kaldırımın ortasına neden ağaç dikiyorlar

Canim biz onlari derste epey inceledik sadece agac degil ankara nin kaldirimlarla ilgili epey sorunu var digrr ilcelere gore en duzgun olmaya yakin cankayada bile cok fazla sorun var .. Gorme engelliler icin yaptiklari izler agaca cikiyor direge cikiyor filan oyle yani..

ben agaclara degil direklere uyuz oluyorum. daracik yol bebek arabasiyla gitmek imkansiz. agaci dar yola diktilerse ona da uyuz olurum.

dar yolda zaten bebek arabasıyla geçemezsin engelli zaten geçemez kişi başı zaten 20metre kareye yakın yeşil alan olan şehirde

daracık kaldırıma ağaç dikilmesi gereksizdir

Evet ama sadece biz degil engelliler de o yollari kullanmak durumunda kaliyor ve gervekten uygun sekilde yapil yollarin genizligi en az iki engellinin(tekerlekli sandalye ile ) gecebilecegi genislikte olmasi lazim.Ayrica sehir bolge planlamasinin duzgun yapilip agaclarin uygun yerlere dikilmesi lazim ki gunumuz turkiye sinde henuz utopik gorunuyor..

Konu sahibi arkadaş ağacı saksı çiçeği sanmasından mütevelli kessinler efendim ben yürüyemiyorum diyor yani. Gövdesinin çapı 10cm. geçmiş ağaç bile kaç yaşındadır bilmiyor ki.

Aynı şahıs yazın yarım saat güneşin bağrında kalsın da güneşin açısını denk getirebilirse etrafta bina veya direk gölgesine kaçar artık. Olay sadece gölgede değil ayrıca. Ama gel de anlat.

Tamamen her şey insan için diye düşünen mantığın ürünü.

londrada yasiyorum her yer agac dolu, kaldirimla yolun birlestgi yer mesela, ama kaldirimin tam ortasi degil. bebek arabasiyla , tekerlekli sandalyeyle rahatlikla gidilebilecek sekilde.
o yuzden istanbula geldigimde kullanamadigim kaldirmlara sukredemiyoum malesef.
agac sever olmak insana cektirdigi eziyetler icin sukretmek degildir.
sikayet edilen agacin varligi degil ulkemizdeki b.ktan sehir planlamasi

İyi de yolun ortasına ağaç dikilmez ki sonuş olarak mahallelerde caddelerde ağacı yeşili severim gölgede yürümek için iyi oluyor bir kere. Hem 4 kişi yan yana yürüyebiliyorsa geniş demektir. İki dk aşağı inmekle bir şey olmaz. Hep mi 4 kişi yan yana yürüyen insanlar size denk geliyor. Ben daha çok o kadar yer varken ağaçta olsa kaldırımda başka kimse yokken yolda yürümekte inat eden insanlara kızıyorum. Kaldırımlar ne için yapılmış yayalar için ama yok illa yoldan yürüyecek hayır kaldırımda kimse de yok engelleyecek bebek arabalı insanlar bile kaldırımı kullanmıyor bu kaldırımlar neden yapılıyor peki. Kaldırım genişletilmesi de yapıldı bizim buralarda. Yapacak bir şey yok ağaçlandırma da lazım arada aşağıya inip yürüyüp tekrar çıkacaksınız ya da önünüzdekilerden müsaade isteyeceksiniz biz de eşimle hızlı yürürüz hep müsaade istiyoruz yavaş yürüyenlerden.

kaldırımın üstüne parkedilen araçlar ne olacak bende bundan rahatsızım.her adım başı araba ne diye çıkarırlar kaldırıma anlamadım.

O da mimarlarin ve sehir bolgecilerin kabahati park yeri yok ki.ya binalarin altinda kendi otoparklari olacak ya da belki hatta ayrica belli araliklarla yeterli otopark olacak

tamamen kendi çıkarlarınızı düşünüyorsunuz, oraya dikilen ağacın "eko" sisteme katkısından çok kendinize vereceği zararı düşünüyorsunuz ,sizin gibi insanlar evlerinde çiçek bile bakamazlar.. bizim buraya da kaldırıma agaç dikildi o kadar uğraştı belediye ama o agaçlar hiç yeşermedi, orada ki esnaf kimyasal şeyler döküp kurutuyor agacı , özellikle esnafların dükkanının önüne dikilen agaca dikkat edin kesinlikle yeşermez , sığ ve bencil düşündükleri için agaçları kurutuyorlar ne yazıkki.

