Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

oh oh maşallah hadi gözün aydın canım aman bebelerimiz çoğalıyo yaaaaaaa kızlar bu ara iyi çalışıyonuz bakıom sıcaklar gönül yaylarınız gevşetmiş olsa gerek. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 aman çalışın çalışın. çalışmayanlarada örnek olun bakiim. kaydirigubbakcemile5

saol tatlım çok teşekkür ederiz.

soda demişken kızlar birşey soracağım ben sade sodayı çok içemiyorum, meyvelilerin ise hamile iken zararlı olduğunu duydum sizce gerçek payı varmı ?

ay biz düğüne gitçez ve ben hala burdayım. gideyim bakıma sopkayın kendimi. iç bakımı yaptırdım bugün ağdacıda. delikafadulden dış bakımımı da kendim tamamladımmı hazırım. ama kocişi kızdrımadan gidip halletmeliyim. hadi hepiniz öpüldünüz canlarım. bebişlerimizide kocaman öpüyorum.

zeynocum canım ne kadar güzel mutlu sona az kalmış rabbim kucağına almayıda nasip etsin senin yumurcak kızmı erkekmi her şeyin yolunda olmasına çok sevindim eşimin rahatsızlığı çok şükürki geçti şimdi raporlu evde yatıyor biz hala korunuyoruz canım çalışmalara başlamak için eşimi bekliyordum çok şükürki oda iyi her şey yolunda temmuz gibi bizde çalışmalara başlıycaz rabbim hayırlısını versin kendine ve bebişimize iyi bak annesi çok öptüm seni

ravzacım çok geçmiş olsun eşine acil şifalar canım
allahım tez zamanda sana tatlı bir bebiş versin inş canım

ravzacım çok geçmiş olsun eşine acil şifalar canım
allahım tez zamanda sana tatlı bir bebiş versin inş canım

sonuyokcum saol canım çok şükür eşim iyi güzel dileklerin için teşekkür ederim canım sen nasılsın hamişlik nasıl gidiyor öpüyorum canım seni

Canım hayırlı olsun.Sende Ankaradasın hangi doktora gidiyorsun ben Sinan beksaça gidiyorum hacettepeden diyet felan verdi seninki vermedi sanırım.

Canım çok yüksek olmasada bu diyeti veriyo kapıda konuştuğum herkes diyet verdi bizede dedi.Benim kanamam olmuyor ben düşük yapmıyorum 7 aya kadar geliyoruz sonrasında olan oluyo kızım var bir tane.Olmaz diye birşey yok yani.Sinan beyi önerdiler bu işte benim diğer doktorların verdiği tedavi işe yaramadı sinan beyin ki mantıklı geliyor en azından bu diyetle hamileyken çok kilo almıyoruz.Tek tedirgin olduğum nokta iğnenin dozu neden bu kadar az çok soru da sorulmuyo ama salı randavüm var bu sefer konuşmayı düşünüyorum en ince ayrıntısına kadar.Bende düşünmedim değil Lütfü beye gideyim diye ama dediğin gibi tedavileri çok farklı kafam karışır diyede gidemiyorum hayırlısı bakalım Allah yardımcımız olsun

herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar sanıyorum günün ilk mesajı bana ait
Rabbim şehitlerimize rahmet,ailelerine sabır ,yaralı askerlerimize acil şifalar versin inş.

herkese günaydın arkadaşlar.....
allahtan sehitlerimize rahmet,acılı ailelerine sabır diliyorum.
eşlerinizin (babaların, baba adaylarının) babalar günü kutlu olsun.allahım herkese baba olmayı anne olmayı nasip etsin.

Geçtiğimiz 10 yıl içinde bazı kadınların hamilelik ya da doğum kontrol hapı kullanımı sırasında neden kanlarında pıhtılaşmaya karşı bir eğilim gösterdiği konusu dikkati çekti. Bu konu üzerinda yapılan araştırmaların sonucunda kandaki bazı pıhtlışma faktörleri ile ilgili genlerde bir bozukluk olduğu ortaya kondu.

