kafam çok karışık

Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.
Canım o büyük evi kiraya verip daha ufak bir eve geçebilirsin

Kocanızın maaşına göz dikerken, aldattığınız mahkemede ispatlanırsa, evden de olmayında, zira aldatma durumunda hakim edinilmiş mallara katılma hakkını kaldırabiliyor, ayrıca eşiniz aldatıldığını ispatlarsa birde üstüne sizden maddi manevi tazminat alabiliyor.

Kocanızın maaşına göz dikerken, aldattığınız mahkemede ispatlanırsa, evden de olmayında, zira aldatma durumunda hakim edinilmiş mallara katılma hakkını kaldırabiliyor, ayrıca eşiniz aldatıldığını ispatlarsa birde üstüne sizden maddi manevi tazminat alabiliyor.
Aynen

konu sahibesi, ''hata yaptım'' dediğiniz şeyin ne olduğunu açık açık söylerseniz buradaki avukat hanımlar başta olmak üzere biz diğer hanımlar da size elle tutulur cevaplar verebiliriz. çünkü eğer sizin hata dediğiniz şey kanunlar önünde nafaka almanızı vb engellemiyorsa ona göre tavsiye verilir.
yani burada herkes eğer elinizde yalnızca 2000 tl olacaksa ne yapmanız gerektiğini söylüyor size ama siz ikna olmuyorsunuz. bize verdiğiniz bu bilgilerle kimse size bunun ötesinde tavsiye veremez ki
yani şöyle söyleyeyim , evlilik birlikteliğini temelden sarsacak hatalar yaptım... burada sadece sormak istediğim eşimin maaşı artınca çocuğum için daha fazla nafaka alabilir miyim idi... oğlum 4. sınıfa başladı ve daha sonra özel okula gitsin istiyordum...

Kocasından umudu kesmiş ve bir hata yapmış. Erkekler yaptığında hatadan sayılmayacak bir hata. Olabilir.

evet öyle oldu... sürekli yurtdışında çalışıyor, yalnız kaldım, üstüne üstlük aramalarında hep bi bağırma çağırma... o zamanlar oğlum 4 yaşında idi... boşanıp küçük çocukla ortada kalmaktan korktum... hatasız kul olmaz...

böyle bir şey olduğunu bilmiyordum :( tazminat istemiyor . ben geçim sıkıntısı yaşarken oğluma nasıl alıştığı standartları sağlayabilirim ki... o yüzden daha çok para vvermesini istiyorum ama kabul etmiyor...

arkadaslar diger konularda yorum yapmistir. ben su konuda konusmak istiyorum yurtdisinda yasadigim icin; 50 bin tl maas alacak da oradan kazanip 50 bini TR de yemeyecek bu insan. siz dovizi cevirip soyluyorsunuz. yasadigi ulkede 8 bin dolar gibi bir maas alacaksa 3 bine yakini kirasi, faturalar vs derken rahat 5 bin gidecek. cocugu yanina alacak tatillerde veya kendi tr ye gelecek yillik bilet seyahat masrafi.. kendine de bir hayat kuracak.. cok buyuk bir para degil. tr de 8 bin lira kazanmak gibi bir sey ancak yeterli. bir 500 dolar/euro neyse ayirmali ogluna. o da 2 binden fazla eder ama hataniz yuzunden sizin sebeplenmenizi istemiyor, sadece oglunun giderlerinden sorumlu olmak istiyor demek ki. mahkeme daha fazla vermez bildigim kadariyla. en iyisi anneniz vs varsa yaniniza almak. cocuga bakar. maasi olur. evi satmayin sakin. okul olsa okul saatlerinde calisirdiniz. malesef cocuklar evde.

helal olsun adama 650 bini size birakip cikiyor. 650 bin nere 100 bin nere.. oglunun hatrina adam gibi davranmis. hatali olmaniza ragmen 650 bin ve anlasmali bosanmak 12 senenin karsiligi icin yeterli bence. cekismeli olup cocugu alcam yurtdisinda okutacagim vs de diyebilirdi.

ondan az fazlaya 2300 e insanlar ev gecindiriyor. siz de ogreneceksiniz mecbur gecinmeyi gecmis olsun simdiden. Allah yardimciniz olsun.