4 kişi yanyana yürüyolar dediğim ağaçlı kaldırımlar için değil merkezi kalabalık yerler içindi

çiçekte beslerim eğer bahçeli evim olursa ağaçdadikerim kaldırımın ortasında ağaç olmasın dedik diye nerdeyse doğa düşmanı ilan edeceksiniz

kaldırım hanımefendi adı üstün yayalar raht rahat yürüsün diye yapılmış şeyler yeri burası değil dedik diye ağaç düşmanı olmuyosunuz yada ağaç seviyosunuz diye olur olmadık yerlerde bulunmasını desteklemek zorunda değilsiniz

Yazın ağaçsız kaldırımda yürürken güneş ışığı o saatte hangi tarafa vurmuyor ise o tarafa geçiyorum. Yoldan geçip bir o karşıya bir öteki karşıya. Senin bahsettiğin güneşin saate göre açısı bu.

Peki ağaçlı kaldırım öyle mi? Hiç sapmadan sadece önünde ki yayı geçip yürüyüp gidiyorsun.

Ağaç denen şey hem ısıya hem de sese yalıtım yapar. Bir araştır istersen.
Senin gibi düşünenler çoğaldıkça ağacı mezarlıklarda göreceğiz artık.

O da mimarlarin ve sehir bolgecilerin kabahati park yeri yok ki.ya binalarin altinda kendi otoparklari olacak ya da belki hatta ayrica belli araliklarla yeterli otopark olacak
vallahi ne yapsınlar etsinler buna çözüm bulsunlar taketti artık canımıza.binamın tam kapısının önünde arabaları dizmişler inan geçecek yer bulamıyoruz aralarından sıkış sıkış geçiyoruz.yazın ağacın gölgesinde serin serin yürüyoruz bu sıkıntı edilecek durum değil şükretmemiz gereken durum.en azından yolumuzu tutsada faydası var.

siz gerçekten doğa sever biri olsanız ve bu konuda biraz bilginiz olsa araştırsanız o agaç orda olduğu için şükrederdiniz, sevmiyosunuz ve çok rahatsızsınız bu yuzden, bı zahmet zikzak çizinde yürüyün yada gelip o agaç orda olmamalı diye şikayet etmek yerine , kaldırımlar genişletilmeli, agaçlar için daha geniş mesafe ayırılmalı diyebilirdiniz çünkü o agaçlar o daracık yerde büyümeye çalışıyor kökleri nefes alamıyor ama yınede büyüyo lakin bizim bencil insanımız kendi çıkarı için ya kurutuyor yada böyle kendine dert ediniyor, sakın ağacı seviyorum falan demeyin belli çok sevdiğiniz, direk agaçlardan dem vuruyorsunuz, o agaçlar sökülse içiniz çokmu rahat edicek , butun kaldırım sorunları çözülcekmi?

sorun ağaç değil dandik yapılaşma, rant uğruna iç edilen ormanlardır. bu sorun daha önemli sorundur ve buna ses çıkarmayan güruhun burda "kaldırım ortasındaki ağaç"tan rahatsız olması ziyadesiyle ilginçtir. bir adımını aşağıya atmanın neden bu derece rahatsızlık verdiğini anlayabilmiş değilim. 25 yıldır Ankara'da yaşarım bir kez bile aklıma gelmemiştir bu ağaçlar. İyi ki varlar ve inşallah sizin gibi düşünenlerin yerine de avm yaparlar.

AĞACIN ETRAFINA NEDEN ÇİMENTO DÖKÜP KALDIRIM DİKİYORLAR ! KALDIRIMSIZ YÜRÜRSÜN AMA AĞAÇSIZ NEFES ALAMAZSIN VE NİTEKİM HER GEÇEN GÜN CO2 VE CO MİKTARI GİDEREK ARTIYOR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…