Kadir Şeker'in kurtardığı kadının yaptığı adilik

Ozaman şunu yazayım zorunda bıraktın beni çünkü. Çocugunla bir ortamdasın ve dostun sana saldırdı çocugunu da darp etti peki sen karşındakinin ölmesini istermisin ? Ben isterim hatta etleri lime lime edilsin. Kadir de bu hassaslık varmış ve Maalesef ki öldürdü bu yazılmış bir kader yaşadı ve bitti siz çok peşin konuşun bakalım hayatınız sizin cümlelerinizle ilerlemeyecek zamanla ögreneceksiniz yapmam olmaz nasıl olur kelimelerinin çaresiz kaldığınız da kullanıldığını.

Ne farkeder yahu? Ne alaka bu karsilastirma?

Kadin ve dostu kötü insanlar diye öldürülmeyi hak mi ettiler?

Mahkemeye gidin söyleyin bir hakime sorun size ne diyecek bakalim
kendını savunmak ıcın yanında bıcak tasıyan bır genc , dayak yıyen kadını kurtarmak ıstedı dıye herseyı hakedıyor ama sızın zıhnıyetınıze gore o nasıl olacak ?

Evet her insan yasamayi hak ediyor.
Ulu orta toplum icinde degil belki ama hak ediyorlar.

Benim görüsüm bu yönde..

Keşkeee keşke ,

He ya.. adami da öldürseydiler iyice travma yasasaydi kizlari.

Insan öldürmeyi hakli cikariyorsunuz resmen...
Ona gülüyorum zaten.
Allah Kadire bir yazı yazmış ve orda ecel o insanın ölmesi gerektiğini kayda geçmiş o kadın sebep sadece ve Kadirin hayatında bir dönüm noktası bu. Şöyle düşünün Hz Hamza peygamber efendimizin amcası ve Hz Vahşi Peygamber Sav efendimizin amcasını öldürdü ve Allah peygamberimiz den affetmesini istedi. O yüzden sen takılma Allah şuan kadir için ve ölen şahıs için en iyisini biliyor.

kendını savunmak ıcın yanında bıcak tasıyan bır genc , dayak yıyen kadını kurtarmak ıstedı dıye herseyı hakedıyor ama sızın zıhnıyetınıze gore o nasıl olacak ?

Herseyi hak ediyor derken? Kadir tüh kaka mi dedim?
Belki cidden istemeyerek öldürmüs dahi olabilir diye yorum da yazdim.

Ne yapacagim yani? Haksiza hakli mi diyecegim? Insan öldürmüs sonucta..

Herseyi hak ediyor derken? Kadir tüh kaka mi dedim?
Belki cidden istemeyerek öldürmüs dahi olabilir diye yorum da yazdim.

Ne yapacagim yani? Haksiza hakli mi diyecegim? Insan öldürmüs sonucta..
Evet dedınız gecmıs sayfalara dondurup sacma sapan yorumları arattırmayın sımdı bana

Evet her insan yasamayi hak ediyor.
Ulu orta toplum icinde degil belki ama hak ediyorlar.

Benim görüsüm bu yönde..
Sonra onlar iste hapisten kaçıyorlar ve yine sırf keyfe yolda okuldan çıkıp eve giden masum bir genç kızı tanımadan kasıt olmadan öldürüyorlar. Kusura bakmayın ama içeride veya dışarıda bir insana keyfi zarar veren, onu inciten, hayatı boyunca atlamayacağı izler bırakan, hayatını elinden alan insan için birileri iyi ki öldü diyor diye kimseyi yargılayamazsınız. Daha fazla cevap vermenin lüzumü yok, umarım bu tarz insanlarla karşılaşıp söylediklerinize pişman olacağınız şeyler başınıza gelmez. İyi günler

Evet dedınız gecmıs sayfalara dondurup sacma sapan yorumları arattırmayın sımdı bana

Evet kro demistim. Cunki yaninda bicak tasiyan erkek benim gözümde öyledir.

Ama topyekün kötü biridir demedim. Tanimiyorum sonucta. Bir insanin kötü bir tarafi varsa benim gözümde topyekün kötü de olmaz zaten.

Ki ben kimseyi savunmuyorum da bu olayda.
Tutmuyorumda.

Sacma birseye sacma diyorum.
Taraf tutulacak bir sahis göremiyorum bu olayda zaten..

oncekiler icin biraz zor artik ama en azindan iyi bir nesil yetistirerek olabilir belki biraz duzelme
gerci biz kendimizi yiyoruz yetistirelim diye 2 dk tv aciyosun her yer siddet diziler programlar haberler

Yargilamiyorum. Ki banane. Herkes kendisinden sorumludur. Ben kendi fikrimi ve saskinligimi paylastim :)

Kadına zaten söylenecek söz yok, 3 çocuğunu onlarca sabıkası olan bir adam için bırakıyorsa merhamet, vicdanla hareket etmesini bekleyemezsiniz.

Haberleri ilk okuduğumda bıçak öldüren gence değil, ölen şahsa ait diye okumuştum. Eğer öyleyse tamamen nefsi müdafaa.
Bıçak öldüren şahsa aitse, arbede yaşanırken müdahele ettiği için (direkt iki şahıs arasında başlayan bir kavga değil), kendini koruma amaçlı ölüme sebep olmuş. Kesici alet taşımaktan yine ceza almalı bence. Göz yaşartıcı sprey taşımakla, bıçak taşımak birbirinden çok farklı. Birinde tehlike anında afallatıp kaçabilirim, diğerinde bıçakla vücuduna zarar verip etkisiz hale getirebilirim düşüncesi var. Diğer yandan fen lisesi okuyacak kadar bilinçli bir gencin, isteyerek adam öldürecek bir müptezel gibi anılmasına da içim elvermiyor. Olayın gidişatını bilmediğimiz için ne desek boş, en doğru kararı hakimler verecektir.

