Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Şafak 69

Kalori
[1] Ülker – Çikolatalı Gofret (38g) 0.4 adet 83.2 83.2
[2] Ayran 1 ADET 92 92
[3] Tavuk But (derisiz) 100 GRAM 128 128
[4] Patates (haşlanmış) 1.5 ADET 150 150
[5] Fıstık 0.5 AVUÇ 75 75
[6] Ayran 0.5 ADET 46 46
[7] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
[8] Sucuklu Yumurta 1 PORSİYON 340 340
[9] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55 55
[10] Tahin Helvası 15 GRAM 77.4 77.4
[11] Pekmez 2 YEMEK KAŞIĞI 128 128
Toplam : 1284.6 kal.

evet benim eşim sporcu ve oda protein çok tüketir genelde.1 ay düzenli spor yapsın hemen pazuları çıkar bizim evde haliyle bir spor odası var eşimin vücut geliştirme ünitesi dambılları falanda var.banada her defasında küçük ağırlıklarla çalışmamı söyler bende hiçbir zaman öyle kasların olamıcanı yüz defa söylemiştir herhaldeama ben zaten sıkı bir vücuda sahibim(sürekli yürüyüş ve twester yaptığımdan sanırım)birde ağırlık çalışınca kaslanıcam diye korkuyorum olmaz ama yine de tedirgin oluyorum

Selam arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli..
malumm bizim ufaklık bir türlü düzelemedi ortalıkta bir salgın var sormayın..
zaten diyet miyet hak getire 1 hafta boyunca cozuttum ..öyleki
eşim izin vermedi tartılmama moralim bozulur diye..
bugünden itibaren başladım yine..

Merak ediyorum 1 tane ananas toplam kaç kalori ???
sitelerde galiba dilim olarak koymuşlar kaloriyi...

Düşük kalorili olduğunu biliyorum ve tatlı krizim tuttuğunda yemeyi düşünüyorumda....

Ne kadar şanslısın ya, hem eşin de bu konuda bilgiliymiş :)

Onun yardımıyla çok güzel sonuçlar alabilirsin...

Bana da destek olacak bilinçli birileri olsa keşke etrafımda

Ama olsun sizler varsınız, o yüzden burayı çok seviyorum

Son düzenleme:

canım ben 1.5 ay önce başladım ilk hafta 3 kilo verdim , sonrasında haftada 1.5 kilo kadar son haftalarda 1 kilo verdim ama şu iki haftadır kilom aynı fakat regl olamadım bir haftadır bekliyorum şişkinliğim var belki verdim de ondan anlayamıyorum olabilir .. iki haftadır hep 56.6 aşağı yukarı oynamıyor sporu her akşam yapıyorum bir tek geçen hafta 3 akşam gidemedim ama pazar gününden beri yine aksatmadım... boyum 163 hedefi 54 koydum ama duruma bağlı verebilirsem biraz daha aşağı çekebilirim 52 ideal aslında

:)))))) off keşkee burdada yağsa öle bir karr, istanbulda daha kar göremedikk doya doyaa..

ayyy sen camdan bakmıyosun galiba göz gözü görmüyo kardan ama tuttumu dersen o biraz zor :26:

moralini bozma canım başarırsın sen moral bozacak bişey yok sende proteini çoğalt bir müddet tamamen kes karbonhidratı yeterki önce karar ver önce beyinde bitir sonra gerisi gelir ve spora ağırlık vermelisin :97:

serapcım burda hiç bişey yokk anlamadım benn burasıda istanbull:))))

Ben Büyükçekmece deyim canım burasıda İstanbul şimdi teyzemle konuşuyordum oda ataşehirde orada da gözgözü görmüyormuş hemde yerlerde de tutmuş :44:

Son düzenleme:
KAHVALTI
süt (tam yağlı) - inek 100 gr. 62 cal.
çavdar ekmeği 1 dilim 63 cal.
zeytin (siyah) 15 gr. 30 cal.
maydanoz 10 gr. 4 cal.
kuru kayısı 2 ad. 33 cal.

