- Konu Sahibi feylesof123
-
Dun yine yazamadim tansiyon ve boyun fitigi problemleri yasiyorum.Diyet motivasyonumda sıfır motive edende yok masallah:))dun gunu 1000 kalori ile kapattim.
bugunde biraz sagliksiz beslendim ama 950 kalori aldim.Kilomda 1 ileri bir geri.2 haftadir bir gun 72 bir gun 73 ertesi gun yine 72 odem mi tutuyorum bilmiyorum morel de sifir yani.
Cok gecmis olsun once saglik sonra diyet unutma:)))Cok cok ozur dilerim yazamadim ihmal ettim konuyu 2 gunum hastanede geciyor resmen hem diyet hemde su sevgili stresinden okulda siddetli bas agrisi mide bulantisi ve bas donmeso yasayip bayilmisim hicbiseyo hatirlamiyorum ama herkes cok kotu oldugumu soyluyor yarinda hastaneye gidicem valla su siralar serumdu suydu buydu falan filan derken hic kilo vermeyi beklemiyorum sahsen cokta sagliksiz oldu bu olay
Bu arasa tartilmistim sali gunu 61.3 cikmistim inanamadim kendime 1 hafyada 2gram verdigime cok uzuldum
Canim sana bi tavsiyem kalorisi kadar karbonhidrat ve protein miktarida onemli mesela gun icerisinde surekli az kalorili diye yulafli biskuvi, yulaf ezmesi, patates, elma tarzi seyler yersen alicagin kalori cok dusuk olsasa karbonhidrat cok yuksek, protein cok az oldugu icin bir dengesizlik yasayabilirsin tavsiyem kalorisi kadar protein ve karbonhidrat miktarinada bakip gun icerisinde aldigin karbonhidrat ve protein miktarini dengede tutabilmek ikisinide cok asiri alma ama ikisinide cok az alma boylelikle kilo vermen duzene girer ve hizlanir diye dusunuyorum sahsen ben oyle yapiyorum
Canim gercekten aklimda bu konu her yemek gordugumde bu konu aklima geliyo ama 2 gundur hastanelerde surunmekten yazamiyorum ne moral verebiliyorum nede tavsiye gercekten kusuruma bakma boyle olsun istemezdim ama bugun bitti butun hastane isleri kurtuldum artik hem moralde veririm tavsiyede gercekten kusuruma bakma artik rahatim istedigini sorabilirsin canim bugun diyetisyen bile sende cok bilgilisin diyetisyen ol dedi hatta
Yasimdan olgun gosterdigim kadar konusmamda olgundur cogu kisi oyle der :) valla cok memnunum bu durumdan yasitlarimdan biraz daha olgun olmak iyi birsey gercekten :) hatta profilimde resmimde var bakabilirsin her goren 18 saniyor
Sabah kahvaltim (230 kalori) ince ve kucuk bir dilim ekmegin ustune surulmus acili salca, 1 adet haslanmis yumurta, 1 adet domates ve salatalik, icine 1 tatli kasigi keten tohumu ve 1 cay kasigi tarcin dokulmus 1 kase light yogurt
Bir tavsiye vereyim; aci yemek metabolizmayi hizlandiriyor. sabahlari aci yemek hem tok tutar, hemde metabolizmamizin daha iyi calismasina yardimci olur.
Tarcinda ayni sekilde sagliklo ve kilo vermede yardimcidir. 1 cay kasigi tarcin 6 kalori.
Keten tohumununda kilo vermede yardimci oldugunu okumustum ve kullanmaya basladim. 1 tatli kasigi keten tohumu 37 kalori.
Benim hazirladigim light yogurt karisimini sende hazirlayabilirsin. Acayip tok tutuyor ve kasesi 98 kalori (tarcin ve keten tohumuyla beraber)
Sabah kahvaltim o kadar doyurucu ki hala daha bisey yemedim ve acta degilim :)
Yaptigim kahvaltinin besin degerlerinide yaziyim;
Yağ:8,93
Karbonhidrat:26,83
Protein:12,92
Toplam kalori:230
Simdi geleyim sadede:))) Dayanamadim veee simit yediiiim((( Ama aksam tavuk haslama ve salatayla telafi edeyim dedim sence olmusmu.
Bugun ablamla dayanamayip kazandibi aldik o kutuda satilanlardan ve yarim yarim yedikkalorisi 260mis yarim yarim yedigimiz icin 130 kalori falan aliyorum bence cokta fazla degil gibi ama bilemedim :/
Aksam yemegi olarakta 2 yemek kasigi taze fasulye, 1 cay bardagi yogurt ve domates yedim
Tase fasulye 72
1 cay bardagi yogurt 18
1 domates 22 kalori
Aksam yemegini ogle yemeginde yine biftek ve patates yedigim icin hafif tutmaya calistim :)
yiyeceklerin besin degerlerine nerden ulasiyorsun?
birde domates 12 kalori olmasi lazim. yani ben öyle biliyorum
Bu sabah yine ayni sekilde kahvalti yaptim. Sadece domates yemedim. Ogle yemegi olarakta biftek ve yaninda az miktarda yagsiz patates kizartmasi yedim aci salcayla beraber
Kazandibi hafif bir sutlu tatli diye biliyorum sorun olmaz bence amaaaa aman patatese dikkat!Bugun ablamla dayanamayip kazandibi aldik o kutuda satilanlardan ve yarim yarim yedikkalorisi 260mis yarim yarim yedigimiz icin 130 kalori falan aliyorum bence cokta fazla degil gibi ama bilemedim :/
Aksam yemegi olarakta 2 yemek kasigi taze fasulye, 1 cay bardagi yogurt ve domates yedim
Tase fasulye 72
1 cay bardagi yogurt 18
1 domates 22 kalori
Aksam yemegini ogle yemeginde yine biftek ve patates yedigim icin hafif tutmaya calistim :)
Bu sabah rafadan yumurta, 1, 5 domates, 1 dilim ince kucuk ekmek ve 60 gr tarcinli keten tohumlu yogurt yiyerek kahvaltimi yapip yesil cayimi ictikten sonra hem kafami dagitmak icin hemde spor olsun diye bisikletle sahile gittim. Eve geldigimde sayactan gordum tam 1 saat 4 dakika surerek 17.02 km yol kat etmisim :)) hiz olarak sinirli oldugum icin 20nin altina inmedim hic hep hizli gittim sonra internetten baktim tam 550-600 civari kalori yakmisiim! :) Gaza gelip evdede 20 tane mekik cektim ve su anda tekrar yesil cayimi yudumluyorum. Bisiklet isi cok yoruyomus gercektenAma okulum oldugu icin haftaici suremesemde her hafta sonu sabah 10-12 arasi 20-25 km araai bisiklet surup eve gelipmekik cekerek bi nevi spor yapmayi dusunuyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?