- 5 Nisan 2014
- 91
- 2
- 18
- Konu Sahibi Deryalim38Derya
-
Yahu allah askina, yillardir bu adami çekiyorsun. Üstelik seni bütün aileye rezil etti. Senden eger özür bekliyorsa, demekki kendi söyledigi özürün hiç bir degeri yok. Kendisinin degil, senin suçlu oldugunu saniyor! Ve bunun üstüne halen sana sart kosuyor, eziyor seni. Ne demek, ailen seni getirsin?
O yazdiklari benim düsüncelerimi onayladi. Ben zaten demistim, o adam zerre kadar pisman degil diye. Sadece rahatindan oldu, gururundan oldu, ondan dolayi senin ile konusup özür diledi.
Elbette bosanmak kolay degil fakat niye hep sen yavrunu düsünüyorsun? O düsünseydi, böyle tavirlar sergilemezdi. Anne babanin anlasmadigi bir evlilikten ise, sadece anne ile fakat huzurlu bir sekilde yasamak yavrun için emin olun daha iyi olur. Senin gururun kiriliyor fakat sen idare ediyorsun. Yarin birgün kizin büyüdügünde, genç kiz oldugunda ayni sekilde ezildiginde artik tahamül edemiyeceksin. Kizini bu geleceginden koru.
Bak, annenlerde arkanda. Annenler huzurlu yuvayi yikmani isterlermi? Onlarda elbet torunlarin iyiligini düsünüp sana ayrilmani tavsiye ediyorlar. Bir evlilik idareden ibaret olmamasi lazim. Tekrar diyorum, insana huzur, mutluluk vermesi lazim. Vermedigi müdetçe benim gözümde bu kesinlike bosanma sebebidir.
Evet haklisiniz. Ama inanin benim icin bu yuvayi kestirip atmak cok zor. Ben allah rizasi icin basladim ve allah rizasi icin devam etmek istiyorum. Bu da bana mutluluk veriyor. Bir düsünün siz sirf o rizaya odaklandiniz ve cekismekte oldugunuz sey size zor gelmiyor aksine bir yerden ümitlisiniz bu dünyada olmasa da öteki dünyada karsiligini görecegim diye.
Cok zor suan belkide hayatimin en büyük kararini vermek zorundayim. Rabbim yardimcim olsun.
Ben galiba hayal dünyasinda yasiyorum
Iyide, islamda bosanmak haram degilki. Evlilik elbette önemli birsey ve sadece allah rizasi için yapilmamasi olan birsey. Evlilik hayir degil ya allah rizasi için yapacan. Evlilik insana mutluluk getirmesi lazim, huzur, insani tamamlamasi gerekiyor. Senin evliliginde bunlar hiç yok. Evladinda bunlara hakki yokmu? Huzurlu, mutlu anneyi görmek? Kisitlamayan, baski yapmayan babayi görmek?
Ve elbette bosanmak kolay degil, hiç bir kadin için. Herkez ne umutlar ile bir evlilige basliyor. Yani ben senin durumunu "kolay" olarek hiç degerlendirmiyorum. Tam aksine, zor. Nede olsa kaç yildir belli bir düzene alismisin, kotüsüyle, iyisiyle. Yalnista yapmak istemiyorsun. Yani anliyorum seni.
Sanirim onca yil biraz senin özgüvenliginide zedelemis. Bosandiginda yalniz nasil yaparim diye korkuyorsun artik. Korkma, bak tekrar diyorum, annenler arkanda, kizin yaninda olacak. Gerekirse bu topikte duygularini yazabileceksin,..
Evet haklisiniz. Dün bana bitti yazmisti. Bende bugün beni sevmiyormusun diye sordum ve eger sabirsiz davranip tavirlarini degistirmeseydin ben dönmeye karar veriyordum dedim. O da bana söyle cevap yazdi Bana yazdiki: ben sana karsi biseyler hissetmesem oraya gelmezdim özür dilemezdim sana karismayacagimi herseyine konusmayacagimi söyledim. Ama sen bana sartlar kostun. Bütün suc bendeymis gibi hic özür dilemedin. Eger geleceksen ailen getirsin seni birdaha yazmayacam sana geliyorsan getirsinler seni.
