• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamudan istifa etmek

Allah ferahlık versin. İnsan hayatından daha kıymetli hiçbir şey yok. Baskı kuranlar varsa şikayetçi olun, hakkınızı arayın. Yolunda girmeyen işler varsa üst makama şikayet edin. İstifayı düşünecek kadar kötüyse şikayet ettiğinizde başınıza daha kötü ne gelebilir ki. Bırakıyorum deyip çıkarsınız

Evlenip yurt dışına gitmek için istifa ettim.Böyle bir seçeneğim olmasaydı kesinlikle etmezdim özel sektörü gördükten sonra daha da beteri işsizliği dibine kadar yaşadıktan sonra

kamudan istifa etmek için yürek yemiş olmanız lazım

Bu işsizlikte garanti iş bırakılmaz

Tayin isteyin , başka birimlere geçmenin yoluna bakın.

Hiç bir şey yapamıyorsanız kimseyle konuşmadan sadece gün içinde işinizi yapın.

İstifa edeceksin de ne olacak ?

Aylarca asgari ücretli bir iş bulayım diye başvuru yapacaksın her yere.

geri de dönüş olmayacak , ailen Gül gibi işini bıraktın diye başının etini yiyecek. Bir süre sonra sende kendini suçlayıp yanlış yaptım diyeceksin.

Hem özel sektörde yok mu sanıyorsun senin yaşadıkların.

Her yer aynı ... her yer

İş hayatı kurtlar sofrası maalesef

İşte politik ol, herşeyi duyma , herşeye cevap verme , işini yap geç ...

Bu devirde de kamudaki işi sakın bırakma sakın !
Katılıyorum harfi harfine en mantıklı yorumlardan biri.

Karşınızda 2 yol var bence.
1- psikiyatriste gidin ilaç alın, ilacı içince amir mi kızmış memur mu sövmüş umrunuzda olmuyor, dünya yansa "ay sigarama ateş çıktı" diyorsunuz. En azından kafanız rahat olur.

2- amir size eb fazla ne yapabilir? Uyarı-kınama-aylıktan kesme- sürgün- kovma. En kötüsüne siz zaten hazırsınız. O zaman a diyorsa b de, bağır çağıt, 2 günlük işi 10 günde yap, açığını ara, o pisleşiyorsa sen daha pis ol, sonuçta sen bu zamana kadar özveriyle çalıştın kıymetini bilselerdi, vicdan yapma. Kamuda böyle kim çalışırsa ona yükleniyorlar.

Ben de memurum, ve de hiç mutlu değilim. Araba çarpsa da işe gitmesem diye dua ettiğim, panik atak krizleri geçirdiğim, acillere düştüğüm çok oldu.
8.30da başlayan işe 8,15de gittim, şef vardı selam verdim, üst kata faks çekmeye gittim. Ve geldiğimde masamda yazı 8.45 itibariyle masanızda değildiniz diye savunma isteniyor. Yazdım, işe geliş saatim kamera kaydıyla sabittir, şahidim vardır, ayrıca 15 günlüğüne geçici gelen müdür gideceği son gün böyle bir şey yazdığı için iyi niyetinden şüpheliyim, kendisi son günğ diye öğleden işten ayrılmıştır, görev yerini niye terketmiştir diye. Evlendim 6 ay tayinim çıkmadı, müdüre gittim 1 gün izin ver ev bakalım dedim, eşin tutsun ev sanane onun tuttuğu evden dedi, neyse o müdür gitti ben gidemedim😂 yeni gelene dedim ki bana 19 gün yıllık iizn ver, döndüğüm gün istifa edicem, maaşım yanmasın, veremem dedi, dedim al istifa dilekçem burda 19. Gün sonunda işleme koy, ha bugun ha 19 gün sonra ben senin işine yaramayacağım bir daha, bana izin verilmezken 3le 3 toplayamayan 2 kelime konuşamayan ve hiç birişten anlamayan malın teki bir kıza 19 gün izin verildi. Niye zaten çalışmıyor diye. Bizim suçumuz çalışmak, neyse sonuçta 5 gün izin aldım da o 5günde de tayinim çıktı.
Gittiğim yerde de kampanya vardı, derece yapanlara yurtdışı gezisi diye, mğdür ben gitmem kim gitmek istiyorsa gitsin dedi, hayvan gibi çalıştım derece yaptım, bilin bakalım sonunda kim gitti😂 müdür tabiki.
Şimdi başka yerse tayindeyim. Bu müdürüm de andavalın teki, ama hiiiç dertlenmiyorum, he he müdürm aynen öyle diyorum, bir kulağımdan girip ötekindrn çıkıyor, kimseyi takamam bu yaştam sonra, derdi olan kendisi çözüm arasın, ben aradım çözüm yok işte takarım kulaklığı açarım oynak müzik kırıta kırıta çalışırım, varsın deli desinler, hayat akıllılat için çok zor zaten😂 buarada bir de öğle arası kitap okuyorum diye uyarı aldım, neymiş müdür karşı değilmiş de onun üstü müdür uyar demiş, dedim zaten ne geliyorsa okuma karşıtı olan insanlardan geliyor başımıza, cahil cühelaya bir de makam veriolar dedim, sonra kitapın resimlerini çekip bilgisayara attım ordan okudum. Artık kuyruğuma basmadıkları sürece çalıya dolanacağıma etrafından dolaşıyorum.
Bunlar bireysel yapılanlar daha niceleri, bşr de kurum içi olanlar var, torpille müdür olanlar, vasıfsız yükselenler, vekaleten müdür olup 4 katı maaş alanlar....

