• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamudan istifa etmek

İşyerinde sorunsuz ve cok adil bir ortamım var diyecek kaç kişi vardır sence? İster kamu ister özel..

Özelde olsam zaten beni yerler demişsin...Yahu insan her yerde insan...Kamuda da yiyorlarmış işte sonuçta..Ozelde çalışanlar cok dayanıklı da birtek sen mi naifsin?

Ben hem kamuda hem özelde çalıştım ve kamudaki ortamım cok daha kötü olduğu için özele döndüm...Yargıların yanlış yani..Tamam işyerinde berbat bir ortam olabilir ama intihar etme düşüncesi bunu aşırı abarttığını gösteriyor, fazla demoralize ediyorsun kendini...

Bir de olayı anlatmıyorsun,örnek dahi vermiyorsun çünkü burdakilerin o örneklere bu muydu diyeceğinden çekiniyorsun ve onun için de olayın vehametini bize aktarmak için sadece x kişilerinin yok artık dediğini söylemekle yetiniyorsun...Ne kaybederdin ki anlatsaydın,belki gercekten burda basit çözüm yolları sunulacaktı sana...Ama sen anlatsam ne kazanıcam demişsin...Aşırı karamsarsın ve bence bu karamsarlık, işyerindeki en ufak şeyi bile sana büyük mobbing olarak gösteriyordur..

Kendine acımaktan, işi iyi yapanlar ezilir diye kendini boş şeylere inandırmaktan vazgecip dişini gösterebilirsin...Güçlü ve akıllı bir karakteri kimse ezemez. Ya da şöyle düşün belki sana açılacak güzel bi kapı için ordan ayrılman gerekiyordur ama sen o kadar karamsarsın ki ayrıldıktan sonra olacak tüm kötü senaryoları yazıp kenara koymuşsun bile
Yorumun alni olsa opecektim valla 👏👏

Ben sizi çok iyi anladım. Tükenmişsiniz ve kendinizi çaresiz hissediyorsunuz. Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. İstifa etsem kimsenin umurunda olmaz. Torpilsiz yerleşen en çok hakeden ama en çok yorulan ezilen de ben oldum. O yuzden vazgeçmedim. Asıl ezikler onlar çünkü aşağılık kompleksi olan insanlar egolarını tatmin etmek için mobbing yapar. İstifa etmeyin. Kurumlar arası geçiş yapabilirsiniz. Eğer hiç gücünüz kalmadıysa ücretsiz izin alın. Biraz uzaklaşıp gücünüzü toplayın. Yükselme şansınız varsa bunun için uğraşın. Ayrıca evli bekar durumları da biraz etkili oluyor. Hayatınızda biri yoksa dahi varmış gibi yapın. Ben taciz, tehdit vs mobbingin her türlüsünü yasadim malesef. Nişanlanınca işler değişti. Sizin tükenmişliğinizi gördükçe daha çok üzerinize gelirler. Kimse gözünüzün yaşına bakmaz. İnsanın kaybetme korkusu kalmayınca daha da güçlenir aslında. İşinizi hatta hayatınızı kaybetmeyi göze aldınız madem dikilin karşılarına. Kendinizi savunun. Ne kaybedersiniz. Zaten vazgeçmişsiniz. En azından rahatlarsınız. Ben yaptım, çok da iyi oldu. Güçsüz görünmekten iyidir. Diğer tavsiyem konuyu tanıdıklarınıza anlatmayın. Size acıyan bakışları, soruları daha da bunaltır. Siz unutmaya çalıştıkça onlar hatırlatır. Hatta bazıları bundan zevk alır
evet tükendim, yıldım gerçekten. haklısınız istifa etsem nolcak bir masa boşalacak. latina gitti vay diye yas tutucak halleri yok. Bekarlığın kamuda net bir dezavantj olduğunu söyleyebilirim. Eğer bekar bi kadınsanız ya taciz ediliyorsunuz ya da kaale alınmıyorsunuz cidden. evlilik insanların gözünde bir mertebe oluyormuş, ama tabi bekarsan her işi yapman lazım. çünkü bekarsın. Anneme biraz şikayet etsem şükret işin var moduna giriyor bıraktım artık bir şey demeyi. Yüzümden canım sıkkın olduğunu anlıyormuş ee? o kadar. gerisi yok. ben de bıraktım artık. geviş getirir gibi arkadaşlarıma da anlatmak istemiyorum

