ben k.maraşlıyım ama hiç böyle düğün görmedim. bizde klasik düğünler olur. öyle zarf toplayanda olmaz. ha gelinlerimiz kuyumcu dükkanı gibidir. bu doğru. akrabalarımda görüyordum. çokta süslülerdir maşallah. gerisi hep aynıdır. yeni yeni adetler çıktıysa bilmiyorum. bizde düğünler bahçelerde olur. erkekler bir tarafta, bayanlar bir taraftadır. yemekler verilir. yemeğini yiyen takısını takıp bölümüne geçer ve davullar eşliğinde oynanır. damat erkekler ve bayanlar tarafına geçebilir. onun dışında erkek olarak bayanlar tarafına geçen olmaz. bayanlarda erkek tarafına geçmez. bizde böyleydi. şimdi salon tutuluyor galiba. yazılarınızdan öyle anladım.
ben iyiki ankarada evlenmişim. sade bir nikah töreni ve ardındanda bir kokteyl verilmişti. masrafsız bir düğündü. oğlumuda bu şekilde evlendirmeyi düşünüyorum. öyle şatafatlı düğünler hiç hoşuma gitmiyor.

ben iyiki ankarada evlenmişim. sade bir nikah töreni ve ardındanda bir kokteyl verilmişti. masrafsız bir düğündü. oğlumuda bu şekilde evlendirmeyi düşünüyorum. öyle şatafatlı düğünler hiç hoşuma gitmiyor.