Kahramanmaras///46

göknurcum ya sen napıyosun hayatım,nedir bu misafir misafir, yazık sana,haftada 1 günün boş nerdeyse, ne ara temizlik yapıyorsun hazırlık yapıyorsun, kocanla ilgileniyorsun, bırak bu işleri yaa (( bak kocanı bıktıracaksın orda söyleyim, :) adam erkenden maraşa dönmek isteyecek, o olucak :)))) az kocanla evde baş başa otur bi, hoş oturmazsın sen yine temizlik yemek neyim yaparsın da... bu günler geri gelmiycek he :)))
göğüs taramasını da ihmal etmemek lazım, 6 ayda gel dedi dr da bana, bi de kadın doğuma gidince smear testi yaptırmak istiyorum, bi de rahimde var mı sorun ona baktırıcam, sen de gitmediysen git, kadınız sonuçta,erken teşhis hayat kurtarır...
miden de inş geçer, e haklı zavallı organ bu kadar strese, yüke,yoğunluğa... gene iyi dayanıyor :) valla canım dikkat et sağlığına, ne geliyorsa başımıza stresten geliyor, çoğu hastalığın baş nedeni stres, gençsin daha ne uğraşıyorsun bu kadar, az eğlenmene bak şekerim :)))

günaydın kızlar...

hava ne kadar soğuk ya,Allah dışarda olanlara yardım etsin.

ayşegülcüm göğüs taramasını niye yaptırıyorsun? 6 ayda bir gel dediğine göre genetik yatkınlık mı var ? Hani yaş gereği erken de ondan.

göknurcum memlekette olmanın böyle sonuçları var işte.Tanıdık ,eş dost gelmek ister tabii, 1 günün boş olunca da o gün geliyorlar mecbur.Kolay gelsin canım.Ama sen yine de eşine zaman ayırmayı ihmal etme.

Son düzenleme:

günaydın...25 yaşından itibaren rahim ve göğüs kanseri için muayeneden geçilmesi gerek diye biliyorm ben ama, genetik bi sorun yok, göğsümde ağrı oluyordu ara ara, işkillendim ben de. üniversitedeyken de bi muayeneden geçmiştim, "süt bezelerin fazla,ilerde kist olabilir" demişti dr. ona da istinaden göründüm, nitekim doğruymuş, bi sürü kistçikler oluşmuş, henüz cerrahi müdahelelik değil diyor dr.

iyiakşamlar kızlar.bugünde bitti temizlik ütü yemek ile.dolma yaptım ben ama maraş usulü değil:)bide mercimek çorbası yoğurt falan.yarına onu yiyeceğiz.aslında haklısınız misafir olayına.ama ben seviyorum.hem ayhan bey benden geri kalmıyor maşaallah.maraşta bukadar çevresi yoktu.burd eğer yüz versem hafta sonunu bırak hafta içi bile arkadaç davet emek istiyor.maraşta pek kimsemiz yoktu.Allahtan seviyor misafir olayını.yoksa hiç olmazdı :)evet çok yoruluyorum bazen bende diyorum yeter artık göknur.hafta sonu sana kalsın diye.birşeyler çıkıyor hep.şu mide olayını bir halladeyimde inşl.geçmedi çünki.olmazsa yarın acile gdeceğim başka çare yok.
ben işten vakit bulamıyorum sen mutlaka git çıtır göğüs ve kadın doğum için.her kadın yaptıracak aslında da ihmal işte.kadın doğumu bende düşünüyorum genel kontrol için.oda çok gerekli.bir hafta sonuna denk getireceğim onuda.göğüsüde.inşl bir hafta sonu :)))))))bugünden gelecek hafta sonumda doluydu ama ben hemen yok yok dedim:=)gerçi biz gidecekik ama evden çıkmamayı düşünüyorum inşlllll.
dün hava okadaar soğuktu ki kar yağdı .ama yerde kalmadı tabi.bugünde fena bir soğuk var.ayhan maraştan sonra burda resmen donuyor.içlik falan aldık yani:))))))

hıı iyi bari misafir seviyorsa... gerçi misafir sevmekle eşinin akraba tarafını sevmek farklı olabilir, ben de arkadaşlarım olan misafiri severim ama, akraba ya da yaşça büyükse sevmem şahsen fazla, paylaşım olarak çok farklı oluyor :) ayhan sizin tarafı sevdiysen ne ala, işte sen çok yoruluyorsun,boşver kasma kendin, sen git millete, hem çalışıyorsun hem iznin az...
hay allah geçmedi yani mide ağrın dr a gidince sonucu haber verirsin artık...
buraya da yağsaydı kar ((