öyle yapmasının sebebi ben yurtdışında çalışır kazandığım parayı biriktiririm demesi... yurtdışında pek masrafı olmuyor çünkü ev, araba, yemek gibi tüm masraflarını şirketi karşılıyor... oğlumun rahatını bozmadan yaşamasını ben de sağlayabilirim umarım...

Mahkemeye başvursanız 2000tl nafaka vermezler diye düşünüyorum. O evde hem eski eşinizin hem de sizin yarı yarıya hakkınız var? Evi size bırakırken evi sizin ya da oğlunuzun üzerine mi geçirecek yoksa sadece orada yaşamanıza mı izin verecek? Eğer tapu vermeyecekse ileride istediği zaman evi satışa çıkarabilir (bu benim görümcemin başına geldi). Evin durumu, eşinizin alacak olduğu para araba, vereceği nafaka ne varsa herşey ayrıntısı ile mahkemede yazılı olarak belirtilmeli sonradan sıkıntı çıkmasın.

canım kusura bakma ama herkes yaptıklarının bedelini öder ve ben bu durumda çok katıyım acımam.
Sen gel eş kişisini aldat,sonra yaşam standartım yüksek 2.000₺ az geliyor de.
Yok ya? O adamın yerinde olsam süründüre süründüre alırım cocuğumun velayetini üstüme paşalar gibi yurtdısı eğitimi verdirip kaliteli yaşam sürdürürüm sanada 5 kuruş zırnık koklatmam.
Ne vicdanlı insanlar var ya

Mahkemeye başvursanız 2000tl nafaka vermezler diye düşünüyorum. O evde hem eski eşinizin hem de sizin yarı yarıya hakkınız var? Evi size bırakırken evi sizin ya da oğlunuzun üzerine mi geçirecek yoksa sadece orada yaşamanıza mı izin verecek? Eğer tapu vermeyecekse ileride istediği zaman evi satışa çıkarabilir (bu benim görümcemin başına geldi). Evin durumu, eşinizin alacak olduğu para araba, vereceği nafaka ne varsa herşey ayrıntısı ile mahkemede yazılı olarak belirtilmeli sonradan sıkıntı çıkmasın.
tapuda ev yarısı benim yarısı onun olacak şekilde bölüşülecek... oğlum 18 yaşına geldiğinde kendi payını oğluna devredecek... diğerlerinde nafaka miktarı konusu hariç hemfikiriz...

yani şöyle söyleyeyim , evlilik birlikteliğini temelden sarsacak hatalar yaptım... burada sadece sormak istediğim eşimin maaşı artınca çocuğum için daha fazla nafaka alabilir miyim idi... oğlum 4. sınıfa başladı ve daha sonra özel okula gitsin istiyordum...

Ben de dünya g.tümde dönsün istiyordum mesela..
Ama istediğimle kaldım.
Ne yapcen hayat :KK14:

hata insana mahsus, yargılayacak değilim.
ben de boşanmış bir aile çocuğuyum bizim de başta düzenimiz değişmesin diye anlaşmalar yapıldı falan fıstık. eski eşinizi takdir ettim bu konuda. ve nafaka olarak 2000 tl yeterli.

yanlış anlamayın ama sanki siz çalışmak istemiyormuşsunuz ya da iş beğenmiyormuşsunuz gibi hissettim. yani şayet öyleyse ve dile getiremiyorsanız bununla yüzleşin. çalışmak ve kazanmak zorundasınız. o babasıysa siz de annesiniz ve o 2000 veriyorsa siz de bi o kadar verebilmelisiniz. yetememekten de korkmayın, yettiğiniz kadarı ile de yaşamayı öğrenir evladınız. ayrıca 9 yaşındaki çocuk için bakıcıdan ziyade anne babanıza bırakarak çözüm bulabilirsiniz. kendilerine zor bakıyorlar demişsiniz ama 9 yaşında çocuğa sadece evde göz kulak olmak yetecektir. kendi bakımıyla ilgilenebilir, olağandışı bir durum yoksa.

Allah yardımcınız olsun.

