Kahvaltilik Tarifler..

PEYNIRLI YUMURTALI KANEPELER
Kanepenin tarifi

fc78bea051222a50b74a240c38de57c3_1322809882.jpg

Ekmeğinizi dilimleyin ve her dilimi dört minik kare şeklinde kesin.

2 yumurtayı kırıp çırpın, içine sıcak suda 15 dakika bekletilerek suyu sıkılmış kurutulmuş domatesleri, ince ince dilimlediğiniz yeşil biberleri, yeterli miktarda ufalanmış beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, bir tutam tuz, karabiber, isterseniz pulbiber, kimyon gibi baharatları, kıyılmış dereotunu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırarak harcını hazırlayın.

Harcı ekmeklerin üzerine eşit miktarda sürdükten sonra kekik ya da fesleğen serpin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

ALINTI

Son düzenleme:
PEYNIRLI YUMURTALI KANEPELER
Kanepenin tarifi

fc78bea051222a50b74a240c38de57c3_1322809882.jpg

Ekmeğinizi dilimleyin ve her dilimi dört minik kare şeklinde kesin.

2 yumurtayı kırıp çırpın, içine sıcak suda 15 dakika bekletilerek suyu sıkılmış kurutulmuş domatesleri, ince ince dilimlediğiniz yeşil biberleri, yeterli miktarda ufalanmış beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, bir tutam tuz, karabiber, isterseniz pulbiber, kimyon gibi baharatları, kıyılmış dereotunu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırarak harcını hazırlayın.

Harcı ekmeklerin üzerine eşit miktarda sürdükten sonra kekik ya da fesleğen serpin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

ALINTI

ellerine sağlık bayıldım bu tarife ilk fırsatta deneyecem rüzgargülüm:34::34::34::34::34::34:

Rica ederim canim Resim bana ait degil ama yaptigim bir tariftir..
Deneyebilirsin rahatlikla :16:

çok güzel çok faydalanacağım bir topik olmuşş çokk teşekkürlerr

Ay bunlara bakınca açık olan iştahım iyice açıldı hepsi olsaydı yerdim gece gece :-D nasıl olsa kilo sorunum yok ne yaparsam yapayım kilo alamıyorum hiç yemek yemiyor musun dedi geçen gün komşum bi bilse bi oturuşta 1.5 ekmek yiyorum ekmeksiz yemek yemiyorum ah ah

Yumurtalı ekmek yapabilirsin ben çok seviyorum ama yapıldığındada çok yediğimden kilo almamak için sık yapmıyoruz :1:

PATATES PİZZASI
Eki Görüntüle 410407

1 adet patates
1 adet yumurta
1 adet küçük domates
5-6 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri soyduktan sonra çok ince olmayan daireler şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve tuzunu ekleyin. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

Bunu denemiştim güzel olmuştu yalnız ben bildiğimiz büyük tavada yaptıgımdan patatesi 3 tane yapmıştım. Bide patatesleri tavaya koyarken suyunu fazla koydum buğulama gibi pişsin diye.

ben bu tarifi denedim kahvaltıda geçene hafta sonu süperr olduu eşim ve oğlum bayıldı, teşekkürlerrr tarif içinn

[h=1]Su Böreği[/h]
4224656757_44c50f90b8.jpg

Malzemeler:

• 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 kaşık limon suyu
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 kaşık tuz
  • 1 çay kaşığı aktif kuru maya
  • yaklaşık 4 su bardağı un
  • 2 normal yufka
Dolgu

• 250g beyaz peynir
  • 2 kaşık kıyılmış maydanoz
  • 1 bardak sıvı yağ
veya

• 250g kıyma
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • baharat
  • 1 bardak sıvı yağ
Mayayı ılık suda ıslatın. Bütün malzemeleri karıştırarak hamur yapın. Elde edeceğiniz hamur yumuşak olacak ama elinize ya da kabın yüzeyine yapışmayacak. Hamuru nemli bir bezle kapatığ yarım saat kadar dinlendirin.
Hamuru 12 parçaya ayırın ve her bir parçayı yaklaşık 2-3 milim inceliğinde açıp bir örtünün üzerinde kurumaya bırakın. Yufkalar kenarlarından kıvrılmaya başladıklarında hazır demektir.
Yufkalar kururken geniş iki tencereyi suyla doldurun. Tencelerden birisinin içerisine tuz ekleyip kaynatın. Bir başka kapta peynir ile maydonuzu karıştırın. Eğer kıyma kullanacaksanız, kıymayı yağ ve domates salçası ile kavurun. Kıymayı ocaktan indirdikten sonra maydanozu ve baharatı ilave edin.
Böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayıp normal yufkayı serin. Kullanacağınız tepsi yaklaşık 35cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde olmalıdır. Eğer tepsinizin çapı daha küçükse daha derin bir tepsi de kullanabilirsiniz.
İlk açtığınız su böreği yufkasını kaynayan suya yerleştirin. 30 saniye hadar hamur yüzmeye başlayıncaya kadar hamuru kaynayan suda tutun. Ardından soğuk suya alın. Hamur soğuyunca suyunu süzüp hazırladığınız tepsiye yayın ve üzerinde 1.5-2 kaşık kadar sıvı yağı yayın. Bu işlemi yufkaların yarısına ulaşıncaya kadar devam edin.
6. yufkyayı serdikten sonra yağ yerine kullanacağını dolgu malzemesini yayın. Kalan yufkaları da yukarıdaki işlemi tekrarlayarak bitirin.
En üste tekrar normal yufkayı serip üzerine yağ serpin.
Önceden 200C-400F ısıttığınız fırında her iki yüzeyi de kızaranakadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.