Inanin cok caresizim. Bu adam pesinden kosmami bekliyor. Bana eski hayatimi yasatip sanki bütün suc benim gibi yine beni sucluyor
daha cok sev daha cok ustune dus canim nede olsa tum suc sendeydi
yahu sende birilerinin etkisinde kalmissin belli sen boyle davrandigin surece esin degismez ki gene ayni noktaya gelirsiniz.hakkinizda hayirlisi neyse o olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hakkınız hayırlısı olsun ,
Madem karar verdiniz , o zaman şartlı olarak dönerim deyin eşinize .
Bundan sonrası çok istediğiniz gibi olur inşallah .
esini ozledigin icin bole konusuyosun :) oyle anlar oluyoki o yilan tiiis diye zehirini akitiveriyo
her serde vardir bir hayir yasamadan bilemeyiz belkide bu olay birbirinizin degerini anlamaniza vesile olmustur.hayirlisi olsun
Tabiki sartlarimi söylemeden olmaz. Simdi benim güzelce düsünmem gerekli hangi sartlar beni mutlu eder ve degismesini istedigim huylari. Kendime bir liste hazirlayacagim. Belkide bir sözlesme. Insallah istedigim gibi olur
Ayrica "yuvayi disi kurar" kelimesini çok itici buluyorum. Biz kus degiliz, insaniz. Yuva beraber kurulur, beraber savasilir yuva için.
Kusura bakma fakat sen fazla hayal dünyasinda yasiyorsun. Elbette sen karar verirsin ne yapacagini fakat liste kurarim, isteklerime bakarim gibi kendine yalan söyleme en azindan. Senin sadece 1 istegin vardi, oda baska yere tasinmakti. Esinin yasadigi sehirde nede olsa denedin fakat mutsuz kaldin.
Esin bu 1 sarta bile karsilik vermdi. Sence senin diger isteklerine gerçekten kulak asarmi? Biraz gerçekçi ol canim. Zaten eger isteklerine kulak asarsa bile sadece 1,2 hafta olur. Insan huyundan kolay vazgeçemez.
Ayrica "yuvayi disi kurar" kelimesini çok itici buluyorum. Biz kus degiliz, insaniz. Yuva beraber kurulur, beraber savasilir yuva için.
Tekrar söylüyorum, senin kararini kesinlike kinamiyorum. Hayat sonuçta senin, elbette kararlari kendin alacaksin. Elbette istersen tekrar deniyebilirsin esin ile ama dedigim gibi, kendini kandirma. Tekrar deniyeceksen, herseyin eskisi gibi olma ihtimalini yüksek tutacaksin. Ona göre dönmen lazim.
Tabiki sartlarimi söylemeden olmaz. Simdi benim güzelce düsünmem gerekli hangi sartlar beni mutlu eder ve degismesini istedigim huylari. Kendime bir liste hazirlayacagim. Belkide bir sözlesme. Insallah istedigim gibi olur
Dönmek senin kararın ama adamın karşısına şart dolu liste ile çıkarsan kabul edeceğini sanmıyorum. Yani umarım yanılıyoruzdur ama liste yerine bana değişeceğine dair verdiğin sözün adam gibi arkasında durmanı bekliyorum diyebilirsin. Allah yardımcın olsun.
Hanimlar ben cok düsündüm herseye ragmen tekrar deneyecegim. Cünkü ayri kaldigimiz süre icinde esimi cok sevdigimi anladim. Onu daha cok sahiplenecegim ona daha cok ilgi gösterecegim. Sonucta erkekler cocuk gibidir ilgi beklerler. Sizce yaniliyormuyum?
daha cok sev daha cok ustune dus canim nede olsa tum suc sendeydi
yahu sende birilerinin etkisinde kalmissin belli sen boyle davrandigin surece esin degismez ki gene ayni noktaya gelirsiniz.hakkinizda hayirlisi neyse o olsun
Yasemin arkadaşa da katılıyorum. Suçlu olanın kendini affettirmesi için telafi etmek adına daha iyi daha süper davranması beklenir. Senin eşin zaten şımarık biri. Daha önceden seni hiç kaybetme korkusu olmadığından ailesini hakem yapmaya kadar işi götürecek biri. Sen de diyorsun ki dur ben onu biraz daha şımartayım. Azıcık düzelme emaresi gösterdiyse o da seni kaybetme korkusunu hissettiği içindi. Sen paşa paşa evine dönüyorsun zaten bırak da o seni daha çok sevsin, daha çok şımartsın. Kafandaki listeyi bunları yaz bence. Sevildiğimi hissetmek istiyorum, beni şımartmanı istiyorum de. Benim gururumu kırdın, ailenin önünde değerimi iki paralık ettin değerli olduğumu hissetmek istiyorum de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?