şimdi şöyle oluyor kendi akrabalrımdan uyuşmadıklarımız var her ikimizinde bazen sadece onun.onlarla mesafeliyiz ben istersem kendim görmeye gidiyorum yada mğmkğn olduğunca sadece bayanlar olarak.bu gelen teyze kızları yaşıt sayılırız.Allahtan ayhan eşlerini çok sevdi.2 hafta görüşmesek kendisi diyor hadi ya gidelim ya gelsinler diye .:)))kendi akrabalık ilişkileri çok zayıf olunca bizimkiler tuhafına gidiyor.:)işte böyle olmalı falan diye.şimdili iyi inşl değişmez.mide ağrı şikayetlerime bakarak kendime bir teşhis koydum ben :)netten araştırdım biraz gastrit gibi :))))))tam benm şikayetlerim.hhatta ayhana dedim git drye söyle ilaçları al gel diye :)drye gitme hastalağı var bende malum.netten okuyunca gitmeye karar verdim yarın akşam acile gidelim dedik.eğer bakmazlarsa hafta sonu giderim artık.

günaydınlar....

ayşegülcüm inşallah cerrahi müdahaleye gerek kalmaz,küçülür giderler.

göknurcum bugün sonuçları bildirmeyi unutma,umarım önemli bir şey yoktur.

ben dün akşam yürüyemedim ,uzun zaman sonra böyle oldum.Adım atmaya çalışırkenki acıyı tarif edemem.Artık kararımı verdim.Şekerli unlu gıdaları olabildiğince az tüketeceğim.

göknurcum, akraba değil de daha çok arkadaş gibiymişiniz zaten kuzenlerle, o zaman ayhan da mutludur iyi bari :) bizde de akrabalık ilişkileri hiç yoktur, batıda genelde öyle gerçi, herkes kendi aleminde, artık akraba değil de aile dostları var, onlarla görüşülüyor, kan bağının olmasının hiç bi etkisi yok, hatta daha da zorlaştırıyor anlaşmayı :))) ama hep özenirim böyle kuzenler falan ne güzeldir :) bizim akrabalarda hiç yok kafa dengi kuzenim, yaş olarak uysa bile ev kızı falanlar, köydeler, çoluk çocuğa karışmışlar falan filan...okuyan yok pek...
burçin teşekkürler. gerek kalmaz müdaheleye diye düşünüyorum ben de:)

eveet topiğimiz artık boş kalıyor :))))e kimse girmeyince girenlerden birşey demeden çıkıyor.diğer topiklere benziyoruz artık.ben drye gitmedim kızlar nedense hemen geçiverdi :)geçmedş tabi ama okadar şiddetli ağrımıyor artık şükür.sonra dünde yine misafir geldi bize :)hafta sonunu boşaltmak için hafta ii almak zorunda kaldım:)napıyım valla red edemeiyorum ya.öle bir zaman geçti işte.siz naparsınız bakalım.

aaa hep bu hatayı yapıyoruz biz türkler :))) 1 hafta sünüyoruz, zar zor dr a gitme kararı alıyoruz, şansa bak ki ağrı geçiyor ,vazgeçiyoruz :) ağrı da dr dan korkuyor zaar inşallah nüksetmez yine göknurcuuuuum
gene misafir , gene misafir hadi bakalım :)
ben de başka topiklere yazıyorum, bakıyorum burda ses soluk yok, zaten en son ben yazmışım :) daha ne yazayım de mi :)

yılbaşı planınız var mı kızlar, napıyorsunuz yeni yıla girerken ????? bizim henüz bi plan yok, maraşta şöle eğlenecek mekan olsaydı soluğu orda alırdık ama....malum... off maraş gençliğimi yedin yaaa, 22 yaşımda geldim şuraya, 27 oldum artık, sosyal hayattan uzaklaştım resmen, var ya muğlaya gidince herkes rahat,modaya gayet uygun, model şeyler giyiyorlar ya kendimi bi acayip hissediyorum, 1 hafta yabancılık çekiyorum tamoraya alışıyorum, gayet rahatım, saçım başım makyajım kıyafetim derken maraşa bi iniyorum, öküzler yine trene bakıyorlar :)))

