filizim umudunu asla yitirme iğne kullanarak bebeğine kavuşan o kadar çok arkadaşımız var ki
İnşl canım..Ama önemsencek kadar da bir pıhtılaşmam var.....
feryad konuşmak istediğin zaman çaldırman yeterli.......ben dönüş yaparım sana canım.......
Ne yapayım engel olamadım işte AİLEyiz dedik değilmişiz ailelerde herkes derdini sorununu paylaşırlar konuşarak sorun ortadan kaldırılırben burda herkesin hissettiklerini hissediyorum az da bizi hissederek davranın dedik ama dediğin gibi neden niçin denmedi ama yine burdayım sorunlarım la esprilerimle gerekirse boş konuşmalarımla halayımla çünkü çaresizliği umutsuzluğu en yoğun yaşayan insanlardan biriyim anlamak istemeyenler için kendimi anlayanlardan uzaklaştırmayacağım
canım aslında arayacaktım ama bugün yaşananlar malesef acılarımı depreştirdio nedenle başım aşırı derece de ağrıyor o nedenle konuşacak halim yoktu düzelince arayacağım seni
sen en güzel yari seçmişsin kendine tatlım... sırtın yere gelmez ... sen en güzel çareyi seçmişsin kendine derdin dermansız kalmaz....:Saruboceq:Dayan be gönlüm!. Bîçâre değilsin Yaradan sana yâr. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi"...... var!. Biliyorum! Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var. . . !
rabbim en çaresiz hissettiğim anlardan birinde karşıma çıkardı bu sözü bunu okuyunca biraz yüreğim rahatlıyo yoksa içimde öyle bir yangın var ki buz bile döksem söndüremiyor...
Merhaba canım hoşbuldum , hoşbuldum ama bi tartışmanın ortasında buldum kendimi bi anda. Ben biraz da hukukçuluğumu da devreye sokarak nacizane görüş bildirebilir miyim ?papatyasüreyya hoşgeldin
senin tüm yazdıklarını okudum,hepsini.....çok değerli bilgiler paylaştın burada.......teşekkürler.....
Canımcım iğneye 3 haftalık hamile iken başladım. (Kan testi ile adet tarihim gelmeden öğrendim) Akşam 20:30 gibi iğnemi oluyordum. Aspirin olarak bebe aspirini kullanıyordum buna da hamile kalmadan 3 ay önce başladım..Her sabah alıyordum (8-9 gibi)
Yalnız ben 7. haftamın sonunda kanama geçirdim (ardından 45 gün kalkmadan yatmıştım)
Kanama geçirdikten sonra doktorum aspirini bıraktırdı.
İğneye ise son güne kadar devam ettim. 17 Şubat saat 09:00 da sezeryane girdim, son iğnemi 16 Şubat da saat 16:00 da yaptım..Tek fark doğumdan önceki son iğnemi her zaman ki saatten biraz daha erken vurduk..
Doktorum erken bıraktırmadı bana aniden bir normal doğum bile olsa sorun olmaz iğne kullanman demişti.
Canım benim sorularını not al mutlaka doktoruna giderken, sonra insan unutuyor:))
Hadi iyi bak kendine, kiraz ve ananası da sormayı unutma:)
arkadaşlar asıl sıkıntılı anlarda birbirimize destek olmalıyız. bizi bizden başkası anlamaz anlamıyor da zaten, bizim topikte ki hepimizin bir sıkıntısı bir tecrübesi var kimimiz hamile kalmakta zorlanıyor kimimiz bebeği içinde tutmakta, her daim stresssliyiz yani, dua edelim birbirimize,
Allah'ım bu topikte olupta hamile kalamayanlara en kısa zamanda hamile kalmayı nasip et,
Allah'ım bu topikte olupta hamile olanlarımıza bebeklerinin kucaklarınıa almayı nasip et,
Allah'ım bu topikte olupta bebeğini kucağına alanlarımıza da sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip et.
RAbbim bu topikte olan kardeşlerimizin hepsine hayırlı evlat nasip et, umduklarmıza ulaşmayı,korktuklarımızdan emin olmayı nasip et. AMİN
Merhaba canım hoşbuldum , hoşbuldum ama bi tartışmanın ortasında buldum kendimi bi anda. Ben biraz da hukukçuluğumu da devreye sokarak nacizane görüş bildirebilir miyim ?
