Kafam Karışık

Hepinize merhaba, bugün biraz üzgünüm o yüzden buraya yazmak istedim.

Hemen konuma geçeyim, okullar açılana kadar bir iki ay bile olsa çalışmak istiyordum. Çok ihtiyacım olduğundan değil ama evde oturmaktan sıkıldım ve tecrübe edinmek için bazı yerlere başvurdum. Sonrasında birkaç kafeyle görüştüm ve güzel geçti yani istersem hemen başlayabileceğimi söylediler. Aileme başvurmadan önce söylemeye çekindim çünkü zaten pek hoş karşılamayacaklarını biliyordum ama yine de tepkilerine baya kırıldım. Öncelikle annem 'sen beceremezsin ki zaten neden başvurdun' dedi. Evde bile hiçbir şey yapmıyormuşum, başkalarının hizmetini nasıl yapacakmışım. Bu arada ben gerçekten beceriksizim ve pek iş yapmıyorum. Beceriksizliğime kimseyi suçlamıyorum ama annem zaten evde temizliğe yardım etmeme izin vermiyor. Bu öğretilmesi gereken bir şey mi bilmiyorum ama hiç 'bak meyve-sebze şöyle soyulur' demişliği bile yok. Genelde sen otur ben yaparım der. Sonrasında babama söyledim onun da pek hoşuna gitmedi. Okuldan sonra zaten çalışacaksın, neden acele ediyorsun, şimdi hayatının tadını çıkar falan dedi. İngilizce çalışmamı söyledi ama zaten fena değilim yani dil konusunda. Zamanla tam oturur diye düşünüyorum. Onun dışında üzerinde çalıştığım bir şey var ama uzun vadeli bir iş ve bana maddi getirisinin ne zaman olacağı belli değil. Daha 19 yaşındayım ve kendimi çok yetersiz hissediyorum. Sanki dünyada işe yaramayan tek insan benmişim gibi geliyor bazen. Ailemin davranışları yüzünden sanırım. Çalışmakta acele mi ediyorum sizce? İnsanlar sadece maddi kaygıları olduğu zaman mı garsonluk gibi işlerde çalışmalı?
Benım annemde meyve nasıl soyulur ogretmedı .Çok ıhtıyacınız yokmuş bolumunuzle ılgılı seyler yapın bence

Sizin yaşlarınızdayken ben de çalışmak istemiştim. Annem babam "ne gerek var? İhtiyacın mı var, bir sorun mu var" şeklinde yaklaşmışlardı. Babam ilkokuldan üniversite bitimine kadar hem çalışıp hem okumuş. Belki çocukları rahat etsin istedi bilmiyorum.
O zaman düşününce onlara hak vermiştim. "Neden alanım dışında bir işte çalışayım ki? Bu bana ne katacak" dedim.
Ama şimdiki aklım olsa kesinlikle dinlemez, her yaz çalışırdım. El bebek gül bebek büyümüş bir insan olarak mezun olup işe başladığımda çok bocaladım çünkü.

Yaz stajlarımı 1 ayla sınırlı tutmadım, okul açılana kadar devam ettim hep. Bu da bana mesleğimle ilgili çok şey kattı ama para kazandığım ve sorumluluk aldığım bir işte çalışmak bana daha çok şey katardı eminim.
Diğerleri bir şekilde öğreniliyor zaten.

Hepinize merhaba, bugün biraz üzgünüm o yüzden buraya yazmak istedim.

Hemen konuma geçeyim, okullar açılana kadar bir iki ay bile olsa çalışmak istiyordum. Çok ihtiyacım olduğundan değil ama evde oturmaktan sıkıldım ve tecrübe edinmek için bazı yerlere başvurdum. Sonrasında birkaç kafeyle görüştüm ve güzel geçti yani istersem hemen başlayabileceğimi söylediler. Aileme başvurmadan önce söylemeye çekindim çünkü zaten pek hoş karşılamayacaklarını biliyordum ama yine de tepkilerine baya kırıldım. Öncelikle annem 'sen beceremezsin ki zaten neden başvurdun' dedi. Evde bile hiçbir şey yapmıyormuşum, başkalarının hizmetini nasıl yapacakmışım. Bu arada ben gerçekten beceriksizim ve pek iş yapmıyorum. Beceriksizliğime kimseyi suçlamıyorum ama annem zaten evde temizliğe yardım etmeme izin vermiyor. Bu öğretilmesi gereken bir şey mi bilmiyorum ama hiç 'bak meyve-sebze şöyle soyulur' demişliği bile yok. Genelde sen otur ben yaparım der. Sonrasında babama söyledim onun da pek hoşuna gitmedi. Okuldan sonra zaten çalışacaksın, neden acele ediyorsun, şimdi hayatının tadını çıkar falan dedi. İngilizce çalışmamı söyledi ama zaten fena değilim yani dil konusunda. Zamanla tam oturur diye düşünüyorum. Onun dışında üzerinde çalıştığım bir şey var ama uzun vadeli bir iş ve bana maddi getirisinin ne zaman olacağı belli değil. Daha 19 yaşındayım ve kendimi çok yetersiz hissediyorum. Sanki dünyada işe yaramayan tek insan benmişim gibi geliyor bazen. Ailemin davranışları yüzünden sanırım. Çalışmakta acele mi ediyorum sizce? İnsanlar sadece maddi kaygıları olduğu zaman mı garsonluk gibi işlerde çalışmalı?
Ailenizin toxic davranışları yüzünden kendinizi yetersiz hissediyorsunuz, biraz zor olacak evet ama neden yapamadıklarınıza veya sizin tabirinizle "beceremediklerinize" odaklanmak yerine neler yapabiliyorsunuz bir bakmıyorsunuz ?Sizi aklı başında gördüm sonuçta bir şeyler yapabiliyorsunuzdur.

Bu arada küçükken bize empoze edildiği üzere aileler her zaman doğrusunu bilmez, sizi beceriksiz olarak görmeleri tamamen kendi yanılgıları.

Çoğu kişi zaten güzelce açıklamış bence de çok mantıklı bir fikir size kesinlikle bir tecrübe katacaktır.Benim tavsiyem ailenize, çalışmanın size kazandırabiliceklerini güzel tatliş bir şekilde anlatmak 🌸☺️ Bu olumsuz yaklaşımları yumuşar diye düşünüyorum

Hizmet sektöründe çalışmak için evet biraz becerikli olmak gerek
Çok hızlı olman lazım bir kere
Ben çalışmıştım okuldayken öyle görüldüğü kadar kolay değil emin ol
Garsonluk ya ne var yaparım olayı değil gerçekten zor bir iş
Ben 2 ay tahammül edebilmiştim

Back
X