Kahramanmaras///46

amaaan ne zor işlermiş bunlar ya :)maması ayrı sıkıntı memesi ayrı sıkıntı :)):)ben bebek dopar doğmaz mercimek çorbası ıspanak nohut fasülye ne bulursam yedirecem ki alışssın :=)))neyseki ev gezmesiymş burçin.iyi bunada razı olacak kerem başka şansı yok :)sahalar senzi boş kaldı doldur bakalım.

evet burçin, kucak olayı var bi de, kucağa alıştırma !!! ya bebek elbette kucak isteyecek,minicik yavrucak o, annesine ihtiyacı var, nasıl da susuyor kucağına alınca, hemen başını koyuveriyor :) bi kucak istiyor işte, hem dr bana dedi ki "ağladığında kucağına almaktan hiç çekinme,onun sana ihtiyacı var, şımarttığını düşünme, kendini güvende hissedicek, kendine güvenen bi bebek olucak" ne güzel şey bebeğine dokunmak,onunla vakit geçirmek, okşamak,gülümsemek, konuşmak... ay sevesim geldi kızımı, uyandırsam mı :)))

göknur ya sen bari lafı sokuver böyle söyleyenlere, arkandayım canııım :) ben yaptım da yuvam bozuldu,sen dikkat et yine de :)

evet ,güven duygusunun gelişmesi için şart ,ama gel de anlat işte.

göknurcum her bebek aynı şiddette yaşamıyor bu gaz sancısını,benimkiler sorunlu.Annenin yemesiyle de çok ilgisi yok bence,bazıları neler yiyor ama çocuklarında hiç gaz yok.İnşallah sen de o şanslılardan olursun.Bazı bebeklere bakıyorum yatırdığın yerde öylece kalıyor,bakınıyor,imreniyorum valla.Bizimki şimdiden 5 dk yatmıyor,koyduğum ana başlıyor ağlamaya,benim kaderim bu (

kolik denilen öyle bişey miymiş burçin. benimki çok rahat şükürler olsun, 2 hafta kadar gaz sancımız oldu,o d uykudan uyanırdı sadece,kıvranırdı,sonra dalardı gene, gözlerini açmazdı bile bazen. nil artık çevresine bakıyor çok, kendi kendine oynuyor,,tv izliyor, gülüyor tek başına :) mutfak işlerimi daha rahat yapmaya başladım. 7-8 saat beslenmeden uyumaya başladı geceleri, okumuştum 2. aydan itibaren bunların olacağını, 4. aydan sonra tekrar düzensizleşebiliyormuş ama,inşallah devam eder böyle. kolay gelsin hepimize...

hayırlı akşamlar şekerler,
burçinim yaaaa okuyunca çok üzüldüm kıyamam ALLAHTAN birşey olmamış kalbin nasıl cız etti kimbilir. gaz sancısıda çok kötüdür geçmiş olsun benim çocuklarda yaşadım bilirim ALLAH yardımcın olsun bir an önce geçer sağlıkla büyür inşallah.

göknur senin formüle bayıldım

kızlar geçmişi okumadım kerem bebeğin düştüğünü okuyunca yoruma geçtim kusura bakmayın.

ayşegülüm maşallah de dilini ısır bebekler nazara açıktır minik melek aklıllı uslu olup çıtır annesini üzmesin.

iyi akşamlar kızlar...

burçincim çok geçmiş olsun cnm bebiş düştü diye okuyunca çok kötü oldu içim neyse ki kerem iyiymiş

göknurcum çok hoşsun senin çözümlemelerine bayılıyorum :))

aman ayşegül maşaallah de nile nazar değmesin inşallah da çekmezsin gaz sancısı...

zeynep senin hamilelik nasıl gidiyo miğde bulantıları falan yok mu??

maşaallah burçincim ne güzel gezmelere gidecek olmuşsun ben tekrar yatağa düştüm 3 4 gündür acayip ağrılarım vardı hiç bişi yiyemiyodum en son halsiz kalıp kalkamayınca eşim beni acile götürdü ciddi ilerlemiş idrar yolu iltihap varmış ertesi gün ürolojiye gittik doktor çok ciddi olduğunu hemen yatmam ve yatarak tedavi olmam gerektiğini söyledi ama ben nasıl yatıyım gökçeyi bırakıp artık iki gün ilaç tedavisi olmamı geçmezse yatmamı söyledi bide hastanede bayılmışım zaten zor duruyodum ayakta gözümü acilde açtım beni hemen oraya kaldırmışlar ne zormuş bu iltihap hiç yaşamamıştımrabbim daha beterinden saklasın...