Eskiden ben de öyleydim. Annem hep gençlikte sen karışma, hanımlığını bozma diye diye beni durdurdu. Baktım işler hanımlıkla yürümüyor, bayağı değiştirdim kendimi. Dilekçe verirken önemli bir konuysa, yirmi birinci gün cevap gelmezse yazarım üst yazıyı, yarın gidip evrak kayıt numarasını öğreneceğim memurdan diyorum. Kavga dövüş değil ama net olmak lazım. Kendini yenilemenin de yaşı ve zamanı olmaz bence, kırılma noktasına gelindiği anda başlanmalı. On seneyi geçti sendika üyeliğim var. Gidip mevzuatla ilgili bilgi almaya geldim diye tanışmışlığım var müdürle. Beni doğru yönlendireceklerine de güveniyorum
Ben bu hanımefendi cizgimden cikmak istemiyorum.ama bu net olamam, hic bir sey bilmiyorum ezilip buzuluyorum anlaminda degil. Tam tersi aslinda, hakkimi gayet sakince savunuyor olmam amirimi deli bile edebiliyor :) o istiyor ki kavga edeyim cirkefe baglayip eline koz vereyim ama ben onu yapmiyorum :)
Mevzuat ve haklarim konusunda ben de cok arastiririm bizde sendika olayi cok formalite yani amaçları uye toplamak o yuzden hic o toplara girmedim kendi arastirmami kendim yaptım bu surecte beni aydinlatan cok insanla da tanıştım
Ben ilk atandığımda cok saftim simdi ise daha kararli ve netim. Kirilma noktaları cok yasadim
Son zamanlarda bu pandemiyle birlikte en cok sagligim konusunda hassaslastim, çünkü zaten yeterince sorun yasadim bedel ödedim o yuzden biraz da sagligim icin stresli ortam olusmasina musaade etmemeye çalışıyorum çünkü tansiyonum çıkıyor hasta oluyorum

Özel sektörde tutunmak ve yükselmek için çok çabalamak gerekiyor. Mobbing kamudan daha fazla ve daha etkili. Bazı alanlarda iş görev kavramlarının ucu bucağı belli değil özelde. Devlette kanunlar net, yapmam bunu deme şansınız var. Dünya yansa maaşınız gününde yatar
Özel sektörde de bu gaarantilerin olduğu bir sürü firma var. Devlet üretim yapmaz hizmet verir yani tüm mezunların çalışması, hedef haline getirmesi için değil de azami giderle devlet işlerinin yürütülmesi için var kamu memurluklari.
Özel sektörde de işini iyi yapan kişiler için çok iyi imkânlar var. Ben ve eşim özel sektör çalışanıyız ve kamudan daha rahatız. Özel sağlık sigortası, pirim, tatmin edici maaş ve bir sürü yan hak en önemlisi de mesleki tatmin. Ben sadece belirli şehirlerde yaşama zorunluluğu yüzünden arada memur olayım diyorum.

