PEYNIRLI YUMURTALI KANEPELER
Kanepenin tarifi
Ekmeğinizi dilimleyin ve her dilimi dört minik kare şeklinde kesin.
2 yumurtayı kırıp çırpın, içine sıcak suda 15 dakika bekletilerek suyu sıkılmış kurutulmuş domatesleri, ince ince dilimlediğiniz yeşil biberleri, yeterli miktarda ufalanmış beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, bir tutam tuz, karabiber, isterseniz pulbiber, kimyon gibi baharatları, kıyılmış dereotunu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırarak harcını hazırlayın.
Harcı ekmeklerin üzerine eşit miktarda sürdükten sonra kekik ya da fesleğen serpin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
ALINTI
Yumurtalı ekmek yapabilirsin ben çok seviyorum ama yapıldığındada çok yediğimden kilo almamak için sık yapmıyoruz
PATATES PİZZASI
Eki Görüntüle 410407
1 adet patates
1 adet yumurta
1 adet küçük domates
5-6 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri soyduktan sonra çok ince olmayan daireler şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve tuzunu ekleyin. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.
Bunu denemiştim güzel olmuştu yalnız ben bildiğimiz büyük tavada yaptıgımdan patatesi 3 tane yapmıştım. Bide patatesleri tavaya koyarken suyunu fazla koydum buğulama gibi pişsin diye.
Su Böreği
Malzemeler:Mayayı ılık suda ıslatın. Bütün malzemeleri karıştırarak hamur yapın. Elde edeceğiniz hamur yumuşak olacak ama elinize ya da kabın yüzeyine yapışmayacak. Hamuru nemli bir bezle kapatığ yarım saat kadar dinlendirin.
Dolgu
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 kaşık limon suyu
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 kaşık tuz
- 1 çay kaşığı aktif kuru maya
- yaklaşık 4 su bardağı un
- 2 normal yufka
veya
- 250g beyaz peynir
- 2 kaşık kıyılmış maydanoz
- 1 bardak sıvı yağ
- 250g kıyma
- 2 kaşık kıyılmış maydanoz
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 kaşık domates salçası
- baharat
- 1 bardak sıvı yağ
Hamuru 12 parçaya ayırın ve her bir parçayı yaklaşık 2-3 milim inceliğinde açıp bir örtünün üzerinde kurumaya bırakın. Yufkalar kenarlarından kıvrılmaya başladıklarında hazır demektir.
Yufkalar kururken geniş iki tencereyi suyla doldurun. Tencelerden birisinin içerisine tuz ekleyip kaynatın. Bir başka kapta peynir ile maydonuzu karıştırın. Eğer kıyma kullanacaksanız, kıymayı yağ ve domates salçası ile kavurun. Kıymayı ocaktan indirdikten sonra maydanozu ve baharatı ilave edin.
Böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayıp normal yufkayı serin. Kullanacağınız tepsi yaklaşık 35cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde olmalıdır. Eğer tepsinizin çapı daha küçükse daha derin bir tepsi de kullanabilirsiniz.
İlk açtığınız su böreği yufkasını kaynayan suya yerleştirin. 30 saniye hadar hamur yüzmeye başlayıncaya kadar hamuru kaynayan suda tutun. Ardından soğuk suya alın. Hamur soğuyunca suyunu süzüp hazırladığınız tepsiye yayın ve üzerinde 1.5-2 kaşık kadar sıvı yağı yayın. Bu işlemi yufkaların yarısına ulaşıncaya kadar devam edin.
6. yufkyayı serdikten sonra yağ yerine kullanacağını dolgu malzemesini yayın. Kalan yufkaları da yukarıdaki işlemi tekrarlayarak bitirin.
En üste tekrar normal yufkayı serip üzerine yağ serpin.
Önceden 200C-400F ısıttığınız fırında her iki yüzeyi de kızaranakadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.
ALINTI
[h=3]Kır Pidesi (kapalı pide)[/h]
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
İç malzemesi: Tulum ve inek peyniri karışımı
pastırma ve kaşar karışımı
sade kavurmalı
Yapılışı: Mayayı ılık suda şekerle eritip kabartıyoruz. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz yapıp bütün malzemelerle yoğuruyoruz. Sütünde ılık olması lazım mayalanması için. Hamurumuz kulak memesinden yumuşak olacak, 45 dakika mayalanacak. Bu arada iç malzemelerini hazırlayın. Ben pastırmalı, kavurmalı ve peynirli yaptım. Evde olan malzemeleri değerlendirdim. Sizde dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Pidelerin ağzı kapalı olduğu için çiğ malzeme kullanmayın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın ve ince uzun şekilde açın. İç malzemesini düzgünce yayıp ağzını kapayın. Fırın tepsisine dizin ve yarım saat tepside mayalandırın. 200 derecede kızarana kadar pişirip, fırından çıkan pidelere kurumaması için yağ sürün. Afiyet olsun:)
Şu tarifi yaş maya ile yapsam bir paket maya mi kullanmaliyim
1 paketten birazcik az kullanmalisin canim yarisi olur hatta..
buarada uzerine birsey surulmeyecek mi? yag gibi ya da yumurta??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?