Kalbimi mi dinlemeliyim yoksa mantığımı mı?

insan hiçbir şeye yanmıyor da, emeklerine yanıyor.
şuan kalbini dinlersin, ileride mantığını dinlemeğin için öylesıne pişman olursun ki, ama iş işten geçmiş olur çoktan.

aşk şuan var; ama kıskançlıklar, bunaltma, her şeye müdahale, bır kuzenın bile elı sıkıldıgı için dert yanmalar bunaltacak seni.
ayrı '' düşüncelerin '' insanlarısınız.

sadece emek için koskoca hayat yakılır mı, bi düşün?
kaldırabılecek misin hayatındakı insanın isteklerını?
evli olmamanıza rağmen bu kadar tutucu bir insan, senı nıhakına aldıktan sonra 2 kat tutucu olacak, razı mısın bunlara?
aşırı bunaltma bir müddet sonra aşkı ve emekleri öldürecek ve sen kendınle başbaşa kalacaksın
belkı boşanmak isteyeceksın, ama bu bile çok zor süreç olacak senın için.
her şeye katlanmaya, hayatından vazgeçmeye, ayrı dünyanın insanı ve farklı düşüncelere sahip insanı kabul edebılecek mısın?

iyi düşün, evlılığınde bunaldıgın zaman '' emek''lerinin bile sözünü etmek istemeyeceksın
keşkelerle yaşayacaksın.
iyi düşün!

bende katılıyorum 4 yıldır değişmeyen adam 2 ayda değişmez. kaybetme korkusu yokmuyud o zaman şimdi kaybedince mi aklı başına gelmiş? benim annemin çok sevdiğim ama değerini tecrübesiz anlamadığım bir sözü vardır '' sevdiğinin değil seni sevenin yanında ol'' diye bende hep ikimizde sevelim ne olcak derdim. oda anlarsın ne olacağını derdi ve acıyla öğrendim demem o ki geri dön yada dönme ama bil ki o adam hep aynı olacak. dönmezsen de evlenmek için sakın acele etme arkadaşın dediği gibi insanoğlu bu. kendine biraz zaman ver sakince düşün kalbinle mantığın aynı paydada buluşmazsa mutsuz olursun

Durumlarımız farklı ama şu yönden bi örnek vermek istedim; 2 yıllık ilişkim bittikten 1,5 ay sonra hayatıma başkası girdi biraz tedirgindim bu yüzden hemen evet demedim, 2 ay tanımaya çalıştım onu ve sonra kabul ettim.
Bu sırada eski sevgilim mesaj attı bana ama cevapsız bıraktım çünkü artık onunla olmayacağını anlamıştım. Fakat ne yazık ki bu yeni ilişkimde sağlıklı olamadı çünkü daha yeni bir ilişkiden çıkmışken başka biriyle başlamak ister istemez kıyaslama yaptırıyor insana.
Yani demem o ki, eğer eskisine dönmeyeceksen bile şimdiki kişiyle hemen ciddiyete bağlama olayı veya ayrıl.
Ayrıl dememin sebebi ise şu; eskisini unutmuş olsaydın aklın bu kadar karışmazdı o yüzden. :26:

söylediklerinizin harfi harfine katılıyorum. İleride pişman olacağım biliyorum eğer tamam dersem hayatımı kendi ellerimle yakacağım farkındayım. Kalbime söz geçirmekten başka çarem yok

evet değişmeyeceğini yada bir süre sonra eskiye döneceğini tahmin ediyorum kesinlikle benım annemde senı sevenle ol diyor ilerde pişman olcaksın kızım geç olcak diyor benımle birlikte annemde ağlıyor. Sanırım kendime zaman vermem lazım:26:

evet unutamadığım için şuan bu duyguları yaşıyorum malesef

söylediklerinizin harfi harfine katılıyorum. İleride pişman olacağım biliyorum eğer tamam dersem hayatımı kendi ellerimle yakacağım farkındayım. Kalbime söz geçirmekten başka çarem yok

eğer şuan hayatında olan insanı da sevmıyorsan, sırf iyi oldugu için evlenmek zorunda hissetme kendını
aşk olmadan da olmuyor
ama eskısıyle hiç olmaz bu durum
aşk ve sevgi çok güzeldir, ama bunların ikisini öldürmemeye çalışan insan oldugu zaman daha güzeldir
kalıcı olurlar ve dünyada cehennemı yaşamazsın.

Son düzenleme:
bu 4 yıl içindeçok güzelgunlerım oldu. ama bi okadarda çektim. Kardeşimden bile kıskandı. onu yapma bunu yapma pazara gitme. herşey yasak onsuz bişey yapamam. hiç arkadaşım yoktu. kimseyle görüstürmezdi. şimdi herşey serbest diyor ama tabi bi insan değişmezzz

insanlar asla değişmez, düşünceler değişir
sana bu kadar karısması ise, karakterınden dolayı.
evlenmeden bu kadar baskı yapan, evlendıkten sonra serbet bırakır mı sence?
inanma sözlerine, pişman olursun!

ya da 1 yıl daha dene, emeklerine emek katmıs olursun ama, en azından kararını anlarsın.

bence bırakmaz o yüzden hayatımı mahfetmek istemıyorum

1.cisi eski erkek arkadaşın eski kalsın!
Kısıtlayan,kıskanan,kadına 2.sınıf muamele yapan biri ve inançları asla değişmez.birde hoca diyorsun...allah böyle emretti diyecek ve baskıya davem edecektir.

2.cisi neden illa evlenmek zorunda oldugunu anlamadım.

Forumda bir gez dolaş bakalım.hala isteyecekmisin?

Eski arkadasını unutmadan yenisi olmuş,,,onun niyeti ciddi? Senşn kafan karışık.

2.çocuk hasbel kader iyi bir insansa bunu hak ediyormu?

1.ciden hızla uzaklaş.

2.ciye de agırdan almak istedigini söyle...

tavsiyelerine uyucam kesinlikle evlenmek zorunda değilim benımki diğerinden bir kaçıştı sanırım:44:

Sakın dönme.

Anladıgım kadarıyla 4 yıl boyunca sadece sevmişsin,
mutluluk anlamında hiç bir şey olmamış.
Kuru kuruya sevgi de karın doyurmuyor maalesef.
Seven insan sevdiğini mutlu eden, onu kendinden daha çok düşünen insandır.
Sen şu an onunla evlenirsen önünde nasıl bir hayat olacağının gayet iyi farkındasın aslında...

Yalnız yeni tanıştığın kişi için de acele etme.
Bu tür durumlarda da genelde yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor genç kızlarımız...

insanların kafa yapıları değişmez. dün kuzeninle bile tokalaşmanı istemeyen adam bugün sana istersen açık ol herşeyini kabul ediyorum diyor, bu vaatlerin içi boş, sakın itimat etme. evlendiğin an gerçeğe uyanırsın çok iyi düşün. sevgi aşk vs bunlar tatlı duygular ama evlendiğin an bambaşka bir hayat başlayacak ve böyle bir insanla hayatını geçirebilecek misin?

Ya birde ister kız ,ister tepki ver genç kızların ay 4 yıl verdim vs diye yazmalarını bir türlü bir yerlere koyamıyorum.
Ne yani ömrünüzün geri kalanı o 4 yıl boşageçmesin diye mi yaşanacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…