ALINTI

Su Böreği

4224656757_44c50f90b8.jpg
Malzemeler:

• 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 kaşık limon suyu
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 kaşık tuz
  • 1 çay kaşığı aktif kuru maya
  • yaklaşık 4 su bardağı un
  • 2 normal yufka
Dolgu

• 250g beyaz peynir
  • 1 bardak sıvı yağ
veya

• 250g kıyma
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • baharat
  • 1 bardak sıvı yağ
Mayayı ılık suda ıslatın. Bütün malzemeleri karıştırarak hamur yapın. Elde edeceğiniz hamur yumuşak olacak ama elinize ya da kabın yüzeyine yapışmayacak. Hamuru nemli bir bezle kapatığ yarım saat kadar dinlendirin.
Hamuru 12 parçaya ayırın ve her bir parçayı yaklaşık 2-3 milim inceliğinde açıp bir örtünün üzerinde kurumaya bırakın. Yufkalar kenarlarından kıvrılmaya başladıklarında hazır demektir.
Yufkalar kururken geniş iki tencereyi suyla doldurun. Tencelerden birisinin içerisine tuz ekleyip kaynatın. Bir başka kapta peynir ile maydonuzu karıştırın. Eğer kıyma kullanacaksanız, kıymayı yağ ve domates salçası ile kavurun. Kıymayı ocaktan indirdikten sonra maydanozu ve baharatı ilave edin.
Böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayıp normal yufkayı serin. Kullanacağınız tepsi yaklaşık 35cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde olmalıdır. Eğer tepsinizin çapı daha küçükse daha derin bir tepsi de kullanabilirsiniz.
İlk açtığınız su böreği yufkasını kaynayan suya yerleştirin. 30 saniye hadar hamur yüzmeye başlayıncaya kadar hamuru kaynayan suda tutun. Ardından soğuk suya alın. Hamur soğuyunca suyunu süzüp hazırladığınız tepsiye yayın ve üzerinde 1.5-2 kaşık kadar sıvı yağı yayın. Bu işlemi yufkaların yarısına ulaşıncaya kadar devam edin.
6. yufkyayı serdikten sonra yağ yerine kullanacağını dolgu malzemesini yayın. Kalan yufkaları da yukarıdaki işlemi tekrarlayarak bitirin.
En üste tekrar normal yufkayı serip üzerine yağ serpin.
Önceden 200C-400F ısıttığınız fırında her iki yüzeyi de kızaranakadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.

ALINTI

çopk güzel canım ellerine sağlık ama ben hamuru kendim yapınca hiç hazır yufka kullanmıyorum altınada üstünede açtığım yufkalardan seriyorum birde bi kat haşlanmış bi kat kuru yufka serersen daha güzel oluyo sanki:34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

[h=3]Kır Pidesi (kapalı pide)[/h]

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
İç malzemesi: Tulum ve inek peyniri karışımı
pastırma ve kaşar karışımı
sade kavurmalı
Yapılışı: Mayayı ılık suda şekerle eritip kabartıyoruz. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz yapıp bütün malzemelerle yoğuruyoruz. Sütünde ılık olması lazım mayalanması için. Hamurumuz kulak memesinden yumuşak olacak, 45 dakika mayalanacak. Bu arada iç malzemelerini hazırlayın. Ben pastırmalı, kavurmalı ve peynirli yaptım. Evde olan malzemeleri değerlendirdim. Sizde dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Pidelerin ağzı kapalı olduğu için çiğ malzeme kullanmayın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın ve ince uzun şekilde açın. İç malzemesini düzgünce yayıp ağzını kapayın. Fırın tepsisine dizin ve yarım saat tepside mayalandırın. 200 derecede kızarana kadar pişirip, fırından çıkan pidelere kurumaması için yağ sürün. Afiyet olsun:)

Şu tarifi yaş maya ile yapsam bir paket maya mi kullanmaliyim

ayy kir pidesii bayilirim yaa ben buna..coktandir ariyordum ama adam gibi bir tarif bulamiyordum tesekkurler kizlarrr..

buarada uzerine birsey surulmeyecek mi? yag gibi ya da yumurta??

