Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
merhaba arkadaşlar bir sitede yediğiiniz herşeyin kalorisi hesaplanıyor birkaç günddür bunu takip ediyorum bende kalori hesabı yaparak zayflamak istiyorum ancak şunu merak ediyorum gün içinde belirlediğimiz kaloriyi geçmemek şartıyla geç saatlerde yiyebilirmiyiz yada hamurişi falan tüketebilirmiyiz

10 gün sonra ilk kez tartıya çıktım ve 2.8 kilo vermiş olarak karşınızda bulunmaktayım, çok mutluyum :66::66::66:

Ama sabah tartıda gördüğüm rakamlara güvenerek bugün biraz fazla kaçırdım; simit, döner, pide...

Hepsinden az az da yemiş olsam kalori sınırını daha akşam olmadan zorladım :52:

01/06/20011
07/06/2011

Verilen kilo: 1,5 :66:
Mutluyum efem...

Çok tebrik ederim, mükemmel bir haber :65:

merhaba, sürekli takipçinizim ama anca üye oldum. Belkide sizin kadar cesaretli olamadım için bu kadar geciktim :59: bende ne kadar diyet yaparsam yapayım başarılı olamayacakmış gibi düşünenlerdendim. ama sizleri gördükçe aşka geldim. Benide aranıza alırsanız mutlu olurum :)

Hoşgeldin, sabırlı olursan ve pes etmezsen mutlaka kilo vereceksin :69:

selam kızlar......
bol sporlu az kalorilii günler olsun inşş

Teşekkürler Masumm, sana da bol sporlu ve az kalorili bir gün diliyorum :71:

hoşbuldum arkdşm, boy 151, kilo 69 :( . 5,5 ay önce doğum yaptım. 55 kilo ile hamile kaldım 76yla doğuma girdim, hastaneden geldiğimde 72dim. 1,5 ay içinde 69 a düştüm.düşüş o düşüş grm oynamadım. emzirmiyorum, öyle çokta yemiyorum ama kiloda veremiyodum. diyetisyene gittim mayıs 23 te, 1200 kalorilik diyet verdi. ona uymaya çalışıyorum. 69 la başladım, tartıda azalma var ama sabit değil bi aşağı bi yukarı anlamadım. Bu platformun diyetisyenden daha etkili olacağı kanaatindeyim.

Diyetisyenlerin her gelene 1200 kalorilik diyet listesi vermelerini anlamıyorum, benim gittiğim diyetisyen de önce 1300 sonraki gidişimde de 1200 kalorilik diyet listesi verdi. Şu an 1500 kalori civarında alıyorum yine de daha hızlı bir şekilde kilo veriyorum. Tek başına kalori azaltmak yeterli değil, hareket şart.

merhaba arkadaşlar bir sitede yediğiiniz herşeyin kalorisi hesaplanıyor birkaç günddür bunu takip ediyorum bende kalori hesabı yaparak zayflamak istiyorum ancak şunu merak ediyorum gün içinde belirlediğimiz kaloriyi geçmemek şartıyla geç saatlerde yiyebilirmiyiz yada hamurişi falan tüketebilirmiyiz

Hoşgeldin :)

Benim için yasak yok, hamur işi de pasta-börek de tüketiyorum ama günlük kalori sınırı dahilinde.
Bir gün karbonhidrata çok yüklendiysem ertesi gün biraz daha protein ağırlıklı beslenerek dengeliyorum ve kilo da veriyorum :66:

Sadece geç saatlerde yemek yemekten kaçınıyorum, akşam 7-8'den sonra yemek faslı biter benim için. Bazen arkadaşlarla dışarı çıktığında yersin ama bunu bir alışkanlık haline getirmek kilo vermeyi zorlaştırır.

tebrikler uruzzzzz
ben hesaplamıyorum ya kaloriyi uzun sürüyor şöle kısa yoldan hesaplancak bir site ols akeşke:31::31:

tebrikler uruzzzzz
ben hesaplamıyorum ya kaloriyi uzun sürüyor şöle kısa yoldan hesaplancak bir site ols akeşke:31::31:

Ben birçok besinin kalorisini artık ezbere bildiğimden hemen hesaplıyorum kafadan.
Kalorisepeti ve kilotakibi de işine yaramadı mı canım?

kilo takibi çalışmıyor
kalori sepeti çok uzun ya tek tekk seçiceksn filann

Canım ayda 1 kilo vermek isteyen biri için 1200 kalori az değil mi:26: Normalde 1200 kaloriyle birza da haraketle haftada 1 kilo gidiyor

Eğer acelen yoksa çabuk sıkılmamak adına kalorini 1500 civarında öneririm :) 1200 gerçekten kısıtlayıcı sen 1500-1600 kalori civarında alıp günde 1 saat FAZLADAN yürürsen(normal hareket durumun ne bilmiyorum mesela ben her gün 1-2 saat zaten yürüdüğüm için FAZLADAN diye belirttim:) ) çok rahat 2 hafta sonra 1 kilo verebilirsin.:34:

