Kahvaltilik Tarifler..

Firindan ciktiktan sonra yag suruluyor canim..

sagol canim...ya bunlarin bi yarim kapalisi oluyor birde tum kapalisi...

buarada bu tarifi ramazanda kismet olursa mutlaka deneyecegim...biliyorum iftar icin agir hamur isi filan..ama 1 parcadan birsey olmaz...bi corba bi parca bu kir pidesinden yenirse cok agir olmaz herhalde...

tabii once ic harci olarak et kavurmam lazim..hele bi onu yapayim gerisi gelir kismetse...

Marine Edilmiş Peynir

Kahvaltılar için tadına doyulmaz bir lezzet.
Malzemeler
•1 kalıp beyaz peynir
•3 dal taze Kekik
•1 dal biberiye
•1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
•4 diş sarımsak
•zeytinyağı

Hazırlanışı
1.Beyaz peynir bir lokmalık küpler halinde dilimlenir.
2.Kapaklı bir kavanoza soyulup üzerine bıçak ile ince çizik atılmış sarımsaklar, peynir, biberiye ve kekik dalları ve kırmızı pul biber konulur.
3.Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ile doldurulup buzdolabına kaldırılır.
4.En erken bir gün sonra açılıp yenilmeye başlanır.

•Bu iş için çok yumuşak olmayan bir peynir seçmek gerekiyor.
•İçine istediğiniz baharatları koyabilir, oranları ile oynayabilirsiniz. Mesela taze fesleğen ve tane karabiber çok yakışır.

merhabalar. daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama ben de soslu zeytin tarifi vereyim bir tane. yeşil zeytini suda bekletmeden çekirdeklerini çıarıp doğruyorum isterseniz halka halka hazır doğranmış olanlarından da alabilir kullanabilirsiniz. ayıklayıp doğradığım salamura zeytini geniş bir kaba alıyorum içine zeytinyağını, kırmızı toz biberi, pulbiberi, 2 limon suyunu, çok az kekiği ( kokusunu versin yeter ), haşlayıp ayıkladığım mısır tanelerini ( konserve mısır da olabilir ) ve hazır biberiye turşusunu ilave ediyorum iyice karıştırıyorum saklama kaplarına koyup buzdolabında muhafaza ediyorum bunu haaftalık yapıyorum her kahvaltıya çıkarıyorum acı ve ekşi seviyorsanız rahatlıkla denyebilirsiniz harika oluyor. bu soslu zeytini koyduğunuz sofraya domats söğüşünün yanına taze nane de ekleyip beraber yerseniz mükemmel oluyor :) herşeyin yanına da gidiyor mantarlı omlet, sucuk, her türlü peynir hepsinin yanında da harika gidiyor .)

[h=3]PACANGA BOREGI[/h]

malzemeler......

• 1 adet yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 6-7 dilim pastırma
  • kaşar peyniri
  • maydonoz
yufkaya sürülecek harç....

• 1 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 ...................fincan sıvı yağ
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • galeta unu

yapılışı.....

1. pastırma çemenlerinden ayrılır....
  2. domates,biber,maydanoz küçük küçük doğranır....
  3. yufka sekiz eşit parçaya kesilir.....
  4. yufkaya sürülecek olan yumurta ,yağ,yoğurt çırpılır...
  5. üçgen yufkalardan birine sıvı karışım fırça ile sürülür.....
  6. geniş kısma biber,domates,maydanoz,pastırma ve kaşar konur..
  7. sigara böreğinden daha enli şekilde sarılır......

1. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir....
  2. üzerine yumurta sarısı sürülür..ve galeta unu serpilir.....
  3. 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir.....
ALINTI

Naptın gülüm oruçlu oruçlu canım çekti :5:

hepsi çok güzel hanımlar hepinizin emeğine sağlık çok beğendm bu sayfayı ve kaydettim bilgisayarıma ihtiyacm oldukça bakıcm.teşekkürler :)

Çeşnili Süzme Yoğurt

Malzemeler
•Süzme yoğurt
•Fesleğen
•Dereotu
•Kırmızı pul biber
•Zeytinyağı, Tuz

Hazırlanışı
•Süzme yoğurdun içine ince doğranmış dereotu ve fesleğen, tuz,kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
•Elinizle toplar yapın. Veya dondurma kaşığıyla toplar alın ve zeytinyağı olan bir kavanoza veya kapaklı bir saklama kabına koyup, üzerini de zeytinyağıyla kapatın.
•Kahvaltıda yiyeceğiniz kadar yaparsanız üzerini tamamen yağla kapatmanıza gerek yok. Üstü yağla kapalı olarak 4-5 gün rahatlıkla dolapta saklanabilir.
•Biraz süzme yoğurdundan alarak, biraz zeytinyağına banarak yeyin ekmeğinizi

Eklentiler

• $imagesCAAJJBFX.webp
    $imagesCAAJJBFX.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 204
O kadar nefis bir kahvaltılık ki bu, illa da bayat ekmek olmasını beklemeyin. Elinizde olan bütün ekmeklerle yapabilirsiniz. Sertleşmeye yakın olan ekmekler bile yumuşacık oluyor.

BAYAT EKMEKLİ OMLET
Malzemeler
•4-5 dilim bayat ekmek
•4 adet yumurta
•8-10 dal maydanoz
•1 çay bardağı dolusu beyaz peynir veya kaşar peyniri
•Varsa çok az sucuk
•Biraz karabiber
•Arzuya göre pulbiber
•1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

$ekmek_omleti1.webp

Eki Görüntüle 428966
KIYMALI KÖMBE

Malzemeler

Hamuru:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1-2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç malzemesi:
250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
tuz
karabiber

Tarif
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamur ikiye bölünür.
Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır.
Beklemek üzere bir kenara alınır.
Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
İçini hazırlamak için ;
Önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır.
Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir.
4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır.
Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
Diğer hamur da tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
Bıçakla dilimlenir.
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.

Offff arkadasim ya hepsi muthis gorunuyor cani turkiyem ya herseyi guzel biz disarida olanda boyle hamile hamile bakmakla yetiniyos inss kizim saglam dogarr:S Ellerini, ze saglik ya keske en yakin komsum siz olsaydiniz:((

Konu sahibinden rica etsem ilk sayfaya tarifleri yazabilir mi toplu olacak şekilde. Şu sayfada şu tarif bulunuyor gibi.. Bazen acil tarif bulmam gerekiyor nerde hangi tarif var bilmediğimden geri çıkmak zorunda kalıyorum hem böyle daha iyi faydalanabiliriz :)

Konu sahibinden rica etsem ilk sayfaya tarifleri yazabilir mi toplu olacak şekilde. Şu sayfada şu tarif bulunuyor gibi.. Bazen acil tarif bulmam gerekiyor nerde hangi tarif var bilmediğimden geri çıkmak zorunda kalıyorum hem böyle daha iyi faydalanabiliriz :)

Tabi ki bi kac gunumu alir ama seve seve yaparim elbette :16:
Takip edemiyorum uzun zamandir evimde degildim ama yeni tariflerle yeni konularla devam edicem insAllah :107:

Son düzenleme:
peynir topları

5-6 büyük dilim bayat ekmek
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı süt

üzeri için:
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu

kızartmak için:
sıvıyağ

Ekmekleri ufalayalın,üzerine sütü dökün ve 5 dk bekleyın ekmekler sütü çeksin diye(sütü kontrollü dökün ekmeklerın sertlıgıne göre değişiyor) sütü çektikten sonra peynırı ılave ederek yoğurun.
şekil alacak hale geldıgınde yuvarlayın ve önce una sonra çırpılmıs yumurtaya en son da galeta ununa bulayarak kızgın yagda kızartın ve servis tabagına alın.
Afiyet olsun.

