Kahramanmaras///46

selamlar...
göknur çok üzülmüş olmalı gelininiz (( her işte hayır var,demek ki böyle olması gerekiyordu, sağlıklı olur inşallah bi dahaki sefere...
sen yaparsın ya haftasonları falan,günlere de gidersin, maşallah hem gün hem iş idare edersin, ben o konuda üşengecim biraz :) evet artık güncü burçin oluyor :) ondan bekelriz tarifleri :) bu arda bugün kuru patlıcan dolma yaptım ,annem göndermiş gene :) ama kendim yaptım diye söylemiyorum harika oldu tam maraş usulu oldu :) ilk yaptım ve güzel oldu, işin sırrı bol salça baharat ve sumak ekşisiymiş , bundan sonra yaparım sık sık :)
burçin takıldım tabi, çocukla zaten nete girmene bile şükredelim :) haftaya kaldı demek, en azından bu hafta umutlu olmıycaz... moral bozmayalım buluşuruz... kurabiyeyi beğenmene sevindim, inş misafirlerin de beğenmiştir...

çıtrcık kız ciddenmi kuru dolma yaptın.:)ben maraş gelini olduğum halde bir türlü beceremiyorum yaw.yani onlarınki gibi kurumu oldu.ben onun suyunu bir türlü ayarlayamıyorum.aynı bizimki gibi sulu oluyor.eşim ekşili çorba istiyor kç zamandır olmaz diye yapmıyorum .sen becerikli hatnsun canım.
ayrıca gün olayı cidden bitti.hafta sonu bile yetmiyor ki.ben buduruma epey gıcık oldum yani :)ama gün maraşta keyifli emin olabilirsin.burda kimse terlik giymez 2 kere üst değişmez burası eğlenceli değil :)

günaydın güzeller

eline sağlık canım,eminim çok lezzetli olmuştur.İnşallah bir sonraki hafta diyelim ama topiğe uğrayan kalmadı yine.

eşin de ağzının tadını biliyor valla,bayılıyorum ekşili çorbaya.Bugün yapsam mı ne? Burdaki günler başka yerdekilere benzemez.Benim de artık süslü bir terlik alma zamanım geldi,çok sade kalıyorum yanlarında.

Bu arada oğlum grip oldu,burnu akıp duruyor kuzumun.İnşallah yarına düzelir.Bakıcıya hastayken bırakmak istemem

evet pıtırcııııık :))) yaptım :) annem de yapardı da işte sizinkiler gibi olanından. öyle kupkuru olmadı, kuru ve yumuşak arası oldu ama çok güzeldi, kuru olsun amacım yoktu, çok önemsemiyorum kuruluğunu, tadı tam oldu ama. maraş gelini olsan nolcak, ben de sivas geliniyim hiç bir yemeklerini bilmiyorum :) suyunu da ortasına kadar koydum önce, az daha ekledim sonra, eklemesen olur mesela, beklerken de yumuşar azıcık nasılsa :) ekşili çorbası da meşhur canım, onu bi kez yedim ama denemedim, kociş pek sevmiyor.seninki sever, denesene bi gün, sonucu yazarsın
öff öyle de günün de önemi varsa.... terliksiz, şık kıyafetsiz, kuaförsüz, makyajsız ayyy :)))))) aklıma zeynep geldi :)

burçin teşekkürler :) ekşili çorba tarifini alalım bence senden, aşamalı bi tarifi var sanırım.

soğuk bir maraş sabahından günaydınlar......

yapılışı zor ve aşamalı değil aslında ayşegülcüm.Nohut,mercimek,buğday haşlanacak.Pişmeye yakın patlıcan,semizotu veya ıspanaktan birini ,damak tadına göre,ekle.O da pişsin.Pişince de nane,sarımsak,az salça kavurup üstüne dök.

teşekkürler canım :))) inşallah denerim bi gün...aşamalı dediğim sanırım hazırlık kısmıymış, haşlama olayları :)

herkeslere günaydın.güzel bir gün geçirmek dileğiyle :)

asıl sen gel konyayı gör burçincik hele dün sabah ve akşam özellikle buzdan adam olacaz sandık :)tam hastalık mevsimi artık.
kağana geçmiş olsun canım.biz bile zor atlatıyoruz inş çabucak geçer.
ayrıca akşili çorbada sanki bir eksiklik var gibi :)buğday da var onun içinde nohutta var yaa.hadi nohut isteğe bağlı ama bugday şart ben anca bilirim tarifi icraat yok

günaydın kızlar...

görüşmeyeli herkezler iyidir inşallah...

