Kahramanmaras///46

selam kızlar...
abimi yolcu ettim demin, dönüşte de tıp fak.ne uğradım, sağlık işleri işte. bi kaç gündür geziyorduk, evde boş boş oturmayı özlemişim :)
mutfağım doldu bayağı annemin gönderdikleriyle, salça,domates konserveleri, domates,komposto, biber, patlıcan, fasülye, börülce, armut, peynir,köy ekmeği, bal :) ayy stok yaptım çok...
melihacım gerçekten aksilikler üst üste gelmiş,her işte bir hayır var dedikleri bu, neyse ki yolunda gitmiş her şey :)
göknurcum kurabiye sayesinde pekmez yemiş olursun, faydalı sonuçta, ben de pekmez yiyemem, kurabiyeye çok yakışıyor.tarif bildiğiniz kurabiye tarifleri gibi kızlar farkı yok, sadece fırından çıkınca üzerine pekmez döküyorsunuz,gene de vereyim tarifi, kurabiye konusunda uzmanlaştım:))) şeker kurabiyelere geçicem artık, hiç yapmadım şeker hamur süslemeli :)

1 pk oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1,5 veya 2 pk kabartma tozu
alabildiği kadar un
sıcakken her bir kurabiye üzerine 1 yemek kaşığı pekmez... bu kadar
margarin ve yumurtayı önce yoğurun, şekeri de ekleyip yoğuruyorum ben. diğer malzemeler sonra ekleniyor...

Son düzenleme:

Son düzenleme:
merhaba kızlar....

Allah kavuştursun ayşegülcüm

günler çok mu çabuk geçiyor,bana mı öyle geliyor anlamadım.Bu sene yorulacağımı hissediyorum,dinlenemiyorum sanki,yarın da nöbetçiyim.Bakıcıya da içim sinmedi bir türlü,canım sıkkın.Amma dert yandım ya,neyse...

evet melihacım, mutfak bol bol :) bugün okul dönüşü markete uğradım ama alacak bişey bulamadım pek, çoğu şey var, rahat oluyor böyle. :) tariften memnun kalırsın umarım. ben çooook yemek seçerim valla, o yüzden zayıfım herhal :) gerçi seçmesem de dikkat ediyorum çok, okulda arkadaşlar tarhanalar bilmem neler yer de ben "hayır,yemiycem sağol" diyebiliyorum :) ama ara öğünüm olursa tarhanayı çocukların ellerinde poşetlerinden alır yerim, güzel oluyor kıtır kıtır...

walla çok çabuk geçiyor günler canım.Aslında senin dersler bu sene daha rahat gibi görünüyordu ama.Neyse sağlık olsun inşl.Ya bakıcı işi cidden sıkıntılı olmuş.neden içine sinmediki.Kağan huzursuzmu yani.

Ayşegülcük Allah kavuştursun canım.Annelerde olmasa halimiz nasıl oludu acaba.ben anne olsam bu kadar hamarat olamam gibi :)Tarifinide en kısa sürede deniyecem .olmadı normal kurabiiye gibi yerim ben de :)

ay size bir dedikodu daha.ben cumartesi işe başlıyorum tekrardan.Evde durmak ta iyi gibi.çalışmak da iyi gibi.:)böyle bir kararsızlk içinde çalışmaya karar verdim.insanın kendi paarsı gibi yok dimi :)

ben şu tarhana işine bir türlü alışamadım ya.ayhan kütür kütür yiyor :)küçük bir parça anca yiyebiliyorum.Ama çorbası harika oluyor.denedinmi çıtır çorbasını.

ben şu tarhana işine bir türlü alışamadım ya.ayhan kütür kütür yiyor :)küçük bir parça anca yiyebiliyorum.Ama çorbası harika oluyor.denedinmi çıtır çorbasını.

cnm zor iş tabi bakıcı işi en kıymetlini emanet ediyosun neticede peki neden içine sinmedi bi terslik mi oldu bişeyini mi gördün?
oh oh Allah artırsın cnm ne güzel hemde memleletden gelince mutfak şenlenmiştir...
zaten iş hayır diyebilmekte sanırım ben diyet yaparken çok dikkat ederim istediğim kiloya gelince pek rahat durmam hep o yüzden oluyo bide yemek seşmekte kilo için çok faydalı benim gibi ne olsa yiyen biri pek zayıf kalamıyo ama 10 gündür yürüyüş yapıyorum sabahları erkenden inşallah faydası olur tartımda bozuk yeni alana kadar anlayamıcam verip vermediğimi

hayırlı olsun göknurcum yeni işin inşallah çok seversin nerde başlıyosun cnm?