Ben bu hanımefendi cizgimden cikmak istemiyorum.ama bu net olamam, hic bir sey bilmiyorum ezilip buzuluyorum anlaminda degil. Tam tersi aslinda, hakkimi gayet sakince savunuyor olmam amirimi deli bile edebiliyor :) o istiyor ki kavga edeyim cirkefe baglayip eline koz vereyim ama ben onu yapmiyorum :)
Mevzuat ve haklarim konusunda ben de cok arastiririm bizde sendika olayi cok formalite yani amaçları uye toplamak o yuzden hic o toplara girmedim kendi arastirmami kendim yaptım bu surecte beni aydinlatan cok insanla da tanıştım
Ben ilk atandığımda cok saftim simdi ise daha kararli ve netim. Kirilma noktaları cok yasadim
Son zamanlarda bu pandemiyle birlikte en cok sagligim konusunda hassaslastim, çünkü zaten yeterince sorun yasadim bedel ödedim o yuzden biraz da sagligim icin stresli ortam olusmasina musaade etmemeye çalışıyorum çünkü tansiyonum çıkıyor hasta oluyorum
Ben zaten düşük tansiyonluyum, sorun olmuyor kalbimin çarpması, bir ayılıyorum iyi oluyor hatta 😂 şaka bir yana size iş yüklediklerini düşünüyorsanız sesinizi çıkarın, yok böyle iyiyim diyorsanız elbette sizin kararınız.

Sorunlar zamanla aşılır, aşılmazsa da alışılır...
İşiniz var sıkı sıkı sarılın. Alternatif olarak başka bir kamu kurumuna girseniz belki orada daha kötü olaylar yaşayacaksınız. Özel sektör maaş sigorta olarak dahi sizi tatmin etmeyebilir. Branşınızı bilmiyorum tabi.

Ne yazık ki bunun sebeplerinden biri her yerde bekar kadinlara başka davranılması...

Bir gün evlenirsiniz angarya yüklemezler, hele eşiniz biraz da kalburüstü olunca çekinirler bile.

Ya da kendiniz dişli olacak yeri geldiğinde kavga edebileceksiniz. Gözünüzü budaktan sakınmayacaksınız..

Ne yazık ki ülkemiz gerçekleri... Bu gerçeklere o kadar alıştım ki intihar düşünmektense başka planlar yapın, sermaye biriktirmeye çalışın, ne bileyim arsa tarla almaya çalışın, birikim sermaye yaparsanız en azından ilerisi için başka bir seçeneğiniz olur. Savaşmayı mücadele etmeyi bırakmayın.

Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
Valla herkes bu tür sikintilar yaşıyor .
Bende iş yerinde çok çok çok mutsuzdum ama çalışmak zorundaydım çalıştım.

Kal ... Herşeye göğüs ger istismar olmadığı müddetçe 👍

Okuyorum da arkadaslar turkiyede yasiyorsunuz malesef teoriyle pratik birbirine uymuyor
Size o isi verenler ne yapsin bunu da dusunun.dort dortluk degil ki imkanlar.pandemi sartlari is yerini hazir edin deniyor ornek veriyorum.para kisitli,zaman kisitli,is cok.emin olun o mobbing sandiginiz davranislari amirleriniz mobing olsum diye degil.isi kotarmak icin yapiyor.onlarin ne yukleri var bilmiyorsunuz tabi.
İletisim her isin basi.bizim toplumda bi eziklik psikolojisi var yetisme tarzimizdan mi bilmiyorum hep ya ezen ya ezilen modundayiz...boyle algiliyoruz.cok yipratici ve yorucu
Kisisellestirmeden olaylara bakabilsek jem biz hem cevremiz rahat edecek
Size iletisim konusunda katilmakla birlikte kendi adima sunu diyeyim donusumlu calisan saglikli personelin 1 isi var yarim.gun çalışıp yarim.gun evde ben idari izinliyim 5 isim var pandemide de is yukum azalmadi donusumlu calisan evdeyse o is bende, nedeni de nasilsa evdesin kafasi
Amirler is yapmayanin isini de yapana yükleyebiliyor
Kisisellestirmeyelim okey ama dıştan bakanlar da her isi sen mi yapıyorsun demiştir çünkü her is icin baska elemanlari ariyorum :)

Hayır değilim.
İşyerinde sorunsuz ve cok adil bir ortamım var diyecek kaç kişi vardır sence? İster kamu ister özel..