bende yazıyımm bari arada buraya nede olsa maraş gelini olcam
amaa maraşı pek seven yok gibi yaa ayşegül ablacım en son yazını okuyunca valla ben bile soğugum şimdiden :))
erkek arkdasımda öve öve bitiremiyo valla maraşı :)
ama memleketi yani dimi o övmicekte benmi övcem

canım seni soğutmuş olmak istemem kesinlikle,herkesin beklentisine göre değişir maraş. maraşı seven insanlar da vardır ama ben pek karşılaşmadım, hatta kendileri bile sevmiyor maraşlılar, sevenleri de anlayabilmiş değilim, ne insanlarını ne şehrini seviyorum ben :) dediğim gibi kişinin beklentisine göre değişir, bana hitap etmiyor açıkçası...

kızlar çok sinirliyim bugün, projeden çekildim, yurt dışı projemiz vardı ya... yaptı gene yapacağını maraşlı arkadaşımız. bencilce davranıp... en son toplantı vardı okul çıkışı, öncesinde tartıştık zaten, beni bi yere yazmayın gitmiycem dedim, toplantıya da ben gelmiyorum, siz halledin, benlki işey kalmadı dedim çektim geldim, uğraşamam böyle dangalak insanlarla, hiç turist görmemiş adam değilim, tursitin cenneti benim memleketim zaten, hiç biriin turistine kalmadık, ben orda alasını görürüm, alsın başına çalsınlar maraşlılar...ingilizce bilmeyen gereksiz insanalrı projeye yazmışlar, ingilizceci yazılmıyor, gitsinler de rezil olsunlar, öküz gibilerini götürüyolar yurt dışına, bizi böyle tanıtıyorlar zaten, her ülke kızlı erkekli gelmiş, bizimkiler cemaatçi ya kadınla gitmezler öyle günah ayıp, erkek erkeğe sap sap gitsinler. maraştan bir an önce kurtulmak istiyorum artık, yetti, gerçekten çok sinirlendim, azıcık olan sevgimle idare ediyordum burda ama yok yaşanmaz valla....

bende bi maraşlı olarak erkek arkdaşımı sevdim saten..bilmiorum şimdilik ailesine falanda ilerde ısınırmıyım..

proje içinde üzüldümm yaa ..size haksızlık yapılmışş bencede keşke gitseydinizz hayrlısı olsun artık ablacım...
daha genceciksinizz inş daha ne projeler içinde yer alırsınız

inşallah iyidir nişanlının ailesi canım, sen bakma benm böyle düşündüğüme, sevginizle aşarsınız inşallah bi sorun olursa da:)

sağol cnm güzel sözlerin için... çok tatlısın :) projeye de ihityacım yok, yaparsam kendim için yaparım artık, diğer arkadaşın projesiydi zaten, böyle sonuçlandı... dediğim gibi memleketim turist kaynıyor,dilimi kullanacak yerim var benim, burda kalanlar düşünsün, hiç turist görmemiş hiç biri zaten...

daha nişan aşaması gelemedik söz oldu ama çok tuhafıma gidiyo annesı babası mesela dedem le ananem yaşındalar :))
biçok şeyi yadırgıyorumm valla alışmaya bakıyorum bende :) aman neyse biz mutlu olalımdaa sorun değil ya

biraz boşboğazlık yapmışlar evet proje konusunda ,ve şanslınız evet muğlalı olarak hayrlısı olsun herşeyinn

söz demeyi sevmiyorum ben, sözü de sevmiyorum, o yüzden nişanlı dedim :) nişanlı sayılırsınız zaten hem :) yadırganır tabi, inşallah mutl olursunuz çok:)))
ya ben de dikkat ediyorum da çok yaşlı görünüyorlar, öğrenilerimin velileri var, 80 li 82li falan, kendimle kıyaslıyorum 35-40 gibi duruyorlar ya, içleri geçmiş kadınların, benim yaşımı duyunca inanamıyorlar... benim eşimin anne babası da öyle, dede nine gibiler gerçeken, dedem 78 yaşında benim, rahmetli kayınbabam babamdan küçük ama dedemle takılıyordu kafa dengi olarak ve de görünüş olarak, herkes de dedesi gelmiş sandı eşimin :))) bu kadar et ve hamur yerlerse olacağı bu zaten biz fazla tüketmiyoruz, cildimiz falan daha genç duruyor...