ben ceviz ve tarhana ikilisine bayılıyorum, yanında da çay oluyor misafirliğe gidince ne güzel hazır ikramları oluyor maraşlıların. ama evde hiç oturup yemiyorum da, misafirlikte çok lezzetli oluyor nedense :) çorbasını kendim yapmadım ama içtim maraşlıların elinden yapılanı. ben çorba pek sevmiyorum da ondan. hayırlı olsun canım yeni işin, nasıl bi iş, evde oturmak da güzel dediğin gibi ama mesele para olunca çalışmak ağır basıyor :) inşallah rahat olur işin :)
burçin, bakıcı konusunu halledersiniz umarım, gözün arkada kalması kötü oluyordur, sürekli aklında... inş düzeltirsin sorunu...
melihacım, yemek seçmemek en güzeli, her şeyden yemeli insan ama miktarı ve zamanı önemli sadece :) istediğin kiloya inebiliyorsan ne ala ,sorun yok o zaman :) ufak tefek fazlalıklar yüzünden stres yapma :)

teşekkürler kızlar iş için dileklerinize.aynı ayşegülcüğüm katiplik.ama bu sefer büyük bir kurumsal şirket.avea vodafon iş bankası ziraat bankası :)))) hepsi var yani.Sabah 8:30 akşam 6:00 kalabalık ortamda çalışmayı sevmiyorum ama dediğin gibi maddiyat işte.İnşl alışırım ve iyi olur.

iyi akşamlar kızlar.....

işin hayırlı olsun göknurcum,inş istediğin gibi olur

bakıcı başkasını buldum,ama biraz yürüyeceğim almak için,aynı bina değil,5 dk yürüyüş mesafesi.Çok şeker bir bayan ama uzak işte,kışın okuldan sonra gidip alması var,bakalım.

hayırlı olsun göknurcum, inşallah seversin yeni iş ortamını , çok önemli tabi ki... :)
burçin sana da hayırlı olsun yeni bakıcın, yürümek zorunda kalıcaksın ama oğlun için artık dayanıcaksın :)

Maraş'ın güzelleri,
hepinize hayırlı geceler, iyisinizdir umarım.
Yeni işin hayırlı olsun göknur'cuğum, rabbim kolaylık versin.
Burçin; senin için rahat olsun, çocuk mutlu olsun, mesafe önemli değil canım ya...
Meliha, biraz geç olsa da yeni yaşın hayırlı olsun canım.
Ayşegül sen nasılsın okul nasıl? Açıldı açılıyor derken 2 haftayı bitirdik bile...
Bende kızımla uğraşıyorum, okul açıldı boğaz enfeksiyonumuz, antibiyotiğimiz başladı.
Neyse görüşmek üzere

iyi pazarlar...

geçmiş olsun ayşegülcüm,çocukların okulla beraber hastalıkları da başlıyor malesef.

mesafe benim için sorun değil ki,çocuk kışın sabah sıcak yatağından çıkacak arabayla oraya gidecek,dönüşte yağmurda yürümesi var...vs.Ondan biraz tedirginim,ama napalım

merhaba arkadaşlar...
iyiyim ayşegül hanım, okul iyi gidiyor, 4. yılım bu okulda,eskilerden grubuna giriyorum artık, her şey yolunda :)
burçin, sabah araçla bırakılacaksa iyiymiş. dönüş daha kolay, hem yürüyüş olur, hem de kağan hava alır. her türlü hava koşulundan yararlansın çocuk, ne kadar uzak tutarsan o kadar hasta oluyor fazla bulunmadığı bi havada... dert etme bence...

herkeze günaydın kızlar
burçin bakıcıyı değiştirmişsin içine sindiyse ve kaan mutluysa o kadarını kafana takma 5 dk yürüyüş mesafesi çok diil kaan içinde iyi olur eve kadar çocuk yürüsün artık çocuklar evlerde büyüyo dışarıya pek çıkmıyolar biraz çıkarmakta fayda var...
ayşegülcüm öncelikle teşekkür ederim doğum günümü kutladığın için çok geçmiş olsun kızın hastalanmış tez zamanda rabbim şifa versin inşallah
göknurcum ayşegülcüm ve dilekcim hepiniz iyisinizdir inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…