BAŞARILAR:34:

Haklısın tatlım tabiki de, gönlüm öyle demiyor ama :27: Benim işim biraz masa başı gibi olduğundan şu an ve çalışma saatlerim uzun olduğundan çok fazla spor şansım yok ya da extra iş-hareket gibi bu nedenle sağlıklı bir 1200-1300 kalori beni anca keser diye düşünüyorum.. O 3 gün lesliyi de sabah 6 da kalkıp yapabileceğim ancak.. O nedenle besinlerimi kısmalıyım ama sağlıklı öğünler tercih edince zaten 1200 kalori çok rahat yetiyor de işin içine cısssslar girince 3500 ancak paklıyor :52::52:

10 gün sonra ilk kez tartıya çıktım ve 2.8 kilo vermiş olarak karşınızda bulunmaktayım, çok mutluyum :66::66::66:

Ama sabah tartıda gördüğüm rakamlara güvenerek bugün biraz fazla kaçırdım; simit, döner, pide...

10 günde 2800 gr. çok süper bir sonuç bence, herşeyden yiyerek hem de, vallahi bravo arkadaşım.. Darısı başıma :27:(mıza) Extra spor da yaptın mı canım?

önce bir sorum olacak, leslie dediğiniz nedir? aradım bulamadım ne olduğunu..

Leslie şu evde seyredip uyguladığımız videolardan, yürüyüş şeklinde yapılıyor, Leslie ile yürüyüş şeklinde aratırsan pek çok bilgi ve link bulabilirsin.. Dışarı çıkma imkanı olmayanlar için gayet güzel ve sonuç alınan videolar..

Ben seni daha çok tebrık ederım uruzcum :1:
Vallah harıka :nazar: :nazar:

uruzzz meselaa ben 4 zeytin yiyorum sabahları kaç gram yapar?

Ben zeytin başına şişire şişire 10 kalori diyorum canım :34:

uruzzz meselaa ben 4 zeytin yiyorum sabahları kaç gram yapar?

Masumum zeytinden zeytine fark var.
Daha önce burada Serap arkadaşımız vardı, onun hassas tartısıyla zeytinlerin kaç gram geldiğine bakmıştık :9: 1 tane zeytin 6-10 kalori aralığında olabilir, biraz daha irice olanlarını 10 gram say, minik olanlarını da 6 kalori kabul et :) Ben kendi yararıma olsun diye yediğim besinlerin kalorisini biraz şişiriyorum arada :1:

10 günde 2800 gr. çok süper bir sonuç bence, herşeyden yiyerek hem de, vallahi bravo arkadaşım.. Darısı başıma :27:(mıza) Extra spor da yaptın mı canım?

Çok teşekkür ederim :16:
Spor yaptım, bu 10 gün içerisinde sadece 1 gün egzersiz yapamadım onun haricinde diğer günler çok hareketliydim :)

Ben seni daha çok tebrık ederım uruzcum :1:
Vallah harıka :nazar: :nazar:

Ben zeytin başına şişire şişire 10 kalori diyorum canım :34:

Ben de senin gibi yiyeceklerin kalorisini biraz şişiriyorum :9:

Diyetisyenlerin her gelene 1200 kalorilik diyet listesi vermelerini anlamıyorum, benim gittiğim diyetisyen de önce 1300 sonraki gidişimde de 1200 kalorilik diyet listesi verdi. Şu an 1500 kalori civarında alıyorum yine de daha hızlı bir şekilde kilo veriyorum. Tek başına kalori azaltmak yeterli değil, hareket şart.

aslında doğru sölüyosun, verilen listeler genelde aynı. şimdilik 1200 ile başladık, cmrtesi kontrolüm var bakalım ne gibi değişiklikler yapacak. Hareket meselesine gelince2 aydır b-fit e gidiyorum. 15 gün öncesine kadar diyet yapmıyodum, sadece egzersiz 1 ayda 200 gr verdim sadece :79:
17 cm inceldim ama :) bakalım diyet eklenince son durum ne oldu.

