Kızlar buradan uzun zamandır ayrı kaldım ama bugün girdiğimde bu yazılanları anlayamadım açıkçası..
Yazmamayım dedim ama kendimi tutamadım..
Ben bu topicte düşük yaptım, kan pıhtılaşması sorunu olduğumu öğrendim, bunalımlara girdim çıktım ardından bekleme süresini doldurdum yeniden hamile kaldım..
Kanamalar geçirdim düşük tehdidim oldu, suyum azaldı erken doğum riskim çıktı, yani acılarımı yaşadım yeri geldi buradaki arkadaşlarımı da kendimle birlikte bunalttım, ama sonra allahıma binlerce kez şükürler olsun bebeğime kavuştum sevinçlerin en güzelini yaşadım ve bunu gene en çok buradaki arkadaşlarım yürekten paylaştı..
Hamileyken de sıkıntılarımı yazdım, tecrübeli arkadaşlarım yol gösterdi, ilk tekmesinden tutun da mide bulantılarıma kadar herşeyi paylaştık..Hem yeni gelenlere bilgi oldu hem yazdıkça bizler rahatladık..
Kimse de birbirinden rahatsız olmamıştı..
Kendi acımıza ağlasak da bir başkasının sevinci umut oldu bizlere her zaman..
Naçizane fikrim yapmayın kimseyi kırmayın...
Sıkıntıları da sevinçleri de paylaşalım ve bölünmeyelim bence..
Lütfen yanlış anlaşılmayayım kimseyi eleştirmek istemiyorum ama fırsat bulup topiğe girdiğimde (ki işe başladığımda da daha sık gireceğim) artık bir bebeğim var diye uzak mı tutulacağım yani bunu merak ediyorum...Böyle olmayacağını düşünüyorum.
Hamileleri de üzmeyelim derim ben..
bu senin dediklerini diğerlerinde çok dedim ama bu dediğim gibi beni yıktı 4.üncü bebeğimdi bilmiyorum durup durup ağlıyorum sıkıntıdan ve stresten vücudumda kızarık birşekilde yaralar çıktı belkide senin dediğin gibi destek almam lazım yoksa kendim başa çıkamaıcam bu sefer
herkese merhaba
öncelikle Dinamiss canım sana aynen katılıyorum
çok uzun süredir buraya takılanlardanım
şu yazılanları görünce çok fazla anlaşılır olmamasına rağmen üzüldüm diyebilirim
burada hepimiz birbirinize benzer acılar hatta aynı acıları yaşadık yaşıyoruz
hepimiz bebeklerimizi kaybettik,hamile kaldık ne sıkıntılar çektik
çektiklerimizi acılarımızı üzüntülerimizi çoğu kez yanıbaşımızdaki insanlar anlamazken
burada herşeyimiz paylaşıp ortak çözümler bulduk
beraber mutlu olduk acılarımızı birlikte paylaştık..vs vs
ben eylülde doğum yaptım eylül anneleri sayfasına belki 10 kez yazı yazmamışımdır
çünkü herşeyimizi burada paylaştığımız için
ben fırsat buldukça büyük bir iştahla yine bu sayfaya bi şeyler yazıyorum
çünkü aynı acıları çekip bebeğine kavuşan biri olarak sizlere azda olsa faydam dokunsun istiyorum
ben bebeğimi kaybettiğimde burada hamile arkadalaşlarımı
hamile kaldığım günlerde ise burada doğum yapmış arkadaşlarımızı
takip ettim pür dikkat okurdum ki bilgileneyim diye
birbirimize çok ama gerçekten çok fazla faydamız olmuştur..kimse inkar edemez.
ama şimdi bir yazı beni gerçekten üzdü
'' hamile kalanlar farklı bir sayfa açsın'' peki böyle bir durumda burada kalanlar ne yapacak
yani neyi paylaşacak sadece üzüntüleri mi sadece kayıplarmı paylaşılmalı burada..hayır!!
benim şahsi fikrimdir kan pıhtılaşması sorunu olan anne,anne adayı,hamile tüm herkes burada olmalı..
kimse üstüne alınmasın diyorsunuz ama mecburen alınıyoruz..
