ya dün abimin gazabına uğradım ben dün eve gittikten sonra hastaneye gidecektim heöşire nasıl vuruyor ona bakacaktım ama sağolsun abimi birgün önce telaşlandırıp mutlaka bulmalıyız deyince sen git iğneleri al yanınada bi hemşire al işyerime gel garibim oda çok telaşlanmış bian önce olsun istemiş ayağıma kadar gelince olmaz gidin diyemedim hemşire vuramadı etim çok sıkıymış karnımı tutamadı Allahtan dün şirket doktoru burdaydıda o vurduGülümmm aç karnına vurdurma iğneni,zaten mideye dokunuyor onlar,mutlaka tok olmalısın,yemeğini ye ondan sonra,bulantıda yapıyor çünkü
yaşadığımız bu tecrübelerin derslerini biz ne kitaplardan nede doktorlardan alabiliriz :enbuyukkk:klava:
öyle ya garibim düşün 3,5 senedir bu işte çalışıyorum 1gün bile gelmemişti gelememişti dün anında geldiayy abi işte dayanamamış ne yapsın........olsun bundan sonra tok vurursun sende canım....innohep mi başladın clexan mı
"biz dostumuzu
ne kalbimizle ne aklımızla severiz
olur ya kalp durur akıl unutur
biz seni ruhumuzla sevdik
o ne durur ne unutur"
mevlana
Merhaba canım hoşbuldum , hoşbuldum ama bi tartışmanın ortasında buldum kendimi bi anda. Ben biraz da hukukçuluğumu da devreye sokarak nacizane görüş bildirebilir miyim ?
Ben uzun zamandır topikten uzağım , son yazılanları birazcık okuyarak neler olup bittiğini anlamaya çalıştım.Anladığım kadarıyla yorum yapacağım . Canlarım ben buradaki hiçbir arkadaşın diğerini üzme niyetiyle , nispet olsun diye duygularını yazdığını düşünmüyorum açıkçası. Düşünmek istemiyorum. Zaten hiç kimse de böyle olduğunu düşünmemiş. Duygularınızı yazarken daha dikkatli olun diyen arkadaşlar da böyle düşünmemiş.
Ben gebeliğin seyrinin ,paylaşılmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler normal hamilelikler geçirmiyoruz. İstisnai bi durum olduğu için etrafımızda da bizimle aynı tedaviyi alan pek kimse olmuyor , kadın-doğumcuların bile öyle belli yerleşmiş görüşleri yok. Mesela ben doğuma yakın değerlerim yükseldiği için iğneyi iki katına çıkarmıştım . D-dimer sonucuyla anlaşılmıştı. Düzenli d-dimer bakılsaydı daha iyi olurdu diye düşünmüştüm , benim durumumdan bi tecrübe bi hisse çıkarılabılir örneğin. Bunun gibi bi sürü örnek olabilir.
Öte yandan hamilelik bekleme döneminde olan arkadaşlarımıza da empati yapmamız gerekir bence, ister istemez bi burukluk oluyordur . Bende oluyordu açıkçası , buna kıskançlık diyemeyiz kesinlikle . Çok doğal insani duygular. Topik dışındaki hayatımızda da böyle değil midir arkadaşlar? Ben etrafımdaki arkadaşlarım teker teker hamile kalıp , mutlu mesut geçirip çocuklarına kavuştukça bi burukluk duyuyordum açıkçası , ben hala bu durumdayım ne olacağım belli değil , yaşım da ilerleyip duruyor diye düşünüyordum. Elbette ki kimse için kötü birşey düşünmeden , Allah herkese iyilik versin , gerçekten de kalbimde kimse için olumsuz duygulara yer yok. Ben burada hamilelik döneminde yazarken ( ne derece başardım , belki de başaramadım bilemiyorum ama ) hep bekleyen arkadaşlarımı da unutmadım sizi anlıyorum diyerek yazdığımı , hele de o sıra kaybı olan varsa özellikle yazmadığımı hatırlıyorum. Benim hamileliğim sırasında ravza ve bi arkadaşımız daha erken doğumla bebeklerini kaybetmişlerdi , hele o sıra üzüntüden girememiştim bile. Şu an hala canım çalıkuşum ve kahvelokum başta olmak üzere bekleyen arkadaşlarımı asla unutmuş değilim , Allahım biliyor.
Her neyse sonuçta önemli olan niyettir arkadaşlar. Kimsenin kötüniyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Olsa olsa düşünmeden istemeden hareket edilmiş olabilir. O da insanlık halidir , onca sıkıntıdan sonra insan sevincini de doya doya paylaşmak istiyor. Bi art niyet yok bence. Bekleme dönemi de bi sınavdır , ben de tam 5 yıl bekledim. Bu dönemde ne derece sabırlı ve güçlü olduğun sınanıyor belki de.
Bence bunları lütfen geride bırakın. Birbirinize moral ve bilgi akıtın , kimsenin canı sıkılmasın.Burada yazılanlar kitaptan kolayca öğrenilmedi , kötü şeyler yaşama pahasına öğrenildi. O yüzden kıymetini bilin. Ben bu topikte bekleyenler , hamileler , anneler ayrışmasını doğru bulmuyorum. O zaman kazanılan pek bişey olmayacaktır. Zamanı geldiğinde hamile arkadaşların yazdığı herşey bekleyenlere mutlaka mutlaka faydalı olacaktır , o arkadaş da bunu yaşamaıştı atlatmıştı diyip teselli bulacaksınız ya da bişey yaşadığınızda paniğe kapılmayacaksınız.
