• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam çok karışık

Anladığım kadarıyla eşinizi aldattınız buna rağmen aylık 2 bin lira be lüks bir ev veriyor. Ama siz biz yüksek yaşam standartlarına alışığız diyorsunuz madem öyle neden aldattınız ki kötu de olsa boşanıp bir ilişki yaşayabilirdiniz. Neyse aldatan siz olduğunuz için nafaka veriyor çocuğa veriyor ve bu miktar fazlasıyla iyi bir miktar. Çoğu kadın çocuk için en fazla 1000 alıyor. Sizde lüks yaşamınızdan kısıp kendınızde çalışıp kendınızı geçindiriceksiniz. Yani hem boşanıp hemde sızın masraflarınızı karşılayacak hali yok sizin durumunuzda bir tek çocuğunu karşılar
Aldattığı nerde yazıyor ay

Evet emeklerınızın karşılığında lüks bir ev almışsınız ve çocuk için aylık 2 bın verılıyor daha ne olmalıydı hatalı sızken ustune sizede aylık para mı verılmeliydı. Sızde artık önünüze bakıp çalışıp ıhtıyaçlarınızı karşılayacaksınız yapcak bir şey yok
Evet canım vallaha bende bolandım.Çalışıorum.Hatta benım nafakamda yok.Dugunde takılanlarıda bir güzel eski eş sattı.Ben olece kaldım.Sadece 15 bin tl tazmınat aldım.O kadar haklılıgıma ragmen.Adam ıyıymıs vallaha

Evet canım vallaha bende bolandım.Çalışıorum.Hatta benım nafakamda yok.Dugunde takılanlarıda bir güzel eski eş sattı.Ben olece kaldım.Sadece 15 bin tl tazmınat aldım.O kadar haklılıgıma ragmen.Adam ıyıymıs vallaha
Ama adam babalık yapıyor farkettiyseniz! Oğlumun keyfi bozulsun istemiyorum demiş!

Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.
Ablacim yanlis anlama ama bence boşanma hayattanbu kadar korkularin varsa egee ve luks yaşamaya alismissan eger boşanma nedemin aldatma yada daha ağır bisey degilse göz yum gitsin yani ye içkeyfine bak boswer bunlarimi düşünme ayrılma kocamdan zaten yurt dışına çıkıyor boswer yurut gitsin

Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.
Adam evin tapusunu oglunun ustune yapmali bence hatta oglu para istedikce gondermeli size nafaka türevi hicbirsey vermemeli keyfi bosanin o sirada baskasi ile gorusun sonrada verilen miktari uygun bulmayin
Yasak elmaya ramak kalmis
Umarim cok izlemiyorsunuzdur
Ailenizden is destegi isteyin

Ablacim yanlis anlama ama bence boşanma hayattanbu kadar korkularin varsa egee ve luks yaşamaya alismissan eger boşanma nedemin aldatma yada daha ağır bisey degilse göz yum gitsin yani ye içkeyfine bak boswer bunlarimi düşünme ayrılma kocamdan zaten yurt dışına çıkıyor boswer yurut gitsin
Sen konuyu hiç anlamamışsın ablacım 😁

Canım sorun neydıkı?Eli eline değmeyen kimdi ?Vallahı boyle olaydan kopuk oldu .Ona göre yorum yapalım.

+++++

Ya anladim ama baksana bu kadar korku üzerine halen bosamcam şöyle böyle dyo ha abla aldatmış galiba onuda anladim 😀😀
E bu durumda o eş kişisi niye çeksin ki hemde o kadar olanak sağlamış. Ben eş kişisine helal olsun diyorum. Başkası olsa çekişmeli açar hatasını da sunar sana zırnık yok der 🙄

arkadaslar diger konularda yorum yapmistir. ben su konuda konusmak istiyorum yurtdisinda yasadigim icin; 50 bin tl maas alacak da oradan kazanip 50 bini TR de yemeyecek bu insan. siz dovizi cevirip soyluyorsunuz. yasadigi ulkede 8 bin dolar gibi bir maas alacaksa 3 bine yakini kirasi, faturalar vs derken rahat 5 bin gidecek. cocugu yanina alacak tatillerde veya kendi tr ye gelecek yillik bilet seyahat masrafi.. kendine de bir hayat kuracak.. cok buyuk bir para degil. tr de 8 bin lira kazanmak gibi bir sey ancak yeterli. bir 500 dolar/euro neyse ayirmali ogluna. o da 2 binden fazla eder ama hataniz yuzunden sizin sebeplenmenizi istemiyor, sadece oglunun giderlerinden sorumlu olmak istiyor demek ki. mahkeme daha fazla vermez bildigim kadariyla. en iyisi anneniz vs varsa yaniniza almak. cocuga bakar. maasi olur. evi satmayin sakin. okul olsa okul saatlerinde calisirdiniz. malesef cocuklar evde.

helal olsun adama 650 bini size birakip cikiyor. 650 bin nere 100 bin nere.. oglunun hatrina adam gibi davranmis. hatali olmaniza ragmen 650 bin ve anlasmali bosanmak 12 senenin karsiligi icin yeterli bence. cekismeli olup cocugu alcam yurtdisinda okutacagim vs de diyebilirdi.

ondan az fazlaya 2300 e insanlar ev gecindiriyor. siz de ogreneceksiniz mecbur gecinmeyi gecmis olsun simdiden. Allah yardimciniz olsun.

Son düzenleme:
Neden bırakamayasınız anlamadım? Ben 8 yaşımda bile evde tek kalabiliyordum. Online dersleri olacak zaten ders dinler. 9 yaşında çocuğa bakıcı tutmak nedir yani? Çok çıt kırıldımsınız anladığım kadarıyla. Bu yaşa kadar hiç iş deneyiminiz bile olmamış. 2.000 tl gayet iyi para neredeyse bir maaş veriyor size. Bir iş bulup çalışacaksınız, çocuğunuzu da normal hayat şartlarına yönelik yetiştireceksiniz. Mesela evde yalnız durmayı öğretmekle başlayabilirsiniz.
Itiraz etmek için söylemiyorum ama 8 yaşında bir cocuk evde yalnız kalamaz geçen gün 9 yaşında kizimn boğazına birşey takıldı ilk yardım bilmeseydim ve o an evde olmasaydım Allah korusun düşünmek bile istemiyorum. ( Allah yardım etti çok şükür).

Back
X