şimdi ben bebeğime kavuştum artık buraya gelmeyeyim mi rahatsız olunuyorsa gelmem sorun değil ama üzüldüm açıkcası
ben ve diğer doğum yapmış arkadaşlarımız hep sizlere umut olalım diye morallerinizi yüksek tutalım diye birşeyler yazıyor çaba harcıyoruz inanın ki bunuda severek zevkle yapıyoruz
bizler acı çektik sıkıntılar yaşadık aynı şeyleri kimse yaşamasın istiyoruz..
neyse çok uzattım özür dilerim
allahım tüm hamile arkadaşlara sağlıklı hayırlı doğumlar
bekleyen isteyenlere sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin
Hamile müjdesi verenleri tebrik ediyorum
ve bebeğini kaybedenlere başınız saolsun acılarınızı en inceden anlıyoruz ve paylaşıyoruz
lütfen kendinizi yıpratmayın
yarın sabah oğlum sünnet olacak çok duygusalım belki ondan çok yazdım :gitme:
bir hafta izinliyim oğlumla ilgilenicem evde çok fazla giremeyeceğim
sağlıcakla kalın
kişisel algılama canım ... Kişi olarak kimseye bişey dediğimiz yok... Ama evet gebe olanlar geçirdikleri sıkıntılı dönemleri unuttu. Gebe olmayan hatta yaşadığı acılar yüzünden tüm cesaretini kaybedip toparlanma mücadelesi veren arkadaşlar var aramızda... Kendinizden ve bebeklerinizden bahsederken cümlelerinizi biraz daha seçerek konuşmanız belki istediğimiz. Artık topic benim canımı acıtan biyer olmaya başladı bu yüzden çoğu zaman girip kaçıyorum... Allah tamamına erdirsin inşallah sağ salim alırsınız kucaklarınıza ama bu aylarda doğum yapıp kucağına meleğini almayı beklerken erken doğum yüzünden kaybına sızlanan arkadaşlar var aramızda onları ve kendimi de katıyorum bizleri düşünerek biraz daha duyarlı davranmanızı bekliyoruz....
sonuyok aysude nin de dediği gibi lütfen kişisel algılama,zaten bizlerde kişilere kesinlikle birşey söylemiyoruz,topiğin şu anki genel durumu ile ilgili bir yorum yaptık.....sizlerde bizlerde çok büyük acılar yaşadık,Allah hepimize sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin,kimsenin yüreği bir daha yanmasın......bebeğimi kaybetmeseydim bende bu ay,hatta bu günlerde doğum yapmış olacaktım.........uzun zamandır beklenen bir bebeğe kavuşmak tabii ki heyecan verici,sağlıklı tüm sonuçlar tabii ki bizler için umut verici,ama hala gebelik bekleyen,acıları çok taze olan arkaşlarımızda var,ben de dahil,sadece empati yapalım o kadar..........
sevgiyle kalın.......
kızlar burada bütün gebeleri zan altında bıraktığınızın farkındasınızdır umarım madem bu kadar açık sözlüsünüz isim verin ki o kendini bilmez benim karnım dolu sizde boş diyen arkadaşta kendini toparlasınHamile arkadaşlarımmmmmmmmmmmmmm
biz sizlere kötü bir şey söylemek istemiyoruz..sizlerin hamile kalmaları bizlere inanılmaz umut veriyor sanki kendimiz hamile kalmış gibi seviniyoruz..ama birde kendinizi bizim yerimize koyun...kii sizlerde zamanında bizim gibi hamile kalmayı beklediniz..aynı acıları yaşadınız...biz sizlerin mutluluğunuda korkularınızıda sizlerden daha çok yaşıyoruz...sadece biraz daha duyarlı olmanızı bekliyoruz o kadar...bizleri yanlış anlamayın...ama benim nacizane fikrim ...anneler topiği filan yerine kan pıhtılaşmasıyla anneliği bekleyenler diye yeni bir topik açarsanız bizlerde hamile kalınca hemen o topicte kaldığımız yerden devam ederiz...tabi burayıda bırakmadan ama..sizlersiz olmaz sonuçta...sizlerin duaları bizler için çok önemli biliyorsunuz...
