İşyerinde sorunsuz ve cok adil bir ortamım var diyecek kaç kişi vardır sence? İster kamu ister özel..
Özelde olsam zaten beni yerler demişsin...Yahu insan her yerde insan...Kamuda da yiyorlarmış işte sonuçta..Ozelde çalışanlar cok dayanıklı da birtek sen mi naifsin?
Ben hem kamuda hem özelde çalıştım ve kamudaki ortamım cok daha kötü olduğu için özele döndüm...Yargıların yanlış yani..Tamam işyerinde berbat bir ortam olabilir ama intihar etme düşüncesi bunu aşırı abarttığını gösteriyor, fazla demoralize ediyorsun kendini...
Bir de olayı anlatmıyorsun,örnek dahi vermiyorsun çünkü burdakilerin o örneklere bu muydu diyeceğinden çekiniyorsun ve onun için de olayın vehametini bize aktarmak için sadece x kişilerinin yok artık dediğini söylemekle yetiniyorsun...Ne kaybederdin ki anlatsaydın,belki gercekten burda basit çözüm yolları sunulacaktı sana...Ama sen anlatsam ne kazanıcam demişsin...Aşırı karamsarsın ve bence bu karamsarlık, işyerindeki en ufak şeyi bile sana büyük mobbing olarak gösteriyordur..
Kendine acımaktan, işi iyi yapanlar ezilir diye kendini boş şeylere inandırmaktan vazgecip dişini gösterebilirsin...Güçlü ve akıllı bir karakteri kimse ezemez. Ya da şöyle düşün belki sana açılacak güzel bi kapı için ordan ayrılman gerekiyordur ama sen o kadar karamsarsın ki ayrıldıktan sonra olacak tüm kötü senaryoları yazıp kenara koymuşsun bile