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun melihacım.Ana kız hastaneden çıkamıyorsunuz,nazar mı var nedir? Bu son hastalık olur inş ikiniz için de.Gökçe'nin sarılığı nasıl oldu?

ayşegülcüm maşallah nil'e.Benim hiç öyle çocuğum olmayacak,anladım.Bırakacağım,kendi kenine bakınacak,oturacak,hayal anca.Şuan bile kucağımda,yatırınca ağlamaya başlyor benimki ( Nil şimdi böyleyse 4.aydan sonra da değişmez,merak etme.Olumlu yönde değişim çok da olumsuz yönde pek duymadım.

sağol zeynepçim,sen nasılsın,alıştın mı bebek fikrine?

meliha, çok geçmiş olsun,ne oluyor böyle size, evde bi çocuk, kucakta minik kız, eşin desen işi gücü bırakmış senledir, hay allah,ne zor günler geçiriyorsunuz, yatman gerekmez umarım, idrar yolu iltihabı bende de olyuor ama seninki kadar ağır geçirmemiştim toparlarsınız inşallah artık,bi daha hastaneye yolunuz düşmesin yaa...

maşallah nile, nazar değmez inşallah, nile de sizin bebeklerinze de :) inşallah değişmez burçin dediğin gibi, bakalım. bebekten bebeğe değişiyor işte, kolik olsalar da çok seviliyolar,sessiz olsalar da :)

sağol zeynep teyzesi,senin nasıl gidiyor yeni bebişle bakalım :)

meliha kurşun çelik ve varsa döktürün bari.çok geçmiş olsun canım.bebeğe bakacam diye önemli olna kendini unuttun anlaşılan.gerçi o telaşede insan kendini dinleyemez mutlaka.hem iltihabın bu kadar acillik olacak kadar ciddi boyutlarda olacağını hiç duymamıştım.geçmiş olsun tekrar.

burçin hanım kolikmi molikmi ne bilmem ama siz hakettiniz .aferiiim kereme.hep kucak istesin işte.sizmisiniz düşüren.hatta babası gelince daha çok kucak istesin soyha babası :)bebekleride almıyacan da kimi alacaksınız kucağa.alışırsa alışssın.öyle diyenlere sizde aaa özlemişssinizdir sizde bebek kucaklamayı biz böyle kucakta dolaşmaktan ok memenununz alın birde si deneyin diyin.yatırsınlar bakalım.benm yeğnim tam 6 ay bağırdı şaka gibiydi.gelinimz çocuk yuvasını verelim bunu diyordu :))))birde tek değildi büyürken kim yorulursa o alıordu bebeği.senin Allah yardımcın olsun şekerim.

nilimize :):)abla o abla .aslan parçası:))))))))arkadaşımın kızıda 6.ayına girecekmiş.kendi başına uyuynca kızımdan özür diliyorum kucağıma almadan öyle öksüz gibi uyudun kaldın diye :)))))))))oda ayrı bir sıkıntı :)topiğimizn ablası.
hakkı nasıl olacak acaba.bu arada ben 19.haftamdaydım ve hala hakkı azcık hareket ediyor gibi.kızlar bu sıpa babasına çekecek sanırım mıy mıııy mıııy :)ayağımı kaldırsammı vursammı diye düşünüyor sanırım .o tekme vurana kadaaaar ben pıt doğuracam sanırım :)babasına uyuşuk diye çok sinir oluyorum .annemde yazık kızma kızım sinir olma bak bebek çeker karışmam dyor :)daha isim düşünmedim bebeğin adı hakkı kaldı :)sizde başlıyın bari düşünmeye.daha çooook erken ama aklımızda birkaç şey olsun dimi :)böyle vakitsiz bireyler düşünmekten çokta korkarım ama hayırlısı.

evet teyzesi maşallah küçük ablaya kucağımıza alacağımız hepi topu 6 ay, ondan sonra bağlasak durmaz kucakta
19 hafta oldu yani, e gene erkenden hissetmişsin hareketleri, benim 23. haftayı bulmuştu,paniklemiştim, herkes sorup duruyodu hissediyon mu diye, hayır demekten artık panik olduydum :) son aylarda snaa benzer merak etme, kıpır kıpır olur sen gibi isim düşünelim bakalım, erkek ismi bulmakta zorlanmışımdır hep, pek yok sanki güzel isim. buğra, tuğra, tuan, burak,deniz,egehan. aklıma bunlar geldi şimdi :)

ahhh,ahhh ayşegülcüm o süre 6 ay değildi bizde malesef.Nerdeyse 1 yaşına kadar hep kucaktaydı,2 yaşına kadar sadece kucakta uyudu,üstelik ayakta gezmem gerekirdi,3 yaşını geçmişti bu seferde yine kucakta uyuyordu ama oturmamı sorun etmiyordu şükür.4 yaşına girince kendi uyumaya başladı.Ama mutluluğum kısa sürdü,çünkü onun izinden giden bir kardeşi var.