Gülüş sende hamile olduğuna göre artık sende bizler için dua etmeye başlarsın artık:))))
Kızlar buradan uzun zamandır ayrı kaldım ama bugün girdiğimde bu yazılanları anlayamadım açıkçası..
Yazmamayım dedim ama kendimi tutamadım..
Ben bu topicte düşük yaptım, kan pıhtılaşması sorunu olduğumu öğrendim, bunalımlara girdim çıktım ardından bekleme süresini doldurdum yeniden hamile kaldım..
Kanamalar geçirdim düşük tehdidim oldu, suyum azaldı erken doğum riskim çıktı, yani acılarımı yaşadım yeri geldi buradaki arkadaşlarımı da kendimle birlikte bunalttım, ama sonra allahıma binlerce kez şükürler olsun bebeğime kavuştum sevinçlerin en güzelini yaşadım ve bunu gene en çok buradaki arkadaşlarım yürekten paylaştı..
Hamileyken de sıkıntılarımı yazdım, tecrübeli arkadaşlarım yol gösterdi, ilk tekmesinden tutun da mide bulantılarıma kadar herşeyi paylaştık..Hem yeni gelenlere bilgi oldu hem yazdıkça bizler rahatladık..
Kimse de birbirinden rahatsız olmamıştı..
Kendi acımıza ağlasak da bir başkasının sevinci umut oldu bizlere her zaman..
Naçizane fikrim yapmayın kimseyi kırmayın...
Sıkıntıları da sevinçleri de paylaşalım ve bölünmeyelim bence..
Lütfen yanlış anlaşılmayayım kimseyi eleştirmek istemiyorum ama fırsat bulup topiğe girdiğimde (ki işe başladığımda da daha sık gireceğim) artık bir bebeğim var diye uzak mı tutulacağım yani bunu merak ediyorum...Böyle olmayacağını düşünüyorum.
Hamileleri de üzmeyelim derim ben..
herkese merhaba
öncelikle Dinamiss canım sana aynen katılıyorum
çok uzun süredir buraya takılanlardanım
şu yazılanları görünce çok fazla anlaşılır olmamasına rağmen üzüldüm diyebilirim
burada hepimiz birbirinize benzer acılar hatta aynı acıları yaşadık yaşıyoruz
hepimiz bebeklerimizi kaybettik,hamile kaldık ne sıkıntılar çektik
çektiklerimizi acılarımızı üzüntülerimizi çoğu kez yanıbaşımızdaki insanlar anlamazken
burada herşeyimiz paylaşıp ortak çözümler bulduk
beraber mutlu olduk acılarımızı birlikte paylaştık..vs vs
ben eylülde doğum yaptım eylül anneleri sayfasına belki 10 kez yazı yazmamışımdır
çünkü herşeyimizi burada paylaştığımız için
ben fırsat buldukça büyük bir iştahla yine bu sayfaya bi şeyler yazıyorum
çünkü aynı acıları çekip bebeğine kavuşan biri olarak sizlere azda olsa faydam dokunsun istiyorum
ben bebeğimi kaybettiğimde burada hamile arkadalaşlarımı
hamile kaldığım günlerde ise burada doğum yapmış arkadaşlarımızı
takip ettim pür dikkat okurdum ki bilgileneyim diye
birbirimize çok ama gerçekten çok fazla faydamız olmuştur..kimse inkar edemez.
ama şimdi bir yazı beni gerçekten üzdü
'' hamile kalanlar farklı bir sayfa açsın'' peki böyle bir durumda burada kalanlar ne yapacak
yani neyi paylaşacak sadece üzüntüleri mi sadece kayıplarmı paylaşılmalı burada..hayır!!
benim şahsi fikrimdir kan pıhtılaşması sorunu olan anne,anne adayı,hamile tüm herkes burada olmalı..
kimse üstüne alınmasın diyorsunuz ama mecburen alınıyoruz..
