Kahvaltilik Tarifler..

Kader eline saglik cok guzel olmus,gulme ifadesi degil ki o,yani canim cekti anlaminda yapmistim

' ' bu ifade gülme ifadesidir

Siz o anlamda kullanmadıysanız da kim bakarsa baksın güldüğünüzü sanır.. Neyse

Teşekkür ederim

Allah Allah ne sasirma ifadesi ? o gulme ifadesi,bir ifade yuzunden mi taktin simdi ?
Herneyse..
Hem gulecek ne varki tarifine,begenmesem begen butonuna basmam.. Sen yanlis anlamissin

Son düzenleme:

' ' bu ifade gülme ifadesidir

Siz o anlamda kullanmadıysanız da kim bakarsa baksın güldüğünüzü sanır.. Neyse

Teşekkür ederim

Allah Allah ne sasirma ifadesi ? o gulme ifadesi,bir ifade yuzunden mi taktin simdi ?
Herneyse..
Hem gulecek ne varki tarifine,begenmesem begen butonuna basmam.. Sen yanlis anlamissin

hanımlar sanırım bi yanlış anlaşılma olmuş.
Kadercim arkadaş onu gülme ifadesi olarak kullanmamış. çnkü o ifadeyi bende çok kullanırım. hatta bazı topiclerde bir yemeği çok beğinirim ve arkadaş gibi bu sırayla eklerim ifadeleri. bu bana ve rüzgargülüne göre çok beğendim olsada yesem ifadesidir.
alınmaya gücenmeye gerek yok. kızlarr.
paylaşımlara devam edelimm

aynen canim gulme anlaminda neden kullaniyim ki,yani ayyy cok canim cekti bu yapilir mi bana gibisinden sakaya vurma ifadesi diye tanimlayim ben o ifadeyi..
Sagol anladigin icin..
Neyse dedigin gibi paylasimlara devam.

Patatesleri önce dagilmayacak kadar haslayip sonra 4 e bölüp veya elma gibi dilimleyip tuzlayip kizgin yagda kizartmayi denedinizmi ? Gerek kahvalti gerek normal menülerin yaninda harikaaa eşim hergün yapmami ister ne zaman misafirim gelse nasil yaptigimi sormadan gitmez deneyin derim )

guzel kahvalti canim cekti, ne zamandir kizarmis patates yemiyorum
ben aslinda patatesin her turlusunu severim ne guzel bir sebze bu patates ya haslamasa, kizartmasi, puresi, firinda hepsi ayri bir tat ayri bir lezzet.

Kader canim benim ilgimi zeytinler cekti. Ne kadarda belli 2 kisi oldugunuz. Buyuk aileyle bir tabak doldururduk her kahvaltida ama 2 kisi olunca hersey daha az tuketiliyor.

Son düzenleme:
[h=3]Mayalı Rulo Börek[/h]

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un

İç Malzemesi
100 gr peynir
2 büyük domates
4 sivri biber

Yapılışı: Sütü ılık halde şekerle karıştırıp, mayayı içinde eritip bekletin. Sıvı malzemelerin tamamını yoğurma kabının içine alıp çırpın. Alabildiği kadar un ve tuz ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamur kıvamını az az un ilave ederek ayarlayın. Hamuru iki bezeye ayırıp açabildiğiniz kadar açın. Domates ve biberi doğrayıp, peynirle harmanlayıp açmış olduğunuz hamura yayın. rulo yaparak sarın üzerine yoğurt sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini bir örtü ile örtüp bekleyin. Ilık halde dilimleyin. Afiyet olsun:)

[h=3]Kır Pidesi (kapalı pide)[/h]

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
İç malzemesi: Tulum ve inek peyniri karışımı
pastırma ve kaşar karışımı
sade kavurmalı
Yapılışı: Mayayı ılık suda şekerle eritip kabartıyoruz. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz yapıp bütün malzemelerle yoğuruyoruz. Sütünde ılık olması lazım mayalanması için. Hamurumuz kulak memesinden yumuşak olacak, 45 dakika mayalanacak. Bu arada iç malzemelerini hazırlayın. Ben pastırmalı, kavurmalı ve peynirli yaptım. Evde olan malzemeleri değerlendirdim. Sizde dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Pidelerin ağzı kapalı olduğu için çiğ malzeme kullanmayın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın ve ince uzun şekilde açın. İç malzemesini düzgünce yayıp ağzını kapayın. Fırın tepsisine dizin ve yarım saat tepside mayalandırın. 200 derecede kızarana kadar pişirip, fırından çıkan pidelere kurumaması için yağ sürün. Afiyet olsun:)

[h=3]Salamlı Sucuklu Omlet[/h]

Malzemeler
2 yumurta
4 dilim salam
6 dilim sucuk
1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı: Salam ve sucukları dilediğiniz şekilde doğrayın. Kısık ateşte tereyağ ile tavada soteleyin. Yumurtaları iyice çırpıp tavaya ilave edin. Pişince ikiye katlayıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)[/FONT]

ben burayı daha önce niye görmemişim süper tarifler bir çoğunu aldım deneyecem rüzgargülü eline sağlık bir de ta4lya nın da eline sağlık.Yaşasın kahvaltı,mutfağı seviyorum yeni şeyler denemeye baylıyorum..

Afiyet olsun canim..

çok güzel bir topikmiş,geniş bir zamanda tariflere bakıcam inşallah,emeği geçenlere teşekkürler

Selam hanimlar..
Her sabah degisik degisik kahvaltiliklar hazirlamak istiyorum..Bildigimiz ve kesin sonuc aldigmiz tarifleri burada paylasalimm..
Esim her gun farkli seyler istiyor benden diyorsaniz bendensiniz :44:
Bekliyorum kizlar

Malzemeler

tost ekmeği
lutenitsa – kahvaltılık sos
kaşar peyniri
zeytin yağı
kekik

Hazırlanışı

Tost ekmeklerini tepsiye dizelim, bir kase içerisinde kahvaltılık sosu 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Bir fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine bu sosu sürelim. Kaşar peynirini rendeleyelim ve ekmeklerin üzerine bolca yerleştirelim. Hazırlanan tost ekmeklerini fırında peynirler eriyene kadar kızartalım. Üzerlerine az kekik serperek sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsuuunn cok guzel oluor biz eşimle çok sevdık :)

Başlık çok güzel, içindekiler daha güzel. Emeğinize sağlık. Becerebildiğim ölçüde denemeye çalışacağım.

kiz neler dokturuyormussun sen boyle yahu masallah
bloglari cok dolasiyorum ama buranin yemek topiklerine ugramyordum pek. iyi oldu bakindigim, biraz gec olsa da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…