Kızlar herkese iyi akşamlar size iki sorum olacak, öncesinde bir ön bilgi vermek istedim;
Okulda bir süredir içinde olduğum ve artık baş edemediğim bir durumu anlatmak istiyorum sizlere. Davranış problemleri olan bir öğrencim var. Yüzüme bakıp canım öğretmenim derken arkasını döndüğü gibi o...... ç....... demesine kadar şahit oldum. Arkadaşlarına ettiği küfürler, sınıf defterini kimse görmeden yırtması, arkadaşlarının eşyalarını çalma, yalan konuşma, teneffüste telefon konuşmalarımı gizlice dinleyip annesine ne konuştuğumu anlatma, ödevlerini yapmama, derste sürekli uyumsuz davranışlar neler neler yani.
Veli görüşmelerimi yaptım, hiçbir halta yaramayacağını bildiğim tutanaklar tuttum, çocuktur dedim affettim. Son bir haftadır iyiydik ta ki sınıftan bir arkadaşını çıkışta eve tehdit ve şiddetle götürüp ödevlerini yaptırdığını öğrenene kadar.
Bunun üzerine öğrenciye dönüp doğru mu bu dediğimde onayladı. İnanın yanlış hiçbir şey söylemedim, arkadaşına vurduğu ve tehdit ettiği için gerekli konuşmaları ve uyarıları yaptıktan sonra ödev konusunda seninle gerçekten uğraşmıyorum artık, kendin bilirsin dedim ve diğer öğrencilerime ders anlatmaya devam ettim (görmezden gelmeye çalıştım). Bu çocuk eve gittiğinde annesine öğretmen benim saçımı çekti, beni ittirdi sobaya düşüyordum az daha, bana küfür etti senden anca çoban olur başka bir şey olmaz dedi, eğer öğretmen sana beni şikayet ederse inanma ben hiçbir şey yapmadım diye bir dünya yalan uydurmuş (ilk kez olmuyor, annesi birkaç önceki yalan söylediği olayda gelip dersimi bölüp üzerime yürüdü okul yeni açıldığı zamanlardı. Ardından çok özür diledi ve tekrarlanmayacağını söyledi, araya kayınvalidesi girdi. Şahit olan yakın evlerden biri Jandarma'yı çağırmış fakat şikayetçi olmadığımızı söyledik olayın ardından.) ve annesi arayıp bana çok kötü laflar etti. Sen eğitimci misin, sen bizim kim olduğumuzu biliyoruz musun, köpek girse sınıfa senden daha iyi öğretmenlik yapardı vs vs. Seni şikayet edeceğim, yarın okula geleceğim Pazartesi de ilçedeyim gibisinden. Kendimi açıklamaya çalıştım fakat asla dinlemedi. En sonunda sesim yükseldi benim de. Elinizden geleni ardına koymayın, yarın okula gelip dersimi bölmeye kalkarsanız, önceki olayın tutanaklarıyla birlikte Jandarma'ya şikayette bulunacağımı söyledim. Arayıp sorduğumda şikayet hakkımın hala olduğunu söylediler.
Gerçekten profesyonelliğimi yitirip çocuğa karşı olumsuz duygular beslemeye başladım artık.Çok motivasyonum düştü ve yoruldum. Yazdan beri okulum ve öğrencilerim için işim dahi olmayan şeyleri yapıyorum, ama bunlarla karşılaşmak bana lanet ettirdi artık. Ve yalan yok korkuyorum. Eşim okula benimle gelmeyi teklif etti fakat gerek olmadığını söyledim. Herhangi bir durumda elim hep telefonda olacak. Durumlar böyle kısaca. Şimdi sorularımı yöneltiyorum;
1. Sınıf içine kamera koyup herhangi bir durumda kendimi savunmak istiyorum fakat bu suç mu? Yani diğer öğrencilerin velileri gerekirse izin vereceklerdir.
2. Yarın okula gelme ihtimaline karşın devamlı okul girişinde telefonumun kamerasını açık bulundursam bu suç oluşturur mu? Bu sorunun cevabı acil gerekli aslında.
Bu arada belirteyim çok küçük bir okuluz benden ve öğrencilerimden başka hiç kimse yok okulda. Müdür ve başka bir öğretmen arkadaş yok yani. Bir tek ben ve birkaç öğrencim.