şimdi ben bebeğime kavuştum artık buraya gelmeyeyim mi rahatsız olunuyorsa gelmem sorun değil ama üzüldüm açıkcası
ben ve diğer doğum yapmış arkadaşlarımız hep sizlere umut olalım diye morallerinizi yüksek tutalım diye birşeyler yazıyor çaba harcıyoruz inanın ki bunuda severek zevkle yapıyoruz
bizler acı çektik sıkıntılar yaşadık aynı şeyleri kimse yaşamasın istiyoruz..
neyse çok uzattım özür dilerim
allahım tüm hamile arkadaşlara sağlıklı hayırlı doğumlar
bekleyen isteyenlere sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin
Hamile müjdesi verenleri tebrik ediyorum
ve bebeğini kaybedenlere başınız saolsun acılarınızı en inceden anlıyoruz ve paylaşıyoruz
lütfen kendinizi yıpratmayın
yarın sabah oğlum sünnet olacak çok duygusalım belki ondan çok yazdım :gitme:
bir hafta izinliyim oğlumla ilgilenicem evde çok fazla giremeyeceğim
sağlıcakla kalın
kızlar okadar çok üzüldüm ki anlatamam..
yaklaşık 1 senedir bu topiği takip ediyorum ,hamileliklerini adım adım takip ettiğim onlarla aynı sevinçleri paylaştığım yeri gelince ağladığım oldu..bu topikteki sevinçler iyi haberler herşeyin iyi olacağını bana gösterdi..eskileri sayfa sayfa okudum..topik kuruldu kurulalı sevinçlerde paylaşıldı üzüntülerde..
bende hamileliğimi beklerken bebeklerini bekleyen arkadaşlarım vardı..bebeklerinin heyecanlarını bizimle paylaşıyorlardı..ben bundan üzüntü değil gurur duyuyordum..
inanın o kadar moralim bozuldu ki..rabbim kimsenin elini boş bırakmasın..kimsenin hiçbişeyde garantisi yok..sona kimin varacağını rabbim bilir..kimsenin hava atmak gibi bir niyeti olduğunu düşünmüyorum..
eğer kişisel bir sorunsa isim verin arkadaşlar..o kadar hamile arkadaşımız eminim ne kadar üzülmüştür..çok değil az bi zaman sonra sizde bu duyguları tadacaksınız..yani eften püften meseleleri neden sorun ediyoruz ki..
burda kimseyi kırmak istemiyorum ama yazılanlarıda hazmedemiyorum..
topik amacını aştı diyen arkadaşlarımızın baş ağrılarını ,diş ağrılarını,kocalarının doğum gününü,taş düşürmelerinin hepsini okuduk kah üzüldük kah sevindik
hergün girdiğimde eften püften meseleerle topik ilerlemiş oluyor
peki soruyorum TOPİK ASIL O ZAMAN AMACINDAN SAPMIYO MU??
HEPİNİZİ SEVİYORUM
ama bu topikten kopmayacağım..beğenmeyen girmesin biz böyle bulduk..
kızlar sizlerin alınganlığınıza katılıyorum lütfen üstünüze alınmayın başka topiğede gidecek değiliz lütfen böyle ayrımlar olmasın hamile olmayanımızda gebemizde doğum yapanımızda burada kalsın herkes sevinsin sonuna kadar, üzülsün sonuna kadar ama ayrılmayalımhamile biri olarak yazılanlara aysude denden feryad tsma yazdıklarınıza çok ama çok kırıldım.biz burda sıkıntılarımızı yazmayıp ne yapacaz.açıkcası üstümede alındım.pazar günü çok sancılı bir gün geçirdim erken doğurmaktan çok korkuyorum evet çünkü bebeğim çok aşağıda.ve bu sıkıntıyı bebeğimi kucağıma alıncaya kadar çekecem.bunu yazarkenden başkasını kullanıp kırıcı sözler söylediğimi zannetmiyorum.damla ile yazıştım çünkü.inşallah sizlerde yaşacaksınız bu duyguları hamile kalacaksınız sizlerinde korkuları olacak.ben hep korktum hala da korkum devam ediyor .ben hamilelikteki sıkıntıları yazmıyacamda ne yacam.bugün şunu yaptım bugün şunumu yaşadım diye hayatımımı anlatayım.ben burda hamilelikle ilgili sıkıntıları paylaşmak için girdim.hep benden öncekileri dikkatli okudum çünkü bende aynı şeyleri yaşarmıyım diye bekledim.dinamisi takip ettim ilk önce sonra hummu oldu yazdık yazacazda .ama bebeğini kaybedenlerede hep destek olduk.senin neden olmuyomu dedik oh benim bebeğim var sizin olmuyomu dedik sorarım sizlere .aysude isimle hitap ediyorum en çok senin yazdığın üzdü beni.erken doğum korkusu gibi bişeler yazmışsın şok oldum gerçekten ..dinamis esra meryem sağolun yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.
