- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
Bravo ben geleli 6 ay oldu dil okulunada 5 aydır gidiyorum ama ortaseviyeyi tamamlayamadım daha..kusura bakmayın başlıktan alakasız ama aynı durumdayız merak ediyorum siz 6 aylıkken diliniz nasıldı yani gelişme hızlanıcak mı? Tabi ben ders çalışmıyorum öyle bir sorunum da var. 4 ay 3 saatlik okul dışında dili konuşmuyordum 1 aydır konuşuyorum..
Ben dile yatkinligimin avantajini yasiyorum kolay kapabiliyorum ,bende calismiyorum su aralar nerdeysr 5 aydir ama burada yasamak icin konusmak lazim o yuzden konusmam iyi ayni seyi yazma da soyleyemem tabi
Bende kolay kaparım aslında hafızamda kuvvetlidir 2 senedir burda olanlar aynı sınıfta aynı seviyedeyim ama yinede bana sanki daha hızlı ilerlemeliymiş gibi geliyo..tabi ingilizce gibi bir dil değil ve ben aynı ilerlemeyi bekliyorum sanırım üstelik hiçbir çaba sarfetmeden? 5 aydr öğreniyoken sizin dil seviyeniz neydi?
Konuya gelince de..ne yazik ki 9 yılınızı harcamışsınız ama ömrünüzü değil..hala çok gençsiniz..ve size tecrübe oldu artık böyle 2 ayak üstünde 40 yalan söyleyen bir adamı hayatınıza alacağınızı hiç sanmam.diliniz madem iyi o zaman mutlaka orda psikolojik destek alın,inanın çok iyi gelir..şuanki durumunuzu(depresyon) yıllarca yaşadım,gezip tozma çılgınca eğlenme imkanım varken kendimi eve kapatıp uyumak istiyodum,okula gitmiyodum,hiçbirşeyi umursamıyodum,hiçbirşeyden zevk almıyordum.ben 2 yıllık psikoloik destek sonrası yeniden doğdum..ben sizin yerinizde olsam dili tamamen halledip,işi garantilemeden dönmem..açık havada koşu,yürüyüş,bisiklet,rollerblade gibi sporlar tavsiye ederim acaip iyi gelir ruhunuza da bedeninize de..bir yoga,dans,aerobik kursuna falan yazılsanız mesela?
C 2 deyim..Soylediklerini yapacak enerjim.yokki cok istiyorum aslinda bomba gibi donmeyi ama olmuyor pes ediyorum 1 saat sonra dersim var ve ben gitsem mi diye pazarlik ediyorum kendimle
Haklısın çok iyi anlıyorum,git şunu yap dans et, koş lafı duyarak aşılabilcek kadar kolay bir durum değil..o pazarlıklarla 28 yılım geçti benim her gün bugün okula gidicem diye pazarlık yapar ve hergünde istisnasız gitmeyip, sonrasında durumdan,kendimden nefret ederdim..
Türkiyeye gitmek sana iyi gelicek biraz toparlıcaksan 1-2 aylığına gitsene? C2 demek anadili çince olan birçok kişiden daha iyi konuşuyosun demek ve hiçbişey ruh halinden önemli değil,dokayısıyla dil için yapman gereken çokta birşey kalmamış
inanarak hissederek alirsan kararlarini hic bir zaman geri adim atmazsin..sen degerlisin..yasadigim hayat degerli..ugrunda hayatini karartigin adam bir yerlerde guluyor egleniyorsa sen daha alasini yapabilirsin..cunku sen kaybetmedin o kaybetti...kaybedenler deprosyana girmeli kazananlar degil...Gidemem okul basladi devamsizliga cok onem veriyorlar zaten epey gerideyim offf geldim simdi derse Allahtan tek ders yine kararlar aldim bakalim nolcak
inanarak hissederek alirsan kararlarini hic bir zaman geri adim atmazsin..sen degerlisin..yasadigim hayat degerli..ugrunda hayatini karartigin adam bir yerlerde guluyor egleniyorsa sen daha alasini yapabilirsin..cunku sen kaybetmedin o kaybetti...kaybedenler deprosyana girmeli kazananlar degil...