Ben bu adamdan neden vazgectiginizi merak ettim?
Eksiği neydi?

Hayır çok b.ktan herif olsa sadakatsiz kadına bu kadar merhamet etmezdi de ondan merak ettim.

o da benim salaklığım... eşim sürekli yurt dışında çalışıyor sadece 8-9 ayda 10 günlüğüne geliyor, şu anda ben ankaradayım o istanbulda ama ocak ayında yine gidecek... çok yalnız kaldım, seni de götüreyim dedi yurt dışında yaşamak istemediğim için kabul etmedim, çocuğun okulu falan... şimdi burada açılan konuları okuyunca anlıyorum ki çok büyük hata yapmışım, sadece telefonda kavga ettiğimiz bir gün çok ağlamıştım moralim çok bozulmuştu, o sıradaki duygusal boşluğumdan bir hata yaptım... şimdi telafi de edemiyorum... çok moralim bozuk...

o da benim salaklığım... eşim sürekli yurt dışında çalışıyor sadece 8-9 ayda 10 günlüğüne geliyor, şu anda ben ankaradayım o istanbulda ama ocak ayında yine gidecek... çok yalnız kaldım, seni de götüreyim dedi yurt dışında yaşamak istemediğim için kabul etmedim, çocuğun okulu falan... şimdi burada açılan konuları okuyunca anlıyorum ki çok büyük hata yapmışım, sadece telefonda kavga ettiğimiz bir gün çok ağlamıştım moralim çok bozulmuştu, o sıradaki duygusal boşluğumdan bir hata yaptım... şimdi telafi de edemiyorum... çok moralim bozuk...

Kardeş kusura bakma ama çok manyakmışsın.
Yurtdışına gitsene peşine.
Çocuğa da orda hayat kur.
Zaten senenin çoğu ordaymis.
Yani hakikaten kendin edip kendin bulmuşsun.

hata insana mahsus, yargılayacak değilim.
ben de boşanmış bir aile çocuğuyum bizim de başta düzenimiz değişmesin diye anlaşmalar yapıldı falan fıstık. eski eşinizi takdir ettim bu konuda. ve nafaka olarak 2000 tl yeterli.

yanlış anlamayın ama sanki siz çalışmak istemiyormuşsunuz ya da iş beğenmiyormuşsunuz gibi hissettim. yani şayet öyleyse ve dile getiremiyorsanız bununla yüzleşin. çalışmak ve kazanmak zorundasınız. o babasıysa siz de annesiniz ve o 2000 veriyorsa siz de bi o kadar verebilmelisiniz. yetememekten de korkmayın, yettiğiniz kadarı ile de yaşamayı öğrenir evladınız. ayrıca 9 yaşındaki çocuk için bakıcıdan ziyade anne babanıza bırakarak çözüm bulabilirsiniz. kendilerine zor bakıyorlar demişsiniz ama 9 yaşında çocuğa sadece evde göz kulak olmak yetecektir. kendi bakımıyla ilgilenebilir, olağandışı bir durum yoksa.

Allah yardımcınız olsun.
çalışmak istemiyor değil de başarabilir miyim onu bilmiyorum, ondan korkuyorum... şimdiye kadar hiç çalışmadım... umarım iş hayatına alışabilirim...

Bence ev üstüne 2.000 nafaka gayet iyi bir rakam. Bende aidatı yüksek bir sitede oturuyorum max 400 ödüyoruz. Maaşınızdan bunu karşılayabilirsiniz, kira ödemek zorunda olsaydınız fazlası çıkacaktı cebinizden. Asgari ücretle bile bir işe girseniz bugün 2.300 TL maaş alırsınız. Buda size yeter. Sigortalı bir işe girmeye çalışın, yaşlandığınızda emekli maaşınız olsun en azından.
Oğlunuz özel okula giderse o konuda desteğini artırması konusunda anlaşmaya çalışın. Çocuğunun düzeni bozulmasın isteyen bir baba buna karşı çıkmaz. Hatta kendi gelir okulla anlaşmasını ve ödemesini yapar, siz hiç karışmazsınız. Ebeveynlerinin hatasını çocuk ödemesin en azından.

Back
X