kafasi boyle mi kalir.?

kezbanduman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2014
9
0
1
Kırşehir
Oglum uc aylik
Ve devamli sirtustu dumdu yatiyor
Kafasinin arkasi biraz duzlesti.aceba buyudukce duzelir mi yoksa devamli oyle mi kalir.kimi duzelir yatir diyor kimi de yan yatir oyle kalir diyor.yardimci olur musjunuz.?

Benim bebeğim de hep yüzüstü yatıyor kafası sivri olacak diye korkuyorum ben de merak ediyorum bu konuyu. Sırtüstü yatırmaya alıştıramıyorum

genetikten kaynaklı değil mi o,gerçekten yatırma şekliyle ilgisi var mı. Avrupalıların kafa yapısı arka hep çıkıktır mesela,hepsi mi yatırma şekline dikkat etmiş:1:

genetikten kaynaklı değil mi o,gerçekten yatırma şekliyle ilgisi var mı. Avrupalıların kafa yapısı arka hep çıkıktır mesela,hepsi mi yatırma şekline dikkat etmiş:1:
ağrır ama yaa bebişlerin kafası. bazen ben bıle o şekilde yatınca agrıyor
yazık bebişlere
ara sıra başka yöne cevırmek lazım

Bence çocuğun kafa şekli büyük oranda genetik ama yatırma da etkileyebiliyor. Benim oğlumun kafası doğduğunda arkaya doğru uzundu sırtüstü yatırdık ilk zamanlar epey düzeldi.

Oglum uc aylik
Ve devamli sirtustu dumdu yatiyor
Kafasinin arkasi biraz duzlesti.aceba buyudukce duzelir mi yoksa devamli oyle mi kalir.kimi duzelir yatir diyor kimi de yan yatir oyle kalir diyor.yardimci olur musjunuz.?

yesinler şeftali kafasını onun bence hep düz yatmasın ama zaten bebekken kafa daha yumuşak oluyo değişiyor mesela ben doğunca kafam uzunmuş annem diyor sonradan kücüldü..

sen TVden izliyordun bebek bakımını değil mi,orada ne diyorlar,bu konuya değindiler mi hiç:1:
yok ara sıra denk gelınce ızlıyorum :27: hiç denk gelmedim :D
ama ben o şekilde uzun süre yatınca kafamın arkası agrıyor
bebişlerinde ağrıyordur dıye düşünüyorum:D
o da can sonucta :1: mınık kafalar

ya altina yumusak yastik koy ya da en azindan gunduZleri yuzustu yatir. cok onemli bir konu kafa bozuklugu yuz seklini dahi etkiler. cocugunun buyudugunde seni suclamasini istemiyorsan bu konuya mutlaka onem vermelisin.

yan yatış yastığı kullana bilirsin. Benim kızımda sırtüstü yatar ama başı hep yan durur. biraz yanlardan dar duruyor başı. Yani taç takınca yanlar boş duruyo. 1 yaşında. geçen arkadaşa söyledim zamanla geçer dedi. Kardeşimin başının arkasıda düzdü. genetik babamda da var biraz. ama şimdi düzeldi birde saçları uzayıp şekil alınca hiç bişey görünmüyor. Kardeşim 13 yaşında...

çok mu ayrıntılı oldu ne..

öpüyorum bebişini. Allah başka sıkıntı vermesin tek derdimiz bu olsun tatlımm...:emir_bebek::54:

Ah kizlar benim oglum sag tarafta yatmaya bayilirdi anne karnindan mi aliskanliktir bilemedim sag tarafta saatlerce uyurdu annem hep sagli sollu yatir diyordu sola yatirimca daha az uyuyor diye cok ta dikkatealmadim
Iki aylikken bir baktim ah kafa yamulmus hemdrki ne yamulmak top gibi kafanin simetrisu bozuldu
cocuk dr na goturduk oda beyin cereahina uonlendirdi filmi cekildi sukur sorun yoktu
Sumdi bir bucuk yasinda okdukca duzeldi yuzde on luk bir yamukluk kaldi
gecmese kendini asla affetmezdim

kafa yamuklugunun birinci sebebi yatis seklidir. avrupada bazi ulkeler yuzustu yatirir onlarda yamukluknolmaz ama sirt ustu yatmanin tavsiye edildigi ulkelerde bkz ingiltere "flathead" yassi bas oldukca yaygindir. genetik deyip gecmemek laZim. benimki de hep yan tarafa dogru yatardi hafif yamulmaya baslayinca hemen dondurmeye veya yastikla yatirmaya basladim yavas yavas duzeldi. simdi kafa sekli guzel :)

Back
X