• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

belki alınganlık yaptım ama ben ilk kez gittiğimde yaşadıklarımı hiç unutmayacağım, unutamayacağım olaylardı. şimdi burda anlatmakta istemiyorum, müsait bi zamanda konuşuruz inşaallah seninle...

oğullarına almak istedikleri başka bi kız varken oğlu beni istiyor ve vazgeçmiyor, vs vs bi sürü durumu bana düşmanlık malzemesi olarak kullandılar. olan oldu artık biz gelinimizi sahiplenelim, önemli olan oğlumuzun mutluluğu diyemediler. hala da her telefonda, her gidişimde laf söylerler, ben yokmuşum gibi hareket ederler, inadına edercesine eşime istedikleri kızları çaya davet edeler ve sanki o gelmiş gibi hareket ederler, aman say say bitmez bi sürü olay yaşadık, yine de her şeyi olgunlukla karşılamaya çalışıyorum. ne tavır yapıyorum, ne de düşmanlık, ama hiç bişi olmamış gibi davranmakta bazen mümkün olmuyor.
dediğin gibi ege şivesi de biraz karışık, ama ben çokta şiveyle konuşmadığım için söylediklerim anlaşılmaz değil...
onlar ben yanlarında olduğumda özellikle de eşim olmadığında sırf şiveyle konuşuyorlar buna sinir oluyorum resmen seni takmıyoruz, seni istemiyoruz demek bu, bende önceki kadar samimi değilim araya resmiyet koyduk. böylesi daha iyi
ne ekersen onu biçersin, kaynana da ektiğini biçecek :19:

anlıyorum canım, ilk başta insan takılıyor canı sıkılıyor biliyorum, benim kayınannegille sorunum olmadı pek, yani ufak tefek oluyor da onu bile ben takardım ki ne kadar basit bişeydi aslında, hiç kimse insanın kendi annesi gibi olmuyor, gelinler de hiç kendi kızları gibi olmuyor, ama 1 kişi evlenince aileler de evleniyor. ama anlaşman gereken sadece eşin... gerisi çok önemli değil. idare etmeye de çalışmak akıl karı değil, sadece saygı göstermen yeterli olacaktır. ne samimi ne de uzak, karşıdan nasıl tepkki varsa öyle tepki vermeli ve bu konular asla eşinle aranda konuşulmamalı... diyeceklerim bunlar, sen daha iyisini bilirsin her zaman, sıkma canını :3:

empatik hoşgeldin aramıza :16: senin de sorunların varmış anlaşılan ... evlilik zor iş vesselam, bi eşin yok ki eşinin anası babası dayısı dedesi ebesi .... :60:

babacığım sağken bir düğüne götürmüştü. tabii o zamanlar ben çocuktum tabii. 50 yıl önce böyleydi diyeyim. şimdi çok zaman geçti. çok şeylerde değişmiş. ama itiraf edeyim huylar değişmemiş. :60: biz k.maraşlıyız ama orada bulunmadık. sadece 5-10 günlüğüne gezmeye giderdik.o sürede sadece etrafı gözlerdik. kısa süreli gezmede izlenimlerimiz üstün körü olurdu. bu yüzden sadece k.maraşlıyız diyoruz. doğma büyüme oraya ait değiliz. ama köklerimiz oraya ait.
naneşekeri canım, benim eşimde malatyalı. senin yaşadığın bazı durumları bende yaşadım. galiba o yörelere ait bir durum bunlar. benim adım şehirli okumuş gelindi. bunu küçümser bir ifade ile söylerlerdi. aslında oğullarının peşinde koşan çokmuş. bula bula beni bulmuşmuş. beni nedense hiç kabullenmedilerdi. suçum ankarada büyümem. o zamanlar ben şoklara uğramıştım. bir süre sonra bende pençelerimi çıkarınca benden nefret eder oldular. ama buna kendileri zorlamıştı. madem oğlunuzun peşinden koşan çoktuda niye 28 yaşına kadar alan olmadı gibi cevaplar verdim. mutlaka oğlunuzun kusuru vardı dedim. belkide benden bile saklıyorsunuz dedim. bir daha bu konuları benim yanımda konuşmadılar. bu cevap onlara yetti. hiç beklemiyorlardı. sustukça, aman huzurumuz kaçmasın dedikçe insanın üstüne üstüne geliyorlar. daha buna benzer şeyler. şimdi çok şükür hepsiyle ilişkimi kestim. ne arıyorlar, ne soruyorlar. kafam rahat. huzurumda yerinde. darısı sizlere inşallah.:66::65:

babacığım sağken bir düğüne götürmüştü. tabii o zamanlar ben çocuktum tabii. 50 yıl önce böyleydi diyeyim. şimdi çok zaman geçti. çok şeylerde değişmiş. ama itiraf edeyim huylar değişmemiş. :60: biz k.maraşlıyız ama orada bulunmadık. sadece 5-10 günlüğüne gezmeye giderdik.o sürede sadece etrafı gözlerdik. kısa süreli gezmede izlenimlerimiz üstün körü olurdu. bu yüzden sadece k.maraşlıyız diyoruz. doğma büyüme oraya ait değiliz. ama köklerimiz oraya ait.
naneşekeri canım, benim eşimde malatyalı. senin yaşadığın bazı durumları bende yaşadım. galiba o yörelere ait bir durum bunlar. benim adım şehirli okumuş gelindi. bunu küçümser bir ifade ile söylerlerdi. aslında oğullarının peşinde koşan çokmuş. bula bula beni bulmuşmuş. beni nedense hiç kabullenmedilerdi. suçum ankarada büyümem. o zamanlar ben şoklara uğramıştım. bir süre sonra bende pençelerimi çıkarınca benden nefret eder oldular. ama buna kendileri zorlamıştı. madem oğlunuzun peşinden koşan çoktuda niye 28 yaşına kadar alan olmadı gibi cevaplar verdim. mutlaka oğlunuzun kusuru vardı dedim. belkide benden bile saklıyorsunuz dedim. bir daha bu konuları benim yanımda konuşmadılar. bu cevap onlara yetti. hiç beklemiyorlardı. sustukça, aman huzurumuz kaçmasın dedikçe insanın üstüne üstüne geliyorlar. daha buna benzer şeyler. şimdi çok şükür hepsiyle ilişkimi kestim. ne arıyorlar, ne soruyorlar. kafam rahat. huzurumda yerinde. darısı sizlere inşallah.:66::65:

yani anlayacağımız kızlar çok zamana ihtiyaç var .birşeylerin yerine oturması içiiin çoook ekmek yiyecez daha :)haydi rast gele

hangi ilden olursa olsun sorunlar yaşanıyor malesef.İnsanların bakışı değişmedikten sonra..........

bugün çok çalışmam lazım,yarın çok kalabalık misafirim var,hadi bana kolay gelsin....

meraba kızlar nasılsınız? haftasonu hiç uğrayamadım...

cuma akşamı dişçi randevum vardı, 20 lik dişim çekilecekti.
Gittim ve hem çok zor hem de epeyce uzun sürdü diş çekimi.Çift köklü ve kökleri yan yatmış dişin. önce film çekti baktı doktorumuz, sonra kırmadan çıkarmak için epeyce uğraştı.
olmayınca damağımı kesti, operasyonla aldı, uzun süre kanama devam etti. sonra da dikiş atıldı.

uyuşuk haliyle pek bişi anlamadım ama sonrasında ağrımaya başladı, bütün haftasonu diş ağrısı çektim. geceleri de hiç uyuyamadım ağrı yüzünden

doktorumuzu aradık bi kaç gün ağrı olacak, sonra geçecek dedi. inşaallah öyle olur. yoksa bu ağrıya dayanmak çok zor, ilaç aldığım halde tam olarak geçmiyor. birde çenemde acıyor konuşamıyorum. evdeyken önemli değil de, işyerinde sıkıntı oluyor.

görüşmek üzre öpüyorum hepinizi de :16: :16: :16:

meraba kızlar nasılsınız? haftasonu hiç uğrayamadım...

cuma akşamı dişçi randevum vardı, 20 lik dişim çekilecekti.
Gittim ve hem çok zor hem de epeyce uzun sürdü diş çekimi.Çift köklü ve kökleri yan yatmış dişin. önce film çekti baktı doktorumuz, sonra kırmadan çıkarmak için epeyce uğraştı.
olmayınca damağımı kesti, operasyonla aldı, uzun süre kanama devam etti. sonra da dikiş atıldı.

uyuşuk haliyle pek bişi anlamadım ama sonrasında ağrımaya başladı, bütün haftasonu diş ağrısı çektim. geceleri de hiç uyuyamadım ağrı yüzünden

doktorumuzu aradık bi kaç gün ağrı olacak, sonra geçecek dedi. inşaallah öyle olur. yoksa bu ağrıya dayanmak çok zor, ilaç aldığım halde tam olarak geçmiyor. birde çenemde acıyor konuşamıyorum. evdeyken önemli değil de, işyerinde sıkıntı oluyor.

görüşmek üzre öpüyorum hepinizi de :16: :16: :16:

oof kötü bir ağrı ya.Çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin.İnşl enkısa zamanda geçer.

selam kızlar. pc.m bozuldu. oğluşun laptopu elime geçtide yazayım dedim. kızım malzeme alıp tamir edecek. onu bekliyorum. allahtan evde bu işten anlayan biri var.
naneşekeri geçmiş olsun canım. inşallah bir an önce tedavin olur.
hepinizi öpüyorum. kendinize iyi bakın.:54::16::69:

evet güneş geldi ama gideli de çok olmamıştı zaten :34: biraz da kışı yaşayalım, ama maraşta kış çok az... yağmur da çok güzel, güneş de güzel...

Back
X