1. ARA ÖĞÜN
yeşil çay - şekersiz 1 kupa 0 cal.
kuru kayısı 3 ad. 50 cal.
fındık 10 gr. 65 cal.

ÖĞLE YEMEĞİ
muz 1 ad. 100 cal.
kuru kayısı 1 ad. 16 cal.

2. ARA ÖĞÜN
elma 1 ad. 60 cal.

AKŞAM YEMEĞİ
portakal 1 ad. 50 cal.
elma 1 ad. 60 cal.

676 cal.

bugün kendimce sağlıklı bulduğum bir beden temizliği yapmak istedim şuana kadar iyi gitti ...
sırf meyve olunca haliyle kalori düşün onu biraz yükseltmem gerek en iyisi akşam bir nar yada bir muz daha yemek yada marketten kuru erik alabilirim oda listeme uyar

Son düzenleme:
ne güzel yaa benim işyerim esentepede şişli tarafında evime tilerde hiç bişey yokkkkk :))))

sen şehrin iç kesimlerindesin oralarda binalar yüksek sokaklar kuytu kalıyor sanırım o yüzden kar yere düşene kadar erir zaten bizim burada da durdu şuan ama beylikdüzü bembeyazmış :97:

gece buralarada düşerrrr umarımm :)))))

evet şöyle bir yağsa heryer bembeyaz olsa tüm mikroplar ölse salgınlar bitse :97:

KAHVALTI
süt (tam yağlı) - inek 100 gr. 62 cal.
çavdar ekmeği 1 dilim 63 cal.
zeytin (siyah) 15 gr. 30 cal.
maydanoz 10 gr. 4 cal.
haşlanmış yumurta 1 ad. 77 cal.

1. ARA ÖĞÜN
yeşil çay - şekersiz 1 kupa 0 cal.
fındık 10 gr. 65 cal.

ÖĞLE YEMEĞİ
muz 1 ad. 100 cal.
kuru kayısı 1 ad. 16 cal.
lahana çorbası 1 por. 50 cal.

2. ARA ÖĞÜN
elma 1 ad. 60 cal.

AKŞAM YEMEĞİ
portakal 1 ad. 50 cal.
elma 1 ad. 60 cal.

sabah yediğim yumurtayı eklemeyi unutmuşum

803 cal.

Serapçım sadece meyve yiyerek dayanabiliyorsun, ne kadar güzel :)
Ben ne temizliği olursa olsun o kadar duramam, en azından bu aralar :111:

Kendin de söylemişsin, kalori az olduğu için sağlıklı seçenekler arttırmayı çalış canım :)
Ben meyve listeni beğendim...

Bugün Yediklerim
1 dilim çavdar ekmeği
1 tane haşlanmış yumurta
6 tane zeytin
100 gr tam yağlı beyaz peynir
2 bardak şekersiz çay

2 tane minik elma

Yarım porsiyon barbunya
Bol yeşillikli, 1 yemek kaşığı yağ ilave edilmiş salata
1 kase mantar çorbası

1 tane muz

300 gr tam yağlı yoğurt
100 gr tam yağlı beyaz peynir
3 tane haşlanmış yumurta

toplam: 1750 kalori :101:

Portein kısmını bilerek ve isteyerek abarttım ama umarım 4 yumurta nedeniyle bu akşam fenalık geçirmem :122:

bende senin protein listeni beğendim canım umarım işe yarar geçmişte mavis81 le yazılarınızı okudum da kafam karıştı sen yinede kalorini 1500 den taşırma bence mesela bu listede barbunya ve mantar çorbasından biraz kısa bilirdin ve bir yumurta eksik olsaydı ilk günden de fazla protein yüklemesi oldu

bende gidip kuru erik alıcam şimdi, bu saatten sonra biraz da ondan yerim .. bende dayanırmıyım dayanamazmıyım arasında gidip geliyordum hatta sabah akşamki tavuk soteyi aldım elime biraz yiyim kahvaltı yerine dedim düşüncem gitti geldi meyveler ve tavukta sonra serap kendine gel dedim ve tencereyi dolaba soktum :) korktuğum gibi olmadı hiç açlık çekmedim çektiğim yerde ağzıma bir kuru kayısı attım bol bol su içtim bakalım sonuç ne olucak