Canlarım hızlı yazarak toparlamak zorundayım. Nolur birbirinizi üzmeyin. Birbirinizi anlamaya çalışın.
Dinamiscim , meryemcim sizleri çok öpüyorum , dinamiscim doğumdan sonra görüşememiştik. Allahım bebeğini korusun canım benim. Meryemcim oğlun sağlıcakla sünnetini atlatsın inşallah.
Hepinize sevgiler. Kendinize iyi bakın.
TSMA hoşgeldin canımmmmmmm.........ha şöyle yaaaaaaa........
Gülümmmmmm senin sevincinede gölge düştü canım benim........nasılsın iyi misin?ilk iğneni oldun mu?her akşam aynı saatte olman gerekiyor biliyorsundur ama yinede söylemek istedim........bir de progestanı hangi yoldan alıyorsun?ben vaginadan almıştım,daha az bulantı ama inanılmaz gaz yapıyor o zamanda kaydirigubbakcemile3
canım progestanı aldıktan 1 ila 3 saat arasında baş dönmesi de yapar ağızdan alrsanAMİN canım
Canım ne olursun sakin ol çevrendeki hiçkimse seni anlamayabilir çünkü yaşadıklarını korkularını bilemezler başlarından geçmemiş bikere umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve bebişine bişey olmamıştır bizi merakta bırakma dönüşte drun ne dediğini yaz olur mu
bitanem benim aileyiz biz unutma aileler arasında da olur böyle yanlış anlaşılmalar sen o güzel yüreğini ferah tut herşey çok güzel olacak
günaydın bitanem
yok be kuzuuummm ben takılmadım o konuya evet dün ilk iğnemi iş yerimdeki doktor vurdu eli çok hafifti ne kanadı nede ağrıdı ama ben yattığım için nasıl vurduğunu göremedim ilacı birden mi vermek gerek yoksa yavaş yavaş mı artık ben vuracağım çünkü progestanı ağız yoluyla alıyorum tatlım ya bilmiyorum benim midem allak bullak oldu dün iğneyi olduktan 1 saat sonra başımı kaldıramadım elim ayağım tutmadı gerçi açtımda ondan da olabilir :sm_confused:
Günaydın AYSUDEM
Günaydınlar .... hepinize merhabalar...
artıkım yeni iş yerinde internetim var ilk olarak iş yerinden dün girdim ve artık bundan sonra da hep girecem sanırımkaydirigubbakcemile3
ooooooooooh FERYAD da gelmiş hoşgelmişşşşşşş
canım sen inan bana boş yere kendini üzüyorsun,sen aklıma geldikçe yüzüm gülüyor,çünkü çok güzel günlerin seni beklediğine o kadar eminim ki..........
amin canım
canım ne olursun sakin ol çevrendeki hiçkimse seni anlamayabilir çünkü yaşadıklarını korkularını bilemezler başlarından geçmemiş bikere umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve bebişine bişey olmamıştır bizi merakta bırakma dönüşte drun ne dediğini yaz olur mu
bitanem benim aileyiz biz unutma aileler arasında da olur böyle yanlış anlaşılmalar sen o güzel yüreğini ferah tut herşey çok güzel olacak
günaydın bitanem
yok be kuzuuummm ben takılmadım o konuya evet dün ilk iğnemi iş yerimdeki doktor vurdu eli çok hafifti ne kanadı nede ağrıdı ama ben yattığım için nasıl vurduğunu göremedim ilacı birden mi vermek gerek yoksa yavaş yavaş mı artık ben vuracağım çünkü progestanı ağız yoluyla alıyorum tatlım ya bilmiyorum benim midem allak bullak oldu dün iğneyi olduktan 1 saat sonra başımı kaldıramadım elim ayağım tutmadı gerçi açtımda ondan da olabilir :sm_confused:
Günaydın aysudem
dün dündür,gün bugündür arkadaşlar,önümüze bakalım.....
Bugün kendime tatil ilan ettim,kulağım yine ağrıyor,sanırım su kaçırıyorum,bazen kafamın üstünde delik mi var acaba diye düşünmeden edemiyorum -tatlicadiarzu-
Günaydınlar .... hepinize merhabalar...
artıkım yeni iş yerinde internetim var ilk olarak iş yerinden dün girdim ve artık bundan sonra da hep girecem sanırımkaydirigubbakcemile3
Dün çok moralim bozuldu anlatamam.çok üzüldüm sonrasında yeniden olayın başka tarfından bakıncada mutlu oldum. olay şöyle: iş yerinde bir abla 2 çocuğu var .3 kezde kürtaj olmuş. bebek istemiyor ve çok sıkı korunmasına rağmen 3 kez daha hamile kalmış en son 3. kürtajdan sonra tüplerini bağlatmış ama 1 yıl geçmiş ki şimdi ona rağmen tekrar hamile. üzüldüüm konu biz bu kadar beklerken o istemediği halde 3 kez daha hamile kalıyor. beni mutlu eden durum ise rabbim verecek olduktan sonra istersen tüplerini bağlat ... veriyor...
ilahi kahkaha attırdın bana ... Kafanı bi ara kontrol ettirelim delik olabülüüü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?