Bazı arkadaşlar bende göz yaşartıcı sprey vb. taşıyorum yazmış. Ama ikisinin taşıma amacı ve karşı tarafa verdiği zarar belli. Şiddete tanık olan bir arkadaşımız, şiddet uygulayan öküze konserve fırlattım demiş. Ama konserve kutusu genel amaçlı insan öldürmek için kullanılan bir şey değil ve aceleyle verilen bir tepki zaten. Yaptığınız hareketi takdir ediyorum, ama şöyle düşünün. Elinize geçen konserve kutusunu fırlatmak yerine, çantanızda ki silahla müdahele etseydiniz, olaya müdahele amacınız bile farklı olacaktı. Bende bilemedim, umarım hak yerini bulur.

He ya.. adami da öldürseydiler iyice travma yasasaydi kizlari.

Insan öldürmeyi hakli cikariyorsunuz resmen...
Ona gülüyorum zaten.

Kanunda bile nefsi müdafa gibi madde varken şu söylediğiniz fazlasıyla uç. Keşke o olayda kadıncağız öleceğine, onu öldürmeyi planlayıp, o amaçla yola çıkan koca kişisi ölseydi. O zaman hakimler bile kadına nefsi müdafa diyeceklerdi. Ama adama müebbet hapis verildi diye hatırlıyorum. Senelerce hukuk kitaplarını yalayıp yutan hakimleri bile haksız çıkarır yorumlarınız.

Malesef herkes sizin, benim gibi karıncayı bile incitmekten korkar değiller. Bir bira parasına adam öldürebilecek, ufacık bir kız bebeğe tecavüz edebilecek kadar ahkak ve merhamet yoksunu şeytanlar var aramızda.

Acımasız, gözünü kırpmadan sizin yada sevdiğiniz birinin canını alabilecek birinin saldırısına maruz kalsanız, "herkes yaşamayı hak eder" deyip öylece bakar mısınız? Kendinizi ve sevdiğinizi (belki çocuğunuzu) korumak için çabamı gösterirsiniz. O arbede de katil olsanız asıl suçlu siz mi olursunuz?

Kadir in bicak taşıması kasten adam öldürme mi oluyor daha önce hic husumeti olmayan biri plan yok program yok. Illa ki ceza alacak ama kesinlikle kasten adam öldürme değil. Babasini yakan kiz beraat etti kadir etmeyeck mi? Onda bedeni yok etti silahı yok etti sadece kendileri annemi öldürecekti dedi ve nefsi müdafa olarak yargilandi

Beni takip eden medeni(!) bir sapıktan taşıdığım çakı sayesinde kurtuldum.
Çakıyı göstermeseydim tenhada ne yapardı kimbilir.

Çocuğun yüzüne bakıldığında darbe aldığı darp edildiği belli. Bir boğuşma olmuş demekki.
Kabadayı gibi yan baktın diye dalıp kaçılın ulen diyip bıçağıyla dalmamış.
Kavgaya karışma sebebi belli.
Fiziksel olarak güçlü bir insanın karşısında insan boğazı sıkılırken yanında ne varsa saldırma ihtiyacı hisseder. Yaşadığı olaylar karşısında her zaman sakinliğini ve sağduyusunu koruyamaz ki..
Ama hayalleri idealleri olan genç bir insan da durduk yere dur bıçakla şunun kalbini deşeyim de kadın kurtulsun hayatım mahfolsun demez.
Şiddete karşıyım,saçma bir sebeple kavgaya bıçakla karışmış olunsaydı ağız burun dalınsaydı tabiki savunmazdım.
Olayın içeriğini tam olarak bilmemekle beraber takip ettiğimiz kadarıyla bu çocuğa bıçak taşıyor katil oldu haketti diyemem.Hakimlerin vereceği kararı bilmem de Kadir şayet sağlam bir ceza alırsa şiddete, tacize uğrayan Hiç bir kadın yardım göremeyecek tek tük kalan müdahale edebilecek cesarette olan insanların cesareti kırılacak.Bu sonuç bana daha korkunç geliyor.

Son düzenleme:
Çıksa da çocuğun siciline işleyecek geleceğini etkileyecek okul hayatini kariyerini inşallah ciksinda

Adami kizin önünde öldürselerdi eger annesinin üstüne ozaman travma yasayabilir daha cok demek istedim.

Tabiki caba gösterirdim sevdiklerime koruma amacli. Ama o sürecte katil olmak icin zaten yaninda silah veya bicak tarzi seyler olmali insanin.
O da bende bulunmaz.
Bir tartismada katil olmak icin o yasanan arbede yani baya insan öldürme veya yaralama amacli aletlerin yaninda olmali insanin.

O da bu cocugun yanindaymis. Olmasaydi öldürme imkani olmayacakti.
O yüzden tavsiye etmem. Yani gercekten bu kadir denen cocuk korkutma amacli bicagi cikardi ve olaylarin seyrinde bu oldu diyelim ozaman kendi etmis kendi bulmus yani. Karsi tarafda o bicagi alabilir ve cocugu öldürebilirdi sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…