Kahramanmaras///46

yok artııııııık şoke oldum resmen, burçin doğurmuş,eve gelmiş b de banyo yaptırmış çocuğu :))))))))) anaaaaam noldu 1 gün girmedim, olanlara bak .DDD maşallah,hayırlı olsun bebeğin, allah analı babalı büyütsün. göbeği düştü mü ki hemen banyo yaptırmışsınız, biz 14 gün sonra yaptırmıştık da..

göknurcum harbiden dr lar arasında bi birlik olmalı bu ne böyle yaaa harbiden sinir bozucu, hiç bişey olmamıştır merak etme, ilacın yan etkisi ola bile zararsız bişeydir, yoksa devlet yasaklamaz mı o ilacı hamilelere...boşver takma, strese girme, öpüyorum sizi :)

walla arkadaş aşure yapmış gel ye diye çağırdı.gitmeye korkuyorum suyum gelir diye :))))))))) şaka tabiki.ben hala inanamıyorum ya ondan .cidden öyle hemen banyo yaptırılırmı bebek burçin.göbek olayını bilmiyordum ama 1 hafta sonra yıkarlar diye hatırlıyorum sanki.oo mis gibi olmuştur kerem şimdi.zaten mistirde kokulu mis olmuştur.:)benim için koklarsın artık.

ayşegül bu arada nil bildiğin abla oldu farkındasın dimi :)))))))))
meliha naptı acaba arıyım bugün içinde bari inşl iyidir.

slm kızlar ceee diyip kaçcam ..Maşşallah burçin doğurmuş,ohhh doğuma girdim girecem stresi olmadan...Darısı diğerlerine

günaydın kızlar

eskiden hastaneden gelir gelmez yıkanırmış bebek.Hastane pisliği olur,ben çok rahatsız olurum.Göbeği düşünceye kadar yıkamam bir daha zaten.Geceleri biraz huysuz ama napalım artık

göknurcum dr'larınki birbirini hiç tutmaz zaten,güvendiğin birinde devam et,yoksa her kafadan bir ses çıkar

haydaaa bebek erken başlamış ağlamaya.biryerden okumuştum sanırım.gün içinde anne hareketli olduğu için bebek anne karnında gündüzleri uyurmuş .geceleri anne sessiz kaldığı için bebekler gece uyumazlarmış.onun alışkanlığı olablir :))))) yıkamasaymıydın acaba diyeceğim zaten olan oldu.iniş üşütmemiştir.
ben dr seçme hakkım yok burçin.tıp fakültesi ya.asistanları bakıyor.ben problemli olduğum için asistanlar beni hocaları ile görüştürüyor.şansına hangi hoca denk gelirse diyim :)))))))değişiyorlarmış malesef 3 ayda bir.neyse bugün bebeğe bakmaya gideceğim.

burçincim hepimizi şok ettin valla ne güzel oldu bitti bence daha iyi keşke benimde öyle olsaydı bebiş kendi karar veriyor geleceği zamana sesin iyi geliyodu telefonda çok sevindim gece uyumuyomuş ama inşallah oda geçer düzelir ben daha dün yıkadım bebişi göbeği düşer düşmez onuncu gününde göbeği düşmeden yıkamamızı söylemişti doktor ama eskiden yıkıyolarmış demekki çok sıkıntı olmuyo..

göknurcum doktorlar gerçekten bi tuhaf hiçbirinin dediği diğerine uymaz inşallah çok zararlı diildir ayşegülün dediği gibi yasaklanırdı o ilaç sağ salim doğar bebişin inşallah sıkıntı etme hiç bu arada biz bebiş için farabi deki beril yavuz diye bi doktor var ona gidiyoruz doğumdan beridir o takip ediyo çok tatlı bi kadın genç güleryüzlü ve çok ilgili bugün yine gittik sarılığı yükselmiş inşallah yatmadan atlatırız bu kez...

ayşegülcüm nil bebiş nasıl gaz durumu devam ediyomu??

hmm hastane pisliğinden kurtuldu bebecik yani. sütün var de mi burçin, benim hala yok, artmıycak artık herhalde...mama işi çoook zor
evet göknur, abla oldu nil hemencik :)
melihacım nilin gazı geçti şükür, 2 hafta falan sürdü, dr un önerdiği gaz damlasını kullandık, iyi geldi o, geceleri rahat yudu, şimdilerde de uykumuz rahat maşallah... gökçe nasıl bakalım ?