Kan pıhtılaşması oldukça karmaşık bir işlemdir. Bu işlem sırasında pekçok madde rol alır. Bu maddelere pıhtılaşma faktörleri adı verilir ve genelde Faktör III faktör V gibi sayılar ile adlandırılırlar. Bu faktörler yazılırken roma rakamları kullanılır. Yapılan araştırmalarda genetik geçiş gösteren faktör bozuklukları arasında en sık karşılaşılanlardan birisinin faktör V'e (faktör beş'e) bağlı olduğu görülmüştür. Bu duruma Faktör V Ledien mutasyonu adı verilir.

Faktör V Leiden Mutasyonu nedir?
Leiden mutasyonu insanlarda Faktör 5 pıhtılaşma faktörünün yapımından sorumlu olan gendeki tek bir amino asidin değişikliğinden kaynaklanır. Bir canlıdaki genler hem anneden hem de babadan olmak üzere 2 tanedir. Bu genlerden birinin hatalı olması durumunda kişinin o gen için heterozigot olduğundan söz edilir. Kişinin her iki geni de hatalı ise bu durumda o kişi o gen açısında homozigottur. Bir hastalık ya da durumun ortaya çıkma potansiyeli o gen için kişinin heterozigot ya da homozigot olmasına bağlıdır.Bazı genetik hastalıklarda her iki genin de hatalı olması gerekirken bazılarında sadece tek bir hatalı gen olması hastalığın ortaya çıkması için yeterli olmaktadır.

Kan pıhtılşamasının oldukça karmaşık olduğundan söz etmiştik. Burada bu mekanizmanın sadece Faktör V ile ilgili olan bölümünden söz edeceğiz. Pıhtılaşmada rol alan onlarca maddeden birisi de Protein C adı verilen bir maddedir. Protein C'nin görevi katif durumdaki faktör V ve Faktör VIII'i inaktive etmektir. Mekanizmada ilk önce trobin adı verilen madde thrombomodulin adı verilen başka bir maddeyi aktive eder. Daha sonra protein C thrombomodulin ile birleşerek aktive Protein C adı verilen maddeyi oluşturur. Oluşan bu madde trombosit adı verilen ve pıhtılaşmayı sağlayan trombosit isimli hücrelerin yüzeyinde Protein S ile birleşir ve aktif haldeki Faktör V ve Faktör VIII'i yıkar. Faktör V Leiden mutasyonuna sahip bir kişide ise aktif haldeki faktör V aktif Protein C'nin bu normal etkisine karşı dirençlidir. Bu nedenle aynı durumun tanımlanmasında Faktör V Leiden mutasyonu isminin yanısıra aktive protein C rezistansı adı da kullanılır. Adı her ne olursa olsun bu durumun varlığında aktif haldeki faktör V normalden daha yavaş yıkılır ve bu nedenle kişide pıhtılaşmaya bir eğilim meydana gelir.

Faktör V Leiden Mutasyonu ya da Aktive Protein C rezistansı ne sıklıkta görülür?
Faktör V Leiden mutasyonunun bundan 20.-30.000 yıl önce tek bir bireyde ortaya çıktığı tahmin edilmektedir.

Günümüzde bireylerin %3-10'unun bu gen açısıdan heterozigot yani tek bir hatalı gen taşıdığı kabul edilmektedir. Her iki genin de hatalı olduğu homozigot bireylerin oranı ise çok daha düşüktür ve tahminen % 0.006-0.25 arasındadır. Kuzey ülkelerinde ve Kafkas ırklarında görülme oranı biraz daha fazladır. Örneğin ısveçlierin yaklaşık %15'inin heterozigot mutasyon taşıdığı tahmin edilmektedir. Buna karşılık ıtlya ve ıspanya'da bu oran %2-3'dür.

