Kahramanmaras///46

iyi akşamlar kızlar...

eminim fotolar güzeldir ama göremiyorum malesef

günüm vardı bugün.Her yer mi dağıtılır Allahım ya,gelen çocuk yataklar,yorganlar,oyuncaklar,minderler ne varsa yerlere saçtı.Sinirimden öldüm valla.Oğlumla yaşıt daha.Ama oğlum yanında melek kaldı,bir de yaramaz derdim kuzuma,haksızlık ediyormuşum.Bir de utanarak söylüyorum ama oğlumun poposunu açıp kafasını koymuş üstüne,dudağını değdirmiş.O yaşta bilinçli yapmamıştır herhalde değil mi?Moralim çok bozuldu.Asabileştim iyice.

çıtır geç oldu ama resimlerini gördüm.hepsi ayrı bir keyifli görünüyorlar.ben daha genç sanmıştım hepsini.torunalrı falan var diyince çokta yaşlı olarak sanmıştım. bir kaç erkek haricinde tabiki :)onlar yaşlı artık belli :)))))))) ne güzel birer anı oldu.sende gidersin inşlda senin resimlerini de görürüz.

burçincik bitirmişssin günü gözün aydın hep gitmesi değil dimi :))))güne girerken bide gelcek olanları düşünmek lazımdı.ama şu olay de neyin nesi ya anlamadım.yani kaç yaşında bunu yapan yaşıt demişssin ama .arkadaşım anasınıfı öğretmeni oda hep bu tarz şeyler anlatırdı ama ben inanmakta zorluk çekerdim.biryerlerden görüp yada anne ve babanın dikkatsiz davranmalarından öğreniyorlar hep.çünki arkadaşım nerden öğreniyorsunuz bunlar dediğinde ama babamda anneme böyle yapıyor diye cevap veriyorlarmış:)belkide bilinçsiz diyecem ama.senmi gördün onu.yoksa kağanmı söyledi sana.Allllah Alllah ne diyeceğimi bilemedim valla.

evet göknurcum, aslında yaş olarak büyükler ama göstermiyolar fazla, her birinin 2-3 çocuğu var, üniversitede çocukları olanlar ve torunları olanalr var... beğendin de çoğunu teşekkür ederim canım :)

burçincim, teşekkürler öncelikle... şu olay gerçekten sinir bozucu gibi görünüyor, kaan mıanlattı göknur da sormuş ama, çocuk da uydurmaz ki böyle bişeyi... kaanın nesi yaramaz maşallah uslu uslu oturuyor hep, yaramazlık yapıyorsa da çocukluğuna vermek gerek ama bu yaraamzlaıktan öte bişey, onların gerçekten ailelerinde var bence sorun, görmese nerden bilecek de yapacak, bilinçsiz yapmıştır diye düşünüyorum ben, ya tv tarzı biyerlede görmüştür,ya arkadaş çevresinde görmüştür yapan çocuk, başka nasıl açıklanabilir ki...sinirine hakim ol,kendini yıpratırsın, bi daha o çocuklarla görüştürmemeye çalışırsın, kaanın da hafızasına kazınmaz böylelikle...

kağanla tamı tamına aynı yaştalar,3.5 yaşında.Ben belini öperken gördüm,uyardım ama aklıma kötü bir şey gelmemişti.Bir süre sonra kağan yanıma geldi,külodu aşağı inmiş,anne çeksene yukarı dedi.Niye indirdin deyince anlattı.Yani yalan olması mümkün değil.Ben de öyle düşündüm zaten,annesiyle babasını görmüştür diye,amann,dikkatli olmak lazım.

dikkat etmek lazım, bu da ders olsun hepimize, demek ki çocukları kontrol etmeli oynarlarken, nolur nolmaz...

:)ay aklıma arkadaşımın anlattığı geldi.dur size anlatayım onu.kolejde öğretmendi arkadaşım.bir kızla erkek çocuk kaybolmuş ortalıktan başlamışlar aramaya.sonra çocukalrın birisi demişki öğretmenim onlar oyun çadırında bebek yapmaya gittiler demiş:)))))sonra biz bir koştuk yanlarına diyor göbeklerini açmışlar birbirlerine değdiriyorlarmış.kız demişki ama beni öpmende lazım ozaman bebek olur demiş :)arkadaşım diyorki o an öğretmen olduğumuzu hemen unuttuk başladık bağırmaya siz napıyorsunuz diye :)))gülermisin ağlarmısın gibi bir durum.işte kız ozaman demiş.ama babamla annemde böyle yapıyor die.:)sonra velisini çağırmışlar dikkatli olun falan diye.yani görüyorlar işte.ne olduğunu bilmiyorlar.çıtırında dediği gibi çocukları boş bırakmamak lazım.bizim yeğenler öyle kız çocuklarıyla oynasın hep arkadaşımın anlattığı bu olay gelir hiç yanlız bırakmayız.zamane çocukları.bizimkiler bilemzse diğer çacuklar biliyor.4 değil on gözlü olmak lazım.çok sıkma canını çocuk hemen atlatır bu durumu.ama sende o çocukla oynarsa boş bırakma sakın.bir kaç kez daha allah korusun yapar unutamaz ozaman.gerçekten bize ders olsun işte çocuk yetiştirmesinde.