Ben uzun zamandır topikten uzağım , son yazılanları birazcık okuyarak neler olup bittiğini anlamaya çalıştım.Anladığım kadarıyla yorum yapacağım . Canlarım ben buradaki hiçbir arkadaşın diğerini üzme niyetiyle , nispet olsun diye duygularını yazdığını düşünmüyorum açıkçası. Düşünmek istemiyorum. Zaten hiç kimse de böyle olduğunu düşünmemiş. Duygularınızı yazarken daha dikkatli olun diyen arkadaşlar da böyle düşünmemiş.
Ben gebeliğin seyrinin ,paylaşılmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler normal hamilelikler geçirmiyoruz. İstisnai bi durum olduğu için etrafımızda da bizimle aynı tedaviyi alan pek kimse olmuyor , kadın-doğumcuların bile öyle belli yerleşmiş görüşleri yok. Mesela ben doğuma yakın değerlerim yükseldiği için iğneyi iki katına çıkarmıştım . D-dimer sonucuyla anlaşılmıştı. Düzenli d-dimer bakılsaydı daha iyi olurdu diye düşünmüştüm , benim durumumdan bi tecrübe bi hisse çıkarılabılir örneğin. Bunun gibi bi sürü örnek olabilir.
Öte yandan hamilelik bekleme döneminde olan arkadaşlarımıza da empati yapmamız gerekir bence, ister istemez bi burukluk oluyordur . Bende oluyordu açıkçası , buna kıskançlık diyemeyiz kesinlikle . Çok doğal insani duygular. Topik dışındaki hayatımızda da böyle değil midir arkadaşlar? Ben etrafımdaki arkadaşlarım teker teker hamile kalıp , mutlu mesut geçirip çocuklarına kavuştukça bi burukluk duyuyordum açıkçası , ben hala bu durumdayım ne olacağım belli değil , yaşım da ilerleyip duruyor diye düşünüyordum. Elbette ki kimse için kötü birşey düşünmeden , Allah herkese iyilik versin , gerçekten de kalbimde kimse için olumsuz duygulara yer yok. Ben burada hamilelik döneminde yazarken ( ne derece başardım , belki de başaramadım bilemiyorum ama ) hep bekleyen arkadaşlarımı da unutmadım sizi anlıyorum diyerek yazdığımı , hele de o sıra kaybı olan varsa özellikle yazmadığımı hatırlıyorum. Benim hamileliğim sırasında ravza ve bi arkadaşımız daha erken doğumla bebeklerini kaybetmişlerdi , hele o sıra üzüntüden girememiştim bile. Şu an hala canım çalıkuşum ve kahvelokum başta olmak üzere bekleyen arkadaşlarımı asla unutmuş değilim , Allahım biliyor.
Her neyse sonuçta önemli olan niyettir arkadaşlar. Kimsenin kötüniyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Olsa olsa düşünmeden istemeden hareket edilmiş olabilir. O da insanlık halidir , onca sıkıntıdan sonra insan sevincini de doya doya paylaşmak istiyor. Bi art niyet yok bence. Bekleme dönemi de bi sınavdır , ben de tam 5 yıl bekledim. Bu dönemde ne derece sabırlı ve güçlü olduğun sınanıyor belki de.
Bence bunları lütfen geride bırakın. Birbirinize moral ve bilgi akıtın , kimsenin canı sıkılmasın.Burada yazılanlar kitaptan kolayca öğrenilmedi , kötü şeyler yaşama pahasına öğrenildi. O yüzden kıymetini bilin. Ben bu topikte bekleyenler , hamileler , anneler ayrışmasını doğru bulmuyorum. O zaman kazanılan pek bişey olmayacaktır. Zamanı geldiğinde hamile arkadaşların yazdığı herşey bekleyenlere mutlaka mutlaka faydalı olacaktır , o arkadaş da bunu yaşamaıştı atlatmıştı diyip teselli bulacaksınız ya da bişey yaşadığınızda paniğe kapılmayacaksınız.
Canlarım hızlı yazarak toparlamak zorundayım. Nolur birbirinizi üzmeyin. Birbirinizi anlamaya çalışın.
Dinamiscim , meryemcim sizleri çok öpüyorum , dinamiscim doğumdan sonra görüşememiştik. Allahım bebeğini korusun canım benim. Meryemcim oğlun sağlıcakla sünnetini atlatsın inşallah.
Hepinize sevgiler. Kendinize iyi bakın.
