kafayı yedirtecekler bana

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
21
158
Diğer
eşim çalışmadığı zaman mecbur kredi kartı kullandık ,babasına bir sürü borç var nasıl ödeyeceğim dedi..aylık şu kadar ödüyorum dedi..ses seda yok kendilerinden..tamam vermemesine bişi demiyorum ama insan en azından ne yaptın ne ettin diye sorar.sanırım görüyordu para harcadığımızı ,ooohh nasılsa harcıyorlar ,var demekki dedi herhalde...adama laf anlatamıyorsun ki..
şimdide sevgili kayınpeder ve kayınvalide sanki bunları bilmezmiş gibi çocuk yapın diyorlar..neymiş üzülüyorlarmış bizim için..ayol ne kadar oldu evleneli,eşim işe gireli ne kadar oldu ? sağdan soldan kısıyoruz biz,kendimize bakamıyoruz ,çocuğa mı bakacağız..ayyy bu laflarını duydum zaten heyheylerim üzerimde şimdi iyice sinirliyim..bir de bu olayı kafama taktım ,neden böyle dediler diye...hiçç borçtan bahseden yok........ödediniz mi ne oldu diyen yok...
ay çok sinirliyim..bana demediler eşime demişler ama yarın öbür gün banada deseler ne derim diye kafamda kurup kurup duruyorum...sinirle biişiler diyecem sonra pişman olacağım...
ee çocuk yap demesi kolay,ne de olsa onlar bakmayacak ,herkes kapısını kapatacak bütün sefayı da cefayı da biz çekeceğiz..,
tamam iyi niyetle söylüyorlar ama şimdi bunu demenin zamanı mı yaaaaaaa.....insan bakamayacağı çocuğu yapar mı hiç...
çocuk olmamasına üzülüyorlar ama biz borç batağındayız ,ödemeye çalışıyoruz,ben iş bakıyorum .vs.vs......bunları düşünüpte üzülen yok...hatta hiç lafı bile geçmiyor...oooooooooffffffffffffffffffff
bazen beynimin uyuştuğunu hissediyorum...

Son düzenleme:
Borçlarınız yüzünden sinirleriniz bayağı bozulmuş, inşallah halledersiniz ama kayınpederiniz için ''hiç ses seda yok kendilerinden '' demekle neyi kastetiniz anlamadım..

Sanırım içten içe onlardan yardım bekliyorsunuz ve göremeyince de sinirleniyorsunuz..
Bu yüzden çocuk konuları falan batıyor size..

Durumları olsa yardım ederler zaten(bilemem tabii) , çocuk istemeleri de sizin de söylediğiniz gibi tamamen iyi niyetle ama sizin sinirleriniz iyice gerilmiş olduğu için herşeyi yanlış anlıyorsunuz..

Umarım benim yorumu da yanlış anlamazsınız..

ya biz kimseden para falan istemiyoruz..herkes kendi halinde zaten ama insan 2 kap yemeği de çok görmemeli diye düşünüyorum..sonuçta birbirimize ( yani eşimin abileri falan ) yakın oturuyoruz...zaten kimseden bişi beklemediğimiz içinde -maddi anlamda- kredi kartı kullandık..
hiç ses seda yok derken , eşim kredi aldım onu ödüyorum diyordu (işten çıkmadan önce almıştı ) , başka taksitlerde vardı...eee birde işsiz kalınca tabii ki borçlar çoğaldıkça çoğaldı..babasına diyor,bunu paylaşıyor , sonrasında hiç lafı bile edilmiyor..ee ödeyebiliyormusun ,çok mu borcun falan filan diyebilir..ne biliyim insan bazen konuşmaya ihtiyaç duyuyor..illa ki maddi anlamda yardım edileceği zaman mı para konusu ,borç konusu konuşulur...o kadar borç var biliyor kalkmış çocuk yapın,sizin yok biz üzülüyoruz diyor....üzülecek mevzu o mu şimdi?
sen desene bi o çocuğa bakabilecen mi? bakamayacağımızı bildikleri halde çocuk çocuk diyorlar...