Özelde olsam zaten beni yerler demişsin...Yahu insan her yerde insan...Kamuda da yiyorlarmış işte sonuçta..Ozelde çalışanlar cok dayanıklı da birtek sen mi naifsin?

Ben hem kamuda hem özelde çalıştım ve kamudaki ortamım cok daha kötü olduğu için özele döndüm...Yargıların yanlış yani..Tamam işyerinde berbat bir ortam olabilir ama intihar etme düşüncesi bunu aşırı abarttığını gösteriyor, fazla demoralize ediyorsun kendini...

Bir de olayı anlatmıyorsun,örnek dahi vermiyorsun çünkü burdakilerin o örneklere bu muydu diyeceğinden çekiniyorsun ve onun için de olayın vehametini bize aktarmak için sadece x kişilerinin yok artık dediğini söylemekle yetiniyorsun...Ne kaybederdin ki anlatsaydın,belki gercekten burda basit çözüm yolları sunulacaktı sana...Ama sen anlatsam ne kazanıcam demişsin...Aşırı karamsarsın ve bence bu karamsarlık, işyerindeki en ufak şeyi bile sana büyük mobbing olarak gösteriyordur..

Kendine acımaktan, işi iyi yapanlar ezilir diye kendini boş şeylere inandırmaktan vazgecip dişini gösterebilirsin...Güçlü ve akıllı bir karakteri kimse ezemez. Ya da şöyle düşün belki sana açılacak güzel bi kapı için ordan ayrılman gerekiyordur ama sen o kadar karamsarsın ki ayrıldıktan sonra olacak tüm kötü senaryoları yazıp kenara koymuşsun bile
Bence de çok azdır.
Evet hiç kamu deneyimim olmadı, ama insan ilişkileri konusunda çok becerikli görmediğim için kendimi öyle diyorum.
Örnek veremedim çünkü başka konulara girmem gerekiyordu, çalıştığım insanların arka planları nasıl insanlar olduğu gibi. Bunları söylemek istemiyorum. Örnek bu muydu diyen çok oldu, yoo örnek olarak bir şey demedim de burda. Hıı örneklerimi kücümseyen intiharı gerektirecek seviye görmeyen tabiki olur. genelde seninki de dert mi diye lafını kesip kendi derdini anlatan bi milletiz. Ama ben benimkinin bana ağır geldiğini biliyorum, başkasının derdimi hafifsemesi bir anlam ifade etmiyor.
pazarlama kısmını ben gerçekten yapamıyorum. İnsanlar başına gelen bir olayı ya da yaptıkları işi öyle güzel anlatıyor ki ben bu beceriye sahip değilim ya valla. kabul ettim bunu. yapamıyorum yani. O yüzden güçlü ve dişini gösteren bir tip de değilim. Sadece işimde iyi olduğum bilinir.

Ben zaten düşük tansiyonluyum, sorun olmuyor kalbimin çarpması, bir ayılıyorum iyi oluyor hatta 😂 şaka bir yana size iş yüklediklerini düşünüyorsanız sesinizi çıkarın, yok böyle iyiyim diyorsanız elbette sizin kararınız.
Ses cikartsam da kaale alinmiyor ki ne is yapıyorsun ki deniyor o yuzden tayin düşünüyorum ama pandemide şehir değiştirmek/ev tasimak da korkutuyor. Pandemi olmasa cok once giderdim

Eğer bekar bi kadınsanız ya taciz ediliyorsunuz ya da kaale alınmıyorsunuz cidden. evlilik insanların gözünde bir mertebe oluyormuş, ama tabi bekarsan her işi yapman lazım. çünkü bekarsın.