hiç yemek yapmıyormusunuz artık evinizde :)ben bugün topalak yaptım.yarın için yani.bugün bezelye yedik.yarın topalak.:)annemde aşure getirdi.tatlıda hazır.cumarteside misafirim gelecek.içli köfte yapacağız :)yakın olsaydık hep beraber otururduk.

günaydın kızlar...

evet,dikkatli olmak lazım

topalağa annem bayılır göknurcum,ama eşim pek sevmez,o yüzden hiç yapmıyorum.Ben dün onca hazırlığın üstüne bir de misafirler gidince yemek yaptım eşime.Malum o sulu + pilav olmazsa doymaz.Bezelye yapmıştım.Bugünü kararlaştırmadım henüz.Oğlum gezmek istiyormuş,onu çarşıya çıkaracağım,dondurma yiyecekmiş.

merhaba kızlar... birazdan özel dersim başlıyor, bi bakayım dedim :)
göknur, gülünür mü ağlanır mi bilemedim anlattığın olaya, hay allah :))) yemek yapmaz mıyız hiç, benim de aklıma gelmişti de araya kaynadı :) ben dün patates kavurması yaptım, yuvalama çorbası(hazır) salata ve turşu da vardı.bi önceki gün patlıcan dolmasıyapmıştım ekşili :) bugün emin değilim ama yeşil mercimekli börek yapasım var, şehbiriyeli tavuk çorbası olabilir önden...

kağan dondurmadan benim için yeseydi keşke:)gerçi gelirken dondurma depom varda.fıstıklısı yok işte:)
hadi hayırlı olsun ayşegülcük dersin.güzel geçer inşl.kendi evinde veriyorsun dimi dersi.birdee mercimekli böreğin tarifini istiyorum bir kaç kişiden duymuştum güzel oluyor die.birde ben yapmak isityorum.

sağol göknurcum, evet evime geliyor öğrenci, zaten üst taraftaki sitede oturuyorlar. geçen hafta başlamıştım derse :)
hı hı güzel oluyor börek, ben önce haşlıyorum çok yumuşak olmayacak kadar, soğanı yağda kavurup salça ekliyorum, az da onu kavuruyorum, sonra mercmeği ve baharatları ekleyip biraz daha kavuruyorum. 3 yufkayı üst üste koyuyorum,koyarken de aralarına yoğurt,yağ ve yumurtadan hazırladığım harçtan sürüyorum, sonra 8 parçaya bölüyorum yufkayı, mercimeki harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyorsun işte, şişman sigara böreği :) kalan sıvı harcı böreklerin üstüne sürüyorsun tabi, susam veya çörek otu da üstüne. benimki böyle canım :) daha önce cam tepside yapmıştım ama dilimlendiğinde mercimekler ağır geldiği için dökülüyor içinden hep, böyle daha iyi...

merhaba kızlar burçincim bu dondurma sevdası bitmiyo heralde çocukların bende geldim şimdi eve hem oğlumu gezdiriyim hemde kocişin yarın doğum günü ona bişiler alıyım diye reale gittim (göknurun geçen gün bahsettiği yer :)) eve yakın olduğu için haftada 2 kez rahat ordayız zaten oğlumda tutturdu dondurma diye bizde yedik artık birlikte ay çok yoruldum 3 saat dolaşmışız
cnm kaanın başına geleni okudum bende çok duyuyorum böyle şeyler sabiha paktuna keskin çocukların yanında yapılanlara çok dikkat etmek gerktiği hatta uyuyor olsa bile yanında asla yakınlaşmamak gerektiğini söylemişti demekki bazı anne babalar dikkat etmiyorlar oyyyyyy çok zor çocuk büyütmek insan nelerle karşılaşıyor...

ayşegülcüm bende gördüm fotoları hepsi çok güzel

göknurcum bende topalağı çok severim akşama makarna ve salata yapıcam çok yorgunum çünkü...

merhaba kızlar.sen çok gezmişssin meliha.her dükkana girdinmi naptın okadar saat :)ben duramıyorum fazla ışıklar beni çok rahatsız ediyor.başım dönüyor çok.gerçi realden 3 saatte çıkmak mucize gibi birşey.benm miden fena ağrıyor bugün gelir gelmez yattım yeni kalktım sayılır onun için yarına yemek falan yok.ayhan bey yapsın ben yicem yarın :)oda ne yapar ya neyse.