Bu het yerde böyle, özelde korkarlarsa üstlerinden çok yapamıyorlar,kamuda herkes mekan sahibi, insanın olduğu her yer böyle. Sanma ki biri diğerinden iyi. Birinde amirin kıl oluyor diğerinde iş arkadaşın. Ya kulağını tıkayacaksın ya dişini göstereceksin, içine atmakla kendini atmakla sorunlar çözülmüyor malesef. Kimse bu ne kadar çalışkan ne kadar naif aman onu üzmeyelim demiyor, sen güçlü olacaksın başka yolu yok.

Seninkisi baska aslında
Bu arada diger konundan sonra memurlarda tapu çalışanları memnun değil anketleri yayinlandi aaa dedim kiz konu açtı seslerini duyanlar oldu :)
öyle mi oldu senden duydum😆🤣benim derdimde mobbing cnn iş bir şekilde yapılıyor Allahtan sabir diliyorum napcam😆

Ya dünyada kötü niyetli ve işi gücü birbiriyle uğraşmak olan o kadar çok insan var ki. Bazen şaşırıyorum. Neden abi? Neden??? Bilmiyorum ya bana Allah bi kapıyı kaparsa diğerini açar gibi geliyor. İşsizlik istatistiklerine yüzde 800 ters bisey söyledim şu an evet. De yani. Önce sağlık bence.

Ben isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Yarın bir gün evlensen eş durumundanda mı yararlanamayacağın bi yer

Konu sahibi umarım mesajımı okursunuz malum epey yorum var 😊
Öncelikle ciddi ciddi intihar etmeyi düşündü iseniz bu durum deyim yerinde ise psikiyatrik bir acil sayılır en yakın zamanda uzmandan yardım almanız gerekir ( büyük ihtimal bu dönemde medikal tedavi ihtiyacınız olur bunu zaten gittiğiniz uzman doktor düzenler).
Onun haricinde psikolojik olarak bu kadar normal hissetmediğiniz bir dönemde hayatınızı bu denli etkileyecek bir kararı almak çok doğru olmayabilir. Bunu deme sebebim "kesinlikle istifa etmeyin" anlamında değil sadece gerçekten her açıdan tam iyilik halinde iken bu kararı almanız daha doğru olur diye düşünüyorum.
Bunlar haricinde çoğu kişi böyle herkesin sıkıntısı var vs vs demek istemiyorum çünkü şu an ihtiyacınız olan şey bu değil diye düşündüm. Yeri gelince bunlar da konuşulabilir ama öncelikle sizin sağlığınızın düzelmesi lazım bu konuşmalar için erken 😊
Tedavinizde hatrı sayılır bir yol kat ettikten sonra artıları eksileri tek tek hesaplar ona göre bir karar alırsınız.
Güzel günlerinizin olması dileğiyle..

