- 21 Kasım 2013
- 334
- 147
- 123
Yaniii ancak bu kadar net anlatılırdıDügün bir şekilde neden bir oturmaman gerektiğini anlatacağım, iyi dinle.
İstediğin saatte kalkamayacaksın, canın kahvaltı hazırlamak istemeyecek ama hazırlayacaksın. Bi 5 dakika uyumaya kalksan laf yiyeceksin. Onu yapma bunu yapma diye sürekli laflar duyacaksın. Kendi evinin düzenini kuramayacaksın. Eşin sabah duş aldığında kaynanan dört gözle senin de duş almanı bekleyecek, oturup eşinle tv karşısında sarılamayacaksın. Geceliğinle tuvalete gidemeyeceksin, ya da geceliğinle kahvaltı hazırlayıp gidip kocanı öperek uyandırmak kahvaltıya getirmek gibi şeylerin olmayacak. İstediğinde dışarı çıkamayacaksın hep laf etmek için bekleyen bir kaynanan kayınpederin olacak, istediğin diziyi filmi izleyemeyeceksin. Arkadaşların ailen geldiğinde rahatça oturup özel hiçbir şey konuşamayacaksın. Hatta ailen sende kalmak istediklerinde huzursuzluk çıkacak.
Tuvaleti düzgün kullanamadığın için kabızlık ve bağırsak sorunların çıkacak.
Sana sürekli gelen eltilerin ellerini hiçbir işe atmayacak, hep onlara hizmet edeceksin ve bir süre sonra bu ailenin kölesi ben miyim ayrı oturmak istiyorum diyeceksin. O zaman eşin de sana diyecek ki "neden baştan kabul ettin" yalancı ve huzuru bozan biri diye adın çıkacak. Bebeğin olduğunda rahat emziremeyeceksin, her ağızdan bir ses çıkacak.
İstediğin düzeni asla kuramayacaksın ve büyük ihtimalle üzüntü ve stresten sürekli hasta olacaksın, kaynanan hep diyecek ki "bu da sürekli hasta". Bu laflara maruz kalacaksın.
Daha anlatayım mı?
Zor gerçekten çok zor bak ben ailesiyle oturmuyorum bir akrabasıyla oturuyorum Allah razı olsun hepsi çok iyi insanlar ama çok kalabalıklar olmuyor Yen'i evlisin yukarıya misafir geliyor senin evini görmeye iniyorlar akrabaları geliyor ay gelinle de tanışalım oluyor misafir in Allah eksikliğini vermesin ama ölü gibi geziyorum sürekli misafirden özelin mözelin kalmaz aile ile yaşayınca önceden konuş yemek vs ayrı olsun ben bir o konuda rahatımKızlar herkese hayırlı günler görüştüğüm biri var ikimizde seviyoruz birbirimizi ama aklımı kurcalayan şey ailesinin sürekli birbiriyle görüşmesi 4 erkek kardeşler gelinler torunlar kızlar sürekli bunların evinde birde evlenince onlarla birlikte oturacaz bunlar benim kafamı kurcalıyor ilerde sorun olur mu sizce ben mi abartıyorum
Bacım sen ayrı evin hayilini kurmuyormuydun :)Benim kayınvalidemin anlayışından kaynaklanıyor sanırım çünkü neredeyse iki yıldır evliyim misafir dışında eşim geldiği zaman odasından çıkmıyor yani ister çamaşırla ister bornozla gezebiliyorum bizimde yemek dahi yediği nadirdir bizden once kalkar kahvaltı yapar akşam yemeğini eşim gelmeden yer odasına geçer. Sağolsun bi zararını görmedim. Arada birbirimizi in kalbini kırdığımız oluyordur tabi ama bunlar anne kız arasında da oluyor :)
Denge kurulamıyor tabi her iki tarafta bazı şeylerden fedakarlık yapıyor yoksa olmaz. Satır aralarından yanlış okumuşsunuz ama kv gayet mutlu mutluyuz çok şükür. Yanlış anlaşılmasın ben konuyu açan arkadaşa kv oturmanın güzel olduğunu anlatmak falan istemedim tabiki herkesin kendi yuvası düzeni olsa harika olur ama örneğin benim için bu imkansız ve biz boyle mutlu olmaya çalışıyoruz. Yorumunuz için teşekkürler :)Kayınvalidenizin mutsuz olduğu okunuyor ama satır aralarından.Dünyada ezen ve ezilenler vardır,ortası yoktur diye bir yazı okumuştum,o geldi aklıma.Gelin kayınvalide sorununun rolleri değişmiş hali,değişen bir şey yok.Sonuçta kadının biri yine mutsuz.Olmuyor işte,denge ku-ru-la-mı-yor.