pes edecek.birsey yok..birsey baslayabildigi gibi bitebilirde.yasanacak hicbirseyin onune gecemezsin..artik dusunmeyide birak kararlar almayida bence sadece onune bak ve seni mutlu edecek seylere bak..guclu bir kadinsin..gucunun farkina var...Bilemiyorum butun gece karalar aldim dusundum yine ama bakalim cabuk pes ediyorum
asıl zor olan kısmı atlatmışsınız bence.burda aldatılıp nerdeyse yatakta bastığı halde devam edip kocasını koruyan onca kadından sonra güçlü durmanızı taktir ettim.şuan kimseye güvenmemeniz çok normal .zamanla içinizdeki kırgınlıklar acılar azalmaya başlayacak.her darbe aldığımızda inancımızı kaybederiz ama iyi insanlar karşımıza çıktığında da yine hayatımıza dahil etmiyor muyuz onları? bir bakıyoruz bir arkadaş kazığı yemişiz sonra başka bir arkadaş edinmişiz.bu yaşadığınz da öyle.doğru insanlar az var belki ama varlar.bunu bilin yeter.eski eşinizin yaptığı onun karaktersizliği.sizin güveninizi yıkması falan bunların hepsi ona ait bir şey.sürekli yaşattıklarının onu bağladığını diğer insanlara önyargı yapma hakkını size vermediğini düşünün.bu güvensizlik iki günde geçmez ama sizin çabanızla normalleşmeye başlayacak.
erkekler çok düz mantık ama anlamak gerçekten zor.kesın kanıt yoktu elinizde belki ama arkadaşınızın da bilmediğiniz iletişimi olmuş olabilir eşinizle.yada eşiniz hoşlanmıştır ancak onunla olamayacağını bildiği için kendi çapında bir şeyler yapmaya kalkışmıştır fatura ödeme,kendini gösterme gibi.siz en uyanık dikkatli kadın da olsanız yapacak olan her türlü yapardı.ayrılmayı denemedi çünkü sizi kaybetmek istemedi sizi seviyordu onun için ideal kadın sizdiniz diğeri de macera arayışı işte.o kadını elde ettiği an hevesi geçecekti muhtemelen.rahat batıyor çoğuna.eşiyle huzurlu mutlu bir evliliği olunca çoğu sapıtıyor sizin eski eşinizde olduğu gibi.kendinize boş vakit bırakmayın sureklı beynınızı oyalayacak şeyler bulmanızı tavsıye ediyorum.bu dusuncelerın sonu yok cunku .kendinizi yıprattığınızla kalırsınız.her şey yoluna girer ve çok mutlu olursunuz umarımHala yaptiklarinda mantikli bir sey aramaya calisiyorum ,neden ayrilmayi denemedi de surekli olarak arkamdan is cevirdi ,neden en yakin arkadasim,neden neden ...
Benim sorunum onu hala sevmek degil o kadar aptal degilim ama yapacaklarimi dusunmekten icraata gecemiyorum,yapmak gereken onemli islerimi erteliyorum ve surekli kendimi bunlari dusunurken buluyorum
erkekler çok düz mantık ama anlamak gerçekten zor.kesın kanıt yoktu elinizde belki ama arkadaşınızın da bilmediğiniz iletişimi olmuş olabilir eşinizle.yada eşiniz hoşlanmıştır ancak onunla olamayacağını bildiği için kendi çapında bir şeyler yapmaya kalkışmıştır fatura ödeme,kendini gösterme gibi.siz en uyanık dikkatli kadın da olsanız yapacak olan her türlü yapardı.ayrılmayı denemedi çünkü sizi kaybetmek istemedi sizi seviyordu onun için ideal kadın sizdiniz diğeri de macera arayışı işte.o kadını elde ettiği an hevesi geçecekti muhtemelen.rahat batıyor çoğuna.eşiyle huzurlu mutlu bir evliliği olunca çoğu sapıtıyor sizin eski eşinizde olduğu gibi.kendinize boş vakit bırakmayın sureklı beynınızı oyalayacak şeyler bulmanızı tavsıye ediyorum.bu dusuncelerın sonu yok cunku .kendinizi yıprattığınızla kalırsınız.her şey yoluna girer ve çok mutlu olursunuz umarım
Tatlım arkadaşında çok suçlu yaşadıklarımdan biliyorum. Hatta tüm suç arkadaşının eşine resmen fırsat veriyor. Unutmak kendi elinde. Kötüyüm diye kendini şartlandırırsan kötü olursunBilenler bilir klasik sozle baslamam lazim diye hissettim kendimi nedense ...