canım aslında biz kimseyi kırmamak için özellikle genel konuştuk eğer geçmişi okursanız kime ve neden yazdığımız net anlaşılır tek istediğimiz canı zaten yanan arkadaşlarımızın canlarını birde biz yakmayalım geçmişi okursanız emin olun sizin de gözünüze çarpar
kızlar burada bütün gebeleri zan altında bıraktığınızın farkındasınızdır umarım madem bu kadar açık sözlüsünüz isim verin ki o kendini bilmez benim karnım dolu sizde boş diyen arkadaşta kendini toparlasın
ayrıca şu an hamile olan ve doğum yapan kızlarda buradan uzaklaşacak değil bir kişi yüzünden herkesi zan altında bırakmak hiç hoş olmadı isim vermenizi ısrarla istiyorum ben
kızlar sizlerin alınganlığınıza katılıyorum lütfen üstünüze alınmayın başka topiğede gidecek değiliz lütfen böyle ayrımlar olmasın hamile olmayanımızda gebemizde doğum yapanımızda burada kalsın herkes sevinsin sonuna kadar, üzülsün sonuna kadar ama ayrılmayalım
lütfen isim istiyoruz şimdi kim gidip geçmişe tek tek bakacak
KUZULAR CANLAR GÜZEL ANNELER ANNE ADAYLARI
hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz hepimiz haddinden fazla hassasız hamile olamayanlar ne zaman olacak endişesinde olanlar acaba bunuda kaybedecekmiyim endişesinde sonuçta hepimiz kırgınız üzgünüz hassasız burda kimse kimseyi kasıtlı olarak kıracak gücendirecek nitelikte değil biz DAVA arkadaşıyız unutmayın birbirimizin desteğine ihtiyacımız var birbirimizin tecrübelerine ne olur kırmayalım kırılmayalım sadece ve sadece yine söylüyorum sevinirken başkalarının üzüleceğini düşünerek biraz dikkatli konuşalım hepsi buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lütfeeennnnnnnnnnnn opuyorumnanaktan
hepinizi çok seviyorum benim hepinize ihtiyacım var
benden sonra patlak verdi diye üzerime hiç alınmadım çünkü bende 1 gün öncesine kadar hamile olmayı isteyen deli gibi bekleyen biriydim bu yüzden anlayabiliyorum ne denmek istendiğini..........CANLAR yapmayın böyle bak meryem zaten yanlış anladığını farketti ve özür diledi eminim Pınarda okuyunca yanlış anladığını görecektir yok ben giderim kalmam vs ne olur yaaa yapmayın
hatta ben bunu yazarken Pınarcımda özür diledi hadi kuzucuklarım sizsiz olmaz kimse gitmesin kimse ....
hadiii ne olurrrrrr
ben bir soru sorcam arkadaşlar konu dağılsın.tecrübeli olanlar varsa.arkadaşlar benim hafta sonu ishal problemim oldu ve çok fazla mide bulantılarım oluyor.doktorumu aradım kullandığım ilaçların yan etkisi olabilir mi diye.biliyorsunuz elevit+clexan 0,4+prednol+progestan+folbiol+coraspin.bunların hiçbirisi ishal yapmaz dedi.gaita tahlili istedi benden.şuan ishalim geçti.sizce yinede gaita yaptırmam gerekir mi?
canım sorunun ne olduğunu anlayabildin mi..... gelmicem dedim ama yaptığım bikaç telefon görüşmesi beni vazgeçirdi.....kızlar bencede şu sevimsiz konuyu uzatmayalım artık
kızlar bencede şu sevimsiz konuyu uzatmayalım artık
ben bir soru sorcam arkadaşlar konu dağılsın.tecrübeli olanlar varsa.arkadaşlar benim hafta sonu ishal problemim oldu ve çok fazla mide bulantılarım oluyor.doktorumu aradım kullandığım ilaçların yan etkisi olabilir mi diye.biliyorsunuz elevit+clexan 0,4+prednol+progestan+folbiol+coraspin.bunların hiçbirisi ishal yapmaz dedi.gaita tahlili istedi benden.şuan ishalim geçti.sizce yinede gaita yaptırmam gerekir mi?