Yani evlensen işyerindeki sorunlarının büyük kısmı çözülecek...Peki senin görevin olmayan bir iş sana verildi ve sen karşı çıktın mı? Çıktıysan da sana evet yapacaksın çünkü sen bekarsın dendi mi açık açık? Eğer böyle bişey olduysa direkt bir üst amire çıkman lazımdı...Ortalığı yıkman lazındı memursun üstelik anında atılma korkun da olamaz

Yani evlensen işyerindeki sorunlarının büyük kısmı çözülecek...Peki senin görevin olmayan bir iş sana verildi ve sen karşı çıktın mı? Çıktıysan da sana evet yapacaksın çünkü sen bekarsın dendi mi açık açık? Eğer böyle bişey olduysa direkt bir üst amire çıkman lazımdı...Ortalığı yıkman lazındı memursun üstelik anında atılma korkun da olamaz
bizde çocuk yapan gencecik kadınlar emekli muamelesi görüyor:) heralde çözülürdü. Kimse bekarsın diye bu is sende demiyor elbette. Ama çok yakın tarihte yaşadım anlatıym madem bunu. ücretsiz izinden dönen biri çalıştığım yere vercekken benim çocuğum var dediği için vermediler. bu arkadaşım benden izin almamıştı çocuk yaparken:) ya da ben senin yerine çalışırım garntisi vermedim ona. Dillendirdim. Ve sadece dinliyorlar, biliyorlar çünkü böyle olduğunu. sessizlik, kabul, ama hiçbir şey yapmama.

evet tükendim, yıldım gerçekten. haklısınız istifa etsem nolcak bir masa boşalacak. latina gitti vay diye yas tutucak halleri yok. Bekarlığın kamuda net bir dezavantj olduğunu söyleyebilirim. Eğer bekar bi kadınsanız ya taciz ediliyorsunuz ya da kaale alınmıyorsunuz cidden. evlilik insanların gözünde bir mertebe oluyormuş, ama tabi bekarsan her işi yapman lazım. çünkü bekarsın. Anneme biraz şikayet etsem şükret işin var moduna giriyor bıraktım artık bir şey demeyi. Yüzümden canım sıkkın olduğunu anlıyormuş ee? o kadar. gerisi yok. ben de bıraktım artık. geviş getirir gibi arkadaşlarıma da anlatmak istemiyorum
Sizin için tek çözüm mücadele etmek. İstifa kurtuluş değil. Ben bütün ihtimalleri düşündüm. Öğretmen olsaydım müdürle, velilerle sorun yaşayabilirdim. Doktor olsam hastalarla, hastane yönetimiyle, tezgahtar olsam yine patronla sorun yaşayacaktım belki. Nereye giderseniz gidin, ne iş yaparsanız yapın bu tür insanlar karşınıza çıkabilir. Yağmurdan kaçıp doluya tutulabilirsiniz. Değmeyen insanlar için emeginizi heba etmeyin. Zamanla düzelecek, yavaş yavaş. Siz de değiseceksiniz onlar da. Sabredin. İstediginiz zaman özelden de konuşabiliriz. Dinlerim

Size iletisim konusunda katilmakla birlikte kendi adima sunu diyeyim donusumlu calisan saglikli personelin 1 isi var yarim.gun çalışıp yarim.gun evde ben idari izinliyim 5 isim var pandemide de is yukum azalmadi donusumlu calisan evdeyse o is bende, nedeni de nasilsa evdesin kafasi
Amirler is yapmayanin isini de yapana yükleyebiliyor
Kisisellestirmeyelim okey ama dıştan bakanlar da her isi sen mi yapıyorsun demiştir çünkü her is icin baska elemanlari ariyorum :)
Bu mobing degil bu siz iyisiniz her isi duzgun yapabiliyorsunuz o sebeple.ozel sektor olsa digerini isten cikarirlar ama kamuda malesef...bazisina is veriyorsun arkasindan duzeltmeye cabalamak daha zor.kamudaki en buyuk handikap bu malesef.yapamayan cikarilacak boylece is yuku size yuklenmeyecek.kesinlikle kurum calisanlari ozellesmeli

