Bu kadar yorumdan sonra artık yapmam elalem ne der sonraNeyin nasıl göründüğü senden başka kimseyi ilgilendirmez ki! Evde yenir diye götürüyormuşsun. Goturup cope atmiyorsun. Herkes ayni davranislari yapacak ya da bir davranis herkesce kabul gorecek ve normal bulunacak diye bir kural yok. Eger bir davranış kötü niyet icermiyor ve başka insanların özgürlüğünü kısıtlayıp onları rahatsız etmiyorsa kimsenin de yorum yapmaya eleştirmeye hakkı yoktur. Kimsenin olumlu yada olumsuz fikriyle hareket etmeyin. O şeyi yapmayı istiyorsunuz size ve başka kimseye zararı yok, o zaman sorun da yok. Gizli saklı yapmayın.
Çok eşyam olmadığı için genelini kullanırım. Ama guzel paketleri torbaları da biriktiriyorum lazım olur diyeDışarıda yemek yerken (restorandan bahsediyorum is yeri yemekhanesi değil) tabagimin tümü bitmediyse paket yapmalarini isterim. Benim kıstasım şu: bana özel hazırlanmış ve ben bitiremediğimde çöpe gidecek yarim lahmacun, yarim porsiyon köfte yarim pizzayi eve götürüp sonraki öğünümde değerlendiririm.
Ama şeker atsaydim su kadar atardım bunu da alayım cok uç bir örnek. Psikolojik destek almalısınız. Peki evinizde odanizda kullanmadığınız ama vermeye kiyamadiginiz esyalar var mi?
Pek arkadaşım da yok ama onların yanında almıyorum bundan değildir herhaldeŞu kısma kadar gayet normal okudum olabilir diye düşündüm ama sizin içten içe pintilik hastalığınız var sanırım şahsen sizinle arkadaşlık etmek istemezdim ya da bir yerde yemeğe falan gitmek istemezdim siz bunları yaparken ben yerin dibine girerim yanınızda kusura bakmayın.
Öyle ortamlarda öyle bir imkan oluşturabilirsem ben de eve götürmek isterdim hahahahYarım pide falan paket yaptırılır da, pirinç pilavı götürmek biraz acayip. Dikkat et kendine, takıntıya dönüşebilir. Yemekle başlar, dışardan eve herşeyi getirmeye gider(istifçilik).
Ayrıca dılardan bakılınca da itici maalesef. Günlerde eskiden kadınlar yapardı çok itici olurdu. Tabağımdakini kıza götüreyim fln derlerdi amaç içerden biraz daha çantasına istemek.
Maalesef bizim ülkede bir çok şeyi ayıplıyorlarBu kadar yorumdan sonra artık yapmam elalem ne der sonra
Buradaki yorumlardan sonra ben de öyle yaptım bugün. Okul şu an tatilde benim de kartımda para kaldı sıfırlanmadan kullanayım diye her gün hususi olarak okula gidip yemek yiyip geliyordum. Tüm gün yemek çantamda dolaşmıyordu yani soranlar olmuş da.
Okul ev arası yürüyerek yarım saat. Maalesef sıfırlanıyor kart. Bitti de kurtuldum.Karttaki para neden sıfırlanıyor öbür dönem geçerli değil mi
Okul ev yakın mı
Yani o para boşa gitmedin diye okula gidip yemek yemek de olağan değil
Otobüsle vs mi gidiyorsunuz bu sıcakta evden çıkıp okula gidip yemek yetip gelmek onun da yarısını zaten yememek
Bence siz zaten davranışınızın olağan olmadığını ama para verdim karşılığını almalıyım hissinizin olduğunu fark etmişsiniz
Bence bir psikolojik destek alın
Örneğin para verdim kursa gidiyorum ama bugün hastayım gidemedim içiniz içinizi yer
Ya da hoca gelemese tartışma çıkar gibi
Para verdim ben buna hissinizi törpüleyin zira her adımınızda para hesabı sizi yorar
Arkadaşlarımın yanında yapmıyorum daha çok ailemle çıkmışsak kalanlarda gözüm kalıyor
Ailemle çıktığımda derken kastettiğim ketçap mayonez vs. kavanozlama yapmadımÇok çelişkilisiniz.
Önce anneme götürmek için dediniz şimdi annenizle çıktığınızda alıyorsunuz. E anneniz zaten sizleyse neden alasınız?
Yemekhaneden alıyor gibi yazmıştınız yani.
Çok açgözlü birisiniz yaptığınız utanç verici böyle küçük hesaplar yapan biriyle kesinlikle olunmaz evine gidip yemek yenilmez
Tabağı yalayan hergün üşenmeden yemek için okula giden pinti in Cimrinin alasısın
Allah iyiliyini versun abla yaMerhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Bu Nasıl bir üsluptur ne hakla böyle konuşma cesareti alıyorsunuz pardon!Çok açgözlü birisiniz yaptığınız utanç verici böyle küçük hesaplar yapan biriyle kesinlikle olunmaz evine gidip yemek yenilmez
Tabağı yalayan hergün üşenmeden yemek için okula giden pinti in Cimrinin alasısın
Bizde okul fişi ücretsiz veriyorlardı,o diye düşündüm.parasını veriyosanız fazladan almayın.sizin için de israf olmasın yemeklere deBen de parasını verip alıyorum sonuçta. Anlayamadım sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?