bakma fakat sen fazla hayal dünyasinda yasiyorsun. Elbette sen karar verirsin ne yapacagini fakat liste kurarim, isteklerime bakarim gibi kendine yalan söyleme en azindan. Senin sadece 1 istegin vardi, oda baska yere tasinmakti. Esinin yasadigi sehirde nede olsa denedin fakat mutsuz kaldin.
Esin bu 1 sarta bile karsilik vermdi. Sence senin diger isteklerine gerçekten kulak asarmi? Biraz gerçekçi ol canim. Zaten eger isteklerine kulak asarsa bile sadece 1,2 hafta olur. Insan huyundan kolay vazgeçemez.

Ayrica "yuvayi disi kurar" kelimesini çok itici buluyorum. Biz kus degiliz, insaniz. Yuva beraber kurulur, beraber savasilir yuva için.

Tekrar söylüyorum, senin kararini kesinlike kinamiyorum. Hayat sonuçta senin, elbette kararlari kendin alacaksin. Elbette istersen tekrar deniyebilirsin esin ile ama dedigim gibi, kendini kandirma. Tekrar deniyeceksen, herseyin eskisi gibi olma ihtimalini yüksek tutacaksin. Ona göre dönmen lazim.

Ayrica "yuvayi disi kurar" kelimesini çok itici buluyorum. Biz kus degiliz, insaniz. Yuva beraber kurulur, beraber savasilir yuva için.

Deryalim38Derya kusura bakma sizinle ve konuyla alakasız ama , neredeyse çocukluktan itibaren bize dikte ettirilen bu söz , hayatımın bir döneminden sonra bana o kadar saçma ve anlamsız gelmeye başladı ki . Bu nedenle kesinlikle size katılıyorum .

Hatta detaylara inersek ,evliliğin devamı ve selameti daha çok erkeğin elinde bana göre . Sonuçta bedenen daha güçlü , toplum tarafından maalesef kadına nazaran erkek daha fazla değer görüyor , çoğunlukla çalışan kesim erkek yani parasal anlamda da kadından daha güçlüler . Buna rağmen nasıl oluyorsa kadın yuvayı ayakta tutuyor . Bence bu atasözümüzün amacı , ne yaparsa yapsın erkeği affet kadın dediğin görmezden gelir , çile çeker . Yoksa kocan kaçar , suçlu da sen olursun ona göre .

Haklisin. Ama biranda isi barakamadigini anliyorum. Kolay degil önce orda tekrardan denememizi istiyor. Hatalarini düzeltmek istiyor. Zamanla ordan tasinmaya ikna edebilecegimi düsünüyorum. Daha önceleri söylemistim ama böyle olaylar yasamamistik. Bundan sonra insallah hersey daha güzel olur

Dönmek senin kararın ama adamın karşısına şart dolu liste ile çıkarsan kabul edeceğini sanmıyorum. Yani umarım yanılıyoruzdur ama liste yerine bana değişeceğine dair verdiğin sözün adam gibi arkasında durmanı bekliyorum diyebilirsin. Allah yardımcın olsun.

😃 Liste kagit anlaminda degil. Kendime göre liste yapmaliyim benim icin önemli olan seyleri. Ve ondan söz almaliyim tabiki. Hicbir erkek kadindan emir almayi sevmez zaten. Heleki benim esim ona dolayli yollardan söylemelisin. Evet haklisiniz belkide kendimi kandiriyorum ama ben yuvami yikmak istemiyorum😞

Yasemin arkadaşa da katılıyorum. Suçlu olanın kendini affettirmesi için telafi etmek adına daha iyi daha süper davranması beklenir. Senin eşin zaten şımarık biri. Daha önceden seni hiç kaybetme korkusu olmadığından ailesini hakem yapmaya kadar işi götürecek biri. Sen de diyorsun ki dur ben onu biraz daha şımartayım. Azıcık düzelme emaresi gösterdiyse o da seni kaybetme korkusunu hissettiği içindi. Sen paşa paşa evine dönüyorsun zaten bırak da o seni daha çok sevsin, daha çok şımartsın. Kafandaki listeyi bunları yaz bence. Sevildiğimi hissetmek istiyorum, beni şımartmanı istiyorum de. Benim gururumu kırdın, ailenin önünde değerimi iki paralık ettin değerli olduğumu hissetmek istiyorum de.

Evet tabikide geldiginde konusmustuk ben ilk zamanlar soguk olabilirim bunlari göz önünde bulundurmalisin eger sende ayni sekilde olursan bu is yürümez. Sonucta benim kirginligim var dedim. Tabiki dedi ben sana öyld davranmam dedi. Sadece ikimiz olalim daha cok gezelim daha cok vakit gecirelim birlikte istiyorum dedi. Onun geri cekilmesi simdi tabiki normal degil kendine göre en büyük adimi attigini düsünüyor yapi olarak farkli bir insan. Simdi benim eve dönmemi bekliyor bu zamana kadarda konusmak istemiyor ona göre ne kadar konusursak araya o kadar problem cikar. Simdi ben ona yazsam tamam dönmeyi kabul ediyorum bana toparlanmam icin zaman ver ve su zamanda gel beni al desem olurmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…