ÇAVDARLI ,AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
8632812958_918cf53d7d_z.jpg

[h=2]malzemeler....[/h]
  • 1 kg. çavdarlı ekmek unu
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • tuz
  • 1 çay bardağına yakın ay çekirdeği
  • üzerine serpmek için kepekli un
[h=3]yapılışı.....[/h]
  1. un havuz gibi açılır.içine su ilave edilir..
  2. maya eklenir,tuzu atılır....
  3. yoğurulur....ay çekirdeğide eklenerek karıştırılır...
  4. kabın içinde mayalanmaya bırakılır...
  5. iki katı olunca tezgaha un serpilir...hamur tezgaha alınır.
  6. orada istenilen şekil verilir....hamurun yarısı uzun ekmek ,yarısı ise küçük yuvarlak ekmekler halinde yapılır.
  7. yağlı kağıt serili tepsiye kepek unu serpilir...şekil verilen hamurlar dizilir..
  8. kabarması için bırakılır...iki katı kabarınca üzerine fırça ile su sürülür....
  9. keskin bir bıçakla havasını indirmeden ani hareketlerle kesiler atılır....
  10. daha sonra üzerine kepek serpilir....
  11. fırın 230 derecede ısıtılır....içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirilir...bu su ekmeğimizin daha parlak olmasını ve daha yumuşak pişmesini sağlar..
  12. ekmeklerimiz fırında 45 dk. veya 1 saat kadar pişirilir.....
  13. piştikten sonra bir beze sararak ılındıktan sonra tüketebilirsiniz...
  14. afiyet olsun....
[FONT=Verdana, sans-serif]ALINTI[/FONT]

Son düzenleme:
[h=3]YAGLI SiMiT[/h]

malzemeler....

• 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • yeterince tuz
  • 1 paket kabartma tozu(çeşnilide kullanılabilir)
  • aldığı kadar un
  • kızartmak için bol sıvı yağ
yapılışı.....

1. bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur...
  2. hafif unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açılır....

1. bir su bardağı ile yuvarlaklar kesilir....

1. sonra o yuvarlakların ortasından tekrar herhangi küçük bir kapakla daha yuvarlak kesilir..mesela kola kapağı ile..(ben ilaç bardağı ile kestim)

1. kesilen yuvarlaklar kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır....

1. kızaran simitler havlu kağıt üzerine alınır....
afiyet olsun....

ALINTI

[h=3]PATATES YUVASINDA KASARLI YUMURTA[/h]

malzemeler.....

1. 2 orta boy uzun patates(3 patates kullanilmis)
  2. kaşar rendesi
  3. iki yumurta(3 tane yumurta kullanilmis.bir tanesi sosisli)
  4. yarım çay bardağı zeytnyagı
  5. kekık
  6. tuz

• patatesler yuvarlak yuvarlak ince ince dogranır(kabukları soyulduktan sonra)dograma tahtasına konularak ince ince julyen şeklınde dogranır
  • patatesın üzerine tuz zeytınyagı kekık gezdırılıp karıstırılır.fırın kabına düz bir şekılde sıra sıra yerleştırılır
  • bu patates sırasının uzerıne karşılıklı kenarlara da patates dizilir(yanı patatesler enıne ve boyuna sıralanır)
  • son olarak dıger ıkı kenara patatesler sıralanır, kısacası yuva oluşturulur.
  • onceden ısıtılmıs 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir

• fırından alınır,ortalarına(yuvalarına)kaşar rendesi serpiştirilir,hafifce elımızle bastırarak gırıntı olustururuz yumurta için

• kaşar rendesinin üstüne yumurta kırarız ,biraz tuz serpiştiririz fırına tekrar verırız.
  • yumurtayı ne kadar sure ile pişirecegınız sızın yumurtayı nasıl sevdıgınıze bağlı.
  • maydonoz ve dere otuyla (taze soganla) süsleyerek servıs yaparız

ALINTI

Son düzenleme:
[h=3]PACANGA BOREGI[/h]

malzemeler......

• 1 adet yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 6-7 dilim pastırma
  • kaşar peyniri
  • maydonoz
yufkaya sürülecek harç....

• 1 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 ...................fincan sıvı yağ
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • galeta unu

yapılışı.....

1. pastırma çemenlerinden ayrılır....
  2. domates,biber,maydanoz küçük küçük doğranır....
  3. yufka sekiz eşit parçaya kesilir.....
  4. yufkaya sürülecek olan yumurta ,yağ,yoğurt çırpılır...
  5. üçgen yufkalardan birine sıvı karışım fırça ile sürülür.....
  6. geniş kısma biber,domates,maydanoz,pastırma ve kaşar konur..
  7. sigara böreğinden daha enli şekilde sarılır......

1. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir....
  2. üzerine yumurta sarısı sürülür..ve galeta unu serpilir.....
  3. 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir.....
ALINTI

Back
X