Karı kocaya özel havuz mu var bu dediğiniz yerlerde kuzum?aa ben de sana Bera ya da Grand Akça dicektim. Balayına Grand akçaya gitmiştik. Bera çok pahalı gelmişti o zaman o sıkışıklığın üstüne. Rahat sakin kimsenin kimseye karşmadığı bi yer. her aksam çocuk aktivitesi var. Biz mayısta gitmiştik tabi. Tam sezonda daha hareketli ve güzel olabilir.
yok hayatım bayan erkek ayrı havuzlar var.Karı kocaya özel havuz mu var bu dediğiniz yerlerde kuzum?
Karı kocaya özel havuz mu var bu dediğiniz yerlerde kuzum?
allah canını almasın emiiiiiiiBiz de sevdiceğimle baş başa bi tatil istiyoruz ama pek mümkün gibi görünmüyor.
O yüzden bu sene ben belki tatile çıkmayabilirim.
Kendime güvenmiyorum belki başkasına aşık olurum
aynen bende dinlenmek istiyorum zaten tatili 2 ye bölüyoruz ağustosun başında çıktığımızda trabzon rize batum hattı boyunca gezicez eylülde planlıoz oteli
adenya dır ooogeçen sene üst komşum asya otel miydi neydi adı öyle bir yere gitmişlerdi beğenmişti orası da tesettürlüler içinmiş
Biz de sevdiceğimle baş başa bi tatil istiyoruz ama pek mümkün gibi görünmüyor.
Nerdesin kiz sen ce diyip kaciyon kac gundur
Uff ya pşikopata bagladim.sizleri profil resminiz gibi hayal ediyom, september bigunde yika be bacim su elini yuzunu kapkara..ozz heran saldiracak gibi, lola fazla masum,34 bta cok kibar gamzen cok tatli öpesim geliyi.yettim gari misss.bi aydayi cozemedim bigun oyle bigun boyle. Kiz benim yasadiklarim normalmi, tirsiyom kendimdenn
BU YAZDIKLARIMI HERKES HEPSİNİ OKUYACAK VE YORUM YAPACAK ONA GÖRE . G.TÜM ÇIKTI YAZACAM DİYE. ( BİZİM ORALARDA KÖY DÜĞÜNLERİNDE OYNAMAYANIN G.TÜNDE ÇIBAN ÇIKSIN DERLER KINA GECESİNDE ) BENDE SİZE DİYORUM OKUMAYANIN VE YORUM YAPMAYANIN G.TÜNDE ÇIBAN ÇIKSIN
minik bir hesap yaptım iş bankasının kredi oranlarıyla.
ev kredisi çekiyorsun
200,000 tl. 120 ay taksitle kredi çektin. geri ödemesi:
2773,15 tl taksitle toplamda 332 778,00 tl
yani 10 yılda 132.778,00 tl bankaya faiz ödüyorsun.
10 yıl sonra zaten eski ev almışsın en az 5 senelik ev almış olsan. 10 yıl sonra o evin edeceği 250.000 tl olsun. 15 senelik daire. ama evin yeni olsa ve prim yapacak bir merkezde yer alırsa o ayrı o zaman 200 binlik ev 400 bin bile olur
neyse.
benimkini hesaplayayım bir de.
ben aylık 1100 tl kira veriyorum. 1100*120= 132 000 tl 10 yılda kira ödüyorum. senin bankaya 10 yılda ödediğin faizle aynı.
sen aylık 2773.15 tl taksit ödüyordun. ben kira verdiğim için o kadar taksit ödeyemem dersek senin verdiğinden 1100 tl ödediğim kirayı düşersem ben ayda 1673 tl biriktirmeye başlıyorum. 10 yıl sonra 200 760,00 tl para biriktirmiş oluyorum.
ki bunda 10 sene boyunca benim de eşiminde maaşlarına zam gelmediğini düşünüyorum. her ay 1673 tl koyuyor gibi hesapladım.
şimdi benim içinde oturduğum evi sattılar 370.bin tl ye. yani şunu diyorum ben bu arada para biriktirirken 370 bin tl lik 3+1 160 m2 havuzlu güvenlikli lüks sitede oturuyorum. şuan kredi ile 200 bin tl ye ev alacak olsam 3+1 ama en az 5-10 yıllık 120 m2 ev alabilirim . bu da prim yapmayacak bir ev olur. iyi bir mahalle olmaz.
sen şimdi diyorsun ki 10 yıl sonra biriktirmiş olduğun 200 bin tl ye ev bulamazsın fiyatlar artmış olur. evet öyle ama ben bu 10 yılda kendimi sıkıp edip borcum var sıkıntısı çekip eski evimi yenilemeye çalışıp durmayacağım. beğenmedim sıkıldım mı topla eşyaları taşın daha güzeline.