teşekkürler melihacım :) sen de ne güzel gezmişsin oğlunla... erkek çocuğu küçükten sıkılıyor mu acaba gezmekten merak ediyorum:))) bazı çocuklar hiç sevmiyorlar anneyle mağaza falan gezmeyi de...

göknurcum bu mide ağrısı falan... ne bileyim... başka bişey olabilir mi kii geçmiş olsun ...

biz dün çiğdemle sinemaya gittik, 3 öğrencimiz çok başarılı sonuçlar elde etmişti okulda yaptığımız deneme sınavında, ödül olarak sinemya gittik :))) akşam da çiğdemlerdeydik, benim kocişle onun kocişinin halı saha maçı vardı, yemek falan yedik orda...

Son düzenleme:
oooh çıtır ne güzel valla sizinki en güzeli olmuş.erkeklerde yok ooooh.benm mide ağrım tam 4 gündür devam ediyor.strese dayalı olabilir diye düşünüyorum.ve hala geçmedi.eğer pazrtesiye kadar devam ederse drye gitmek farz olacak.:)

ayy belki hayırlı bi haberdir, heyecanlandım ya :))) gerçi nasıl bi mide ağrısı bilmiyorum ama, hamilelikte mide bulantısı oluyordu de mi :))) ben bugün göğüs muayenesinden geçmek için dr a gittim, yarın ultrason çekilecek :)inş her şey yolundadır... bu arada sinemaya öğrencilerle gittik, yalnız gitmişiz gibi söylemişim de :)

göknurcum inşallah önemli bir şey yoktur,komik gelecek belki ama lütfen dene.Bunu okuduğun ana kalk 2 bardak su iç.Günlük su tüketimini artır,2.5 litre içmeye özen göster.Ağrın kalmayacaktır inşallah.Bir doktor var bu yönde çalışma yapan.Sadece suyla 3000 hastanın mide ağrısını geçirmiş,içlerinde çoğu da ülser hastasıymış üstelik.En azından dr'a gidene kadar yap,o zamana kadar bile ağrın hafifler,farkedersin.

ayşegülcüm ne güzel geziyorsunuz,sinemayı özledim valla

evet burçincim, ben de özlemişim. sürekli evde sinema izliyorduk :))) film de çok güzeldi,tavsiye ederim," ölümsüzler" filmin adı. 300 spartalı filminin yönetmeni yine yönetmiş, mitolojik çağlarla ilgiliydi...
ultrasonum çekildi, bi sürü kistçikler varmış, tehlike arz etmiyor şimdilik dedi doktor...
göknurcum inşallah düzelmiştir mide ağrın

sağolun kızlar.ama geçmedi malesef.hem hayırlı haber değil çünkü bugün 2.günümdeyim regl dönemi:).strese dayalı diye tahmin ediyorum ağrımı.bazen bir üşüme geliyor bazen bir ter ağrıyla beraber tabiki:)değişik birşey.çok kişi ülser gibi falan diyorlar.tabi drye gidince teşhisi o koyar sanırım tabi gidersem :)çıtır geçen sene bende gitmiştim genel kontrol için.bende hatta böyle sol göğsümün altında elime yuvarlak birşey geliyordu.epey kokrmuştuk.annem daha sonuç belli olmadan çok ağlamıştı:)bende de kist çıktı.epey bende de varmış.hatta sağ göğsümde daha çokmuş.şimdi de işten zaman kamlmıyor gitmeye.bir hafta sonu tekrar gidecem.hanımlar için önemli bir olay.

burçin inanamıyacağın kadar çok su içerim ben.günde 2.5 lt yi kesin geçiyordur.hatta sadece yatacağım zaman içtiğim su abartısız 1 ltreyi geçer :)gün boyunu düşün.sabah 1 bardak su içmeden asla çıkmam evden.hatta ayhan çok su içtiğin için ağrıyor.dediğim gibi stres sadece.ev iş baya ağır geldi bana.işim çok ağır birde.geç çıkıyorum ,borçlular,büro ortamı :) kocaaam:))))) hepsi var.bakalım pazartesiye geçer inş.yarın misafirim var.içli köfte yapıp yiyeceğiz.sanırım çocuklarla beraber 20 kişiyi buluruz :)))))))))))teyze kızları eşlerini çocukları teyzem.bizim aile :)
sinamayı bende özledim.ayşegül seninki daha zevkli hem çocuklarla beraber hem onlara bir ödül.nasıl sevinmişlerdir.onun zevki daha başka olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…