ayşegül nil bebişin iyi olmasına sevindim atlatmışsınız çok şükür.. gökçe bıktı kan verme işlerinden bugün tekrar gittik sarılığı yine yükselmiş pazartesi tekrar kan vercez bakalım inşallah düşer yoksa yine hastaneden kurtulamıcaz bide bugün sağlık ocağından aradılar doğumdan sonra alınan topuk kaında guatırla alakalı bi hormon yüksek çıkmış yarın damardan kan vermek için gidicez pazarteside endokrin uzmanıyla görüşmemiz gerekiyomuş ilk defa duydum inşallah çok önemli bişi diildir..

allahım ya zamane bebekleri ne çeşit rahatsızlıkları çıkıyor.sende öyle bir rahatsızlıkta yoktu dimi meliha.hadi bende var.hipotiroit üstelik benm bebekte olsa neysede.geçmiş olsun tekrar canım.inşl hemen geçen bir rahatsızlık olur.belki hap verip senin sütünden teedavi edebilirler.kolay atlatır bebek.

buarada birdrye karar verdim gibi.:):) bana göre yada 10 kişiye göre iyi bir dr ama başka duyduklarımda aaa o dr iyi değil diyorlar.şaştım kaldım.neyse bu kadına kafam yattı gibi inşl sorun olmaz.dr nin 3 boyutlu ultrasyonu var.bebek uzaylı gibi aynı :)))))))))şimdilik bir sorun yokmuş.1 ay sonra gel şeker yüklemesimi ne onu yapacaklarmış.herkes iğrenç birşey olduğunu söylüyor hadi hayıırlısı bakalım.

Allaha şükür var canım,kerem daha ufak olduğundan tam ememiyor,o yüzden yoğun şişlik ve ağrı var göğsümde

geçmiş olsun cnm,inşallah sarılığınız düşer,bizim de 14'e yükselmiş,bakalım.Umarım hormonal bir sorun da olmaz,yazık kuzulara ya

o göğüs şişliği ne zordu, nadide sultanın göğüslerini geçmişti benimkiler, sütyene sokmak ne mümkün, kullanmamıştım. yakında iner:)
melihacım geçmiş olsun miniğine, sarılık zor bi hastalık mı bebekelrde, yani ağlıyo mu sürekli nasıl? benimki olmadı, hafif atlattı, şekerli su vermiş miydiniz, biz verdik acaba o iyi mi geldi eskilerin dediği gibi...
göknur, sonunda bi dr edindin:) ben de edinememiştim ya, maraştayken 2 tane dr denedim, bi de muğlaya gelince 2 tane,oldu 4:) sende bi hastalık olunca bebişte olucak diye bişey yok işte, belki sende yoktur bebekte çıkar, bizde şeker hastası mı var, bende çıktı işte. sağlıklı olsunlar bebkelrimiz inşallah. ay o şeker yüklemesini bana da yaptılar size söylemedim d emi ben onu, endokrin uzmanına gitmiştim 1 kez, ertesi gidişimde şekerine bakalım dedi, ben bilseydim şeker yüklemesi olduğunu onun, itiraz ederdim de farklı bi uygulama sandım, bi güzel içtim şekerli suyu bööğğk iğrenç.) 5 kere de kan aldılar mı benden, sonuçlar bi geldi şeker 300lerde tabi, dr hemen seni insüline geçirelim dedi, ben zaten diyabetim, insülin pompası kullanıyorum dedim, hadi ya niye söylemedin demez mi. e söyledim ya size dedim, unutmuşum dedi, sinir olduk tabi...insanlık hali unutulur, diyecek bişey yok da, tehlikeli işler bunlar

Ben halen daha doktor bulamadım kızlar...:44:Bayan doktor istiyorum iyi olanlarda maşallah hep randevuları ya dolu ya da giden doktor oluyor...