Destek al istifa zaten maddi kayıp sen o işi parayı gözden çıkarmış sin bu sabah hemen çok iyi bir doktor ve psikolog araştır başla şana destek olurlar nasıl basedecegini de öğretirler Allah yardımcın olsun sakin bir delilik yapma çok pişman olursun

Ben isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Tamam işte destek al nasıl hayır dersin nasıl iletişim kurarsın öğrenirsin olmaz mi

Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
Kamuda 5 yılınız dolmuşsa 1 yıllık ücretsiz izin hakkınız var, onu kullanıp özelde ne yapabilirsiniz, kendinize yeni iş olanakları yaratabilir misiniz, yurtdışı olanakları, yüksek eğitim, dil kursları vs neler yapabilirsiniz değerlendirirsiniz. Yoksa da bence psikiyatri bölümüne gidin ve durumunuzu anlatın, profesyonel yardım alın, rapor alıp ortamdan uzaklaşıp kendinize zaman ayırın. Ben de hazırlandığım bir sınav döneminde psikiyatri raporu almıştım(amirim bilgisi dahilindeydi, işler aksamayacaktı) onların verdiği rapor memuriyeti olumsuz etkilemez, bazı kişilerin bu konuda çekincesi oluyor.
Tüm alternatifleri değerlendirin, izne çıkın, tatil yapın, iş imkanları araştırın. Sonuçta sizi mutsuz eden, ölümü düşündürten bir yere de mahkum olmayın. Bol şanslar

Keske anlatabilsem, iddia ediyorum cok zor benzerinin olmasi.
asla anlatamam seklınde yazmıssınız hep anlatamayacak ne var ? sılah zoruyla zımmetlerıne para gecırmek ıcın sızı mı kullanıyorlar mesela ne var kı burada hangı sehırdesınız adınız ne kımsınız bılmıyoruz bıle ?

oradan ıstıfa edıp baska yere gıtsenız belkı daha agır seyler yasayacaksınız ? ben bu zamana kadar sorunsuz ve tam anlamıyla sadece sorumlu oldugun ısle ılgılenebıldıgın bır ıs ortamı gormedım

yasınız kac? genc oldugunuzu dusunuyorum bı yerlere gelmek ıcın sabır ve sebaat gostermenız gerekır bırcok kısı ıste ,üstüyle,ıs arkadasıyla,ıs yerının verdıgı sorumlulukla sorunlar yasıyor herkes hepımız yasıyoruz sorunlar. su donemde kamudan ıstıfa etmek akıllı bır cozum olmaz

Valla ben şu hayattaki şans kotamı çok anlayışlı çok iyi bir sorumlu hemşireye denk gelerek kullandım herhalde . O ne kadar iyiyse iş arkadaşlarımda o kadar cins ve tuhaf. Eski ben olsa oturur sabah akşam ağlardı herhalde. Son dört senedir acayip bir insanları umursamama halim mevcut. İşimi yapıyorum akşam evime gidip burayı unutuyorum yoksa ciddi söylüyorum kafayı yemelik ortam. Çalışanları ayrı dert hastalar Anamıza babamıza söven hastalar ayrı dert. Herşeye rağmen İşsiz olduğum döneme asla dönmek istemem. Onun psikolojik bozukluğu daha kötü. İstifa edeceksende kendini garantiye al yoksa daha kötü olursun