Hamilelik ve lohusalık dönemlerindeki psikolojiyle evet canım ama artık kurmuyorum :)Bacım sen ayrı evin hayilini kurmuyormuydun :)
Mecburiyetlerde,asgari müştereklerde birleşilecek tabii ,başka yolu yok.Belki çift maaş giriyordur eve,belki başka avantajları vardır.Ve tahminim,bunlar kayınvalidenin size sağladığı avantajlardır.Örneğin onun evini paylaşmak gibi.Ama ne olursa olsun,1+0da olsa,kendi evinize çıkmaya bakın.İnanın öyle farklı ki,benim evim,benim köşem diyebilmek...Denge kurulamıyor tabi her iki tarafta bazı şeylerden fedakarlık yapıyor yoksa olmaz. Satır aralarından yanlış okumuşsunuz ama kv gayet mutlu mutluyuz çok şükür. Yanlış anlaşılmasın ben konuyu açan arkadaşa kv oturmanın güzel olduğunu anlatmak falan istemedim tabiki herkesin kendi yuvası düzeni olsa harika olur ama örneğin benim için bu imkansız ve biz boyle mutlu olmaya çalışıyoruz. Yorumunuz için teşekkürler :)
Farklıdır tabi :)Mecburiyetlerde,asgari müştereklerde birleşilecek tabii ,başka yolu yok.Belki çift maaş giriyordur eve,belki başka avantajları vardır.Ve tahminim,bunlar kayınvalidenin size sağladığı avantajlardır.Örneğin onun evini paylaşmak gibi.Ama ne olursa olsun,1+0da olsa,kendi evinize çıkmaya bakın.İnanın öyle farklı ki,benim evim,benim köşem diyebilmek...
Canım sevindim senin için gerçekten mutluysan sorun yokHamilelik ve lohusalık dönemlerindeki psikolojiyle evet canım ama artık kurmuyorum :)
cuk yorum.Evlenince birlikte mi oturacaksınız,Allah'tan belanızı isteseydiniz daha az sıkıntı çekerdiniz emin olun.
Çok şükür canım benim :)Canım sevindim senin için gerçekten mutluysan sorun yok
2017 yılında hala ve hala ailesiyle aynı evde yaşamak isteyen erkek erkek değildir bir nevi cücüktür, patatestir, tek hücreli amiptir arkadaşlar.
Tabi,ne anadan geçecek,ne yardan,gündüz annesinin ilgisi,gece karısının ilgisi,bundan iyisi;şam'da kayısı...adam ister çünkü en rahatı
ama ya kadının kabul etmesi
bu duruma kelimeler kıfayetsiz
Amiplere haksızlık olmasın onlar bağımsız yaşayabiliyorlar2017 yılında hala ve hala ailesiyle aynı evde yaşamak isteyen erkek erkek değildir bir nevi cücüktür, patatestir, tek hücreli amiptir arkadaşlar.
Aslında erkek için rahat mi bilemedim.adam ister çünkü en rahatı
ama ya kadının kabul etmesi
bu duruma kelimeler kıfayetsiz
Aslında erkek için rahat mi bilemedim.
Karısıyla rahatça sevisememek bir erkek için de büyük sorun olmalı mesela.
Ne bileyim sürekli mutsuz halinden şikayetçi bir kadın da bir erkek için sorun olmalı gene ama işte insan cücük olunca sorun olmuyor demek ki.
Eline saglik canim..Dügün bir şekilde neden bir oturmaman gerektiğini anlatacağım, iyi dinle.
İstediğin saatte kalkamayacaksın, canın kahvaltı hazırlamak istemeyecek ama hazırlayacaksın. Bi 5 dakika uyumaya kalksan laf yiyeceksin. Onu yapma bunu yapma diye sürekli laflar duyacaksın. Kendi evinin düzenini kuramayacaksın. Eşin sabah duş aldığında kaynanan dört gözle senin de duş almanı bekleyecek, oturup eşinle tv karşısında sarılamayacaksın. Geceliğinle tuvalete gidemeyeceksin, ya da geceliğinle kahvaltı hazırlayıp gidip kocanı öperek uyandırmak kahvaltıya getirmek gibi şeylerin olmayacak. İstediğinde dışarı çıkamayacaksın hep laf etmek için bekleyen bir kaynanan kayınpederin olacak, istediğin diziyi filmi izleyemeyeceksin. Arkadaşların ailen geldiğinde rahatça oturup özel hiçbir şey konuşamayacaksın. Hatta ailen sende kalmak istediklerinde huzursuzluk çıkacak.
Tuvaleti düzgün kullanamadığın için kabızlık ve bağırsak sorunların çıkacak.
Sana sürekli gelen eltilerin ellerini hiçbir işe atmayacak, hep onlara hizmet edeceksin ve bir süre sonra bu ailenin kölesi ben miyim ayrı oturmak istiyorum diyeceksin. O zaman eşin de sana diyecek ki "neden baştan kabul ettin" yalancı ve huzuru bozan biri diye adın çıkacak. Bebeğin olduğunda rahat emziremeyeceksin, her ağızdan bir ses çıkacak.
İstediğin düzeni asla kuramayacaksın ve büyük ihtimalle üzüntü ve stresten sürekli hasta olacaksın, kaynanan hep diyecek ki "bu da sürekli hasta". Bu laflara maruz kalacaksın.
Daha anlatayım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?