Klinik bulgular
Faktör V Leiden mutasyonunun temel klinik bulgusu venöz trombozdur. En sık bacaklardaki derin venlerde görülür ve derin ven trombozu (DVT) olarak adlandırılır. Çok nadiren yüzeyel damarlarda da görülebilir. Göz, karaciğer, beyin, akciğer gibi organlarda bulunan damarlarda daha nadir görülür. Derin ven trombozunun en önemli riski damar içinde oluşan pıhtının yerinden koparak hayati bir organı besleyen damarda tıkankılığa neden olmasıdır. Bu durum emboli olarak adlandırılır.Yapılan çalışmalarda Faktör V Leiden açısından heterozigot olanlarda ani ölüm oranlarında ve beklenen yaşam sürelerinde herhangi bir değişiklik olmadığı saptanmıştır.

Genel olarak bakıldığında Faktör V Leiden mutasyonu taşıyan kişilerde çoğu zaman herhangi bir belirti ortaya çıkmadığı görülür. Çok nadir olgularda ise 30 yaşından önce tekrarlayan DVT atakları görülebilir.

Heterozigot bireylerde venöz tromboz riski 4-8 kat artarken homozigotlarda risk artışı 30-140 kat olmaktadır. Ancak yine de venöz tromboz görülme sıklığı çok yüksek değildir

feryad canım çok güzel bilgiler üstelik korkmadan okudum. Ben korkuyorum çok fazla canım bişi soracağım peki biz hamilelik sonrasında (inş Hepimiz sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucaklarımıza) herhangi bir tedavi veya diyet yapmamız ilaç kullanmamız gerekiyor mu?
Birde canım biliyorsun hastanelerde tetkikleri aylar sonraya atıyorlar, benim kromozom testini hazirana atmışlardı, doktorum pıhtılaşma testlerini gördükten sonra iki ay asprin kullan sonra hamilelik düşünebilirsiniz demişti, eşim askere gitti ve erken geldi, hazirana göre ayarlamıştım ben neyse, kromozm testini yaptırmadan hamile kaldım, şimdi yaptırabilir miyim yada yaptırsam mı ? sence ne yapmalıyım, eşim yaptırmayalım geçti artık diyor, bende korkudan yaptırmak istemiyorum.

asigül arkadaşım sana sorayım.kafama takılıyor.senin karnın belli oluyor mu.oluyorsa ne zaman belli olmaya başladı.ya benim zaten kocaman bir göbeğim var ondan mıdır nedir bilmiyorum ama bende hiç bir değişiklik yok.sadece 2 kilo aldım.karnımda ne şişlik ne de sertlik hiç birşey yok.yine paniğe başladım.offfffffff
sıktım senide kusura bakma.

Arkadaşlar sorunum buydu geçen gün yazmıştım. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. 2 tane doktorla görüştüm. Bir tanesi sadece folik asit verdi kullanım için bana. Benim durumumda olup hiç ilaç kullanmayan varmı benim gibi ? Doktorlara sordum onlar tedbir olarak veriliyor kesin bir kanıt yok faydalı olduklarına işin özü hamileliğin başladığında iğne kullanman dediler. Sizler bu konuda deneyimlisiniz fikirlerinizi alayım dedim. :) Birde hamilelik başladığında 27. gün iğnelere başlanacak diye yazmıştı bir kaç arkadaş hepiniz bu şekildemi başladınız ? Şimdiden çok stresli bir durum bu Allah şu anda hamile olanlarınıza yardım etsin. Bir daha hiç birimize bu acıyı yaşatmasın inşallah.

canım özeline cevap yazdım okursun.

Kızlar nasılsınız,
buaralar yoğunum için onun için giremiyorum
ama sizleride çok özlüyorum
şu taşınma işleri bitsede rahat rahat konuşsak
Aysude kuzu tebrik ediyorum çok sevindim canım sevincimi birde burdan yazmak istedim

Hepinizi tek tek öpüyorum kuzular
beni unutmayın sakın:)

Merhaba kızlar...
Şırnak Uludere'de hain saldırıda dayımın oğlu ağır yaralandı. Ankara GATA da şuan yaşam savaşı veriyor.Hepinizden dua bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…