yok canım benim ki Konya da canını sıkma vardır bunda da bir hayır Rabbim sağlıklı sıhhatli evlat versin inş. benimki çok az bir lekelenme idi senin mutasyon ile benimki farklı.Doktorun bir bildiği vardır.
herkes kaderini ve taşıyabileceğini yaşıyor canım... Acılarımı asla unutmadım ama acılarımla yaşamayı öğrendim.... Geçenlerde bir hematologa gittim gerekli tetkikleri tekrar yaptırdım..... Homosistein seviyesi pıhtılaşma parametreleri normal ama genetik trombofili tetkiklerine bakarak doktorum bana gebelikte 0,6 lık iğne kullanmam gerektiğini söyledi. şimdi yeni bir gebelik için kafamı bedenimi hazırlamak için uğraşıyorum. Ben hastanede çalışıyorum genetik dokturuyla uzunca sohbet ettik ve mthfr için kesinlikle ama kesinlikle gebelik öncesi 3 ay mutlaka ama mutlaka vitamin kullanmanın gerekliliği üstünde durdu... Bu vitaminler şunlar
b vitamini (ben dodex kullanıyorum enjeksiyon olarak yaptırmak bana kolay geldi)
folik asit
multivitamin (elevit pronatal tavsiye ederim mideyi rahatsız etmiyor)
çinko
bunların kesinlikle çok önemli olduğunu söyledi ve gebelikte kan sulandırıcı iğne .... Tedavi yönergem bu şekilde umarım sana faydalı olabilmişimdir...
çok sağol canım.inşallah..inşallah bitanem hayırlısı ile haklısın tatlım sonuçta düşük yaşayanların paylaşım alanı
sağol tatlım tamam tamam yormam bu sefer
ANGELLLLLLL canımm çok sağol sende bi avazda sağlıkla kucağına alırsın inşallah
inşallah canım benim cümlemizin inşallah sağlıkla
sağol tatlım sanada geçmiş olsun umarım iyi bir dr ve iyi bir tedaviyle tekrar hamile kalır ve sağlıkla kucağına alırsın
kuzuuuuuummmm canım benim darısı sağlıkla hayırlısıyla sana olumunekankayizsmile
amin tatlım çok sağol
amin güzel arkadaşım inşallah hayırlısıyla bende senin gibi kucağıma alabilirim bu sefer olumunekankayizsmile
öyle valla bende diğer arkadaşları okurken seviniyordum ve şimdi sizin gönlünüzden bu sözcüklerin döküldüğünü biliyorum
selam kızlar..
10 gündür rahatsızlığımdan dolayı gelemedim.baya bi sıkıntılı günler geçirdim ama şükür ki bu gün sağlığım sıhhatim yerindebu arada aysudecim seni arayamadım lütfen kusuruma bakma olur mu canım.
bebeğini kaybeden arkadaşım çok geçmiş olsun. Allah başka acı vermesin ve tez zamanda inşallah sağlıklı bir bebeğin olur inşallah.
gülüşşşşşşş tebrikler canım Allah tamamına erdirsin...
Kızlar noldu sizlere anlayamıyorum inan.
Ben bugün buraya doktora gittim, geldim diye başlayacaktım baktım karışmış ortalık.
Nerde o halay çekilen günler. Hani siz değilmiydiniz kimse beni anlamıyor sizinle paylaşıyorum diye buranın manevi gücünü anlatan cümleler kuran. Noluyor bir kendinize gelin. Herkezin acısını kendi acımız gibi,sevincinide kendi sevincimiz gibi paylaşalım eski günlerdeki gibi.Bu topik başkaydı öylede kalsın.
hastanede çalışmak,hele hele genetik doktoruyla böyle sohbet etmek büyük şans canım.dediğin vitaminleri yazdım bende.hemen alıcam eczaneden çok sağol.yalnız bu b vitamini b12 sanırım dimi?dodex dediğin iğnesi galiba.ben b12 benexol kullansam olurmuki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?