Eklentiler

• $713420100705115703406.webp
    $713420100705115703406.webp
    9 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleme:
Krep malzemeleri;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tutam tuz

Pişirmek için;
1 çay kaşığı tereyağı (pişirme esnasında tavaya eklenecek)

Krep içi;
Taze nane yaprakları

Krep üzeri için;
Salam ve kaşar peyniri

yapılışı :

Yanmaz tavamızı ocağa alalım. Ateşte ısınmaya başlasın. Bir kasenin içerisinde krep malzemelerini alalım ve çırpalım, tavanın içerisinde 1 çay kaşığı tereyağını erittikten sonra krep hamurundan döküyoruz tavaya. İki taraflı pişiriyoruz. Pişen kreplerin arasına taze nane yapraklarından ilave edelim ve rulo saralım. Bıçakla keselim, üzerine küp küp doğranmış salam ve kaşar peyniri ekleyip kürdan batıralım. Afiyet olsun.

Eklentiler

• $imagesCAXC2RED.webp
    $imagesCAXC2RED.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 160
Labneli Kızarmış Patates Salatası:

3-4 kişilik
2 adet irice patates
1 adet havuç
3 tepeleme yemek kaşığı labne
5-6 dal maydanoz
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz

Patates ve havuçları küp olarak doğrayın ve üzerine tuz serpip harmanlayın. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alın.

Bir kaseye labne peyniri, ince doğranmış maydanozu ve minik küp halinde doğranmış kırmızı biberi alıp tuz ilavesiyle karıştırın. Kızarmış patates ve havucu da ekleyip harmanladıktan sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Yumurtalı ekmek yapabilirsin ben çok seviyorum ama yapıldığındada çok yediğimden kilo almamak için sık yapmıyoruz :1:

PATATES PİZZASI
Eki Görüntüle 410407

1 adet patates
1 adet yumurta
1 adet küçük domates
5-6 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri soyduktan sonra çok ince olmayan daireler şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve tuzunu ekleyin. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

Bunu denemiştim güzel olmuştu yalnız ben bildiğimiz büyük tavada yaptıgımdan patatesi 3 tane yapmıştım. Bide patatesleri tavaya koyarken suyunu fazla koydum buğulama gibi pişsin diye.

bunu denedim çok güzel oldu :46::46::46::46: teşekkürler :46:

Krem Peynirli Krep

Malzemeler:

- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- sürülebilir beyaz peynir
- arzuya göre dereotu
Yapılışı: Öncelikle krep hazırlamak için; yumurtalar kırılarak güzelce çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafifçe kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Bu ölçülerdençıkan 7-8 adet krebin her birinin üzeri sürülebilir beyaz peynir ile sıvanarak rulo yapılır. Hazırlanan krep ruloları ikişer parma eninde kesilerek kürdan ile sabitlenir. Minik lokmalık atıştırmalık olarak servis edilir.

ALINTI

Son düzenleme:
Baklava Yufkasında Patates Püresi

Malzemeler:

- 6 adet hazır baklava yufkası
- 3 adet patates
- 8-10 dal maydanoz
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı: Patatesler haşlanarak iyice ezilir, püre haline getirilir. İçerisine incecik kesilmiş maydanoz, tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır. Baklava hamuru alınarak düz bir zemin üzerine serilir. Üzerine fırça yardımı ile su sürülerek diğer hamur üzerine kapatılır. İkinci hamurun da üzerine fırça ile su sürlerek üçüncü hamur serilir. Hazırlanan patates püresinin yarısı, hamurun kısa kenarına boylu boyunca konularak sıkı bir rulo yapılır. Diğer 3 baklava hamuruna da aynı işlem uygulanır. Rulolar yaklaşık 5-6 cm boyunda kesilerek 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Servis yapmadan önce bol kızgın yağda, altın rengini alana dek kızartılır ve sıcak olarak servis edilir.

ALINTI

Son düzenleme:
Bu topigi zaten takip ediyordum kizlar ama yeni tarifler eklenmis, ba-yil-dimm!!! Hepinizin ellerine saglik :)

Back
X