teşekkürler cevapladığın ıcın cok nazıksınmakarna küçük bir çorba kasesi kadar ve sadece haşlanmış yağsız istersen kepekli makarna da koyabilirsin istersen koymayabilirsin de ama makarna bu salatada doyurucu oluyor çabuk acıkmanı engelliyor
rosalinda ton balığı sevmediği için içine haşlanmış yumurta koyuyordu öyle de deneyebilirsin
Ben açık renk seviyorum evde. Uçuk bi sarı ya da çok açık bi krem rengi gibi..tüm evin rengini seçeceğiz her odanın ayrı renk olmasını sevmiyorum dolayısıyla mutfağa da karışmış olacak tabi evlenirken evimizin rengine ben karar vermiştim bambu yeşili olmuştu tabi biraz koyu kaçtı bu defa nu başıma kakacak kesinnnn
Ben açık renk seviyorum evde. Uçuk bi sarı ya da çok açık bi krem rengi gibi..
Nüyans?bende nüyanslı bir beyaz olsun dedim soğuk bakmadı bizimki ama nüyans olarak ne renk olur bilmiyorum tatlı bir mavi mesela
ben beğendim çok güzelmiş kir götürür hem de. modern duruyor. güle güle kullan canım.Kizlar haliyi dün aldim.yorumlarinizi bekliyorum
Nüyans?
Bu uzun yazinin hatirina canim yarin yeniden basliyorum.allah razi olsunben beğendim çok güzelmiş kir götürür hem de. modern duruyor. güle güle kullan canım.
nazen bakalım gelecek mi bi daha. gelirse bırakmayalım onu da zayıflamadan
şimdi sibelcim. sen diyet falan yapmıyorsun sadece her istediğinden belli ölçülerde limitde yiyebiliyorsun. bugün canın çok baklava istedi diyelim. sabah az ve dengeli yiyorsun ve öğlen ne istiyorsan ye kalorisini hesapla akşama kalori hakkın kalırsa mesela 200 kalori kaldı akşama onu hafif şeyler yiyerek doldur. yüksek kalorili şeyleri öğlen ye. ben yaş pasta yiyorum öğlen. kemalpaşa falan görüyorsun yemediğim tatlı yok. kalori programı kullanıyordun zaten. ordan mutlaka hesapla. evde spor yapma şansın var mı bilmiyorum ama spor yapmadan da zayıflarsın eminim. bi 10 kilo ver önce 70 ol. hem kilon azaldığından sıkışmadan rahatca sporunu yapabilirsin. şimdilerde yapacağın spor sadece yürüyüş olsun. kendini diyetteyim diye kasma değilsin. sadece yediğin şeylerin kalorisini biliyorsun ve ona göre yiyorsun. istersen 900 kaloriyi yaş pasta ile doldur sana kalmış. az kalorili ama tok tutacak şeyler yersen daha az zorlanırsın. susu pilav yemiyorum diyor. aslında yiyebilir. ben hertürlü yemeği yiyorum. bugün kuru fasulye tereyağlı pirinç pilavı cacık vardı öğlen koca bi porsiyon patlayana kadar yedim. şimdi akşam yemek yemeyi düşünmüyorum. kızıma yemek hazırlayacağım o yerken zaten bende doyuyorum. sende seninkilere yedirirken akşam zaten doyarsın merak etme. bugünden itibaren başlıyorsun. haftaya sen birinci olacaksın kilon çok olduğundan hepimizden fazla vereceksin biliyorum. bakalım haftaya sana ne diye hitap etmemizi isteyeceksin. müstakbel birincimiz.
ben 83 kiloydum. biraz dikkat ettim yediklerime 79 oldum. 79 dan sonrada kalori sayıyorum. şimdi 68 kiloyum. seneye de 58 olurum. her yıl 10 kilo gidiyor. benim için süper. sen de acele etme yavaş ama sağlıklı kilo ver.
bak bu kadar yazı yazdım sana ona göre. bırakmak yok devam. bugün başladıkhergün buraya menülerini yaz. değerlendirelim. eleştirelim. 15 gün böyle devam et sonra zaten menü yazmaya gerek de duymazsın öğreniyor insan.
Ben sarıyı tercih ederdim çünkü sıcacık bir renk.. Mavi soğuk..rengin kırık hali içine başka bir renk olacak ama belli belirsiz duracak
Ben sarıyı tercih ederdim çünkü sıcacık bir renk.. Mavi soğuk..
mavi ya hastane gibi olur ya da erkek çocuk odası gibi
merhaba o mis salatanın tarıfını paylaşırsanız sevınırım
34bta26 salatası
malzemeler;
1 kutu light ton balığı
1 kase haşlanmış makarna
çeyrek demet maydanoz
dilediğiniz kadar göbek &marul& kıvırcık ne varsa
isteyen taze soğanda konulabilir
yeşillik kısmı zevklere bağlı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz,pul biber
hepsini karıştırrrr zaten kocaman bir kase oluyor sonra afiyet olsun
Ben kendi sevdiğim gibi çevirdm onu tabi:)
ton balığı sevmiyorum, maydonoz da sevmiyorm.