Merhaba canım hoşbuldum , hoşbuldum ama bi tartışmanın ortasında buldum kendimi bi anda. Ben biraz da hukukçuluğumu da devreye sokarak nacizane görüş bildirebilir miyim ?
Ben uzun zamandır topikten uzağım , son yazılanları birazcık okuyarak neler olup bittiğini anlamaya çalıştım.Anladığım kadarıyla yorum yapacağım . Canlarım ben buradaki hiçbir arkadaşın diğerini üzme niyetiyle , nispet olsun diye duygularını yazdığını düşünmüyorum açıkçası. Düşünmek istemiyorum. Zaten hiç kimse de böyle olduğunu düşünmemiş. Duygularınızı yazarken daha dikkatli olun diyen arkadaşlar da böyle düşünmemiş.
Ben gebeliğin seyrinin ,paylaşılmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler normal hamilelikler geçirmiyoruz. İstisnai bi durum olduğu için etrafımızda da bizimle aynı tedaviyi alan pek kimse olmuyor , kadın-doğumcuların bile öyle belli yerleşmiş görüşleri yok. Mesela ben doğuma yakın değerlerim yükseldiği için iğneyi iki katına çıkarmıştım . D-dimer sonucuyla anlaşılmıştı. Düzenli d-dimer bakılsaydı daha iyi olurdu diye düşünmüştüm , benim durumumdan bi tecrübe bi hisse çıkarılabılir örneğin. Bunun gibi bi sürü örnek olabilir.
Öte yandan hamilelik bekleme döneminde olan arkadaşlarımıza da empati yapmamız gerekir bence, ister istemez bi burukluk oluyordur . Bende oluyordu açıkçası , buna kıskançlık diyemeyiz kesinlikle . Çok doğal insani duygular. Topik dışındaki hayatımızda da böyle değil midir arkadaşlar? Ben etrafımdaki arkadaşlarım teker teker hamile kalıp , mutlu mesut geçirip çocuklarına kavuştukça bi burukluk duyuyordum açıkçası , ben hala bu durumdayım ne olacağım belli değil , yaşım da ilerleyip duruyor diye düşünüyordum. Elbette ki kimse için kötü birşey düşünmeden , Allah herkese iyilik versin , gerçekten de kalbimde kimse için olumsuz duygulara yer yok. Ben burada hamilelik döneminde yazarken ( ne derece başardım , belki de başaramadım bilemiyorum ama ) hep bekleyen arkadaşlarımı da unutmadım sizi anlıyorum diyerek yazdığımı , hele de o sıra kaybı olan varsa özellikle yazmadığımı hatırlıyorum. Benim hamileliğim sırasında ravza ve bi arkadaşımız daha erken doğumla bebeklerini kaybetmişlerdi , hele o sıra üzüntüden girememiştim bile. Şu an hala canım çalıkuşum ve kahvelokum başta olmak üzere bekleyen arkadaşlarımı asla unutmuş değilim , Allahım biliyor.
Her neyse sonuçta önemli olan niyettir arkadaşlar. Kimsenin kötüniyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Olsa olsa düşünmeden istemeden hareket edilmiş olabilir. O da insanlık halidir , onca sıkıntıdan sonra insan sevincini de doya doya paylaşmak istiyor. Bi art niyet yok bence. Bekleme dönemi de bi sınavdır , ben de tam 5 yıl bekledim. Bu dönemde ne derece sabırlı ve güçlü olduğun sınanıyor belki de.
Bence bunları lütfen geride bırakın. Birbirinize moral ve bilgi akıtın , kimsenin canı sıkılmasın.Burada yazılanlar kitaptan kolayca öğrenilmedi , kötü şeyler yaşama pahasına öğrenildi. O yüzden kıymetini bilin. Ben bu topikte bekleyenler , hamileler , anneler ayrışmasını doğru bulmuyorum. O zaman kazanılan pek bişey olmayacaktır. Zamanı geldiğinde hamile arkadaşların yazdığı herşey bekleyenlere mutlaka mutlaka faydalı olacaktır , o arkadaş da bunu yaşamaıştı atlatmıştı diyip teselli bulacaksınız ya da bişey yaşadığınızda paniğe kapılmayacaksınız.
Canlarım hızlı yazarak toparlamak zorundayım. Nolur birbirinizi üzmeyin. Birbirinizi anlamaya çalışın.
Dinamiscim , meryemcim sizleri çok öpüyorum , dinamiscim doğumdan sonra görüşememiştik. Allahım bebeğini korusun canım benim. Meryemcim oğlun sağlıcakla sünnetini atlatsın inşallah.