çok zor evet ayşegülcüm,kağan'da aylarca öyle gezmiştim ben,yeter ki süt olsun,razıyım ağrısına

serapçım malesef öyle,çok yoğun oluyorlar.Ben de ona gıcık olup ramazan beyi seçmiştim,iyi ki de seçmişim.

kızlar bebişi götürdük hastaneye kan aldılar dmardan doğuştan hipotiroid çıktı tiroiid bezi ya hiç yok dedi doktor yada hormon salgılayamıyo dedi yarın ultrasondan bakıp kesin söylicekmiş ilaç verdi kullanmaya başladık çocuklardaki gelişim için önemliymiş tiroid hormonu doktor 4 5 sene kullanmamız gerektiğini söyledi endokrin uzmanına da gidicez bide o bakıcak bakalım ne dicek göknurcum senin hipotiroid doğuştan mı sonradan mı farkettiniz sen tedavi oldun mu ben ilk defa duyduğum için çok merak ediyorum hatta dur şimdi ben seni bi arayım çok merak ettim :))

burçincim inşallah düşer keremin sarılığı ama hiç takma çok önemli olmuyo ben çok üzülmüştüm ama tedavi olur hemen düşer başka dert vermesin rabbim inşallah..

ayşegülcüm bebklerde sarılıkta sadece çok sarı oluyo bebkler sürekli uyuyo kan şekeri düşermiş çünkü yeterince beslenememekten kimisi az oluyo hemen geçiyo kimiside fototerapi görmeden düşmüyo benim oğlumda hiç olmamıştı gökçe hala atlatamadı yarın bide onun için kan vercez tekrar kuzucumda vere vere kan kalmadı...

hmm anladım melihacım, geçmiş olsun, çok sürmneden geçer dielim terar sarılık. hipotiroid olayı da var tabi, inşallah ilaçla kullnaıldığında sorun düzelir:) göknur doktoru ara bakalım bi :)))
burçin evet süt olsun da ben de dayanırım ağrısına, benimkiler bomboş, bebekten önce biile daha dolgundu göğüslerim, şimdi hiiiç bişey yok... hem nil hasta oldu, hırıltı geliyor boğazından burnundan bi yerden, canım sıkıldı çok, anne sütü alamadığı için hemencik hastalandı... eşim de bana kızıyor sen hasta ettin, üşütmüşsün çocuğu diye, sabah bi parti daha patladık birbirimize... dayanamıyorum, nasıl toplayabilirim kedimi, bi psikologdan yardım mı alsam, bebekle de zor oluyor işte, bi yere de gidemiyorum, hiç bu jkadar çaresiz hissrtmemiştim kendimi. neyse durdurayım kendimi, yoksa yazaıp durucam , size patlıcak herşey :))) oku oku bitmez.

ay bilmiyorum canım benim kendimi rahat hissedebilir miyim onu düşünüyorum erkek doktorda...oyyy kafam karmakarışık ne biçim yer ya doğru düzgün doktor bulamıyorum.Sinir oldum zaten buranın hastane düzenine...ne düzen var ne intizam.. bütün doktorlar cebini düşünür olmuş insan sağlığı pekde önemli değil gibi duruyor..

geçmiş olsun melihacım,ilaçla düzelecek olması güzel en azından.Sarılığı da düşmüştür inşallah.Biz de birazdan gideceğiz dr'a.

ayşegülcüm size de geçmiş olsun,inşallah ilerlemeden atlatır kuzucuk.Eşine de kızmaya başladım iyice,sanki sen hasta olmasını istiyorsun da,tövbe tövbe

serapçım kontrol diye gidiyorsan erkekte rahat edemeyebilirsin evet,yani ben de edemezdim ama doğum olunca sadece o esnada göreceği için çok da takmadım :))Aslında burda istisnasız herkesin beğendiği bir dr var ama o da erkek ve özel muayenehanesinde bakıyor.

canım tekrar geçmiş olsun.dün inşl anlaşabilmiizdir :)ama burdan tekrar söyliyim.bende varmış hatta maraşta gitmiştim drye bir hap verdiler 1 ay sonra gel dedi dr gittim tahlil bile yapmadı beyfendi ellerime baktı gözüme baktı tamam geçmiş kullanma ilacı dedi yolladı.ne biliyim birdaha gerek duymadım.hamile kalınca dolayısıyla homanlarda değişiyormuş oldum bir tiroit :)dediğimki sen yinede endokrin uzmanına mutlaka götür.dahiliyeciler pek anlamıyor.uzman ilaç versin için rahat etsin diye gökçenin drsine götür sor dr bana bu ilacı verdi sorun olurmu diye.evet drler tiroide çok önem veriyorlar.benm için basit bir hastalık gibi gelirdi hep :)kendimde çıkıp araştırınca anladım ciddiyeti.inşllll kısa sürede biter.tedaviyle geçiyor allahtan kısa zamanda belli oldu.dua et canım geçer inşl.bebek ya o daha biryerden bir hormon yapar vücüdu inşl. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…