- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
ben agaclara degil direklere uyuz oluyorum. daracik yol bebek arabasiyla gitmek imkansiz. agaci dar yola diktilerse ona da uyuz olurum.
İnsanların neden rahatsız olup ağaçları katlettiğini anlamıyorsam bu konuyu da o kadar anlayışsız okudum. Bam telime bastın bu konuyla.
Keşke konuyu insanlar kaldırımlarda çok saygısız diye açsaydın da ağaçları rahat bıraksaydın.
Şimdikinden kat kat fazla ağaca ihtiyaç varken kaldırım kenarında etrafında saksı gibi taşlarla kök salmaya, yaşamaya çalışan yalnız bir ağaç niye bu kadar rahatsız etti acaba?
Cevabını ben veriyim; Çünkü senin için o anda amaç tempolu yürümek ve gideceğiniz yere varabilmek. Ama dünyanın nereye gittiği çocuklarımızın ve torunlarımızın nasıl bir doğada yaşayacağını düşünmeden yapılmış talihsiz ve bencil bir konu bu.
İnsanlar konusunda haklısın. Ben de nefret ederim böyle insanlardan. Önümde kimse yavaş yürüsün istemem sollarım. Ama bunun için yol kenarımda ki bir ağaca kafayı takmam.
Aksine keşke daha sık dikseler de zigzag çizerek geçsem aralarından.
mantığına hayran kaldım cidden bravo, yahu kaldırıma ağaç dikilmez, ağacın zaten varolduğu yere kaldırım taşı döşenmesi ile oluşmuştur. uzun yıllar orda yaşamış bir ağacın kaldırım yapıldı diye kesilmesinin saçmalık olduğunu bilmen lazım, anlatabildim mi.
kaldırımın üstüne parkedilen araçlar ne olacak bende bundan rahatsızım.her adım başı araba ne diye çıkarırlar kaldırıma anlamadım.
İyi de yolun ortasına ağaç dikilmez ki sonuş olarak mahallelerde caddelerde ağacı yeşili severim gölgede yürümek için iyi oluyor bir kere. Hem 4 kişi yan yana yürüyebiliyorsa geniş demektir. İki dk aşağı inmekle bir şey olmaz. Hep mi 4 kişi yan yana yürüyen insanlar size denk geliyor. Ben daha çok o kadar yer varken ağaçta olsa kaldırımda başka kimse yokken yolda yürümekte inat eden insanlara kızıyorum. Kaldırımlar ne için yapılmış yayalar için ama yok illa yoldan yürüyecek hayır kaldırımda kimse de yok engelleyecek bebek arabalı insanlar bile kaldırımı kullanmıyor bu kaldırımlar neden yapılıyor peki. Kaldırım genişletilmesi de yapıldı bizim buralarda. Yapacak bir şey yok ağaçlandırma da lazım arada aşağıya inip yürüyüp tekrar çıkacaksınız ya da önünüzdekilerden müsaade isteyeceksiniz biz de eşimle hızlı yürürüz hep müsaade istiyoruz yavaş yürüyenlerden.
tamamen kendi çıkarlarınızı düşünüyorsunuz, oraya dikilen ağacın "eko" sisteme katkısından çok kendinize vereceği zararı düşünüyorsunuz ,sizin gibi insanlar evlerinde çiçek bile bakamazlar.. bizim buraya da kaldırıma agaç dikildi o kadar uğraştı belediye ama o agaçlar hiç yeşermedi, orada ki esnaf kimyasal şeyler döküp kurutuyor agacı , özellikle esnafların dükkanının önüne dikilen agaca dikkat edin kesinlikle yeşermez , sığ ve bencil düşündükleri için agaçları kurutuyorlar ne yazıkki.
vallahi ne yapsınlar etsinler buna çözüm bulsunlar taketti artık canımıza.binamın tam kapısının önünde arabaları dizmişler inan geçecek yer bulamıyoruz aralarından sıkış sıkış geçiyoruz.yazın ağacın gölgesinde serin serin yürüyoruz bu sıkıntı edilecek durum değil şükretmemiz gereken durum.en azından yolumuzu tutsada faydası var.O da mimarlarin ve sehir bolgecilerin kabahati park yeri yok ki.ya binalarin altinda kendi otoparklari olacak ya da belki hatta ayrica belli araliklarla yeterli otopark olacak
siz gerçekten doğa sever biri olsanız ve bu konuda biraz bilginiz olsa araştırsanız o agaç orda olduğu için şükrederdiniz, sevmiyosunuz ve çok rahatsızsınız bu yuzden, bı zahmet zikzak çizinde yürüyün yada gelip o agaç orda olmamalı diye şikayet etmek yerine , kaldırımlar genişletilmeli, agaçlar için daha geniş mesafe ayırılmalı diyebilirdiniz çünkü o agaçlar o daracık yerde büyümeye çalışıyor kökleri nefes alamıyor ama yınede büyüyo lakin bizim bencil insanımız kendi çıkarı için ya kurutuyor yada böyle kendine dert ediniyor, sakın ağacı seviyorum falan demeyin belli çok sevdiğiniz, direk agaçlardan dem vuruyorsunuz, o agaçlar sökülse içiniz çokmu rahat edicek , butun kaldırım sorunları çözülcekmi?çiçekte beslerim eğer bahçeli evim olursa ağaçdadikerim kaldırımın ortasında ağaç olmasın dedik diye nerdeyse doğa düşmanı ilan edeceksiniz
kaldırım hanımefendi adı üstün yayalar raht rahat yürüsün diye yapılmış şeyler yeri burası değil dedik diye ağaç düşmanı olmuyosunuz yada ağaç seviyosunuz diye olur olmadık yerlerde bulunmasını desteklemek zorunda değilsiniz
AĞACIN ETRAFINA NEDEN ÇİMENTO DÖKÜP KALDIRIM DİKİYORLAR ! KALDIRIMSIZ YÜRÜRSÜN AMA AĞAÇSIZ NEFES ALAMAZSIN VE NİTEKİM HER GEÇEN GÜN CO2 VE CO MİKTARI GİDEREK ARTIYORben bunu bi türlü anlayamadım ağacın yeri kaldırım mı yani ankara için konuşuyorum zaten o kadar dar ki kaldırımlar doğru düzgün yürümek mümkün değil
bu da yetmez miş gibi 2 adımda bir yola çılıp tekrar kaldırıma geçiyosunuz çünkü ağaç var önünüzde yavaş yavaş yürüyen bi kadın varsa zaten iyice bittiniz demek hoş ankarada normal yürüyen kadın sayısı çok azdır
kaldırımda bile yanyana yürüyo insanlar özellikle kadınlar merkezi yerlerde bile 4 kişi yanyana kol kola girmiş yürüyo arkalarından geçemiyosun önünden geçemiyosun zigzag çize çize yürümek zorunda kalıyosunuz üstelik öyle hızlı yürüyen biri de değilim
basit bişeymiş gibi görünebilir ama inananın felaket sinir bozucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?