Bir dönem bende sizin gibi hissettim.Daha 22 yaşında ailemden 1000 km uzak bir okula atanmıştım.Cok güzeldi herşey ama ger gör ki müdür beyimiz yeni gelenlere mobbing uyguluyordu.O duyguyu anlatamam hayatımı zehir ediyordu.Sanki onun iscisiyim.Kendi emeğimle geldiğim bu noktada bu adama nerden rastlamıştım.Her gün ağlıyordum,yemek yiyemiyor,eglenemiyor,akşam 6 olunca hemen yatağa girip çıkmak istemiyordum.Kimseyle konuşmuyor sadece kendi kendime konuşur hale gelmiştim.Hastalandim maalesef üzüntüden reflü oldum.O yıl müdür yardımcısına istifa dilekçemi verdim.Nurlar içinde yatsın bana öyle güzel bir konuşma yaptı ki dilekçemi de yollamadi.Yanimda oldu o süreçte ,evladı gibi ilgilendi.Biraz görmezden gelme ve sabr ile başka bir yere tayin istedim ve huzura kavuştum.İnsanlar bunun için mi istifa edecektin falan diyorlar, güçsüz bir insanda değilim ama o duygu bambaşka.
Ülkemizde maalesef benim gibi amirinden mobbing görenleri duyuyoruz özellikle polis asker çalışanlar intihar etmekte.Zaten yaşamak zor bir de insanlara eziyet edince bilinç duruyor.Bu zayıflık değil zihninle alakalı.Cinnet getirme gibi bir şey bence.Allahtan korkmayan insanların altında eziliyoruz. Bırakın herkes kendi halinde yasasın.Birilerinin sebebi olunca mutlu mu oluyorsunuz??

Çok iyi maaş
Uzman mısınız a kadro mu yani ?
Evet uzmanım ama düz memurlarda 5000 in altında almıyor maaş ve çalışma koşulları çok iyi bence kurumdaki herkesin maasini gorebiliyorum özel sektördeyse çalışmış biri olarak çok özel bir işiniz yoksa hem maas hemde çalışma koşulları olarak çok iyi o yüzden istifa etek pismanlik getirir

Kamuda 5 yılınız dolmuşsa 1 yıllık ücretsiz izin hakkınız var, onu kullanıp özelde ne yapabilirsiniz, kendinize yeni iş olanakları yaratabilir misiniz, yurtdışı olanakları, yüksek eğitim, dil kursları vs neler yapabilirsiniz değerlendirirsiniz. Yoksa da bence psikiyatri bölümüne gidin ve durumunuzu anlatın, profesyonel yardım alın, rapor alıp ortamdan uzaklaşıp kendinize zaman ayırın. Ben de hazırlandığım bir sınav döneminde psikiyatri raporu almıştım(amirim bilgisi dahilindeydi, işler aksamayacaktı) onların verdiği rapor memuriyeti olumsuz etkilemez, bazı kişilerin bu konuda çekincesi oluyor.
Tüm alternatifleri değerlendirin, izne çıkın, tatil yapın, iş imkanları araştırın. Sonuçta sizi mutsuz eden, ölümü düşündürten bir yere de mahkum olmayın. Bol şanslar
O 1 yılı amir uygun görürse kullanabilirsin. Ben idari iznimi kullaniyorum diye ise gelmeyeceksen istifa et diye baski bile gördüm ucretsiz izni geçtim hakkim olan izinler bile yandi 2 senelik de kullanilmamis duruyor. Yani bazi amirler izin vermeyebiliyor
Ama intihar etmektense 1 sene kafa dinlemek, çalışma hayatindan uzak kendine düşünme suresi tanimak iyi bir secenek

çok doğru insanın başına her şey gelebiliyor. her şey insanlar için. valla ileri gidemiyorum geri de gidemiyorum sağa sola bile dönemiyorum kaldım böyle ne diym. kapana sıkışmış gibi
Is hayatında böyle şeyler oluyor bende yaşadım hem özel sektörde hemde devlette ama inan bunlar hiç bitmiyor her yerde var zamanla umursamamayi he diyip geçmeyi öğreniyorsunuz ilerde çocuğunuz olur oncelikleriniz değişir özelde sıkıntı yaşarsınız.Izin alın biraz uzaklasin insanlarla iletişimi azaltın ne kadar çok muhabbet o kadar çok sorun günler geçecek merak etmeyin çok nefret etmişseniz tayin alın ve gittiğiniz yerde insanlara mesafeli durun çünkü mesafeli durduğunuzda karşı taraf size birşey demeye çekiniyor

Back
X