kızlar nerdesiniz (( ben dra gittim demin, yumurtalarıma baktı, yumurtaların azsa tüp bebeğe yönlendirirz dedi ama neyse ki çok kötü değil durumu dedi, rahatladım, bi sorun görünmüyor herşey yolunda dedi ,eşimin tahlillerini istedi, haftaya falan yine gidicem, adet günümde kontrol olucak yine...

benim yaş küçük olunca böle çıtı pıtı olunca çok tuhafıma gitti işte :) benım kuzenlerm benden kucuk hep ama o tarafta hepsi evli mutlu cocuklu masallah :)) neyse cnmm :) kader kısmet hersey alıscam alıscam zamanla ben

bebek istiosun sanırım ablacımm :) yazılana göre inş gönlünüze göre verir allah burdan alırızz mutlu haberleri :)

öve öve bitiremiyor mu :44: 5 yılda o kadar övülecek bir yerini görmedim ama....Havası ve suyu dışında.İyi insanlara da rastladım şükür ama şu bir gerçek bizim oralara göre epey tutucu,ben çok açık giymememe rağmen burda bazı kıyafetlerimi giyerken birkaç kez düşünürüm.Kadınlı erkekli iyice bakarlar çünkü.Şu halimle bile koskoca adamlardan bakan çıkıyor.Dolmuşta kesenler oluyor.Bizim oranın yerlisinde bu olmaz.Dönüp bakmazlar bile...

Daha iyi projelerde olursun inşallah.Maraşlı olsaydın giderdin ama....Kesinlikle beklentiyle ve şu yaşa kadar yaşayıp görünenlerle alakalı sevme işi.Bana deniz kenarı olacak,alışveriş merkezleri olacak,gönlüme göre gezebilmeliyim.Bir arkadaşımın arabasına binerken hakkımda ne düşünürler diye endişe etmemeliyim. Offf,inşallah gönlüne göre bir yere gidersin ayşegülcüm.
Yumurtaların iyiymiş,sevindim.Bakalım bana ne diyecek,stresliyim valla.Bir hamile kalamadık ya (

ayşegüle abla deyince tuhaf hissettim valla,biz ne yapalım Şaka bir yana en küçüğümüz oydu hep,yaşlandın sen de demek ayşegülcüm :)

doğru tuhaf gelmiştir:))) erken yaşta evlendikleri için çoulk çocuklu oluyorlar, kalabalık aileleler, bizim okldan belli, her sınıfta kardeş var, 1den 8e kadar 3-4 kardeş var, bi de evdekiler var :))) sen iyi ol da cnm, kimse karışamaz evelallah, sen kendinden taviz vermedikçe tavrını koydukça bişeycik olmaz... bebek dileklerin için de sağol, hayırlısıyla bi alsaydık haberi, burdan seve seve ilan ederim...

ben de övülecek bişeyini bulamıyorum...
maraşlı olsaydım giderdim,bi de erkek olsaydım kesindi :) beklentilerin konusunda kesinlikle katılıyorum burçin, aynı şeyleri bekliyoruz bi şehirden... öncelikle insanları iyi olsun da gerisi kabul edilebilir bi nebze,ufak tefek beklentilerimden vazgeçebilirim, önce insanlık... koskoca eğitimli öğretmenler bile eğitimsiz düşünebiliyor,başıma geldi, "ayşegül hocaya bak,erkeklerle oturup gülüyor"demiş arkamdan :))) güler misin ağlar mısın :) tabi ki iş ortamındaki arkadaşlarımla,kız erkek farketmez benim için, oturucam, konuşucam, eğlenicem, gülücem, onlar kardeşim, abim ya da babam gibiler benim için, niyeti bozuk bunların amaaan...

burçin sen daha önce gittiğindesorunyokdemişti de mi dr, ben m yanlış hatırlıyorum acaba, stres yapma o yüzden, ne değişecek ki bi kaç ay içinde... olur inş...hakkaten kalamadık bu topik uğursuz:))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…