Kafaya Takmak

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
98
Merhaba, ya ben çok kafaya takıyorum çoğu olayı, mesela arkadaşlarımın son dönemlerde gerçek yüzünü gördüm ve önceden beri ki kötü niyetleri beni olumsuz etkiledi, çok düşünüyorum bunları, nasıl kurtulabilirim? Enerjim düşüyor ve zihnimi zor odaklıyorum.

Onlari hayatından tamamen çıkar. . Sil engelle işte zamanla konuşmaya konuşmaya unutursun aklına getirmemeye bak.. biseylerle meşgul ol.

Takmayın. Evet söylemesi kolay.

Bu hep böyle değil mi, kötü olan başkaları ama kafaya takıp, dert eden siz. Ben böyle bir şey yaşadığımda baktım ki kendimi kaptırmış, buna Kafayı takmış, kendi hayatimın merkezine de koymuşum o an O Yaşadığım ve beni üzen ne varsa ve hiçbir şeye adapte olamadan devamlı aklıma getiriyorum, o zaman diyorum ki seni bu ruh haline sokan şimdi ne yapıyor bir düşün bakalım. Mutlu ve önemsemiyor. ( inanin çoğu zaman böyledir ) Sonra bir an bir rahatlama geliyor. Bırakıyorum gidiyor. Inanin lafta değil, gitmiş oluyor. çünkü kendime ve hayatıma öyle değer veriyorum ki bir noktadan sonra kimsenin mutlu halimi bozmasına müsade etmiyorum ve yine ben müdahale etmiş oluyorum bu duruma.

Kendinizi ve hayatınızı o yüzlerini yeni gördüğünüz insanlardan çok çok daha değerli görürseniz, ve kimseye zarar vermeden az biraz da bencil olursanız ( aslında buna tam bencillik de denmez. 'Ben' önemliyim, diyeceksiniz.) inanın zamanla kafaya takmamaya başlıyorsunuz. Ne kadar düşünürseniz, o kadar aklınıza üşüşür bazı düşünceler, siz def edeceksiniz. Bu gücü hissedin. Izin vermeyin değmeyecek şeylerin Aklınızda bu kadar yer etmesine.

Zihnimiz genelde bize oyun oynar
Bir sey ya iyidir ya kötüdür , ortasi yoktur.
Zihnimizin oyununa kanmayalim
Size kazik atmış olabilirler veya herhangibir şey yapmışlardır.
Kötü ozelliklerinin yanında iyi yanlarinida dusunun
Bir seyi tamamen kara gormeyin
İnanin yasamimiz bizim secimlerimizden ibaret
O kisileri iyiliginizle öldürün
Yaptiklarini unutun
Çünkü onlar kesinlikle unutacaklar
Peki siz neden surekli hatirlayip kendinize eziyet ediyorsunuz
Dünden bugune ogrendigim bir sey varsa
Her seyi affedip , kendimi onun rahatligina birakmak
Kafam simdi daha rahat
Rahat oluncada iyi odaklaniliyor

Hayatımız arkadaşlarımızdan ibaret değildir. En önemlisi kendimiziz. Bende eskiden çok takardım çok üzülürdüm artık koymuyor valla. Ederi kadar değer vereceksin. Kendi uğraşların, hedeflerin olmalı ki yalnız kaldığında da hayat olağan sürecinde devam edebilsin.

Hayatımda bir dönem strese boğulmuştum, insanların her hareketini kafaya takmaya başlamıştım. Bu sırada beni konuşmamızdan kısa bir süre önceye kadar çook üzen birisiyle dertleşmiştim ve "Çok kafama takıyorum. Seni de kaç zaman kafama taktım." demiştim. O da "Değer mi be? Beni o kadar düşünmene değer miydi?" demişti.

Vallahi değmezmiş. O çocukla bir daha asla konuşmamak üzere münasebetimizi kestik. Yani değmiyor. Gerçekten değmiyor. Bunu fark etmen gerek. Ben o kadar rahatladım ki… O kişiyi çook severdim ama çok sorunluyduk, tamamen uzaklaşınca rahatladım. Üstümden yük kalktı.

Sen de tamamen uzaklaş. Bırak. Değmediğini fark etmek ve bu kafaya takma işini bırakmak kolay değil, biliyorum. Umarım en kısa sürede tamamen uzaklaşınca kuş kadar hafif olacağını fark edersin.

Benim çevremdeki arkadaşlar çok kötü insanlardı bende yoruldum ama önerilerinizi hatırlayacağım, çok yordular beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…