Hepinize sevgiler. Kendinize iyi bakın.
günaydıııııııııınnnnnnn arkadaşlar.............
AMİN canımarkadaşlar asıl sıkıntılı anlarda birbirimize destek olmalıyız. bizi bizden başkası anlamaz anlamıyor da zaten, bizim topikte ki hepimizin bir sıkıntısı bir tecrübesi var kimimiz hamile kalmakta zorlanıyor kimimiz bebeği içinde tutmakta, her daim stresssliyiz yani, dua edelim birbirimize,
Allah'ım bu topikte olupta hamile kalamayanlara en kısa zamanda hamile kalmayı nasip et,
Allah'ım bu topikte olupta hamile olanlarımıza bebeklerinin kucaklarınıa almayı nasip et,
Allah'ım bu topikte olupta bebeğini kucağına alanlarımıza da sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip et.
RAbbim bu topikte olan kardeşlerimizin hepsine hayırlı evlat nasip et, umduklarmıza ulaşmayı,korktuklarımızdan emin olmayı nasip et. AMİN
Canım ne olursun sakin ol çevrendeki hiçkimse seni anlamayabilir çünkü yaşadıklarını korkularını bilemezler başlarından geçmemiş bikere umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve bebişine bişey olmamıştır bizi merakta bırakma dönüşte drun ne dediğini yaz olur mubu arada o kadar stresliyim ki 5 gündür felan artık rüyalarımda düşükler yapıyorum çok korkuyorum çok, kilo kaybım oldu, kusmalar bulantılar kesildi, göğsümde küçüldü, dr telefon açtım, yarın sabah gel bir bakayım dedi, inşaalh bişi yoktur, yarın size yazarım sonucu. (kocam anlamıyor beni iş peşinde para peşinde koşuyor, dedimki umrumda değil para bebeğim olsun sağlıklı bir şekilde ama şimdi yine gitti,,,,, Ablam ablalarım hiççç anlamıyorlar biri hamile, biri ise umrumda değil kendi bulantı bile geçirmeden geçiriyor hamileliklerini, evham yapıyorsun diyorlar gıcık oluyorum onlara, benim gibi hiç bişi yaşamadılar Allah Yaşatmasın, Neyse içinizi karartmayım kısacası bizi anlayanlar yine topiktekiler.)) yarın size yazarım. dualarınızı bekliyorum arkadaşlar ne olur. Kabul olunan dualar müslümanın birbirine ettiği dualardır.
bitanem benim aileyiz biz unutma aileler arasında da olur böyle yanlış anlaşılmalar sen o güzel yüreğini ferah tut herşey çok güzel olacakNe yapayım engel olamadım işte AİLEyiz dedik değilmişiz ailelerde herkes derdini sorununu paylaşırlar konuşarak sorun ortadan kaldırılırben burda herkesin hissettiklerini hissediyorum az da bizi hissederek davranın dedik ama dediğin gibi neden niçin denmedi ama yine burdayım sorunlarım la esprilerimle gerekirse boş konuşmalarımla halayımla çünkü çaresizliği umutsuzluğu en yoğun yaşayan insanlardan biriyim anlamak istemeyenler için kendimi anlayanlardan uzaklaştırmayacağım
günaydın bitanemgünaydıııııııııınnnnnnn arkadaşlar.............
yok be kuzuuummm ben takılmadım o konuya evet dün ilk iğnemi iş yerimdeki doktor vurdu eli çok hafifti ne kanadı nede ağrıdı ama ben yattığım için nasıl vurduğunu göremedim ilacı birden mi vermek gerek yoksa yavaş yavaş mı artık ben vuracağım çünkü progestanı ağız yoluyla alıyorum tatlım ya bilmiyorum benim midem allak bullak oldu dün iğneyi olduktan 1 saat sonra başımı kaldıramadım elim ayağım tutmadı gerçi açtımda ondan da olabilir :sm_confused:TSMA hoşgeldin canımmmmmmm.........ha şöyle yaaaaaaa........
Gülümmmmmm senin sevincinede gölge düştü canım benim........nasılsın iyi misin?ilk iğneni oldun mu?her akşam aynı saatte olman gerekiyor biliyorsundur ama yinede söylemek istedim........bir de progestanı hangi yoldan alıyorsun?ben vaginadan almıştım,daha az bulantı ama inanılmaz gaz yapıyor o zamanda kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?