Evet kalori kısmına ben de katılıyorum, bu aralar yaptığım kaçamaklardan sonra 1700 küsür kalori almama hiç gerek yok

Ne kadar yumurta yediğimi de sonradan fark ettim aslında, aaa sabah kahvaltıda da yumurta yemiştim dedim kendi kendime ama geç oldu :)

Serap sen zaten gayet güzel gidiyorsun, iradelisin de :)
Seni mezun edeceğimiz zaman çok yakın gibi geliyor bana
Ama mezun olsan da burada olacaksın değil mi

yok yok ben buradan ayrılmam 54 te olsam onu biraz daha aşağı çekerim sonra biraz daha, yinede bırakmam sizi

Kızlar bişey sorucam.Bu soğukta karda kışta bende diyetle beraber günde 2 -3 litre su içiyorum da soluğu anında tuvalette alıyorum.Şükür sınıfım tuvalete yakın.Yemin ediyorum ders yapamıyorum resmen zırt pırt gitmekten .Çocuklar öğretmenim yine mi ellerinizi yıkamaya gidiyorsunuz diyor( çocuklara hijyen için sürekli ellerimi yıkamaya gidiyorum diyorum da ) Madem içtiğimiz anında gidiyor ki 5 dakikayı bulmuyor bu durum bu suyun diyete etkisini bilen biri açıklayabilir mi ??Gerçekten merak ediyorum.

Sorumu sorduğuma göre konuya giriş yapabilirim.Yaklasık 3 hafta önce diyetisyene gittim.Boyumla kilom aynı.6ay içerisinde ağır bir depresyon geçirdiğim için ki hala etkileri devam etmekte eylulun basından bu yana 9 kılo aldım.Hayatımda ilk defa bu kılodayım su anda.Ve basladım diyete.Yalnız doktor metabolızmamın yavas oldugunu soyledı.Bu da sanırım kılo vermemde engelleyici durumunda Doktor 1500 kalorılık bir diyet hazırladı bana.Butun yıyeceklerı grupladı.Tahıl grubu,süt grubu,et grubu diye.Herneyse ben kendı kafama gore yapıyorum bişeyler.Bugun ne yedıklerıme gelecek olursak(ne yemedıklerım demek daha dogru olur sanırım )

Sabah = Lıght süt ve nesfit. yaklasık 200 kalorı
Öğlen = 4 yemek kasıgı susuz nohut+ 3 yemek kasıgı pılav cacık= yaklasık 300 kalorı
Ara=bır avuc beyaz leblebı (160kalorı)
Aksam=Sehrıye corbası(ama arpa sehrıyesı baya vardı ) 1 kucuk domates+1 salatalık+2 zeytın+1,5 dilim kepek ekmegi. 400 kalorı d

Günün kaçamakları:18:= 1 cay kasıgı bal,2 cay kasıgı dıyet recel,1cubuk bıskolata 1 tane eti bitter stıck cıkolata(200-250 kalori)

2,5 litre su ve bıraz sonra yapacagım 55 dakıka aerobik.

Hem kolay gelsin hemde Allah bizlere sabır versin arkadaşlarr.

slm kızlar sizce yaprak sarmanın 1 porsiyonunun içinde kaç tane vardır?ben biraz abarttım galiba yaçok şişkinlik yaptı aşağı yukarı 15 tane yemişimdir belki tadına baktımlarımla daha da fazladır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…