bizde çocuk yapan gencecik kadınlar emekli muamelesi görüyor:) heralde çözülürdü. Kimse bekarsın diye bu is sende demiyor elbette. Ama çok yakın tarihte yaşadım anlatıym madem bunu. ücretsiz izinden dönen biri çalıştığım yere vercekken benim çocuğum var dediği için vermediler. bu arkadaşım benden izin almamıştı çocuk yaparken:) ya da ben senin yerine çalışırım garntisi vermedim ona. Dillendirdim. Ve sadece dinliyorlar, biliyorlar çünkü böyle olduğunu. sessizlik, kabul, ama hiçbir şey yapmama.
Devlet bile cocugu olana idari izin verdi kamuda.bu size mobingden degil kamuda hep boyle alismislar.yanlis mi bence de yanlis

Bu mobing degil bu siz iyisiniz her isi duzgun yapabiliyorsunuz o sebeple.ozel sektor olsa digerini isten cikarirlar ama kamuda malesef...bazisina is veriyorsun arkasindan duzeltmeye cabalamak daha zor.kamudaki en buyuk handikap bu malesef.yapamayan cikarilacak boylece is yuku size yuklenmeyecek.kesinlikle kurum calisanlari ozellesmeli
Evet isimi düzgün yapiyorum elimden geldiğince de titizlenirim mesela bugün birkac yazi vardi hepsini arka arkaya yazdim sonra internette takildim bos kaldikca
Müdürüm bir yazi yazar misin dedi öğle arasiydi tamam dedim yemek yedim simdi pandemiden dolayi yemek konsunda da esnegiz nispeten, sonra yazdim gönderdim kafam rahatti
Ama dediginiz gibi calismayan adam çıksın o zaman o yapmayınca hemen lily yapar diyerek bana kitlenmesin o iş. Hani bir kez yapmakla bir sey olmaz ama bir kez yapınca hemen görevin oluyor uzerine yapışıyor bu sefer yoğun zamanlarda yetisemeyince stresten hasta oluyorum.

Evet isimi düzgün yapiyorum elimden geldiğince de titizlenirim mesela bugün birkac yazi vardi hepsini arka arkaya yazdim sonra internette takildim bos kaldikca
Müdürüm bir yazi yazar misin dedi öğle arasiydi tamam dedim yemek yedim simdi pandemiden dolayi yemek konsunda da esnegiz nispeten, sonra yazdim gönderdim kafam rahatti
Ama dediginiz gibi calismayan adam çıksın o zaman o yapmayınca hemen lily yapar diyerek bana kitlenmesin o iş. Hani bir kez yapmakla bir sey olmaz ama bir kez yapınca hemen görevin oluyor uzerine yapışıyor bu sefer yoğun zamanlarda yetisemeyince stresten hasta oluyorum.
Sizi cok cok iyi anliyorum...burafa bilenmeniz gereken amir degil ama isini duzgun yapmayanlar.amir de o isi duzgunce yaptirmak zorunda.o isi yapamayana tepki koyun

Devlet bile cocugu olana idari izin verdi kamuda.bu size mobingden degil kamuda hep boyle alismislar.yanlis mi bence de yanlis
idari izin çok başka. çocuk okula gitmiyor kreşe gitmiyor e başkası da bakmak zorunda değil sosyal devlet olarak el mecbur verdi. versin tabiki. ama bu insanlar evden çalışmadılar hiç. ya da pandemi olmasa bile normal zamanda onlara yapılan muamele bana yapılandan farklı. bu beni tüketmekten başka hiçbir halta yaramaz. onun çocuğu var diye ben kendimi paralamak zorunda mıyım. banane varsa. benim belki çocuğum olmuyor. ceza mı bu bana. alışmışlar diye bir şey yok bence yanlışsa yanlış. o zaman yapılmaması gerek. ama yapılıyor. Hoş bunun olmadığı kurumlar da var. o zaman bi kadın yönetici olmasın, ne bileyim çalışmasına varır bu iş. tam tersi kadınlar çalışmalı. kişiye bağlı biraz da bu.

Back
X