Haklısın tatlım tabiki de, gönlüm öyle demiyor ama :27: Benim işim biraz masa başı gibi olduğundan şu an ve çalışma saatlerim uzun olduğundan çok fazla spor şansım yok ya da extra iş-hareket gibi bu nedenle sağlıklı bir 1200-1300 kalori beni anca keser diye düşünüyorum.. O 3 gün lesliyi de sabah 6 da kalkıp yapabileceğim ancak.. O nedenle besinlerimi kısmalıyım ama sağlıklı öğünler tercih edince zaten 1200 kalori çok rahat yetiyor de işin içine cısssslar girince 3500 ancak paklıyor :52::52:

:1: :1: Sen de doğru diyorsun :D

O zaman bence kalori kısıtlamasını yavaş yavaş yap birden metabolizman yavaşlamamış olur :) Mesela şimdi 1500e inersen kilo verceksin ama bi süre sonra vücut 1500e alışcağından kilo vermen durcak o zaman 1200e indirebilirsin diğer türlü tıkanma aşamasında işler çok zor oluyor :D

O cısssslar hayatın anlamı oluyor işte ama :D Uruz demişti bazen bilerek 2000 kaloriye çıkıyorum ben de aynı yollardayım, vücudu direk mahrum bırakınca o cısslar tekrar yenildiğinde hemen kilo olarak geri geliyorlar :52:

Hem zaten verilcek az kilon var niye bu acele yaza kadar vereyim gitsin mi diyorsun:1:

Spor yaptım, bu 10 gün içerisinde sadece 1 gün egzersiz yapamadım onun haricinde diğer günler çok hareketliydim :)

uruz baya hızlı gidiyorsun ne hareketleri yapıyorsun bu kadar :D Günde ne kadar vakit egzersize ayırıyorsun:61:

Offfff... en şişmanınız benim galiba...herkes çıtır...

uruz baya hızlı gidiyorsun ne hareketleri yapıyorsun bu kadar :D Günde ne kadar vakit egzersize ayırıyorsun:61:

Haftada 4 gün spor salonuna gidiyorum, bunun dışında ekstra spor yapmıyorum ama gün içinde yerimde durmuyorum, sürekli hareket halindeyim, her fırsatı kalori harcamak için kullanıyorum :9:

Aslında çok iştahlıyım, bu kadar iştahlı olmasam çok daha ve hızlı sonuçlar alırdım ama bu bile mükemmel bir sonuç benim için :)

10 gün kadar tartılmadım, bunun etkisi de büyük çünkü her gün tartıya çıkıp da azıcık fark görünce hemen pes ediyorum, bu defa önlemimi aldım, tartılmıyorum her gün :69:

Offfff... en şişmanınız benim galiba...herkes çıtır...

Canım kaç kilosun şu an?

Bugünkü menümü yazayım kızlar.........

SABAH: 2 dilim uno kepekli ekmek arasına 1 dilim üçgen peynir
200 ml süt
KUŞLUK: 3-4 kepekli çubuk
ÖĞLE: 1 tane hasanpaşa köftesi(galiba işyerimdeki aşçı kendisinden zayıf olmamı istemiyor)
yarım porsiyon pirinç pilavı
karpuz(aslında çocuk kafası kadardı ama ben az yedim:
SAAT 5 TE: 4 taze kayısı
AKŞAM: Yine yağsız pişirdiğim (mantar,domates,biber,soğan) kavurması diyeyim! İşte ondan 1 tabak yoğurt eşliğinde yedim.

:46::46::46:

Uruzum sen çalışmıyor musun.yoksa spor salonunda mı çalışıyorsun:1: haftada 4 gün spor....süper...:46::46:

bu arada ben 82 kiloyum.yaklaşık 2 ay önce diyete başladım. 90 dım o zaman.ama tartıda 82 yi göreli bu 2. yada 3. hafta olacak..gram değişmiyor.

Bugünkü menümü yazayım kızlar.........

SABAH: 2 dilim uno kepekli ekmek arasına 1 dilim üçgen peynir
200 ml süt
KUŞLUK: 3-4 kepekli çubuk
ÖĞLE: 1 tane hasanpaşa köftesi(galiba işyerimdeki aşçı kendisinden zayıf olmamı istemiyor)
yarım porsiyon pirinç pilavı
karpuz(aslında çocuk kafası kadardı ama ben az yedim:
SAAT 5 TE: 4 taze kayısı
AKŞAM: Yine yağsız pişirdiğim (mantar,domates,biber,soğan) kavurması diyeyim! İşte ondan 1 tabak yoğurt eşliğinde yedim.

:46::46::46:

Listen güzel görünüyor canım, hasanpaşa köftesi kalorili iyi ki sadece 1 tane yemişsin :)

Uruzum sen çalışmıyor musun.yoksa spor salonunda mı çalışıyorsun:1: haftada 4 gün spor....süper...:46::46:

bu arada ben 82 kiloyum.yaklaşık 2 ay önce diyete başladım. 90 dım o zaman.ama tartıda 82 yi göreli bu 2. yada 3. hafta olacak..gram değişmiyor.

Çalışıyorum ama kilo vermek için çok acele ediyorum, ondan olabilir :9: Benden çok daha zayıf kadınlar gelip spor yapıyorlar, bir de ay çok kilo aldım geçen hafta deyip üzülüyorlar, sinirim bozuluyor daha çok hırslanıyorum :1:

Back
X