benmki şöyle ;
1 yumurta tavasını su doldur 1 avuc kuru makarna at içine kepekli olsa daha iyi olur. pişince 1 kase olcak o . sen diğerlerini doğrayana kadar o pişer zaten.
marul göbek kıvırcık ne istersen sana kalmış dogra göz kararı, bi tane domates minik minik, bi tane küçük salatalık minik minik, bi tane havuç , bi avuç mısır , bi kaç tane közlenmiş biber doğra . sonra o haşlanan makarnayı süzüp dök içine. üzerine yağ , azcık limon koy. üzerine biraz pul biber- nane ve en önemlisi 1 çay kaşıgına yakin kimyon atıyorum benim püf noktam bu . tuz olarak da çeşnili tuz kullanıyorum. tuzot yani . ya da bimde hürrem diye var. nasııı güzel oluyo nasııııı. sanırsın karnıyarık yiyorum
O zaman bile derdim göbüşümmüş hala göbüşümÇok istiyorum kilo vermek, özellikle göbüşümden kurtulmak :/
Kaloriyi nasıl hesaplıyoruz? Ve neye göre günde kaç kalori almamız gerektiğine karar veriyoruz?
Ne demek niye sen, kocana onları yedir ki daha çabuk hamile kal şapşik şey.ya buna niye ben bakıyorum ?
yaaa benide bul benideO zaman bile derdim göbüşümmüş hala göbüşüm
Hangi aylarda geldiğini hatırlıyor musun?yaaa benide bul benide
sabah 7 de işe gidiyorum bu yüzden 06:25 te kalkıyorum işe gitmeden önce 1 haşlanmış yumurta yiyorum bazende 1-2 gün kurusu kayısı yiyorum yanında
öğlen yemeklerinde iş yerinde yiyorum pilav makarna gibi karbonhidratları en fazla 3 kaşık alıyorum hergün yoğurt menüde ne yemek varsa onları yiyorum (sebze, köfte, sulu yemek falan) çorba varsa çorba alıyorum yani çorba ana yemek ve yoğurt şeklinde oluyor öğlen yemeklerim.
öğle yemeklerinden 1 saat sonra yeşil çay içerim.
Akşam yemeklerim evde 19:15 civarı oluyor bir gün önceden kendim pişirmiş oluyorum dolayısıyla az yağlı sağlıklı pişirme metodlarıyla ana yemek yapıyorum ( karnıyarığı patlıcanları kızartmadan yaparım, türlü , taze fasulye, az patetaesli sulu köfte (patateslerini eşime yediririm) az pirinçli ve az yağlı dolma ) salata, yoğurt olur yanında yemeğin yanında ya çorba olur yada makarna pilav çorba yaptıysam 1 kepçe içerim makarna pilav yaptıysam 1-2 kaşık alırım .
2 günde 1 yemek pişiririm , yemek pişirmediğim günler masayı ve mutfağı topladıktan sonra 1 saat bisiklet çeviririm bisikletten sonra çok az meyve yerim eşime hazırlamışken bi kaç tanede ben yerim akşamı böyle kapatırım
porsiyonlarım hiç dolu dolu olmaz, haftada 1-2 kere kuru yemiş yerim , hafta sonu geç kalkıp sağlam kahvaltı yaptığım için 2 öğün 1 ara öğün olur.
yani anlayacağın hiç birşeyden kısmayıp kendimle savaşarak vermedim herşeyimi yedim tatlıyı kestim sayılır eşim alırsa az aldırırım 1-2 dilim yer gerisini ona yedirtirim ve ortadan kaldırırım kendim yaparsam haftasonu masum şeyler yapıp az yaparım ve gündüz yerim tek seferlik olur.
karbonhidratı artık porsiyon olarak yemiyorum 1-2 kaşıkla sınırlıyorum.
haftada bir genelde cuma akşamı oluyor kızartma yaparım eşim çok sever teflonda az yağda kızarttığım köfteleri yerim domates ve ayram ile diğer kızartmaların tadına bakarım sadece
bu şekilde besleniyorum senin yaptığın özel bişi var mı?? tavsiye edebileceğin bir spor beslenme şekli ???
Sana ilk cevabı da ben vermişimmerhaba aralık ayında tartıda 58 kg (boy 159 cm) görünce kendime bir yuhhh çekip ocak ayında diyet ve spora başladım diyet arkadaşım.comda kalori sayıp haftada 3-4 gün akşamları kondisyon bisikletinde padal çevirerek 52,5 - 53 kg 'a kadar düştüm 38 beden üstüme rahat bir şekilde oluyor sorunlu bölgem kalçalarım ve üst baldırlarım hala fazlalığım var amacım artık kilo vermek değil sıkılaşıp incelmek yeni bir motivasyona ihtiyacım var aranıza katılmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?