Kalabalık aile :)

ailesinin sürekli birbiriyle görüşmesi

Hayır diğerleri evli ayrılmış zaten ama ara sıra toplaşıyorlar mış

Karar ver surekli mi arasira mi? Yoksa madem illa evlenicem durumu kendi icimde hafifleteyim bari mi diyorsun?

Suraya yaziyorum, evlenince uc vakte kadar ayri ev isteyeceksin ama izin vermeyecekler. Haklilar mi? Sonuna kadar. Bastan kabul etmeseydin olacak. Aha yazdim buraya.

Birlikte oturmasanız bile geleceğiniz belli. Hayatınız cümbür cemaat kayınvalidede geçecek.
Kayınvalideyle oturursanız, birlikte yaşamanın zorlukları yanında gelen gidenden başınızı alamayacaksınız.
Aile yapısını önceden öğrenmek avantaj ama değerlendirebilene tabii.

Sorun olur mu az kalır felaket bence. 4 kardeş ve bu 4 gelin demek aman Allahım 3 elti 1 kaynana off diyorum curcuna. Ya ağırlığını koy ben ayrı evde yaşamak istiyorum diye ya da Allah gani gani sabır versin.

Ayni evde oturacagiz diye israr ediyorsa, sen calismiyorsan yada sürekli arsizca arayip soran gelen misafir sevmiyorsan bu yazdiklarimdan biri dahi varsa yakma kendini kardeşim.kac kurtul

Kayınvalidenizin mutsuz olduğu okunuyor ama satır aralarından.Dünyada ezen ve ezilenler vardır,ortası yoktur diye bir yazı okumuştum,o geldi aklıma.Gelin kayınvalide sorununun rolleri değişmiş hali,değişen bir şey yok.Sonuçta kadının biri yine mutsuz.Olmuyor işte,denge ku-ru-la-mı-yor.

Hayır diğerleri evli ayrılmış zaten ama ara sıra toplaşıyorlar mış

hani onlar evi ayırmış ama sen ayıramazsın, baştan bunu bil.
en kücük de sevgilindir muhtemelen.. öyle olmasa bile "aa anne babamı yalnız bırakamam" der.
diğer kardeşler zaten önceden evi ayırmış oldukları için düzenlerini bozmak istemezler..

ne kadar iyi niyetli insanlar olsalar da ev ev üstünde olmaz..
bunun gezmesi var, arkadaşlarını akrabalarıni, anneni babanı evine çağırması var(tabi kv kp evine evlenirseniz sizin orada sadece bir odanız olur), özel günler var, tartışması var sevişmesi var, banyo-wc sorunu, film-dizi keyfi var... var da var yani..
düşünsene bi arkadaşını rahatça kahveye çağırıp 2 laf bile edemeyeceksin.. kv den ayrı bir yerde özel bir şeyini anlatsan benden niye saklıyorsun diye alınır darılır..

daha anlatayım istersen?

aile bağlarının güclü olması güzel bir şey tabi ki, ama bu bağlar senin ailenle de aynı olmazsa bir anlamı yok

Valla ben kalabalık ailede çıldırıyorum. Kalabalık ailede yaşıyorum belki ondan.
Hiçbir özel hayat yok. İmdaat diye bağırasım geliyor bazen. Ha ben kan bağımın oldugu insanlarla yaşarken bike sıkıldım.
Kaldı ki evleneceğim adamın ailesiyle yaşamak.....

Neden yanlış bişey mi sordum ne var bunda asıl siz normal değilsiniz
Ah canım sen yenisin ya zamanla alışırsın buralara :)) biz burda hergün kaç tane aynı ve benzer konulardan mağdur gelin hikayeleri okuyoruz biliyo musun??

Yolun başında dön veya sevgiline güveniyosan beni üzdürmez ezdirmez ayrı evimiz de olur diyosan bi şey diyemem de senin anlattığın gibiyse yakma o güzel başını kaç kurtar kendini

Abartmıyorsun, kesinlikle sorun olur, kendi evin olsun.

Eviniz ayri olucaksa sorun degil derdim ama birlikte oturma fikri cıks iyi degil lutfen evlenmeden herseyi iyiiice tartin simdiki heyecanla" nolucak yaa" demeyin olmaz birlikte oturmak kalabalik aile olmasa sadece kv kp bile olsa birlikte oturmak olmaz

Kaçarak uzaklaşın.

Aaaa tabii ki sen abartıyorsun neden sorun olacakmış? Gül gibi geçinir gidersiniz. Evlendikten sonra eşinin sülale-i silsilesi ile komün hayatı yaşamak her kadının hayalidir. Sakın kaçırma bu çocuğu pişman olursun sonra.

Dügün bir şekilde neden bir oturmaman gerektiğini anlatacağım, iyi dinle.
İstediğin saatte kalkamayacaksın, canın kahvaltı hazırlamak istemeyecek ama hazırlayacaksın. Bi 5 dakika uyumaya kalksan laf yiyeceksin. Onu yapma bunu yapma diye sürekli laflar duyacaksın. Kendi evinin düzenini kuramayacaksın. Eşin sabah duş aldığında kaynanan dört gözle senin de duş almanı bekleyecek, oturup eşinle tv karşısında sarılamayacaksın. Geceliğinle tuvalete gidemeyeceksin, ya da geceliğinle kahvaltı hazırlayıp gidip kocanı öperek uyandırmak kahvaltıya getirmek gibi şeylerin olmayacak. İstediğinde dışarı çıkamayacaksın hep laf etmek için bekleyen bir kaynanan kayınpederin olacak, istediğin diziyi filmi izleyemeyeceksin. Arkadaşların ailen geldiğinde rahatça oturup özel hiçbir şey konuşamayacaksın. Hatta ailen sende kalmak istediklerinde huzursuzluk çıkacak.
Tuvaleti düzgün kullanamadığın için kabızlık ve bağırsak sorunların çıkacak.
Sana sürekli gelen eltilerin ellerini hiçbir işe atmayacak, hep onlara hizmet edeceksin ve bir süre sonra bu ailenin kölesi ben miyim ayrı oturmak istiyorum diyeceksin. O zaman eşin de sana diyecek ki "neden baştan kabul ettin" yalancı ve huzuru bozan biri diye adın çıkacak. Bebeğin olduğunda rahat emziremeyeceksin, her ağızdan bir ses çıkacak.
İstediğin düzeni asla kuramayacaksın ve büyük ihtimalle üzüntü ve stresten sürekli hasta olacaksın, kaynanan hep diyecek ki "bu da sürekli hasta". Bu laflara maruz kalacaksın.
Daha anlatayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…