9 yildir evliydim,esimin cok buyuk ahlak sorunlari vardi gercekten simdi dusununce daha da oturuyor taslar yerine ..
En yakin arkadasima bir seyler hisettigini anlamistim,her ikisi de benim bir manyak oldugumu iddia etti ,arkadasimin kabahati yoktu evet ama kocam tam bir adiydi ..
Takip ettim cok unlu bir magazaya (o il icinde ) arkadasimin borcu vardi ,bir gun yemek yerken borcu odedin mi x in dedim ve bingo odedim dedi ,ortaligi birbirine kattim ,ustunu basini yirttim ,inkar etti ,sen bir kere bile etrafa borcun var mi demeyen adam elalemin borcunu nasil odersin diye yiktim ortaligi vol 1.
VOL 2 ,Bir gun ortada hicbir sey yokken ceplerini karistirdim ve bingo iki ,arkadasima ait odenmis bir elektrik faturasi dekontu gozlerim karardi uyuyordu sacini basini yolarak kaldirdim ,akli alindi tabi pisligin yalvarmalar yakarmalar bana tel acti kesiyorlar dedi yardim etmek istedim sadece diye kapinin onune attim ve uc gun sonra da valizimi topladim yurtdisina geldim..
Burda 3 ay boluk porcuk gecen kavgalardan sonra somestrdan once avukata soyledim islemleri hazirlasin diye gittim 5 dk da anlasmali bosandik ve Bitti ..
Ben bitti saniyordum,oh be defolup gitti hayatimdan ,donuna kadar olmasa da en azindan yarisini almistim alacaklarimin,yurtdisindayim tek basimayim ,harika bir evde yasiyorum ama oyle degil iste ..
Ben kimseye guvenemiyorum artik ,kimseye inanmiyorum ,insanlarla iliskilerim zayifladi,herkese sahte,mesafeli,uzak duruyorum..
Kimseye yardim etmek,kimsenin derdini dinlemek istemiyorum..
Cok uzakta yapayalnizim,hayatima cok uzun sure kimse giremez biliyorum,sanki insanlarin yuzlerini onlar saklarken de gorebiliyorum.
O pislik yaziyor hala barisalim diyor,hata yaptim ama seni aldatmadim diyor haha hala sereften yoksun..
Kafam cok karisik biliyorum icte cok uzgunum,cok kirildin,cok yiprandim ama artik icimden bir sey yapmak gelmiyor bosanirken sanki o bana para ben ona umudumu verdim ..
Bana bir sey kalmadi,evdeyim saat gecenin dordu sabah dersim var ama uyku duzenim .ok gibi okulu da astim.
Boslukta surukleniyorum,okuyan herkese tesekkurler..
Aralarında bisey olduguna emin misin :) sabah sabah polyannaya sürtünmüşüm gibi gelebilirim sana ama. Belki senin arkadaşın diye yapmistir sadece olamaz mi. Aranizdakini bilmediğim icin.
Aralarinda bir sey var demedim ki hic ,benim malin kizda gozu vardi dedim
Arkadaşınız sizden yardım istemeliydi eski eşinizin tanıdığı olsa dahi size ileterek yardım isteyebilirdi.Magaza borcunu odediginden arkadasimin haberi yok,kiz duyunca cikarip verdi parayi benim borcumu odemek ona mi dustu diye ,ikincisinde de elektrik idaresinde tanodiklari var diye aradim dedi bilemiyorum ikisinin boynuna ama bende guven muven kalmadi bir Allahin kuluna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?