çocuk muhabbeti geçse de geçmese de borçları sormaları lazım diil mi? insan merak etmez mi ne yaptılar ne ettiler diye? belki eşinize soruyolardır aslında da o size aktarmıyodur, olamaz mı..
bayağı bi sinir yapmışsınız ama doğal olarak.. inşallah yakın zamanda hallolur..

Kayınpederinizede borcunuz var anladığım kadarıyla.. adam size kızım niye borcunuzu ödemiyorsunuz diye sormuyor bu yüzden mi kızıyorsunuz... Karışık yazmışsınız. sizin hem kredi kartı borcunuz var hemde kayinpederinize borcunuz var öylemi.. Şimdi bu durumda adam napsın.. Anlamadığımız noktaları aydınlatırsanız daha iyi anlayıp öyle yorumlayabiliriz..

siz ne icin kredi cekmistiniz ki meblag yuksek mi?

yurtdisindami yasiyorsunuz ?

cocugunuz yok yuksek lisans mezunusunuz neden calismiyorsunuz ?

burda kendinizi yiceginize esinize yada ailesine durumumuzu bilmiyormusunuz neden demiyorsunuz :sm_confused:

cnm aynı olayları bende yasadım amam olan ınan sadece sana oluyor bak ben bırde cocukda yaptım dedıgın gıbı kısarak yasıyorsun hayatı olsun de esınle mutluysan ınan bırsey onemlı degıl cunku bende cok ugrastım savasdım baktım olmuyor takmıyorum duymuyorum artık ama cok sukur bebıs olunca hersey degıstı herseyımızı yetısdrdıklerı kadar getırıyorlar artık hersey zamanla degısıyor cnm ınan uzulme kendını yıpratma

kayınpedere borcumuz yok..sadece kredi kartı borcumuz var..
kredi borcumuzu da biliyor , eşim çalışmadığı dönemde bayağı bir fazlalaştı ama nedense kredi kartı borcumuz olduğuna kendilerini inandıramıyoruz..sanırım bunun sebebi zamanında eşimin abilerinin paramız yok diyip diyip sonra bir yerlerden para çıkarıp ihtiyaçları olan bir takım şeyleri ( pahalı şeyleri ) almaları idi..eşim buna bağlıyor..

herkes kendi halinde demişsiniz,
ee nasıl ödeyebiliryormusun diye sorduklarında yardımcı olamayacaklarsa,
neden sorsunlarki saten yardım edemeyecekler
siz sadece düşünülmeyi bekliyorsunuz anladığım kadarıyla,
yanlız neden bukadar ödeyemeyeceğiniz borçlar yaptınızki
insan ayağını yorganına göre uzatmalı die düşünüyorum
çocuk konusuna gelince sinirlenmenize bi anlam veremedim
kendilerien bir torun istiyorlar alt tarafı,
sizdin elinizde yapıp yapmamak yapmazsınız olur biter

Tamam yazmışsınız şimdi gördüm.. Haklı olarak siz içerliyosunuz. Hatta içerlemeyi gecmişsiniz baya bir kızgınsınız onlara . Sizin işsiz zamanınızda baya borç yaptığınızı biliyorlar ama sanki bilmezden gelip herşey normalmiş gibi çocuk muhabbeti ediyorlar. Paraları yokta acaba ondanmı soramıyorlar. Bilemiyorum tabi..

evlilik için kredi çekmiştik onun borcu ödeniyor..birde kredi kartı kullandık işsizlik döneminde onun borcu ödeniyor
yurtiçinde küçük bir yerde yaşıyorum
evet yüksek lisans yaptım çalışmak istiyorum ama nedense beni işe alacak kişiyi bir türlü bulamadım.burası küçük bir yer , ve maalesef iş bulmak ta bir sorun
ailesine diyoruz ama kendileri dediğim gibi anlamıyor yada anlamak istemiyorlar..yada çocuk berekettir diye düşündüklerinden çocuk olunca birden borçlarımızın biteceğini düşünüyorlar...bilmiyorum

