Angel in sancıları var, bebek ise solunum problemi var.
aminnnnn canım inşallah ben uzun zamandır takip ediyop topiğinizi benimde 3 kaybım var 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim hemen iğnelere başladım rabbim hepimiza sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin bekleyenlerinde biran önce göbişleri dolar inşallah birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim
iyi geceler Ben 28 haftalık bebeğimi kaybettim. Dr kontrolüne gittiğimizde karnımda öldüğünü öğrendik. Bebeğimi ölüme doğurdum. Otopsi genetik bütün testler yapıldı ve sonuç KAN PIHTILAŞMASI. mhfr C677T homozigot faktör V G1691A heterozigot 3 ay oldu acım hiç dinmedi. Dr eylülde folik asite başla aralıktan sonra da bebek düşün dedi. Yani 9 ay oluyor. Bir yandan hamile kalmaktan aunı acıyı yaşamaktan çok korkuyorum. Bir yandan da bu acımı hafifletecek sağlıklı bir bebek istiyorum. Dr hamileliğinde iğne olacaksın buna rağmen hastaneden sağlıklı bir bebekle çıkmanı garanti edemem dedi. Moralim çoooooooooooooooooooooooooook bozuldu. Benimle aynı mutasyonları yaşayan var mı? Bir de bu kadar beklemem şart mı? :sinifsinif:
Slm. Angel 34 erken dogum yaptı oğlumuz yogunbakimda dualarınızı bekliyorum.
canım öncelikle çoook geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasıniyi geceler Ben 28 haftalık bebeğimi kaybettim. Dr kontrolüne gittiğimizde karnımda öldüğünü öğrendik. Bebeğimi ölüme doğurdum. Otopsi genetik bütün testler yapıldı ve sonuç KAN PIHTILAŞMASI. mhfr C677T homozigot faktör V G1691A heterozigot 3 ay oldu acım hiç dinmedi. Dr eylülde folik asite başla aralıktan sonra da bebek düşün dedi. Yani 9 ay oluyor. Bir yandan hamile kalmaktan aunı acıyı yaşamaktan çok korkuyorum. Bir yandan da bu acımı hafifletecek sağlıklı bir bebek istiyorum. Dr hamileliğinde iğne olacaksın buna rağmen hastaneden sağlıklı bir bebekle çıkmanı garanti edemem dedi. Moralim çoooooooooooooooooooooooooook bozuldu. Benimle aynı mutasyonları yaşayan var mı? Bir de bu kadar beklemem şart mı? :sinifsinif:
Rabbim her ikinizin de yardımcısı olsunSlm. Angel 34 erken dogum yaptı oğlumuz yogunbakimda dualarınızı bekliyorum.
Angel in sancıları var, bebek ise solunum problemi var.
amn kuzu sakın bana benzeme bebişe üzülürüm valla.inanmassın ama bu hafta bende bir rahatlık var.inşallah bu rahatlığım devam eder.bu arada bebek dergileri okumaya başladım ve bu gün tsma nın anlattığı kitabı almaya gidecem.bu sakinliğim okumadan da kaynaklı olabilir.kızzzz Allah iyiliğini versin emi... koştura koştura doktora gitme sebebim işyerinde kimse olmadığındandı koşarak gittim koşarak geldim... telaşa gelince daha önce dış gebelik geçirmiş biri olarak düşük yapmayı tercih ederim de o yüzden telaşlandım ... yoksa karnımdakine ne takdir edildiyse o olacak telaşlansamda telaşlanmasamda.... ben sen olamam zuzu yaaaa...kaydirigubbakcemile3
inşallah canımm yaaa... bakalım nolcekkk......
çok geçmiş olsun .bebişinde sende en kısa zamanda toparlanırsınız inşallah.allahın izniyle bebişinizle beraber evinizin yolunu tutarsınız.allah sağlık sıhat versin canım.Slm. Angel 34 erken dogum yaptı oğlumuz yogunbakimda dualarınızı bekliyorum.
angel Allah yar ve yardımcın olsun canım.inşallah bebişin sağlıcakla çıkar yoğunbakımdan....
rabbim meleğimizi korusun...biran önce annesinin güvenli kollarında olmayı bizlerede bu mutluluğu paylaşmayı nasip etsin inşş...
metioninden fakir diyetle ilgili daha önce okuduğum liste şöyle:
*kurubaklagillerden sadece mercimek ve kurufasulye serbest.
*beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri yasak. o da sadece günde 2 kibrit kutusu büyüklüğünde serbest.
*süt günde 2 çay bardağı
*yoğurt günde 2 çay bardağı
*ekmek öğünde 2 ince dilim
*pilav yada makarna öğünlerde 2 yemek kaşığını geçmeyecek.
*kuruyemişler yasak
*günde bir köfte büyüklüğünde et yada köfte yada 1 yumurta fazlası yok üçünden biri tercih edilecek.
*sakatatlar,işkembe,böbrek v.b. yasak
*salam sosis sucuk pastırma yasak
*balık ve deniz ürünleri yasak
*sarımsak yasak
*soya fasulyesi yasak
kızlar merak edenler vardı eski sayfalarda buldum isteyenler için paylaşayım dedim
Evet canım bende o diyeti yapıyorum .Ama diyeti yapmak güzel bence çünkü kilo almıyorsun biliyorsun ki çok kilo almakta pıhtılaşmayı hızlandırıyor.Bu diyeti yapanlar çok kilo almadıklarını söylüyorlar bende almadım şu ana kadar.
METHİONİNDEN SINIRLI DİYET (0-900 mg)
BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI
SÜT VEYA YOĞURT 4 ÇAY BARDAĞI
BEYAZ PEYNİR VEYA ÇÖKELEK 2 KİBRİT KUTUSU KADAR
ET 1 KÖFTE KADA R
EKMEK 10 İNCE DİLİM
SEBZE SERBEST
MEYVE SERBEST
YAĞ SERBEST
BAL-REÇEL-ŞEKER SERBEST
ÖRNEK MÖNÜ
SABAH:
1 Çay bardağı süt
1 kibrit kutusu beyaz peynir
5-10 adet zeytin veya 2 tatlı kaşığı yağ
Reçel veya bal
2 ince dilim ekmek
KUŞLUK: Meyve
ÖĞLE:
1 köfte kadar et
Etsiz sebze yemeği
2 yemek kaşığı pirinç pilavı veya makarna
1 çay bardağı yoğurt
Salata, meyve
2 ince dilim ekmek
İKİNDİ: Meyve
AKŞAM:
etsiz sebze yemeği
1 kase pirinç çorba
1 çay bardağı yoğurt
salata, meyve
2 ince dilim ekmek
YATARKEN: 1 Çay bardağı süt
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 ince dilim ekmek
1 ET DEĞİŞİMİ
ORTALAMA ÖLÇÜ
ÖRDEK ETİ 1.5 KÖFTE KADAR
DANA ETİ 1 KÖFTE KADAR
KUZU ETİ 1 KÖFTE KADAR
KARACİĞER 3-4 KÜÇÜK PARÇA
BEYAZ PEYNİR 2 KİBRİT KUTUSU
YUMURTA 1 ADET
KURUBAKLAGİLLER 4 YEMEK KAŞIĞI
YUMURTAYI HAFTADA 2 KEZ 1 ET DEĞİŞİMİ YERİNE KULLANINIZ.
1 EKMEK DEĞİŞİMİ
ORTALAMA ÖLÇÜ
EKMEK 1 ETİMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE
MAKARNA 2 YEMEK KAŞIĞI
PİLAV 2 YEMEK KAŞIĞI
PİRİNÇ ÇORBASI 1 KASE
ŞEHRİYE ÇORBASI 1 KASE
SEBZE ÇORBASI 1.5 KASE
TÜKETİLMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER
Önerilenden fazla süt, yoğurt, beyaz peynir, et, ekmek
Tüm yağlı tohumlar (Ayçekirdeği, ceviz, çörek otu, hardal, haşhaş, susam, yerfıstığı vb.)
Beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri (kaşar, gravyer vb.)
Kurufasulye, barbunya, nohut, bezelye, soya fasulyesi, bulgur
Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, yürek, dil, dalak vb.)
Salam, sosis, sucuk, pastırma
Balık ve diğer deniz mahsülleri
Sarmısak
Ezogelin, mercimek çorba
Tahin ve helva
araştırırken buldum bir bakın kızlar, doktorunuzun size verdiği ile aynı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?