ben hafta sonu samsun ve amasyadaydım düğün vardı çok koşturmacalı ve yorucuydu gelir gelmez öyle bi hastalandık ki oğlum ve ben ishal kusma ateş derken acillik olduk geceyi hastanede geçirdik ikimizde mikrop kapmışız ne kötüymüş o öyle sancıyla kıvrandırdı şükür bugün daha iyiyiz epeydir giremedim o yüzden...

geçmiş olsun meliha.Havaların kötü olmasıda eklenmiştir.Allah acil şifa versin.

bugünde olan oldu.Vatan için yine bir çok canlr gitti.Allah ailelerine sabırlar versin.cidden berbat bir gün geçirdim teyze oğlu batmanda asker ve tam 10 gündür haber alamıyoruz.Operasyonda diyorlar hep.

teşekkür ederim göknurcum...

rabbim şehitlerimizin yakınlarına sabır versin yapılan bu hainliğinde en kısa zamanda cezasını versin kendi çamurlarında boğulsunlar inşallah...

ayrıca buğdayı falan yazmışssın sonradan dank etti :)olsun ayşegül kız bak buğday da var unutma die iki kere yazdım :)

aklıma yerleşti tamamen artık, çift dikiş oldu :) sağol şekerim :) ama benim kociş sevmiyormuş o ekşili çorbayı, yapsan da olur yapmasan da dedi, aramam hiç dedi, şimdilik öğrenme hevesim kaçtı, ilerde yapmak üzere erteliyorum :)

melihacım çok geçmiş olsun canım, üzüldüm,o ağrı nedir bilirim, ben de geçen cuma günü akşamı kusma falan fena bi akşam geçirdim,sündüm resmen, hastaneye gitmek istemedim açıkçası, serum takarlar diye, zaten iğneden hepten nefret ediyorum, delik deşik vücudum... evde çektim sancıları.. :)

göknurcum burası var ya dünden beri bi soğudu, dün akşam ufo yaktık evde :) konya nasıl soğuktur kim bilir.... dikkat et kendine, iş nasıl, iyi mi arkadaşlar falan?

teşekkür ederim ayşegülcüm çok kötüydüm de şükür azaldı sancılar ilaçlrla geçiririm inşallah sanada geçmiş olsun diyim o zaman sende haklısın hastaneyle çok uğraştığın için bıkmışsındır

iyi akşamlar kızlar...

geçmiş olsun melihacım.Kağan da 3 gündür ishal,dr'a götürdüm bugün.İnşallah daha iyisinizdir,kuzucuklar hastalanmasın (

ayşegülcüm sana da geçmiş olsun,havalar cins zaten,sabah çok serin,öyleye doğru iyileşiyor,insan da hasta oluyor tabii.

teşekkür ederim burçin ve melihacım. benimki soğuktan veya havalardan olmadı ya, gülmeyin ama cuma günü arkadaşa davetliydik okuldan, orda yedikelrim yüzünden midem bozuldu :))) ben alışkın değilim ya, günlerde abur cubur yemeye, e mide şoka girdi tabi, bi de azcık acıkmıştım, yedim napiyim, cezamı da çektim bizim orda bi laf vardır, "ineğin bilmediği ot, ineği tutarmış" :))) öyle oldu bana da :)

çıtırım sözünü yesinler senin :)ilk defa duydum ve çok güldüm valla.sen tedarikliydin yiyecek konusunda ama artık nasıl acıktıysan :):)
benim iş fena yoğun tam üç gündür hacize çıktım ve bugün bitti düşün artık.sonra adliyede iş 8 de geldim eve valla.çok yoğun bir büro ve zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.büroda tam 20 kişi çalışıyoruz:))))))))bunlardan 9 tanesini bir sabah birde akşam görüyorum :) onun haricindekiler iyi arkadaşlar yani şimdik iyi gidiyor diyim.yoğun ve zevkli iş.inşl böylede gider.böyle giderse bebek işini 3 yıl daha erteleme kararı verdim :))))))))
aklıma yarına ne yemek yapsam diye düşünüyorum ben bi yemek topiğine bakıyım bari :)bu topikde yemek işi yok.ayrıca sen ekşili çorbayı seveceğini sanmıyorum.değişik bir şey yani.

güzel sözmüş de mi göknur :) ama acıkmışım işte,evde de yedim ama yemekten sonra bi tıp fak.ne gittim, yoruldum herhalde,dönüşte de arkadaşa uğrayınca olanlar oldu, aslına bakarsan çok yemedim de, 1 tane dolma, bi küçük dilim pizza, biraz da kek

ayy yarının yemeğini bugünden düşünmek ne zor (( ben öğlen eve geliyorum akşama ne yapacağımı düşünmekten nefret ediyorum :))) burda paylaşsak da iyi olur aslında yaptığımız yemekleri, birbirimize fikir versek olur...
bebiş işini 3 yıl ertelemek mi :))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…