ya ınsan bir çocuk yapın lafına bu kadarda sinirlenilmez...
borçlarınız var.....ve biraz destek görmek istiyorsunuz...
borçunuzu ödediniz mi diye sorsalar.....o nada kızıcaksınız....
ne karısıyorlar bizim borçumuza diye...öyle gibi geliyor....
ayrıca bana deseler torun lafını sinirlenip bir şey derim pişmanda olurum demişiniz....
ayrıca onlarda iyi nıyetli olarak ....torun istemişler....
torunlarını görmekte hakları.....belki zamanı degil fakat oglınu kızını everen herkes ıster bunu....

Niye kendi kendinizi yiyip bitiriyosunuz anlayamadim sayet derdiniz kayinpederinizin yahut kayinvalidenizin cocuk israriysa ve gunun birinde bunu size de soracaklarindan korkuyosaniz simdi zamani degil, ne zaman olcagina esimle karar verecek yastayiz, o kadar borcumuz varken cocuk dusunemiyoruz diyebilirsiniz dedim ya sayet sikintiniz buysa varolan borcunuza el uzatmalari degilse...

napalım evlendik elimizde ne var ne yok gitti.işsizlik zamanında da kimseden para istemedik..istesek ne olacak ki?kim ne verecek..kimsede de bişi yok..olsada neden versinler...bizde mecbur kredi kartı kullandık yaşamak için...zaten öncesinde böyle bir sorunumuz yoktu ki..
ayrıca ödemeye yardım etmemelri demek durumumuzu sormamaları demek değil bence..insan bazen konuşacak birisini,paylaşacak birisini ister...

Borç yiyen kesesinden yermiş, eşinizin ailesi yardım etmiyor diye kızıyorsunuz ama belki onlarında durumu iyi değildir. Siz borçlarınızı kendi çabanızla ödemeye çalışın.
Çocuk mevzusuda o kadar abartılacak bir şey değil. Alt tarafı sorduklarında şimdilik düşünmüyoruz deyin olsun bitsin.

amman güzelim ne el uzatacaklar borcumuza..adam çiftçi..3 aylık yaşlılık parası alıyor,ooğlunun yanında kalıyor o kadar..bişiyi yokki...
benim sinirlendiğim bu zor zamanda biz kendimize bile bakamazken ,bu mevzuyu açmaları ,istemeleri, nasıl bakacaklr diye düşünmemeleri...zaten benim derdim bana yetiyor , kafamda bir sürü şey kurup duruyorum birde bu iş çıktı..amannnnnnnn yaaaaa

deminde yazdığım gibi ben onlar yardım etmiyor diye kızmıyorum ki..zaten yardım bekleseydik zamanında beklerdik..boşuna kredi kartı kullanmazdık...o zamanda beklemedik şimdi de...zaten kendi çabamızla ödemeye çalışıyoruz..
benim sinirlendiğim düşüncesizlikleri..kendimize bile zor baktığımızı bildikleri halde , aman sakın yapmayın ,nasıl bakarsınız ,siz geçinemiyorsunuz , çok zor olur demelerini beklerken böyle bir şey ile karşılaşıyorum...

sen suan cok sinirli oldugundan anlama zorlugu cekiyorsun canim

bak diyor ki herkez desinler dursunlar bunu bu kadar icerlemeye ne luzum var

tutupta onlar istedi diye cocuk yapcak haliniz yok ya

onlarinda durumu belliymis biseyleri yok diyorsun birseyleri olmadigi icin sesini cikartmiyorda olabilirler

bence siznirlerin bozulmuş abartıyorsun canım...
neden çocuk yapmıyorsunuz dediklerinde, durumumuzu biliyorsunuz borçlar bittikten sonra düşünüyoruz diyebilirsiniz kimse de bişey diyemez bu durumda..
ayrıca onların da durumları yokmuş, size yardım edemeyecekler yani...iki de bir; borcunuz noldu, ödediniz mi vs deseler bu da sinir bozucu olmaz mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…