Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

tarfil bebeğin hayırlı olsun.:CüvCüv: allah sağsalim kucağına almayı da nasip etsin:ecrin_bebek:

canım bu topiği baştan itibaren hergün okursan eminin bu konuda neredeyse doktorlar kadar bilgilenirsin,çünkü ben öyle yaptım çok da faydasını gördüm.Hepimiz seninle aynı dertten muzdaribiz,ama şükür ki tedavisi olan bir rahatsızlık.bu tedavi ile onlarca arkadaşımız bebek sahibi oldu.sakın umutsuzluğa kapılma ,ben de 3 tane düşük yaprım.ama biz de anne olucaz inşallah:CüvCüv:.Allah şifa versin tatlım,en kısa zamanda sana hayırlı,sağlıklı bebekler nasip etsin,

günaydın arkadaşlar...güne angel34 ün haberiyle başladık...umarım güzel haberi en kısa zamanda alıp halaya başlarız:))

canım öncelikle çoook geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın
doktorun az da olsa iğneye rağmen bebeğini kaybetme riskinden bahsetmiş ancaaaaaak burda iğne kullanarak bebek dünyaya getiren okadar arkadaşımız var ki bu da büyük bir ihtimal yani sadece senin rahatsızlığını kabul edip iyice bilmen kendini hazırlayarak bu yola çıkman gerek
Slm. Angel 34 erken dogum yaptı oğlumuz yogunbakimda dualarınızı bekliyorum.
Rabbim her ikinizin de yardımcısı olsun
Angel in sancıları var, bebek ise solunum problemi var.

çok çok geçmiş olsun rabbim ikinize de sağlıklı bir hayat versin inş.

amn kuzu sakın bana benzeme bebişe üzülürüm valla.inanmassın ama bu hafta bende bir rahatlık var.inşallah bu rahatlığım devam eder.bu arada bebek dergileri okumaya başladım ve bu gün tsma nın anlattığı kitabı almaya gidecem.bu sakinliğim okumadan da kaynaklı olabilir.
çok geçmiş olsun .bebişinde sende en kısa zamanda toparlanırsınız inşallah.allahın izniyle bebişinizle beraber evinizin yolunu tutarsınız.allah sağlık sıhat versin canım.
angel Allah yar ve yardımcın olsun canım.inşallah bebişin sağlıcakla çıkar yoğunbakımdan....

amin.:Saruboceq:

angel34 ile görüştüm arkadaşlar dün saat 15:00 te doğuma almışlar,biraz sancıları var ama çok şükür iyi daha da iyi olacak inş. KAYRA bebeğimize gelince yoğun bakımda ve hayata sıkı sıkı tutunuyor..........Allah'ın izni ile yakında annesinin kucağında olacak........
Dualarımız seninle Angel hiç korkma,daha önce Şen vardı 34.haftada doğum yapan,kızı kocaman oldu bak....

tşkr ederiz evet merak edenler bende alıntı yaparak ön sayfaya getiriyim dedim.

bende diyet yapıorum ama ben kilo almadığım gibi veremiyorumda ne yaparsam yapıyım veremiyorum diyeti görünce tamam dedim kilo veririm yok veremedim

METHıONıNDEN SINIRLI DıYET (0-900 mg)

BıR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YıYECEK MıKTARLARI

SÜT VEYA YOĞURT 4 ÇAY BARDAĞI
BEYAZ PEYNıR VEYA ÇÖKELEK 2 KıBRıT KUTUSU KADAR
ET 1 KÖFTE KADA R
EKMEK 10 ıNCE DıLıM
SEBZE SERBEST
MEYVE SERBEST
YAĞ SERBEST
BAL-REÇEL-ŞEKER SERBEST

ÖRNEK MÖNÜ

SABAH:
1 Çay bardağı süt
1 kibrit kutusu beyaz peynir
5-10 adet zeytin veya 2 tatlı kaşığı yağ
Reçel veya bal
2 ince dilim ekmek

KUŞLUK: Meyve

ÖĞLE:
1 köfte kadar et
Etsiz sebze yemeği
2 yemek kaşığı pirinç pilavı veya makarna
1 çay bardağı yoğurt
Salata, meyve
2 ince dilim ekmek

ıKıNDı: Meyve

AKŞAM:
etsiz sebze yemeği
1 kase pirinç çorba
1 çay bardağı yoğurt
salata, meyve
2 ince dilim ekmek