200 bin e kredi ile aldığımız ev süper prim yaptı diyelim 10 yıl sonra ödediğin toplam para değerine gelsin. 332 bin olsun. ve sen ne kar da olmuş olursun ne de zararda. 10 yıl sonra 15 yıllık eski eve 332 bin tl vermiş olursun.
ama ben 10 yıl da 200 bin tl biriktirirken maaş zamlarıyla falan ayda 1000 tl fazla para biriktirsem 10 yıl sonra 300 binim olduğunda gidip de eski 15 yıllık daire alacağıma sıfır güzel gönlüme göre bir daire alabilirim. 10 yılda lüks evde hayat standartım yüksek olarak yaşayabilirim vs. vs.
aman neyse
şimdi tarla arsa olayına geleyim.
arsa almak güzel. hatta tarla alıp sonra imar geçip arsaya döndümüydü bi de prim yapacak yerdeyse süper ötesi kar edersin. işte bunu bulmak önemli. ihtiyacın olduğunda anında satabiliyor olmak önemli. tarla alıp 5-10 yıl oraya verdiğin parayı unutmak gerekiyor. babam der durur biz geldiğimizde buralar bomboştu zamanında ev alacağıma 3-5 tane arsa alsaydım şimdi her birinden müteahhit e verip 5 er daire kazanırdım 15 dairem olurdu diyor. evet doğru.
benim planımı anlatayım bir de onu dinleyin.
eskişehir de öğrenci çok fazla ve yurt ortamı yeterli değil. kaldı ki 1+1 evlerin kirası ortalama 500 tl. ben öğrenci olsam 2 kişi çok rahat eve çıkarım yurt da takılmazdım.
ben şimdi elimde bir miktar para biriktirdim. bir tane esk de 1+1 daire alacak kadar nakit param mevcut.60 000-70 000 tl arası evler. ben 65 000 tl ye bi daire alıp 500 den kiraya vermeyi düşünüyorum. aylık 500 tl kira hadi her sene 1 ay boş kaldı ev diyelim 11 ayda 5500 tl bana para getirsin. 5 yıl kirayı 500 den hesaplayacağım halbuki her yıl 25 tl zam gelse 5 yıl sonra 625 tl olur kira. ilk 5 yıl 500 tl den diğer 5 yılı 650 tl den hesaplarsam
500x11=5500 tl x 5 = 27500 tl.
650x11=7150tl x 5 = 35750 tl
toplam 10 yılda bu evin bana getirisi
63 250 tl.
alın size kira evi ödedi.
10 yıl sonra birisi bana hayrına 1+1 daire hediye etmiş gibi oldu
tabi bu arada ben para biriktirmeye devam ettim boş durmadım. 3 yıl sonra bi 1+1 daha aldım 10 yıl sonunda benim 4 tane 1+1 dairem olmuş olacak. 10 yıl sonra ayda 2000 tl bana kira gelecek ve 20 yıl sonra tüm evler kendi kendini ödemiş olacak ve ben emekliliğimde 4 tane 1+1 apart sahibi olacağım hiç para ödemedenben bir de para biriktirdim bu arada aynı zamanda 10 sene de yılda 20bin biriktirsem 200 bin civarında bir param olacak. ki ben aslında hesapda dikkat ederseniz 20 yıl boyunca para biriktiriyor gibi olacağım çünkü apartlardan devam lı bana kira gelliyor ya 300.000 tl diyelim en iyisi biz . 20 sene de 300 bin biriktirip bir de 4 tane bedava apartım oldu hem de faiz e karışmadan helal yollarla
şimcik düşünün taşının. benim yapmayı düşündüğüm yatırım planımı beğenecekmisiniz yorum istiyorum.
karı kocaya özel havuz olmuo ama aile hamamları oluo kiralıosun istediğin saat için çoluk çocuk yada sadece kocacığınla başbaşa keselen yıkan aklan paklan tabi adamın eli kolu durmuo sen şişşşttt falan modundasın böyle bi yer tecrübeyle sabityok hayatım bayan erkek ayrı havuzlar var.
aynı havuzdada girebiliosun ama bikiniyle gircem ben dersen ayrı havuza orda encek tesettür mayosuylayok hayatım bayan erkek ayrı havuzlar var.
canm adenya ve bera bizi aşıyor başka bi alternatif bulamazsak akropol yada grand akça olacak gibihe bi de bütçeni biraz fazla ayırdıysan Adenya var. Müüükeeemmmeeelll.
akropol de iyimiş ama . Fiyatları da iyi. ama kapalı bayan havuzunun üstü açık değil. Güneşlenemezsin :S Bana sadece yüzmek yeter dersen akropolu tercih et
akropol olabilr diyosan onu tercih et. grand akça da fena değil ama akropol baya iyimiş.canm adenya ve bera bizi aşıyor başka bi alternatif bulamazsak akropol yada grand akça olacak gibi
ben zaten yüzmeyi sevmiom benm derdim kocamın etrafındaki kadınlar bacım ecücük kıskancımdırda
herşey dahil düşünüyoruz canm bide aile oteli tabi yabancı turist mümkünse olmayan
bu yaz olimpos, kaş, fethiye ölüdeniz, Marmaris akyaka , bodrum diye kıyıdan kıyıdan gezmek istiyoruz ama kısmet bu işler daha net bir plan yapmadık
biz eşimle motorla egede koyları dolaşa dolaşa gittik..15 günde izmirden datçaya kadar gittik..otel tatili bana göre değil..hapishane gibi..burdan taaa antalyaya bodruma gidiyon dört duvar arasında hiç biyer görmeden geri geliyon..çocuk olmazsa motorla,olursa da karavanla devam etcez tura..
Biz de sevdiceğimle baş başa bi tatil istiyoruz ama pek mümkün gibi görünmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?