göknurcum 19.haftada çok hissetmezsin zaten,bundan sonra yavaş yavaş başlar.Bana da erkek ismi daha kolay gelir,kız ismi çok zor sanki.

oyy burçin deme :) ben öyle olacağını düşünmedim doğrusu, kız yeğenim var da kucağa alınca inmek istiyor, ortalığı karıştırıyor, uyumak istediğinde tabi kucak veya sallanmaya alışkınsa onları ister. benimki de kucağımda ya da bebek arabasında sallanmak istiyor, bazen 2 dkda bazen 20 dkda uykuya dalıyor. bazı bebkler kendiliğinden uykuya dalrmış, alışıtrmayla ilgiliymiş ama bebek başından beri kucak istyeince ne yapacaksın, böyle böyle büyüyüp gidecekler işte :)

valla cnm nazar mı nedir rabbim beterinden saklasın inşallah son olur yarın sabah gökçenin hem sarılık hem guatr tahlili var inşallah iyi çıkar...
ayşegülcüm çok zor oldu yiğit yazık ayrı sıkıntıda gökçe zaten hastanelerde eşim 4 haftadır işe gidemiyo hepimiz bi hoş olduk rabbim bugünleri aratacak başka şeyler vermesin inşallah cnm çok şükür bugün kontrolüm vardı ilaçlar etki etmiş iltihabım azalmış inşallah yatmama gerek kalmadan geçecek hayırlısıyla...

bol sadaka vercez artık cnm rabbim savsın belalrı üstümüzden inşallah napalım... cnm benimki doğum sonrası falan olunca dikkat edemedim de kendime ağırlaşmış iyce ben aman çocuklar iyi olsun aman gökçe sarılık olmasın aman ilacını ihmal etmeyim derken düşmedim üstüne e bide sıkıntı yaptım hasatlığını hergün ağlıyodum nolcak bu kız nasıl bi hastalıkmış bu diye hepsi üst üste geldi heralde bi anda çökertti beni bunada şükür napalım...

Son düzenleme:
biz dr'dan geldik yine,kerem yeni doğduğundan ilaç da veremiyorlar.Bağışıklık sisteminin gücüne kaldı işimiz.İlerlerse yoğun bakıma alacaklarmış (

Merhaba arkadaşlar
Hastalara acil şifalar diliyorum Rabbimden.
Bende Kahramanmaraştayım 2 yıldır
Burda tavsiye edebileceğiniz cocuk doktoru varmı memnun kaldığınız??

maremar'daki Ahmet bey çok iyidir ecemcim.Ama hastanede olmasına rağmen özel çalışıyor ,randevuyu yine hastaneyi arayarak alıyorsun.Bir de Hayat'taki zekeriya beyi çok övüyorlar ama ben 2 oğlumda da Ahmet beye gittiğim için ona yorum yapamayacağım.

Bu arada biz hala aynıyız,ben de oğlum da.Yarın yine dr'a gideceğiz bakalım

biz dr'dan geldik yine,kerem yeni doğduğundan ilaç da veremiyorlar.Bağışıklık sisteminin gücüne kaldı işimiz.İlerlerse yoğun bakıma alacaklarmış (

geçmiş olsun burçin.beslenmesi nasıl peki.sütün varmı.hani sık sık emerse ,inşl sütün vardır tabi bağışıklık güçlenr belki.gerçi oda hemen olacak birşey değildir.neden öyle olduki.hastanede mi üşüdü kerem acaba.inşl gerek kalmaz yoğun bakıma .sende iyi olamadın anlaşılan.ALLAH acil şifalar versin.

melihacım neyseki senin rahatsızlığın geçmiş.en azından sen yatmaktan kurtuldun.gökçenin sonuçlarıda iyi çıkar inşl.biraz daha büyüsün işnl atlatır.

bende hep erkek bebek isimlerini bulmakta zorlanmışımdır.tuan ismini tuttum birtek :)yağız diyor gökçede bakınacaz artık.hepimiz bir el atar hakkıya güzel isim buluruz :)

merhaba arkadaşlar konunuzn dışında olacak ama türkoğlunda oturanlar var mı? nasıl bi yerdir, mobilyalı ev bulma şansımız var mı. eşin iş icabı orda bende yanına gitmek istiyorum ama mobilyalı ve uygun bir kiraya ev bulmamız şart. bilgisi olan arkadaşlarsan yardım istiyorum. teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…