YATARKEN: 1 Çay bardağı süt
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 ince dilim ekmek

1 ET DEĞıŞıMı

ORTALAMA ÖLÇÜ

ÖRDEK ETı 1.5 KÖFTE KADAR
DANA ETı 1 KÖFTE KADAR
KUZU ETı 1 KÖFTE KADAR
KARACıĞER 3-4 KÜÇÜK PARÇA
BEYAZ PEYNıR 2 KıBRıT KUTUSU
YUMURTA 1 ADET
KURUBAKLAGıLLER 4 YEMEK KAŞIĞI

YUMURTAYI HAFTADA 2 KEZ 1 ET DEĞıŞıMı YERıNE KULLANINIZ.

1 EKMEK DEĞıŞıMı

ORTALAMA ÖLÇÜ

EKMEK 1 ETıMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE
MAKARNA 2 YEMEK KAŞIĞI
PıLAV 2 YEMEK KAŞIĞI
PıRıNÇ ÇORBASI 1 KASE
ŞEHRıYE ÇORBASI 1 KASE
SEBZE ÇORBASI 1.5 KASE

TÜKETıLMEMESı GEREKEN YıYECEKLER

Önerilenden fazla süt, yoğurt, beyaz peynir, et, ekmek
Tüm yağlı tohumlar (Ayçekirdeği, ceviz, çörek otu, hardal, haşhaş, susam, yerfıstığı vb.)
Beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri (kaşar, gravyer vb.)
Kurufasulye, barbunya, nohut, bezelye, soya fasulyesi, bulgur
Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, yürek, dil, dalak vb.)
Salam, sosis, sucuk, pastırma
Balık ve diğer deniz mahsülleri
Sarmısak
Ezogelin, mercimek çorba
Tahin ve helva

araştırırken buldum bir bakın kızlar, doktorunuzun size verdiği ile aynı mı

benim de aynı ama bende bezelyeyle brokoli bulgur yasak mecimek çorbası yasak değil, kurufasulye nohur barbunya da yasak değil belirli bi miktar yiyebiliyosun sadece yapay tatlandırıcılarda yasak

angel e geçmiş olsun diliyorum allah kolaylıklar versin bebişinede sağlık versin inşallah

feryat ve asigül metionin diyeti paylaşımınız için teşekkürler.sevgiler..

Kızlar herkesin durumu farklı tabii ki, neticede pıhtılaşma faktörlerimiz farklı..Ama benim doktorum bu diyete hiç uymamı istemedi..Bizim durumumuzdakilerin yani bu durumdan sadece gebelik döneminde etkilenenlerin bu diyete uyması gerekmediğini söylemişti..
Özellikle de iğne kullandığımız için kalsiyum alımına dikkat et, sakın eksik kalmasın demişti..Ben hergün mutlaka 2 bardak süt ve bir kase yoğurt yerdim..
Mesela balık yasak diyorlar benim hamileliğim kışa da denk geldi haftada iki kez balık yerdim bebeğin beyin gelişimi için çok faydalı..
Gene bebeğin beyin gelişimi için mutlaka hergün 2 tane ceviz yedim..
Yani bu listede yasak olana her şeyi ben çok çok yedim, bu nedenle bu diyet işini iyice araştırın derim.

Bu arada benim değerlerim şöyleydi.

Protein S - Protein C - Antitrombin III Aktivitesi normal.
Faktör V Leiden analizi Normal
Genotip 1691 GG Normal
Mutant 1691GA Heterozigot
Mutant 1691AA Homozigot
Protrombin Gen Mutasyonu Normal

Mutant 20210GG Normal
Mutant 20210GA Heterozigot
Mutant 20210AA Homozigot

MTHFR Gen Mutasyonu Normal 677CC Genotip 677CC Normal
Mutant 677CT Heterozigot
Mutant 677TT Homozigot

MTHFR Gen Mut-A1298C Heterozigot 1298AC Genotip 1298AA Normal
Mutant 1298AC Heteroigot
Mutant 1298CC Homozigot

Bu değerlerle 0,2 clexane iğne kullandım. Hamile kalmadan 3 ay öncesinden günde bir tane bebe aspirini ve iki tane folic plus kullandım. Hamilelikte kanama geçirince aspirini kestik, iğneyi de doğumdan bir gün önce bıraktım, ertesi sabah doğum oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…