Kahvaltilik Tarifler..

evet aynen valla:)))))) ama gece dayanamadım sayfaları tek tek kaydettimm:))))). bugün de kek yaptım tadı harikaydı. yeğenim bayıldı.. teşekkürler rüzgar gülüm:))))))):54::54:

Afiyet olsun canim.. Elimizin altinda hzir bulunsun tarifler deneyerek cogaltalim tarif cesitlerimizi :ssz:

Yemek-Yemeye-Calisan-Bebegin-Mucadelesi-4c29f2fbc2a11.jpg

Buda bizim gibi cok acikmis kuzum :9:

SODALI KEK

eyl_l_2008_089.jpg

Malzememiz:

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 şişe soda
1 paket vanilya
2 kaşık kakao
Yapılışı:Kakao hariç bütün malzememiz güzelce karıştırılır. Hamurumuzun yarısını kek kalıbımıza dökeriz ,diğer yarısını da kakao ile karıştırıp onu da diğer hamurun üzerine dökeriz.Kekimizi fırına sürüp 180 derece de pişiririz.Afiyet olsun.

ayy bu süper görünüyor yaa:56:

EKMEK KOFTESI TARIFI
Eki Görüntüle 455690
MALZEMELER:
1 bayat ekmek
1 veya 2 adet yumurta
4 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rende kaşar
Yarım su bardağı beyaz peynir
Kimyon,karabiber,pul biber
tuz
Yarım çay kaşığı kadar karbonat yada kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

YAPILIŞI:Ekmeğimizi bir kaç parçaya bölüp su dolu bir kaba alıp ıslatalım..İyice yumuşayan ekmeğimizi sıkıp yoğurma kabına alalım..İçine yumurta,ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu alalım..Sırasıyla diğer malzemelerimizide ekleyelim güzelce yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp köfte şekli verelim..Yanlız çok inceltmeyelim köftelerimizi inceltirsek kurur..Kızgın yağa atıp kızartalım..Sıcak sıcak servis yapalım..Yanına domates,biber ve çok güzel demlenmiş çayla afiyetle yiyelimAFİYET

bunu deneyen var mı süper görünüyor pratik gibi sanki?

Sucuklu Kaşarlı Ekmek
Eki Görüntüle 442321
Malzemeler
• ½ kangal sucuk
• 2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
• 1 ekmek
Yapılışı
Ekmekler ince dilimli olarak kesilir. Fırın tepsisine konulur üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz sucuklar dizilir ve sucuğun üstüne gelecek şekilde kaşar dilimi konur (istenirse arzuya kalmış kaşarın üstüne de pulbiber konulur). Fırının ızgara tarafına konulan tepsimiz ekmeğimiz hafif kızaracak kaşarımız eriyince fırından cıkarılacak.

bu tariften sabah kardeşim yapmış süperdi denemnek isteyenlere tavsiye ederim hem çok basit kaardeşimin yaptığı şekli anlatayım hemen
kepek ekmeği dilimlerine margarin sürüp tepsiye diziyoruz üzerine salam koymuş ve tam yağlı peynir dilimi isteyen kaşar da koyabilir ve fırında pişiriyoruz çok pratik ve nefis:56:

gülümm,benim şimdi çıkmam lazım.Bu topiği gördüğümde iyi oldu:9:görüşürüz canım:16:

bu tariften sabah kardeşim yapmış süperdi denemnek isteyenlere tavsiye ederim hem çok basit kaardeşimin yaptığı şekli anlatayım hemen
kepek ekmeği dilimlerine margarin sürüp tepsiye diziyoruz üzerine salam koymuş ve tam yağlı peynir dilimi isteyen kaşar da koyabilir ve fırında pişiriyoruz çok pratik ve nefis:56:

bende eski kaşar yada taze kaşarla yapardım,gerçekten çok güzel oluyor:18::18:

Eki Görüntüle 410430

KALP SOSİS

1 adet uzun sosis
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
kürdan

Sosisi bir tarafından 1 cm kadar kalacak şekilde boyuna ikiye kesin. sonra yavaşça yukarı doğru büküp kalp şeklini verin ve kürdanla (kürdanı ikiye bölerseniz de yeter) ucundan tutturun. Tavada tereyağında alt üst azıcık çevirdikten sonra içine yumurtayı kırın. Tavanın kapağını kapatın. İstediğiniz kıvama gelince servis edin. Ben kapağını kapattıktan sonra fazla tutmuşum o yüzden iyice pişmiş. Siz isterseniz sarısını biraz löp bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun.

ben bunu bir türlü yapamadım sosis parçalanıyor hep :26:

Hatunlarım bunlarda benim hazırladıklarım :52: Bakın bakalım olmuş mu :51:

Eki Görüntüle 417474 Eki Görüntüle 417483 Bunlar patates pizzalarım ilk yaptığımda altını kısarak yapmamıstım salamlar pek pişmemişti ama yinede herkes bayılmıstı :56:

Eki Görüntüle 417485 Eki Görüntüle 417486 Bunlarda bugun kardeşime yaptıgım krep kanepeler tam not aldım nefis olmuştu laf aramızda :32: Ben önce tuzlu olan kreplere krem peynir sürdüm üstünede resimde gördüğünüz gibi sucuk, domates, kaşar koydum. Tatlı olanlarda reçelli ve marmelatlı:56:

Sizde burdan alarak yaptıgınız tarifleri paylaşın kızlar yorumlaşalım :1:
tatlım çok güzeeeelll
bende hemen yapıcammmmmmmmm
tuzu fazla gelir mi acaba?

Eki Görüntüle 428938

ÇITIR SOSİSLER (KÜRDAN BÖREĞİ)

GEREKLI MALZEMELER:

yufka
sosis
kizartmak icin siviyag
sise kapagi
kürdan
Eki Görüntüle 428939
HAZIRLANISI:
Sosisleri dilimleyin. Kürdanin alt kismina birtane gecirin. Sonrasinda 8 adet sise kapagi ile kesilmis yufkalari. Bu islemi 4 adet sosis dilimi kullanana dek uygulayin. *alt ve üst kisminda sosis dilimleri olmali.
Kizgin siviyagda kizartin.
Eki Görüntüle 428940
Havlu kagidin üzerine alin ve sarin, yagini cekmesini saglayin.

çoooook güzell hepsini aynı gün mü yapsam ne:D

Back
X